Aiolos 12 Μαρτίου 2011 #1 Share 12 Μαρτίου 2011 Άξιο απορίας… σταθερή τιμή ΚΗ !!! Εδώ και πολλούς μήνες ακολουθώ κάποιες ρουτίνες και μια απ αυτές είναι η προσθήκη 6 γραμμαρίων Reef Builder κάθε δυο ημέρες, πετυχαίνοντας έτσι μια σταθερότητα στο ΚΗ περίπου στις 7,5-8,0 μονάδες. Εδώ και 5-6 ημέρες χωρίς να προσθέσω το ΚΗ buffer και χωρίς να αλλάξω τίποτα από τις υπόλοιπες ρουτίνες/πρόγραμμα που ακολουθώ, η τιμή του ΚΗ παραμένει σταθερή στα 10,0 Όλοι οι άλλοι παράμετροι είναι σωστοί και σταθεροί γιατί όπως είπα δεν έχω αλλάξει κάτι. Η μόνη «αλλαγή» είναι ότι αφαίρεσα αρκετή Xenia, (και παραμένει ακόμη αρκετή), αλλά είναι δυνατόν να επηρεάστηκε το ΚΗ και να έχει ανοδικές τάσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 12 Μαρτίου 2011 #2 Share 12 Μαρτίου 2011 την ποσοτητα που εβαζες την ειχες καθορισει με βαση την καταναλωση που ειχες? δεν νομιζω κατα τη ταπεινη μου γνωμη οτι εχει σχεση με την ξενια το ασβεστιο σου που ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 12 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 12 Μαρτίου 2011 Η ποσότητα αυτή χρησιμοποιείται εδώ και 5-6 μήνες σταθερά, κρατώντας την αλκαλικότητα επίπεδα που προανέφερα και αυτό κατόπιν δοκιμών φυσικά. Το ασβέστιο είναι 450 στις μετρήσεις που κάνω κάθε 15 μέρες. Η Xenia γνωρίζω ότι καταναλώνει ιώδιο αλλά για αλκαλικότητα δεν νομίζω και εγώ, απλά το ανέφερα ως την μοναδική αλλαγή που έγινε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 13 Μαρτίου 2011 #4 Share 13 Μαρτίου 2011 τι ph εχει το ενυδρείο και πως το μετράς ? τι buffer χρησιμοποιείς ? έχεις σκληρά κοράλλια ? τι άλλα πρόσθετα ρίχνεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 13 Μαρτίου 2011 Με ηλεκτρονικό pH meter 7,9 πρωί 8,2 το βράδυ... reef builder της Seachem από σκληρά.. μετρημένα όσα τα δάχτυλα μιας κότας !!! άρα αμελητέο άλλα πρόσθετα... μαγνήσιο 2 φορές τον μήνα, και αλλαγές νερού κάθε 15 ημέρες. Μα το θέμα είναι ότι αυτές τις ρουτίνες τις έχω αρκετούς μήνες και μόνο τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε το "πρόβλημα" με το ΚΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 13 Μαρτίου 2011 #6 Share 13 Μαρτίου 2011 δύσκολος γρίφος θα σου πρότεινα να σταματήσεις να ρίχνεις πρόσθετο και να συνεχίσεις τις μετρήσεις να δούμε πως θα εξελιχθεί αν συνεχίσει να ανεβαίνει μόνο του , πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την εμπορική εκμετάλλευση του φαινομένου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 13 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 13 Μαρτίου 2011 Αυτό κάνω... αύριο θα είναι το τέταρτο διήμερο που κανονικά θα έπρεπε να προσθέσω buffer, αλλά φυσικά πριν το ρίξω θα κάνω μέτρηση πρώτα. Και την κάνω για σιγουριά με τεστ της Salifert και με φωτόμετρο της Hanna που και στις τρεις προηγούμενες φορές έδειξαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα και τα δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 13 Μαρτίου 2011 #8 Share 13 Μαρτίου 2011 οσες φορες ειχα το ενυδρειο γεματο σκληρα ειχα παντα σχεδον την τριπλασια καταναλωση αναπτυξη βλεπεις στα κοραλια? αν καποιες συνθηκες π.χ φωσφορικα κτλ δεν ειναι καταλληλες "κολλαει" η αναπτυξη οποτε εχουμε κ λιγοτερη καταναλωση αυτο βεβαια αφορα πιο πολυ στα sps οποτε κ παλι δεν υπαρχει κατι ξεκαθαρο. αν μπορεις ενημερωσε μας κ για την επομενη μετρηση:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 14 Μαρτίου 2011 Η σημερινή μέτρηση έδειξε 9,9 έναντι των 10,2 που είχα στις δυο προηγούμενες μετρήσεις... Άρχισε να έχει πτωτικές τάσεις. Αύριο, που βάσει προγράμματος θα έπρεπε να προσθέσω buffer, φυσικά δεν θα γίνει και πιστεύω στο τέλος της εβδομάδας να επανέλθει στα "φυσιολογικά" επίπεδα της ρουτίνας που ακολουθώ. Ο λόγος αυτής της... "σταθερότητας" παραμένει ακόμη ένα μυστήριο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 21 Μαρτίου 2011 Τελικά λύθηκε το μυστήριο...... Υπεύθυνη είναι η γάτα μου η Regina (εγώ στην ουσία) που βρήκε κάπου παρατημένη την μεζούρα των 6gr και τη χαντάκωσε κάτω από τον καναπέ.... Eγώ πάλι από συνήθεια πήρα τη διπλανή μεζούρα χωρίς να προσέξω ότι ήταν η μεγαλύτερη (διπλή ποσότητα)..... Έτσι πρόσθεσα 12gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 21 Μαρτίου 2011 #11 Share 21 Μαρτίου 2011 Πλάκα κάνεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 21 Μαρτίου 2011 Καθόλου πλάκα... κάτι ξέρει γνωστό κατάστημα και έχει απαγορευτικό αυτοκόλλητο για γάτες !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος