alexander 12 Μαρτίου 2011 #1 Share 12 Μαρτίου 2011 Πόσο καιρό χρειάζεται για να πιάσει καλά η java moss σε ένα ξύλο? σκέπτομαι να βγάλω την πετονιά Επίσης μερικές ρίζες από τον κορμό μιας alternanthera reineckii δεν έχουν πιάσει στο έδαφος, ‘ανεμίζουν’ λόγο της ροής του νερού. Να τις αφήσω όπως είναι? Να τις βυθίσω λίγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosn 12 Μαρτίου 2011 #2 Share 12 Μαρτίου 2011 η δικια μου σε 3 μηνες εχει υψος περιπου 5 εκ αλλα δεν τολμαω να βγαλω την πετονια ετσι κ αλλιως τωρα δεν φαινεται καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander 12 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 12 Μαρτίου 2011 Και εμένα δεν φαίνεται καθόλου έχει φουντώσει πολύ αλλά θέλω να την κλαδέψω σχεδόν σύριζα στο ξύλο, και για να το κάνω αυτό πρέπει να βγάλω την πετονιά. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να υπάρχει πάνω στο ξύλο ένα λεπτό στρώμα moss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikosn 12 Μαρτίου 2011 #4 Share 12 Μαρτίου 2011 ασε και λιγο οχι συριζα.κοβε και δενε κοβε και δενε παλι θα γινει αυτο που θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 12 Μαρτίου 2011 #5 Share 12 Μαρτίου 2011 Πόσο καιρό χρειάζεται για να πιάσει καλά η java moss σε ένα ξύλο? σκέπτομαι να βγάλω την πετονιά Επίσης μερικές ρίζες από τον κορμό μιας alternanthera reineckii δεν έχουν πιάσει στο έδαφος, ‘ανεμίζουν’ λόγο της ροής του νερού. Να τις αφήσω όπως είναι? Να τις βυθίσω λίγο? Το πόσος καιρός χρειάζεται για να πιάσει η moss στο ξύλο, εξαρτάται από το πόσο ταλαιπωρημένη είναι πριν τοποθετηθεί στο ενυδρείο αλλά και από τις συνθήκες που θα συναντήσει στο ενυδρείο. Στο δικό μου ενυδρείο χρειάστηκε (αν δε κάνω λάθος) λιγότερο από εβδομάδα. Η alternanthera reineckii γενικά βγάζει συχνά τέτοιες "εναέριες" ρίζες. Ιδιαίτερα όταν δε βρει πλούσιο υπόστρωμα. Είτε τις βυθίσεις είτε όχι, δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 12 Μαρτίου 2011 #6 Share 12 Μαρτίου 2011 Και εμένα δεν φαίνεται καθόλου έχει φουντώσει πολύ αλλά θέλω να την κλαδέψω σχεδόν σύριζα στο ξύλο, και για να το κάνω αυτό πρέπει να βγάλω την πετονιά. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να υπάρχει πάνω στο ξύλο ένα λεπτό στρώμα moss. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να το πετύχεις αυτό. Για να έχεις πάνω στο ξύλο ένα λεπτό ( πόσο λεπτό; ) στρώμα, θα αναγκάζεσαι να κόβεις συνέχεια τις καινούργιες κορυφές του φυτού και δε ξέρω κατά πόσο αυτό θα αφήσει το φυτό να αναπτυχθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander 13 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 13 Μαρτίου 2011 Το πόσος καιρός χρειάζεται για να πιάσει η moss στο ξύλο, εξαρτάται από το πόσο ταλαιπωρημένη είναι πριν τοποθετηθεί στο ενυδρείο αλλά και από τις συνθήκες που θα συναντήσει στο ενυδρείο. Στο δικό μου ενυδρείο χρειάστηκε (αν δε κάνω λάθος) λιγότερο από εβδομάδα. Η alternanthera reineckii γενικά βγάζει συχνά τέτοιες "εναέριες" ρίζες. Ιδιαίτερα όταν δε βρει πλούσιο υπόστρωμα. Είτε τις βυθίσεις είτε όχι, δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Όταν βλέπω να βγαίνουν ‘εναέριες’ ρίζες από το κεντρικό κοτσάνι ενός φυτού είναι λάθος να υποθέσω ότι σε εκείνο το σημείο το φυτό έχει τραβήξει όλα τα στοιχειά του υποστρώματος? Όσο για την moss θα την κλαδέψω λίγο λίγο και βλέποντας. Λογικά θα έχει πιάσει την έχω 2 μήνες πάνω σε αυτό το ξύλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος