POLYCHRONAKIS NIKOS 13 Μαρτίου 2011 #26 Share 13 Μαρτίου 2011 Και εμείς που αναπαράγουμε κοράλλακια και κάθε είδους φραγκάκια τι θα κάνουμε;Θα πεθάνουμε; Πλάκα κάνω. Φτιάξτο εσύ και ΌΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ 10 φραγκάκια από μένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Μαρτίου 2011 #27 Share 13 Μαρτίου 2011 Και εμείς που αναπαράγουμε κοράλλακια και κάθε είδους φραγκάκια τι θα κάνουμε;Θα πεθάνουμε; Πλάκα κάνω. Φτιάξτο εσύ και ΌΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ 10 φραγκάκια από μένα. Νικο και εγω ετοιμος ειμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 13 Μαρτίου 2011 #28 Share 13 Μαρτίου 2011 Όχι που δεν θα το έλεγες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Μαρτίου 2011 #29 Share 13 Μαρτίου 2011 Όχι που δεν θα το έλεγες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 13 Μαρτίου 2011 #30 Share 13 Μαρτίου 2011 Ένας παλιός και συνειδητοποιημένος ρεεφάς θα το έφτιαχνε με 10000€ περίπου κομπλέ και πολύ hi tech και κάποιος που ξεκινάει και ψάχνεται και ακούει τον καθένα και μπαίνει στο τριπάκι των καταστημάτων πετ σοπ και ενυδρειακών πολυκαταστημάτων θα ξεκινήσει με 5000€περίπου και στην πορεία δεν θα καταλάβει πως πέρασε τα 20000€ με απώλειες ζωντανών και μηχανήματα στα ντουλάπια που δεν του κάνουν τελικά και άργησε να το καταλάβει. Το δικό μου για παράδειγμα μου κόστισε κάτι λιγότερο από 10000€και αν προσέξεις έχει τα καλύτερα μηχανήματα που μπορούσα να βάλω χωρίς να κάνω υπερβολές. Το προηγούμενο μου ήταν ένα τετρακοσάρι της ELITE KAI ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ και γιατί;Γιατί είχα μπει στο τριπάκι των πετ σοπ που ήθελαν μόνο να πουλάνε. Τώρα όμως και μετά από χρόνια που έπαθα έμαθα. Τα υπόλοιπα αν θέλεις κάτι να ρωτήσεις με PM. παντος σε αυτο που λες εχεις πολυ μεγαλο δικιο αν και ασχολουμαι με δισκους........αυτο που εστησα πριν ενα χρονο μου στηχεισε οσα και περισοτερα απο οτι θα στηχεισει αυτο που στεινω τωρα και ας ειναι δυο φορες και παραπανω τα λυτρα του........ οσο πιο καλα το ψαξεις και εχεις υπομονη τοσο πιο φτεινα θα στηχισει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 13 Μαρτίου 2011 Author #31 Share 13 Μαρτίου 2011 Να σας ρωτήσω τότε ..... Μπορώ να βρώ ενα σύστημα στα λίτρα μου που μου αρέσει και να το κάνω μια αντιγραφή. Ακριβώς τον ίδιο εξοπλήσμό για να μήν πετάω χρήματα ? Συμφωνώ με την ιδέα του μικρού για την αρχή αλλα δεν μ αρέσει. Υστερα είμαι ανθρώπος που θέλω αυτό που μου αρέσει. Αν δεν μπορώ να το φτάσω προσγειώνομαι και δεν το παίρνω . Εμένα τα 10 000 ευρώ μου είναι πολλά χρήματα για κάτι που μου αρέσει. Τα 5.000 ευρώ για κάτι που δεν μου μ αρέσει ( μικρό ενυδρείο ) ειναι πάρα πολλα χρήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 13 Μαρτίου 2011 #32 Share 13 Μαρτίου 2011 ok, μιας και μιλαμε για αυτα τα λιτρα μπορω να σε βοηθησω οπως και αρκετοι ακομα ωστε να δεις περιπου ποσο θα σου παει και να κρινεις μονος αν θα το προχωρησεις.... λοιπον 1, για τι διαστασεις main μιλαμε 2,reef υψηλων η χαμηλων απαιτησεων? ξεκινα μ αυτα και μετα θα τα βρουμε ολα......