Jump to content

πρασινη αλγη σε αφρικανικο

Recommended Posts

καλημερα,

εχω ενα 80*35*45 με brichardi,το ενυδρειο τρεχει κανα τριμηνο.

ξεκινησε με καφε αλγη και τωρα εχει γεμισει με πρασινη,το καθαριζω τη μια μερα και την επομενη παλι χαμος...

μπορει να μπει καποιο σαλιγκαρι για να καταπολεμηθει ολο αυτο????

Πες μας κάποια παραπάνω στοιχεία για το ενυδρείο πχ φωτισμός, φωτοπερίοδος κλπ. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις 3,4 zerba snail και θα σου κάνουν την δουλειά. Πρέπει όμως να εντοπίσεις τον πρωτογενή παράγοντά που προκαλεί την έκρηξη της άλγης.

:D

εχεις δικιο δεν εδωσα στοιχεια..

υπαρχουν 2*18,η μια ειναι sun glo και η αλλη ροζ για τα φυτα και τα φωτα αναβουν 10 ωρες την ημερα...σχετικα μα τα σαλιγκαρια ενδεχεται να φανε τα αυγα των brichardi?(δεν εχω ακομα)

Τα σαλιγκάρια δεν θα σου πειράξουν τα αυγά μην σε ανησυχεί. Μείωσε για αρχή την φωτοπερίοδο σε 8 ώρες και γράψε μας αν έχει πρόσφατες μετρήσεις νιτρικών και φωσφορικών.

με υγρα τεστ της tetra

no2---0

no3---12,5

για φοσφωρικα δεν εχω τεστ..

τα zebra θα αντεξουν το ph?εχω 8(δεν ξερω σχεδον καθολου για αυτα)

Το ενυδρείο είναι σχετικά φρέσκο. Οπότε οι άλγες είναι αναμενόμενες και σιγά σιγά θα κάνουν τον κύκλο τους. Εσύ αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι, να μην ταϊζεις υπερβολικά, να μειώσεις την φωτοπερίοδο σε 8 ώρες όπως σου είπα παραπάνω, να κάνεις τις αλλαγές σου κανονικά και για την ώρα 30% εβδομαδιαία και αν θες πέτα και τα zebra μέσα, Πάσχα θα κάνουν.

Βάλε αν θες και κανένα φυτό γρήγορης ανάπτυξης για να πάρουν το πάνω χέρι πχ vallisneria.

εχω βαλει τρεις ριζες valisneria gigantiea και τωρα πρεπει να υπαρχουν 20 ριζες μεσα :blink:

ακομα εχω και λιγο κερατοφυλλο...θα ακολουθησω τις οδηγιες σου και θα βαλω και 3 ζεμπρακια...

ευχαριστω για τις αμμεσες απαντησεις :D;)

Τίποτα και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Αν θες κάνε μας και μια παρουσίαση να χαζέψουμε κι εμείς τις πριγκίπισσες του Burundi. Τους έχω και μια ιδιαίτερη αδυναμία.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48409

εχω κανει στα ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΜΕΛΩΝ αλλα θα ξανακανω ακομα μια και εδω,εχει γινει λιγο ζουγκλα το δικο μου πια :D

το εχω διαβασει ολο το τοπικ που μου εδωσες και πραγματικα ειναι απιστευτο ;)

εχω κανει στα ΕΝΥΔΡΕΙΑ ΜΕΛΩΝ αλλα θα ξανακανω ακομα μια και εδω,εχει γινει λιγο ζουγκλα το δικο μου πια ;)

το εχω διαβασει ολο το τοπικ που μου εδωσες και πραγματικα ειναι απιστευτο :blink:

Συγνώμη δεν το είχα δει ότι έχεις κάνει παρουσίαση. Μην ανοίξεις άλλο θέμα, απλά βάλε μας εκεί κι άλλες φωτογραφίες.

εχεις δικιο δεν εδωσα στοιχεια..

υπαρχουν 2*18,η μια ειναι sun glo και η αλλη ροζ για τα φυτα και τα φωτα αναβουν 10 ωρες την ημερα...σχετικα μα τα σαλιγκαρια ενδεχεται να φανε τα αυγα των brichardi?(δεν εχω ακομα)

Χρήστο ακολούθησε τις οδηγίες του φίλου Καρυδα και αν μπορείς βγάλε και την μια λάμπα την sun glo και ασε μονο την ροζ.

Χρήστο ακολούθησε τις οδηγίες του φίλου Καρυδα και αν μπορείς βγάλε και την μια λάμπα την sun glo και ασε μονο την ροζ.

Την άλγη στα αφρικάνικα ενυδρεία δεν τη θέλουμε?? Ειδικά την πράσινη που είναι όμορφη και βιοτοπική? Το μπροστινό τζάμι μπορεί να καθαρίζεται συχνά, όλα τα άλλα (τζάμια και πετρώματα) ας είναι καταπράσινα (ΙΜΟ).

Την άλγη στα αφρικάνικα ενυδρεία δεν τη θέλουμε?? Ειδικά την πράσινη που είναι όμορφη και βιοτοπική? Το μπροστινό τζάμι μπορεί να καθαρίζεται συχνά, όλα τα άλλα (τζάμια και πετρώματα) ας είναι καταπράσινα (ΙΜΟ).

Για ψάρια που τρέφονται από αυτή (πχ mbuna, tropheus) την θέλουμε, όπως επίσης και για αισθητικούς λόγους το οποίο εξαρτάται βέβαια από το γούστο του καθενός. Τα ψάρια του Χρήστου συγκεκριμένα δεν τρέφονται με την άλγη.

Εγώ είμαι της άποψης να μάθουμε να την ελέγχουμε γνωρίζοντας τους παράγοντες που την επηρεάζουν, ώστε μετά να δημιουργήσουμε αυτό που μας αρέσει χωρίς να μας ξεφεύγει.

μπηκαν 3 ζεμπρακια,για την ωρα δεν εχουν κανει τιποτα αλλα θελουν και αυτα το χρονο τους πιστευω..

κωστα το φωτιστικο δεν δουλευει με μια λαμπα :D

Λοιπόν δοκίμασα και έβαλα πριν μία βδομάδα 3 zebra snails...

Εκτός του ότι είναι λες και τα έριξα στον παράδεισο(από πλευράς φαγητού)... έχουν ''γυαλίσει'' το ενυδρείο...δεν παίζονται...

χθές πήγα και πήρα άλλα τρία και για το άλλο ενυδρείο... στα συστήνω ανεπιφύλακτα...

Είπαμε Πάσχα κάνουν με την άλγη ;)

:blink::hysterical::hysterical:

εμενα παντως μεχρι στιγμης μονο ο ενας σαλιγκαρος εχει στρωθει στη δουλεια τα αλλα δυο ειναι λιγο τεμπελικα..

το ιδανικο στη περιπτωση μου ειναι αυτο που ειπε ο κωστας,δηλαδη να δουλευει το φωτιστικο με μια λαμπα αλλα δυστηχως δεν γινεται :D

εχετε να μου προτεινεται καποια λαμπα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...