Jump to content

Noob About Discus

BiggBilly

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω μερικά πραγματάκια για αυτά τα ιδιαίτερα ψαράκια του Αμαζονίου. Ποιό καλό παιδί θα μου απαντήσει σε μερικές απορίες? :D

Καταρχείν, τα περισσότερα που βρίσκονται στα καταστήματα είναι tank breed? Αν ναι, θα μπορούσαν να ζήσουν καλά σε νερό το οποίο δεν είναι ακριβώς όπως στην φύση τους? Για παράδειγμα το 7.5-8 είναι απαγορευτικό?

Όσοι χρησιμοποιείται Α/Ο συμπληρώνεται με κάτι το νερό? Γνωρίζω ότι θέλουν μαλακό νερό αλλα είναι ασφαλείς το 2-3kh?

Τι είδος φίλτρανση είναι η προτιμότερη?

Πόσα λίτρα είναι το ελάχιστο για να στεγάσεις δύο δίσκους για παράδειγμα?

Πόσο βρομίζουν το νερό, μοιάζουν με τα Τάνγκ?

Τι ιδιαιτερότητες έχουν στο τάισμα? Έχω διαβάσει ότι είναι λίγο περίεργα, ας μου πει κάποιος.

Ρωτάω πολλά?

οι δισκοι φιλε μου δεν εχουν τσαμπα τον τιτλο βασιλιαδες του γλυκου... :D

λοιπον το πιο βασικο απο ολα ειναι οι σταθερες συνθηκες για να κρατας χωρις προβληματα αυτα τα πανεμορφα ζωα.

ακομη και με ενα πεχα 7,5 αν το κρατησεις σταθερο ,μπορεις να εχεις 2 δισκους και μιλω παντα ΟΧΙ για αγριους!! (ζευγαρι κατα προτιμηση καθοτι κοπαδοψαρο..) στα 300 λιτρα μινιμουμ κατ'εμε,η σε περισσοτερα λιτρα και πιο πολλα αλλα καλο θα ειναι να μπουνε ολα μαζι....

οσο καθαρο,τοσο το καλυτερο το νερο τους.εαν αποφασισεις για οσμωσης νερο,εκει χρειαζονται ηλεκτρολυτες και ιχνοστοιχεια,η για ακομη πιο φθηνα(αλλα ποτε δεν θα ξερεις τι περιεχει) να το σπας με νερο βρυσης αποχλωριομενο.

απο φιλτρανση ολα ειναι σχετικα,και απο την στιφμη που δεν διαθετουμε σαμπ στο ενυδρειο μας νο ιζω πως οσα περισσοτερα τοσο το καλυτερο απο εξωτερικα φιλτρα φουλ με βιολογικα υλικα καθως και ενα μηχανικο με σφουγγαρια.σαν ψαρια δεν ειναι βρωμικα οπως τα τανγκ του θαλασσινου που αναφερεις... :blink:

στο φαγητο τους ειναι αρχικα δειλοι,θελουνε καλες ποιοτικες ξηρες τροφες,νιφαδες-πελετς κλπ...

οπως καταλαβαινεις δεν γινεται με ενα μονο ποστ να σου τα αναλυσω ολα..... ;)

• 4 weeks later...

Δεν θέλω να ανοίξω άλλο θέμα οπότε το ποστάρω εδώ.

Η απορία μου είναι κυρίως για εξάρτημα φίλτρανσης σε ενυδρείο με δίσκους 400λίτρων. Μεταξύ των φίλτρων Fluval405 και Eheim2217 ποιά έχει μεγαλύτερη χωρικότητα για βιολογικό υλικό?

Γνωρίζω ότι και οι δύο κατασκευαστές έχουν ποιοτικά προιόντα αλλά πιο θα προτιμούσατε?

Δεν θέλω να ανοίξω άλλο θέμα οπότε το ποστάρω εδώ.

Η απορία μου είναι κυρίως για εξάρτημα φίλτρανσης σε ενυδρείο με δίσκους 400λίτρων. Μεταξύ των φίλτρων Fluval405 και Eheim2217 ποιά έχει μεγαλύτερη χωρικότητα για βιολογικό υλικό?

Γνωρίζω ότι και οι δύο κατασκευαστές έχουν ποιοτικά προιόντα αλλά πιο θα προτιμούσατε?

:P

και τα 2 φιλτρα ειναι χρονια στην αγορα και αξιοπιστα.

το φλουβαλ ειναι πιο φιλικο στην χρηση του,αφου διαθετει και καδους για τα υλικα για να σε διευκολυνει για τον καθαρισμο τους κλπ...

απο την αλλη το eheim,δεν εχει καποιες ευκολιες η αυτοματισμους αλλα ειναι αυτο που λεμε ''σκυλος''.....

