YDROVIOS 11 Μαρτίου 2011 #1 Share 11 Μαρτίου 2011 γεια σας παιδια... : φτιαχνουμε ενα καινουργιο σπιτι και αφου εχω και εγω την αγαπη και την ''τρελα'' για τα ψαρακια και οχι μονο ειπα να κανω και ενα καλο ενυδρειο...λεω για αλμυρο νερο....θα ηθελα να μου πειτε γνωμες για το μεγεθοσ και το σχημα....και για τα υπολοιπα θα σας ξαναρωτησω αργοτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDROVIOS 11 Μαρτίου 2011 Author #2 Share 11 Μαρτίου 2011 ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 11 Μαρτίου 2011 #3 Share 11 Μαρτίου 2011 ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..... Φιλε μου καλο θα ηταν να ανοιξεις το θεμα στα θαλασινα! Παντως αν και του γλυκου νομιζω πως το υψος ειναι υπερβολικο σε σχεση με το φαρδος, θα σου απαντησουν οι αλμυροι για σιγουρα πραγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 11 Μαρτίου 2011 #4 Share 11 Μαρτίου 2011 Το θέμα μεταφέρθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDROVIOS 11 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 11 Μαρτίου 2011 Το θέμα μεταφέρθηκε. Εισαι μεγαλος......ευχαριστω...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Μαρτίου 2011 #6 Share 11 Μαρτίου 2011 Βάση του χώρου που διαθέτης εκεί θα μπορούσες να βάλεις ένα nano cube Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDROVIOS 11 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 11 Μαρτίου 2011 Βάση του χώρου που διαθέτης εκεί θα μπορούσες να βάλεις ένα nano cube Φιλε μου βοηθα λιγο...γιατι δεν ξερω και πολλα απο αλμυρο....πρωτη φορα θα δοκιμασω κατι σε αλμυρο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Μαρτίου 2011 #8 Share 11 Μαρτίου 2011 Το θαλασσινό είναι μια πολύ σύνθετη ιστορία.... αν καταλήξεις στις διαστάσεις που θες (κάνοντας ας πούμε μια αναζήτηση στο δίκτυο γα reef cube), απ εκεί και πέρα είτε διαλέγεις έτοιμες προτάσεις εταιριών.. ή θα πρέπει να επιλέξεις τον επί μέρους εξοπλισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 11 Μαρτίου 2011 #9 Share 11 Μαρτίου 2011 Βάση του χώρου που διαθέτης εκεί θα μπορούσες να βάλεις ένα nano cube nano cube 60 x 70? φίλε μου μην ανησυχείς για τίποτα... είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σκέφτεσαι πως ακριβώς θα το κάνεις και τι νερό θα βάλεις μέσα (και αυτό είναι καλό γιατί έχεις πολύ χρόνο να σκεφτείς ) Ένα πράγμα θα προσέξεις τώρα που γίνετε η κατασκευή του σπιτιού! Εάν είσαι σίγουρος ότι θα μπει το ενυδρείο εκεί βάλε αποχέτευση (σαν του πλυντηρίου) και μια παροχή νερού (και αυτή σαν του πλυντηρίου)! Θα σου λύσει τα χέρια αργότερα θα με θυμηθείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDROVIOS 11 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 11 Μαρτίου 2011 Το θαλασσινό είναι μια πολύ σύνθετη ιστορία.... αν καταλήξεις στις διαστάσεις που θες (κάνοντας ας πούμε μια αναζήτηση στο δίκτυο γα reef cube), απ εκεί και πέρα είτε διαλέγεις έτοιμες προτάσεις εταιριών.. ή θα πρέπει να επιλέξεις τον επί μέρους εξοπλισμό. Θα ηθελα να το ψαξω και να ενημερωθω γιατι με ενδιαφερει το αλμυρο....θα παω βημα βημα και με τισ γνωσεισ ολων σασ καπου θα καταληξω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDROVIOS 11 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 11 Μαρτίου 2011 nano cube 60 x 70? φίλε μου μην ανησυχείς για τίποτα... είναι πολύ νωρίς ακόμα για να σκέφτεσαι πως ακριβώς θα το κάνεις και τι νερό θα βάλεις μέσα (και αυτό είναι καλό γιατί έχεις πολύ χρόνο να σκεφτείς ) Ένα πράγμα θα προσέξεις τώρα που γίνετε η κατασκευή του σπιτιού! Εάν είσαι σίγουρος ότι θα μπει το ενυδρείο εκεί βάλε αποχέτευση (σαν του πλυντηρίου) και μια παροχή νερού (και αυτή σαν του πλυντηρίου)! Θα σου λύσει τα χέρια αργότερα θα με θυμηθείς Γιαυτον ακριβως το λογο θελω να το αρχισω απο τωρα.....θελω να πω σε υδραυλικο και ηλεκτρολογο να μου τραβηξουν παροχες εκει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 11 Μαρτίου 2011 #12 Share 11 Μαρτίου 2011 Γιαυτον ακριβως το λογο θελω να το αρχισω απο τωρα.....θελω να πω σε υδραυλικο και ηλεκτρολογο να μου τραβηξουν παροχες εκει...... από υδραυλικό νομίζω σε κάλυψα, στον ηλεκτρολόγο θα πεις να σου τραβήξει μια γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα του σπιτιού με καλώδιο 3x2.5 και ασφάλεια 16αρα και είσαι κομπλέ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Μαρτίου 2011 #13 Share 11 Μαρτίου 2011 nano cube 60 x 70? Δεν θα το κολλήσει από τοίχο σε τοίχο... αισθητικά ο χώρος ενδείκνυται για κύβο... με τον απαιτούμενο αέρα.. Η αποχέτευση είναι καλή λύση, αλλά η βρύση είναι λίγο υπερβολή διότι το θαλασσινό χρειάζεται αντίστροφη όσμωση επί το πλείστον.... δεν συνδέεις λάστιχο στη βρύση και γεμίζεις το ενυδρείο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDROVIOS 11 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 11 Μαρτίου 2011 από υδραυλικό νομίζω σε κάλυψα, στον ηλεκτρολόγο θα πεις να σου τραβήξει μια γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα του σπιτιού με καλώδιο 3x2.5 και ασφάλεια 16αρα και είσαι κομπλέ Ευχαριστω φιλε μου....θα τα ψαξω ολα και θα ξαναμιλησουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 11 Μαρτίου 2011 #15 Share 11 Μαρτίου 2011 Δεν θα το κολλήσει από τοίχο σε τοίχο... αισθητικά ο χώρος ενδείκνυται για κύβο... με τον απαιτούμενο αέρα.. Η αποχέτευση είναι καλή λύση, αλλά η βρύση είναι λίγο υπερβολή διότι το θαλασσινό χρειάζεται αντίστροφη όσμωση επί το πλείστον.... δεν συνδέεις λάστιχο στη βρύση και γεμίζεις το ενυδρείο !!! όπως και να το κάνεις νανο δε το λες με τίποτα καθόλου υπερβολή για μένα η βρύση, το σκέφτομαι κάθε φορά που κουβαλάω βαρελάκι για να γεμίσω την αυτόματη αναπλήρωση και σκέφτομαι τι καλά που θα ήταν το οσμολέιτορ να ήταν συνδεμένο πάνω στην όσμωση κατευθείαν με μια ηλεκτροβάνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 11 Μαρτίου 2011 #16 Share 11 Μαρτίου 2011 Να κανω και εγω την προταση μου.... Θα μου αρεσε να κανεις ενα ενυδρειο οπως το σχεδιασες και παιζουν καποιες ωραιες ιδεες π.χ. Ειχα δει μια εταιρια που κατασκευαζε πιστες απομιμησεις κοραλιων που θα μπορουσαν να μπουν οπουδηποτε χωρις να χρειαζεται κατι ιδιαιτερο απο φωτισμο... και θς μου αρεσε να δω κοπαδακια αρκετα εκει μεσα....στησιμο βραχου στο κεντρο απ πανω μεχρι κατω κτλ.... Θα ταιριαζαν απολυτα π.χ τα firefish που ζουνε σε σκοτεινα μερη σχετικα βαθια.... Μολις γυρισω σπιτι θα σου δειξω αυτο που σου λεω γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια.... Σχετικα ευκολο ενυδρειο και στην συντηρηση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 11 Μαρτίου 2011 #17 Share 11 Μαρτίου 2011 Ακομα να γυρισεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDROVIOS 14 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 14 Μαρτίου 2011 Να κανω και εγω την προταση μου.... Θα μου αρεσε να κανεις ενα ενυδρειο οπως το σχεδιασες και παιζουν καποιες ωραιες ιδεες π.χ. Ειχα δει μια εταιρια που κατασκευαζε πιστες απομιμησεις κοραλιων που θα μπορουσαν να μπουν οπουδηποτε χωρις να χρειαζεται κατι ιδιαιτερο απο φωτισμο... και θς μου αρεσε να δω κοπαδακια αρκετα εκει μεσα....στησιμο βραχου στο κεντρο απ πανω μεχρι κατω κτλ.... Θα ταιριαζαν απολυτα π.χ τα firefish που ζουνε σε σκοτεινα μερη σχετικα βαθια.... Μολις γυρισω σπιτι θα σου δειξω αυτο που σου λεω γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια.... Σχετικα ευκολο ενυδρειο και στην συντηρηση.... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ...ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος