Jump to content

Σκουλήκια πάνω στο τζάμι

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Είχα προσέξει ότι κάτι έχει πιάσει πάνω στο τζάμι, κάτι σαν βλέννα, διαφανές...

Αλλά νόμιζα ότι πρωτοσχηματίζεται λίγη άλγη σήμερα πρόσεξα ότι έχει κάτι μικρά σκουλικάκια. Είναι λευκά, πολύ μικρά... Σαν σκόνη φαίνονται... αλλά άμα το προσέξεις κινούνται... Το μήκος τους είναι το μεγαλύτερο 1 χιλιοστό

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:90

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):BIOBOX 2[sera filter wool,μπλε σφουγγάρι,siporax mini(το πρόσθεσα την Τετάρτη)]

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):από 24/2

- Ψάρια (είδη και αριθμός):-

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ακόμα δεν έχω κάνει αλλαγή νερού, στρώνω με τροφές.Το φως το έχω στις 5 ώρες και το ανεβάζω σταδιακά γιατί δεν έχω πολλά φυτά μέσα ακόμα, λέω να το πάω στις 10,5ώρες.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:6,8-7,2

- KH:5

- GH:7

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0,02-0,05

- ΝΟ2 (νιτρώδη):1

- ΝΟ3 (νιτρικά):10

- Θερμοκρασία:30(την έχω ανεβάσει για επιταχυνθεί ο κύκλος)

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Strips:eSHa AQUA QUICK TEST και αμμωνία με το Ammonia Alert της Seachem

.......

Είσαι σίγουρος πως είναι σκουληκάκια και όχι σαν μαμουνάκια?

Είσαι σίγουρος πως είναι σκουληκάκια και όχι σαν μαμουνάκια?

Η πιο κοντινή προσέγγιση είναι σαν τρίχες σκόνης, μήκους 1 χιλιουστού... Εγώ νόμιζα ότι ήταν σκόνη στην αρχή και μετά τα είδα ότι κινούνται...

Η πιο κοντινή προσέγγιση είναι σαν τρίχες σκόνης, μήκους 1 χιλιουστού... Εγώ νόμιζα ότι ήταν σκόνη στην αρχή και μετά τα είδα ότι κινούνται...

ΟΚ... Τότε μάλλον είναι planaria. Δεν υπάρχει μεγάλος λόγος ανησυχίας. Προέρχονται από την επιλογή σου να στρώσεις με τροφή... Βακτήρια εμπορίου έχεις ρίξει μέσα στο ενυδρείο? Τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις?

Έριξα στην αρχή nitrivec για να βοηθήσω τη βιολογία...

Σκέφτομαι σε Ν.Αμερική με νέον ή καρδινάλιους, ραμιρέζι και κορυδόρας adolphoi...

Μια χαρά τροφούλα θα είναι τα planaria γι'αυτά τα ψάρια που αναφέρεις. Οι παράμετροι του νερού σου είναι εντάξει για να δεχτούν τα ψάρια που αναφέρεις?

Είμαι μέσα στα όριά τους με αυτές τις συνθήκες, για τις ιδανικές τους συνθήκες πρέπει να κατέβω λίγο σκληρότητα και pH. Θα δω στην πορεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...