WOODCAM 12 Μαρτίου 2011 #1 Share 12 Μαρτίου 2011 ΘΑ μπορούσα να υπολογίσω το κόστος του εξοπλησμου για το παραπάνο ? Εναν μέσο όρο, για να μήν ξεκινάω κατι που πιθανό να μην μπορέσω να τελειώσω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 12 Μαρτίου 2011 #2 Share 12 Μαρτίου 2011 Τι ακριβως εχεις στο μυαλο σου Reef ,lps,sps, soft,fish only ? απο αυτο καθοριζονται αρκετα οπως εφοπλισμο οσο και σε διαφορα ,προσθετα ,ΔΕΗ,κτλπ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 12 Μαρτίου 2011 #3 Share 12 Μαρτίου 2011 (edited) καλησπερα,αν και δεν εχω στησει θαλασσα...... γνοριζω ομος καπια πραματακια και με αυτα τα λιγα που ξερω και με παιδια που εχουν θαλασινα για υφαλο παντα και τα λυτρα που αναφερεις και χωρης να θελω να σε απογοητευσω........θελεις αρκετα$$$$$$$$..........τωρα αν εισαι ψημενος και ετοιμος θα το φτιαξεις....και δεν ειναι μονο ο εξοπλεισμος εχει και αλλα πολα... θα σου πουν οι ειδικοι........ Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2011 - μηνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Μαρτίου 2011 #4 Share 12 Μαρτίου 2011 (edited) ΘΑ μπορούσα να υπολογίσω το κόστος του εξοπλησμου για το παραπάνο ? Εναν μέσο όρο, για να μήν ξεκινάω κατι που πιθανό να μην μπορέσω να τελειώσω . πανω απο 3000 ευρο ... (και λιγα λεω) εαν βαλεις με το μυαλο σου οτι στα 300λιτρα εγω εχω φτασει τα 1800 ευρο με τα περισσοτερα πραγματα αγορασμενα απο αγγελιες ( σε χαμηλοτερη τιμη ) . Σκοπος ειναι να βαλεις ενα στοχο για το πως θα ηθελες να ειναι το ενυδρειο σου και απο εκει και περα με μια καλη ερευνα αγορας να επερνες τα πραγματα που θα χρειαστεις ( μια φορα ) Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 12 Μαρτίου 2011 #5 Share 12 Μαρτίου 2011 Γενικα υπαρχει ενας "ατυπος" κανονας ο οποιος λεει 10ευρω και λιτρο το οποιο μπορει να ανεβει πολυ ευκολα πολυ παραπανω αν αγοραζεις καινουργιο εξοπλισμο η παρακατω με μεταχειρισμενο.... και ενα απλο πχ μια αντλια επιστροφης red dragon εχει 400 ενω μια eheim 100.... και παει λεγοντας...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 12 Μαρτίου 2011 #6 Share 12 Μαρτίου 2011 Είναι προτιμότερο να κάνεις μια λίστα με τα πράγματα που θέλεις αφού πρώτα αποφασίσεις τι τύπου ενυδρείο θες κάνεις και με τί μέθοδο θα το υ!Σκιμερ κυκλοφορητής ριακτορες αλάτια ζουμιά ενυδρείο σαμπ ψυκτικό φωτισμό αντλίες βράχος υπόστρωμα, είναι μερικά από αυτά΄!Κάνοντας έρευνα αγοράς μπορείς να υπολογίσεις πόσα χρήματα χρειάζεται!Ε νοείται την λίστα την ποστάρεις εδώ μέσα και την διαμορφώνεις με τις συμβουλές των γκουρού εδώ μέσα!Αφού καταλήξεις στην τελική σου λίστα έχεις και το κόστος και κρίνεις!Κάποια μπορεί να βρεις μεταχειρισμένα!Κάποιο μπορείς να τα κάνεις diy!Ακόμα έτσι μπορείς πάνω κάτω να υπολογίσεις και το ρεύμα που θα καις!Το θαλασσινό είναι αρκετά ποιο πολύπλοκη υπόθεση και για να μην φτάσεις να κλαις τα λεφτά σου θέλει σωστό προγραμματισμό!Ειδικά για τα λίτρα που μιλάς!Εγώ σε κάνα χρόνο που θα αλλάξω σπίτι σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα και έχω αρχίσει να κάνω την λίστα από τώρα!!!! Περιττό να σου πω ότι διαβάζω όποτε έχω χρόνο για να δω τι παίζει!!! Φυσικά από την άλλη νομίζω ότι εγώ το παραέχω με το planning!