διαλεγεις και παιρνεις.... :P

και τα 2 φιλτρα ειναι χρονια στην αγορα και αξιοπιστα.

το φλουβαλ ειναι πιο φιλικο στην χρηση του,αφου διαθετει και καδους για τα υλικα για να σε διευκολυνει για τον καθαρισμο τους κλπ...

απο την αλλη το eheim,δεν εχει καποιες ευκολιες η αυτοματισμους αλλα ειναι αυτο που λεμε ''σκυλος''.....

διαλεγεις και παιρνεις.... :P

:helpsmilie:

όποιο και αν αποφασίσεις, Fluval405 ή Eheim2217

θα σου έλεγα να πάρεις 2 φίλτρα για να σε καλύψουν σε 400 λίτρα ενυδρείο :rasp:

Έγινε επεξεργασία - south

Για ποιό λόγο δύο?

Δεν θα υπάρχει πολύ ροή μέσα στο ενυδρείο?

Γιατί 8 λίτρα βιολογικού υλικού είναι πολύ καλύτερα από 4, ειδικά όταν πρόκειται για δισκοενυδρείο… :rasp:

Επίσης είμαστε πιο ασφαλείς, αν έχουμε αστοχία υλικού και σταματήσει το ένα φίλτρο δεν χάνουμε όλη την βιολογία μας.

Για να μην έχεις υπερβολική ροή μέσα στο ενυδρείο, στρέψε την μια spry bar στο τζάμι που βεντουζάρει :P

Για να μην έχεις υπερβολική ροή μέσα στο ενυδρείο, στρέψε την μια spry bar στο τζάμι που βεντουζάρει :rasp:

Οοοο... να πως φαίνεται ο "παλιός" :P

Οπότε απο όσα διάβασα οι περισσότεροι προτίνεται την Eheim, και δύο μάλιστα. Οπότε λύθηκε η απορία μου ποιά χωράει περισσότερο υλικό, και οτι και πάλι δεν αρκεί :P

Η στιγμή πλησιάζει αλλα δυστηχώς τα λίτρα κατέβηκαν. Το ενυδρείο θα είναι 330lt γιατί επρεπε να κόψω ~9εκ απο το βάθος. Η διαστάσης θα είναι 1,20(μ)x42(π)x65(υ), σκεφτόμουν να το κάνω πιο ψηλό μιας και αρέσει στα δισκάκια αλλα δεν θα μου φαινόταν ωραίο.

Έχω τρεις ερωτήσεις ακόμα. Πρώτον, τα λεγόμενα βρυσάκια στα φίλτρα της Eheim τι κάνουν, είναι για ρύθμισει ροής? Να προτιμήσω εξαγωγή spray ή κανονικό, με το spray οξυγόνεται καλύτερα το νερό? Και τρίτον, ένα θερμοστάτη ή δύο, ποιά τα πλεονέκτήματα/μειονεκτήματα?

Μιας και δεν απάντησε κανείς στα προηγούμενα θα κάνω ένα UP!

Έχει σκεφτεί κανείς να βάλει άσπρο φόντο κάτω απο το ενυδρείο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει άμμος?

Η στιγμή πλησιάζει αλλα δυστηχώς τα λίτρα κατέβηκαν. Το ενυδρείο θα είναι 330lt γιατί επρεπε να κόψω ~9εκ απο το βάθος. Η διαστάσης θα είναι 1,20(μ)x42(π)x65(υ), σκεφτόμουν να το κάνω πιο ψηλό μιας και αρέσει στα δισκάκια αλλα δεν θα μου φαινόταν ωραίο.

Έχω τρεις ερωτήσεις ακόμα. Πρώτον, τα λεγόμενα βρυσάκια στα φίλτρα της Eheim τι κάνουν, είναι για ρύθμισει ροής?είναι για να μπορεις εύκολα & στεγνα να αποσπας το φίλτρο για συντηρηση, αλλα μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις και σαν ρυθμιστες ροής

Να προτιμήσω εξαγωγή spray ή κανονικό, με το spray οξυγόνεται καλύτερα το νερό?θεωρώ το spry bar καλύτερη επιλογή

Και τρίτον, ένα θερμοστάτη ή δύο, ποιά τα πλεονέκτήματα/μειονεκτήματα? θα έλεγα 2 για ασφάλεια

Έγινε επεξεργασία - south

Μιας και δεν απάντησε κανείς στα προηγούμενα θα κάνω ένα UP!

Έχει σκεφτεί κανείς να βάλει άσπρο φόντο κάτω απο το ενυδρείο ώστε να δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει άμμος?

Νομίζω πως δεν θα σου δείξει σωστά.

Γιατί να μην κάνεις κάτι πρωτότυπο και να βάλεις ...αληθινή άσπρη άμμο?

Ότι και να βάλεις στον πάτο δεν θα το βλέπεις εσύ γιατί το ενυδρείο είναι σαν πρίσμα και απλά θα βλέπεις καθρέφτη όπως όταν κοιτάς από μπροστά τα πλαϊνά τζάμια σου. Άμμο εννοείται.

Σχετικά με το φίλτρο έχω ένα fluval 405 σε 320 λίτρα καθαρά με 6 δίσκους, 5 cory, 6 αρλεκίνους και 3 sp3 μικρά. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος αλλά όντως επειδή τρώνε πολύ καλό θα ήταν να μπει και ένα δεύτερο φίλτρο για περισσότερη βιολογία. Αν (μακριά από εμάς) χρειαστεί να βάλεις άνθρακα μετά απο θεραπεία ή κάποιο άλλο υλικό φίλτρανσης θα αναγκαστείς να χάσεις βιολογία βγάζοντας από το φίλτρο υλικό ώστε να χωρέσει.

Εγώ ξεκίνησα με τις μισές μπασκέτες sera siporax και πλέον έχω σε όλες εκτός από μισή που έχει τύρφη. Σύντομα θα βγει και θα μπει και εκεί siporax αλλά όπως προείπα επειδή θέλουν μπόλικο φαγητό σαν ψάρια και για λόγους ασφάλειας και βλάβης ένα δεύτερο το χρειάζεσαι.

Και μια πρόταση καθώς είμαι παθών. Τα 2 φίλτρα αν είναι σε πολύμπριζα να μην είναι στο ίδιο. Εμένα κάηκε η ασφάλεια στο πολύμπριζο και είχα μείνει 3 ώρες χωρίς φίλτρο και θερμοστάτη. Οι λάμπες ήταν σε άλλο πολύμπριζο. Επομένως για να μην έχεις καμιά τέτοια στραβή που είναι σπάνιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις έχε διαφορετικά πολύμπριζα.

Δεν ξέρω, τείνω περισσότερο προς άμμο αλλα όσο γίνεται λιγότερο. Μισό εκατοστό βάθος και πολύ είναι. Δεν έχω σκοπό να βάλω φυτά και θέλω όσο γίνεται εύκολο-γρήγορο καθάρισμα.

Κατέληξα σε Eheim 2217 για φίλτρο. Απο ψάρια μόνο δίσκους έχω σκοπό να βάλω, νομίζω έξι θα είναι μια χαρά, περίπου 50λ για τον καθένα. Θα βάλω δύο σφουγγάρια και όλο το υπόλοιπο βιολογικό υλικό.

Μπαίνω μέσα στο δωμάτιο και βλέπω ένα 1,20μ ενυδρείο άδειο και φαντάζομαι πως θα είναι με παρέλαση δίσκων να πηγαινοέρχονται απο άκρη σε άκρη.

Μπαίνω μέσα στο δωμάτιο και βλέπω ένα 1,20μ ενυδρείο άδειο και φαντάζομαι πως θα είναι με παρέλαση δίσκων να πηγαινοέρχονται απο άκρη σε άκρη.

Με σχεδόν ίδιες διαστάσεις. Στο 1.20 είμαι κι εγώ. :thumbup:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...2046&st=60#

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Δεν ξέρω, τείνω περισσότερο προς άμμο αλλα όσο γίνεται λιγότερο. Μισό εκατοστό βάθος και πολύ είναι. Δεν έχω σκοπό να βάλω φυτά και θέλω όσο γίνεται εύκολο-γρήγορο καθάρισμα.

Ειτε μισος ποντος, ειτε 4-5 εκ. παχος αμμου, ο καθαρισμος ιδιος ειναι.................

Κατέληξα σε Eheim 2217 για φίλτρο. Απο ψάρια μόνο δίσκους έχω σκοπό να βάλω, νομίζω έξι θα είναι μια χαρά, περίπου 50λ για τον καθένα. Θα βάλω δύο σφουγγάρια και όλο το υπόλοιπο βιολογικό υλικό.

Δεν θα είναι λίγο το βιολογικό υλικό σου?

Ειτε μισος ποντος, ειτε 4-5 εκ. παχος αμμου, ο καθαρισμος ιδιος ειναι.................

Αν το σκεφτείς καλύτερα έχεις δίκιο... :thumbup:

Εννοείς ότι ακαθαρσίες έτσι κι αλλιώς πάνω στην άμμο θα πέφτουν, δεν είναι πχ χαλίκι να σαπίσει τροφή-βρόμα μέσα στο υπόστρωμα.

Αύριο θα περάσω για άμμο

Δεν θα είναι λίγο το βιολογικό υλικό σου?

Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερα, αλλα θα ξεκινήσω με ~4 βιο-υλικό. Φαντάζομαι θα μπορέσω να βάλω τόσο στο φίλτρο, ή μήπως είμαι αισιόδοξος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...