Jump to content

Ειναι κριμα το νερο!

Recommended Posts

Καλημερα.

Μια ιδεα θελω να ριξω! Μετα σπο τις αλλαγες νερου των ενυδρειων ας μην πεταμε το νερο στην τουαλέτα. Αν υπαρχουν φυτα μπορουμε να τα ποτιζουμε με αυτο, κανει καλο και στα φυτα γιατι περιεχει νιτρωδη και νιτρικα αλατα !

Ενταξει αν εχετε ενυδρεια με πολλα λιτρα ειναι φυσικο πως δεν γινεται ολο το νερο να το ριξετε στα φυτα, αλλα ενα μερος μπορειτε να ριξεται.! :D

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Οι περισσοτεροι εχουμε εδω και καιρο εγκαταστησει βαρελια για να μαζευουμε το νερο απο τις αλλαγες και να το ξαναχρησιμοποιουμε σε ποτισματα...

Κάθε άλλο. Είναι ότι καλύτερο για πότισμα φυτών.

Οι περισσοτεροι εχουμε εδω και καιρο εγκαταστησει βαρελια για να μαζευουμε το νερο απο τις αλλαγες και να το ξαναχρησιμοποιουμε σε ποτισματα...

Ωραια φαση αυτη με τα βαρελια!! :D;):blink:

Για να καταλάβουμε όλοι τι παίζει: κάνουμε τις αλλαγές για να απομακρύνουμε τα περισσευούμενα νιτρικά άλατα από το ενυδρείο μας. Έλα όμως που αυτά είναι θρεπτικά για τα φυτά! Επομένως, όχι μόνο δεν μαραίνονται, αλλά τα ποτίζουμε με ένα ιδιαίτερα πλούσιο νεράκι!

Εκτός από πότισμα, ξέρω φίλους που χρησιμοποιούν το νερό αυτό και για να γεμίζουν το καζανάκι.

Για να καταλάβουμε όλοι τι παίζει: κάνουμε τις αλλαγές για να απομακρύνουμε τα περισσευούμενα νιτρικά άλατα από το ενυδρείο μας. Έλα όμως που αυτά είναι θρεπτικά για τα φυτά! Επομένως, όχι μόνο δεν μαραίνονται, αλλά τα ποτίζουμε με ένα ιδιαίτερα πλούσιο νεράκι!

Εκτός από πότισμα, ξέρω φίλους που χρησιμοποιούν το νερό αυτό και για να γεμίζουν το καζανάκι.

ετσι πρεπει γτ σε λιγα χρονιά, οπως λένε, δεν θα έχουμε νερό να πιούμε...

Εγώ που χρησιμοποιώ όσμωση, το βρόμικο νερό το πάω στο καζανάκι και μαζεύω και κάποιους κουβάδες για τη τουαλέτα και σφουγγάρισμα.

Το νερό από την αλλαγή το επιστρέφω στη φύση... από το λούκι του μπαλκονιού, αλλά θα μου πεις πάλι στο αποχετευτικό καταλήγει !!!

Όταν σκάσουν τα μπουμπούκια σταματάμε το νερό ενυδρείου και ρίχνουμε κάποιο λίπασμα με πολύ φώσφορο, τον υπόλοιπο χρόνο ρίχτε αβέρτα νερό ενυδρείου για καλή ανάπτυξη βλαστών και φυλλώματος.

Ο λόγος είναι οτι το πολύ άζωτο ενισχύει τα πράσινα μέρη και η δύναμη "φεύγει" από τα λουλούδια και πέφτουν, αντίθετα ο φώσφορος δυναμώνει τα λουλούδια και αυξάνει τη διάρκεια ζωής τους, έτσι τα απολαμβάνουμε μέχρι να πέσουν από μόνα τους και μετά συνεχίζουμε νερό ενυδρείου χωρίς έλεος. :D

Αυτά είναι! Πολύ καλές οι πληροφορίες αυτές!

Το νερό είναι καλό για πότισμα ακόμα και αν έχεις μέσα στο νερό τύρφες,αντιχλώρια, λιπάσματα και όλα τα σχετικά που μπαίνουν στα ενυδρεία;;;;;;;;;;;;;; :D

Το νερό της αλλαγής, το ρίχνω μπροστά στο δημοτικό κήπο, με τριανταφυλιές που έχω μπροστά μου.!

Να κάνω μια ερώτηση...έχω ένα βάζο με μπαμπού μέσα, κάνει να το αδειάσω και να το γεμίζω με το νερό από τις αλλαγές?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...