Μηχανολόγος βλέπεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 12 Μαρτίου 2011 #7 Share 12 Μαρτίου 2011 Γενικα υπαρχει ενας "ατυπος" κανονας ο οποιος λεει 10ευρω και λιτρο το οποιο μπορει να ανεβει πολυ ευκολα πολυ παραπανω αν αγοραζεις καινουργιο εξοπλισμο η παρακατω με μεταχειρισμενο.... και ενα απλο πχ μια αντλια επιστροφης red dragon εχει 400 ενω μια eheim 100.... και παει λεγοντας...... Spam!!!!!Αλλα΄χρήσιμο για αρχάρια συζήτηση! Αλήθεια ta red dragon τι το τόσο παραπάνω έχουν για να δικαιολογούν αυτές τις τιμές!Και Αμερικη και Ασία και Αυστραλία ότι high end reef βλέπεις έχει από δαύτες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Μαρτίου 2011 #8 Share 12 Μαρτίου 2011 Spam!!!!!Αλλα΄χρήσιμο για αρχάρια συζήτηση! Αλήθεια ta red dragon τι το τόσο παραπάνω έχουν για να δικαιολογούν αυτές τις τιμές!Και Αμερικη και Ασία και Αυστραλία ότι high end reef βλέπεις έχει από δαύτες!!!! Τι εννοεις γιατι το 'χασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 12 Μαρτίου 2011 #9 Share 12 Μαρτίου 2011 (edited) Τι εννοεις γιατι το 'χασα Μιλάω για την παρακάτω ράτσα αντλιών red dragon Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2011 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 12 Μαρτίου 2011 #10 Share 12 Μαρτίου 2011 Spam!!!!!Αλλα΄χρήσιμο για αρχάρια συζήτηση! Αλήθεια ta red dragon τι το τόσο παραπάνω έχουν για να δικαιολογούν αυτές τις τιμές!Και Αμερικη και Ασία και Αυστραλία ότι high end reef βλέπεις έχει από δαύτες!!!! Καλό μανομετρικό σε πολλά λίτρα ανά ώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 12 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 12 Μαρτίου 2011 το θέμα είναι οτι για να φτιάξω την λίστα χρειάζετε να ξέρω τι θέλω, εγώ δεν ξέρω ! δεν ξέρω και πολλά. για το μέγεθος δεν αλλαζω γνώμη. υπάρχει χώρος και μπορεί να γίνει αρκετά καλό. μπορεί κάποιος να μου πεί τί είναι αυτά που θα χρειαστω ωστε να υπολογίσω το κόστος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Μαρτίου 2011 #12 Share 12 Μαρτίου 2011 (edited) το θέμα είναι οτι για να φτιάξω την λίστα χρειάζετε να ξέρω τι θέλω, εγώ δεν ξέρω ! δεν ξέρω και πολλά. για το μέγεθος δεν αλλαζω γνώμη. υπάρχει χώρος και μπορεί να γίνει αρκετά καλό. μπορεί κάποιος να μου πεί τί είναι αυτά που θα χρειαστω ωστε να υπολογίσω το κόστος ? θες : σαμπ σκιμμερ κυκλοφορητες θερμοστατες chiller φωτισμο αλατι (κιλα)!!! βραχος (αρκετο ) αραγωνιτη αντλια επιστροφης και αλλα ...... αυτα για αρχη .... Διαστασεις του ενυδρειου τις ξερεις ? Κοστος δεν ειναι και ευκολο να βγαλεις μιας και στο συγκεκριμενο χομπυ οτι πληρωνεις περνεις , υπαρχει κυκλοφοριτης με 10 ευρο και υπαρχει κυκλοφοριτης με 400 ευρο , το θεμα ειναι εσυ τι θες να κανεις και ποσο βαθεια θες να βαλεις το χερι στη τσεπη , υπαρχουν καποια πραγματα οπου δεν θα πρεπει να τσιγκουνευτης ( πχ σκιμμερ ) . με τα λιγα που ξερω υπολογιζω πως βραχος και σκιμμερ θα σου πανε κοντα στο 2χιλιαρο ... συν κανα 400αρι+ το τσιλερ συν ο φωτισμος ... ετοιμασε τα χαρτια (εκαθαριστικο - ταυτοτητα ) για ενυδρειοδανειο !!!!! Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Μαρτίου 2011 #13 Share 12 Μαρτίου 2011 Όσο και να τα υπολογίσεις, πάντα υπάρχουν πολλά και διάφορα που δεν τα σκέφτηκες ή δεν ήξερες. Ο κανόνας του 10 ευρό για κάθε λίτρο είναι ένας καλός οδηγός για να ξέρεις τι σε περιμένει Βασικά αφού δεν το χεις ψάξει και πολύ, θα είναι καλύτερα να καταλήξεις πρώτα στο τι είδους ζωντανά θέλεις και μπορείς να βάλεις. πχ άλλες απαιτήσεις έχει ένα fish only, άλλες ένα reef με εύκολα μαλακά, άλλες ένα με ανεμώνες και άλλες ένα με σκληρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Μαρτίου 2011 #14 Share 12 Μαρτίου 2011 Όσο και να τα υπολογίσεις, πάντα υπάρχουν πολλά και διάφορα που δεν τα σκέφτηκες ή δεν ήξερες. Ο κανόνας του 10 ευρό για κάθε λίτρο είναι ένας καλός οδηγός για να ξέρεις τι σε περιμένει Βασικά αφού δεν το χεις ψάξει και πολύ, θα είναι καλύτερα να καταλήξεις πρώτα στο τι είδους ζωντανά θέλεις και μπορείς να βάλεις. πχ άλλες απαιτήσεις έχει ένα fish only, άλλες ένα reef με εύκολα μαλακά, άλλες ένα με ανεμώνες και άλλες ένα με σκληρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 12 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 12 Μαρτίου 2011 δηλ μιλάμε για 8.000 ευρώ ? είναι πολλά τα λευτά ! βραχο και αμμο πόσα κιλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Μαρτίου 2011 #16 Share 12 Μαρτίου 2011 (edited) Μιας και ρωτάς, άμμο θες περίπου 5-6 εκατοστά ύψος, οπότε ανάλογα με τις διαστάσεις σου. Για βράχο ο οδηγός είναι 1 κιλό ανά 10 λίτρα, αν και εξαρτάται πολύ και από την ποιότητα του βράχου, αλλά και γενικότερα το aquascape που θές να φτιάξεις. Αλλά μη κολλάς τόσο στα νούμερα. Μπορείς να ξεκινήσεις πιο συντηρητικά. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς ότι ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο θα έχει και ένα σχετικά μεγαλύτερο κόστος μηνιαία. Αλάτια, ρεύμα, άνθρακας, αντιφώσφορος είναι μερικά. Διάβασμα και ψάξιμο. Και το βασικό είναι να αποφασίσεις τι είδους ενυδρείο θέλεις. Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Μαρτίου 2011 #17 Share 12 Μαρτίου 2011 (edited) εαν εχεις ορεξη ριξε μια ματια σε αυτο το θεμα να παρεις την κρyaδα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54511 Έγινε επεξεργασία 12 Μαρτίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 13 Μαρτίου 2011 #18 Share 13 Μαρτίου 2011 Μιας και ρωτάς, άμμο θες περίπου 5-6 εκατοστά ύψος, οπότε ανάλογα με τις διαστάσεις σου. Για βράχο ο οδηγός είναι 1 κιλό ανά 10 λίτρα, αν και εξαρτάται πολύ και από την ποιότητα του βράχου, αλλά και γενικότερα το aquascape που θές να φτιάξεις. Αλλά μη κολλάς τόσο στα νούμερα. Μπορείς να ξεκινήσεις πιο συντηρητικά. Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς ότι ένα τόσο μεγάλο ενυδρείο θα έχει και ένα σχετικά μεγαλύτερο κόστος μηνιαία. Αλάτια, ρεύμα, άνθρακας, αντιφώσφορος είναι μερικά. Διάβασμα και ψάξιμο. Και το βασικό είναι να αποφασίσεις τι είδους ενυδρείο θέλεις. Aυτό είναι το σημαντικότερο απόλα τα άλλα γιατί πές ότι τα βρίσκεις και το φτιάχνεις...μπορείς να το συντηρήσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 13 Μαρτίου 2011 #19 Share 13 Μαρτίου 2011 Θα συμφωνήσω και εγώ, οτι για τόσα λίτρα είναι πολλά τα λεφτά. Εγω είμαι στα 1000 αυτη την στιγμή και εχω ξεπεράσει τα 10000 ευρώ σε εξοπλισμό. Αλλα και να πεις οτι σου χαρίσουν το ενυδρείο εξοπλισμένο, είναι και το θεμα της συντήρησης. Ιδίως αν μιλάμε για ενυδρείο με sps, τότε αντε γειά.... Μονο για την ΔΕΗ, σου φτάνει, δεν θελεις να ακουσεις τιποτα αλλο. Αν βεβαια μιλήσουμε για ενα fish only, μπορει να ειναι λίγο πιο κάτω τα πράγματα. Αλλα λίγο, οχι τραγικά. Γενικά το θαλασσινό, θέλει λεφτά. Και στη αρχή, αλλά και στην συντήρηση του. Μην σε παραμυθυάζουν τα μαγαζιά και τα παπαγαλάκια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 13 Μαρτίου 2011 #20 Share 13 Μαρτίου 2011 δηλ μιλάμε για 8.000 ευρώ ? είναι πολλά τα λευτά ! βραχο και αμμο πόσα κιλά? Εγώ θα ξεκίναγα με 110-120κ (αν με έπερνε για κιάλλο θα έβαζα) και άμμο όσο χρειαστεί για περίπου 6-7εκ βάθος. Και πάλι όλα έχουν σχέση με τι σκέφτεσαι να βάλεις στο ενυδρείο. Άλλο να έχεις 5-6 Chromis στα 900lt και άλλο 5-6 Tang... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Μαρτίου 2011 #21 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) δηλ μιλάμε για 8.000 ευρώ ? είναι πολλά τα λευτά ! βραχο και αμμο πόσα κιλά? εγώ θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος εάν την "έβγαζα" με 8.000€ για τέτοιο ενυδρείο που μιλάμε πρέπει να πάρεις ποιοτικό εξοπλισμό για να μην αρχίσεις κάθε 6 μήνες, ωχ χάλασε αυτό, ωχ χάλασε εκείνο, ωχ αυτό δε δουλεύει όπως θα έπρεπε να δουλεύει και πρέπει να πάρω άλλο κτλ κτλ... με πλήρες ποιοτικό εξοπλισμό καινούργιο, σε βλέπω γύρω στα 12.000€ (για reef μιλάμε πάντα, για fish only να υπολογίζεις περίπου 2.000€ λιγότερο) ΥΓ. Επίσης μια συμβουλή. Δε θα έφτιαχνα για πρώτο μου ενυδρείο θαλασσινό κάτι τόσο μεγάλο... ο λόγος είναι ότι κάποιο λάθος απειρίας θα το πληρώσεις πολύυυυυυυυυυυυ ακριβά Γνώμη μου ξεκίνα κάτι στα 100-200 λίτρα να δεις πως δουλεύει ο εξοπλισμός και πως συντηρείτε ένα θαλασσινό ενυδρείο και μετά που θα τα βλέπεις εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, προχωράς στο μεγάλο Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOODCAM 13 Μαρτίου 2011 Author #22 Share 13 Μαρτίου 2011 Εχει κανένα υπολογίσει πάγια έξοδα για τα λίτρα αυτά να μου πεί ? και 8000 ευρώ για αρχή δεν τα λες λίγα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Μαρτίου 2011 #23 Share 13 Μαρτίου 2011 Εχει κανένα υπολογίσει πάγια έξοδα για τα λίτρα αυτά να μου πεί ? και 8000 ευρώ για αρχή δεν τα λες λίγα . δεν τα λες και πολλα ομως για reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 13 Μαρτίου 2011 #24 Share 13 Μαρτίου 2011 Ένας παλιός και συνειδητοποιημένος ρεεφάς θα το έφτιαχνε με 10000€ περίπου κομπλέ και πολύ hi tech και κάποιος που ξεκινάει και ψάχνεται και ακούει τον καθένα και μπαίνει στο τριπάκι των καταστημάτων πετ σοπ και ενυδρειακών πολυκαταστημάτων θα ξεκινήσει με 5000€περίπου και στην πορεία δεν θα καταλάβει πως πέρασε τα 20000€ με απώλειες ζωντανών και μηχανήματα στα ντουλάπια που δεν του κάνουν τελικά και άργησε να το καταλάβει. Το δικό μου για παράδειγμα μου κόστισε κάτι λιγότερο από 10000€και αν προσέξεις έχει τα καλύτερα μηχανήματα που μπορούσα να βάλω χωρίς να κάνω υπερβολές. Το προηγούμενο μου ήταν ένα τετρακοσάρι της ELITE KAI ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ και γιατί;Γιατί είχα μπει στο τριπάκι των πετ σοπ που ήθελαν μόνο να πουλάνε. Τώρα όμως και μετά από χρόνια που έπαθα έμαθα. Τα υπόλοιπα αν θέλεις κάτι να ρωτήσεις με PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 13 Μαρτίου 2011 #25 Share 13 Μαρτίου 2011 Αντε και το έφτιαξες το 800 reef....... Νομίζει κανείς ότι σε τόσα λίτρα γεμίζει εύκολα με κοράλια;...διαφορετικά, εαν είναι να είναι το μισό άδειο απο κοραλάκια, τι νόημα έχει να λέγεται Reef; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος