Jump to content

Άλγες, άλγες, άλγες!!!!!

Recommended Posts

Σ΄ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου!

Κατ΄αρχήν, απ΄όσο ξέρω τα γρήγορης ανάπτυξης, όπως το κερατόφυλλο και πολύσπερμα,

"ρουφούν" σαν σφουγγάρι τα NO3 εγώ θέλω να ανεβάσω την τιμή τους.

Εσύ πως τα διατήρησες σταθερά στα 10mg/lt?

Διοξείδιο υπάρχει, αν και DIY αλλά υπάρχει.

Αλλαγές κάνω κι εγώ μια φορά την εβδομάδα τα ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητο αξεσουάρ γιατί όλη η αλλαγή μου είναι από Α/Ο.

ασε τα φυτα να ρουφουν και εσυ ανευαζε τα,μονο ετσι θα καταπολεμισεις την αλγη.εγω για να τα κραταω στα 10,ριχνω καθε μερα 10ml seachem nitrogen.μετρουσα καθε μερα για να βρω τι ποσοτητα να ριχνω.

το DIY δεν δινει σταθερα την ιδιο ποστητα και επιρρεαζεται απο την θερμοκρασια (το μειγμα),αν θες να δεις διαφορα παρε μπουκαλα,ειναι ισχιροσ συμαχος το CO2 γιατι η αλγη δεν μπορει να το εκμεταλευτει.

ασε τα φυτα να ρουφουν και εσυ ανευαζε τα,μονο ετσι θα καταπολεμισεις την αλγη.εγω για να τα κραταω στα 10,ριχνω καθε μερα 10ml seachem nitrogen.μετρουσα καθε μερα για να βρω τι ποσοτητα να ριχνω.

το DIY δεν δινει σταθερα την ιδιο ποστητα και επιρρεαζεται απο την θερμοκρασια (το μειγμα),αν θες να δεις διαφορα παρε μπουκαλα,ειναι ισχιροσ συμαχος το CO2 γιατι η αλγη δεν μπορει να το εκμεταλευτει.

Κι έτσι έχεις σταθεροποιήσει το ενυδρείο? Σε περίπτωση που σταματήσεις με τα λιπάσματα, δεν εμφανίζονται οι άλγες?

Κι έτσι έχεις σταθεροποιήσει το ενυδρείο? Σε περίπτωση που σταματήσεις με τα λιπάσματα, δεν εμφανίζονται οι άλγες?

σταματισω μετα απο λιγο θα εμφανσιστου!!η λιπανση χρειαζεται τοση οσο καταναλωνουν τα φυτα,αυτο πρεπει να βρεις.

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να αποφύγω τα πολλά λιπάσματα αλλά όπως το κόβω δύσκολα χωρίς λιπάσματα :) !

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να αποφύγω τα πολλά λιπάσματα αλλά όπως το κόβω δύσκολα χωρίς λιπάσματα <_< !

θα τα αποφυγεις τα πολλα λιπασματα.απλα ριχνε nitrogen για τα νιτρικα σου και seachem flourish καθημερινη βαση.αρχισε με 0,3 ml (flourish) καθε δευτερη μερε και βλεπεις πως θα παει.

εχε υποψιν σου οτι η αλγη πρωτα συναγωνιζεται τα φυτα στο φως,οποτε κανε κατι κ εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...