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 13 Μαρτίου 2011 Author #33 Share 13 Μαρτίου 2011 200 Χ 60 Χ 70 Υπάρχει διαθέσιμο ενα αμεταχείριστο σε καλή τιμή Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 13 Μαρτίου 2011 Author #34 Share 13 Μαρτίου 2011 Δεν θέλω να μπλέξω με πραγματα που μπορεί να μην μπορέσω να τα καταφέρω. Καλύτερα με χαμηλές Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 13 Μαρτίου 2011 #35 Share 13 Μαρτίου 2011 εαν βγαλω εξω το κοστος του ενυδρειου που αυτο το γνωριζεις εσυ, κατα την ταπεινη μου γνωμη ενα light reef με πολυ καλο εξοπλισμο δεν θα σου παει πανω απο 5-6.000 ευρω. απαραιτητη ομως προυποθεση οπως ειπαν τα παιδια παραπανω να ξερεις τι "εικονα" ενυδρειου θελεις να εχεις κ να βαλεις καλα πραγματα απο την αρχη ωστε να μην βρεθεις να πληρωνεις κ τα 2α -3α που θα ειναι τα σωστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 13 Μαρτίου 2011 #36 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Απο οτι καταλαβαίνω, ουτε εσυ ο ιδιος δεν ξέρεις τι θέλεις. Δηλαδή, αποφάσισε το και πες μας. Θελεις reef, fish only,.... Οτι και να κάνεις, για αρχη στα λίτρα που μιλάς, να υπολογίζεις τουλαχιστον 500 ευρώ για skimmer(αν πας σε κάτι πιο καλό και πιο heavy stock υπολόγιζε τα διπλάσια), για βράχο απο 1000-1500 ευρώ, για φωτιστικό απο 500 και πάνω τουλάχιστον και ολα αυτα για μεσαίες καταστάσεις, που ίσως να σε δεσμεύσουν αν θέλεις να πας σε reef. Mετα πρόσθεσε την Α.Ο., τον αραγωνίτη την αντλία επιστροφής και τις αντλίες κυκλοφορίας και επίσης ένα βασικότατο κόστος που κάθε μήνα θα ακουμπάς, το αλάτι.... Αν λοιπόν το οικονομικό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για σένα, καλύτερα σκέψου το ξανά... Και παλι σου μιλάω εκ πείρας, αφου περίπου 1 1/2 χρόνο έχω περίπου στα 1000 λίτρα, με κορυφαίο εξοπλισμό. Και που και πάλι δεν μου αρκεί, γιατι πάντα είσαι στο λούκι για κάτι καλύτερο... Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 13 Μαρτίου 2011 #37 Share 13 Μαρτίου 2011 Οπως ειπε και ο Πολυχρονακης μακρυα απο pet shop διαβασμα να δεις τι θελεις τελικα ,ο γραφων εδωσα μεσα σε 15 μηνες 15000 και ενυδρειο δεν ειχα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 13 Μαρτίου 2011 #38 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) 200 Χ 60 Χ 70 Υπάρχει διαθέσιμο ενα αμεταχείριστο σε καλή τιμή Και κάτι άλλο. Μονο στο main display είσαι στα 800 lt. Sump δεν θα έχεις στο σύστημα σου? Αν δεν σκοπεύεις σε sump, προσωπική μου γνώμη Ξ Ε Χ Ν Α Τ Ο . . . Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 14 Μαρτίου 2011 Author #39 Share 14 Μαρτίου 2011 Για να λύσουμε το πρόβλημα για το τι θέλει ο καθένας μας εδώ μέσα. Ποιος δεν θα ήθελε μια Ferrari 350,000 των ευρώ ? Ποιος έχει δώσει παραπάνω από 35,000 για το αμάξι του ? Η συζήτηση που ξεκίνησα είναι για το τι μπορώ να αποκτήσω – συντηρήσω . Αν αυτό που μπορώ οικονομικά μου αρέσει, θα το κάνω. Εγώ θέλω μια εικόνα θαλάσσιου ύφαλου με ψάρια και κοράλλια. Δεν θα τρελαθώ αν δεν μπορώ να έχω ζωντανά με απαιτήσεις ιδιαίτερες αλλά δεν θέλω fish only Με ενδιαφέρει να το βλέπω από τον καναπέ μου και όχι να πάω κοντά του για να γεμίσει το μάτι μου με θάλασσα ( Θέλω μεγάλο ) Samp δεν το βάζω σαν λίτρα γιατί αποτελεί μέρος του εξοπλισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 14 Μαρτίου 2011 #40 Share 14 Μαρτίου 2011 Για να λύσουμε το πρόβλημα για το τι θέλει ο καθένας μας εδώ μέσα. Ποιος δεν θα ήθελε μια Ferrari 350,000 των ευρώ ? Ποιος έχει δώσει παραπάνω από 35,000 για το αμάξι του ? Η συζήτηση που ξεκίνησα είναι για το τι μπορώ να αποκτήσω – συντηρήσω . Αν αυτό που μπορώ οικονομικά μου αρέσει, θα το κάνω. Εγώ θέλω μια εικόνα θαλάσσιου ύφαλου με ψάρια και κοράλλια. Δεν θα τρελαθώ αν δεν μπορώ να έχω ζωντανά με απαιτήσεις ιδιαίτερες αλλά δεν θέλω fish only Με ενδιαφέρει να το βλέπω από τον καναπέ μου και όχι να πάω κοντά του για να γεμίσει το μάτι μου με θάλασσα ( Θέλω μεγάλο ) Samp δεν το βάζω σαν λίτρα γιατί αποτελεί μέρος του εξοπλισμού. Οπότε είσαι κοντά στα 1000 lt, γιατί οταν χρειαστεις να υπολογίσεις τον ογκο νερου, μετράει και το sump. Τα κόστη τα είδες, απο εκει και πέρα εσυ αποφασίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 14 Μαρτίου 2011 #41 Share 14 Μαρτίου 2011 Να ξέρεις κάτι:όλα τα παιδιά εδώ μέσα θέλουν να σε βοηθησουν να αποφύγεις τις ''πατάτες'' που στο reef και ειδικά σε αυτά τα λίτρα είναι χοντρές. Αλήθεια βλέπω ότι είσαι από 3καλα και γω απο εκεί κατάγομαι,υποστήριξη παίζει εκεί τίποτα; Και αφού λες οτι το γουστάρεις μεγάλο και δεν σε νοιάζει τι απαιτήσεων κοραλια και γενικά οργανισμούς θα βάλεις,τι κάθεσαι;Όρμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 14 Μαρτίου 2011 #42 Share 14 Μαρτίου 2011 (edited) Μάλλον θες να χαζεύεις κάτι ,ή κάτι σαν ,επίσης και .Και αν και υψηλών απαιτήσεων,και υπερυψηλώναπαιτήσεων. Ελπίζω να σε έφτιαξα λιγάκι... Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2011 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 14 Μαρτίου 2011 #43 Share 14 Μαρτίου 2011 Ειδικά με τα τελευταία δεν τον έφτιαξες, του έκλεισες το σπίτι!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 14 Μαρτίου 2011 Author #44 Share 14 Μαρτίου 2011 Να ξέρεις κάτι:όλα τα παιδιά εδώ μέσα θέλουν να σε βοηθησουν να αποφύγεις τις ''πατάτες'' που στο reef και ειδικά σε αυτά τα λίτρα είναι χοντρές. Αλήθεια βλέπω ότι είσαι από 3καλα και γω απο εκεί κατάγομαι,υποστήριξη παίζει εκεί τίποτα; Και αφού λες οτι το γουστάρεις μεγάλο και δεν σε νοιάζει τι απαιτήσεων κοραλια και γενικά οργανισμούς θα βάλεις,τι κάθεσαι;Όρμα... Υποστήριξη δεν νομίζω. Για καταστήματα υπάρχουν τόσα στο internet που δεν χρειάζετε να τρέχεις Την μισή μου ζωή την περνάω στην αθήνα 3 μέρες την εβδομάδα . Οπότε βρίσκώ οτιδήποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 14 Μαρτίου 2011 #45 Share 14 Μαρτίου 2011 Επεισης επειδη ειδα μιλας για reef θεωρω ανωτατο υψος 60 ποντους... παραπανω ειναι ασυμφορο γιατι θα ειναι δυσκολο στο φωτισμο,απο την αλλη ενα πλατος 70 θα ηταν τελειο(ακομα και μετρο!!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 14 Μαρτίου 2011 #46 Share 14 Μαρτίου 2011 Επεισης επειδη ειδα μιλας για reef θεωρω ανωτατο υψος 60 ποντους... παραπανω ειναι ασυμφορο γιατι θα ειναι δυσκολο στο φωτισμο,απο την αλλη ενα πλατος 70 θα ηταν τελειο(ακομα και μετρο!!!!) Σωστή παρατήρηση,αλλά αν παίξει με λάμπες ΜΗ σε συνδιασμό με Τ5 δεν θα είναι εντάξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Μαρτίου 2011 #47 Share 14 Μαρτίου 2011 (edited) Σωστή παρατήρηση,αλλά αν παίξει με λάμπες ΜΗ σε συνδιασμό με Τ5 δεν θα είναι εντάξει; Καλά θα είναι με τέτοιες προυποθέσεις...απλά θα υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αυτό το ύψος. Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος