marioseirinakis 9 Μαρτίου 2011 #1 Share 9 Μαρτίου 2011 Το ενυδρειο μου τρεχει περιπου 1 μηνα κ οι τιμες της αμμωνιας και των νιτρικων εχουν μηδενιστει το ph ειναι στο 8 και το Kh στο 12 ενω ο Ca 560 και Mg 2000 οι τιμες αυτες πως μπορουν να πεσουν?θα πεσουν μονες τους με τον καιρο ή πρεπει να κανω εγω κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 9 Μαρτίου 2011 #2 Share 9 Μαρτίου 2011 Με τι αλάτι κάνεις αλλαγή?Έχεις προσθέσει ασβέστιο και μαγνήσιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 9 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 9 Μαρτίου 2011 Με τι αλάτι κάνεις αλλαγή?Έχεις προσθέσει ασβέστιο και μαγνήσιο? Οχι δεν εχω προσθεσει τιποτα το αλατι ειναι το premium salt τηs dupla marin(ετσι γραφει το κουτι) παντως ειδα οτι εχουν πεσει σε σχεση με την τελευταια φορα που τις μετρησα (πριν μια βδομαδα) σ ευχαριστω για την γργηροη απαντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 9 Μαρτίου 2011 #4 Share 9 Μαρτίου 2011 Μου κάνει εντύπωση να είναι τόσο ανεβασμένα.Βέβαια σιγά σιγά σιγά από μόνα τους θα πέσουν.Οι τιμές που πρέπει να έχεις είναι περίπου 400-420ca και 1280-1300mg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 9 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 9 Μαρτίου 2011 Μου κάνει εντύπωση να είναι τόσο ανεβασμένα.Βέβαια σιγά σιγά σιγά από μόνα τους θα πέσουν.Οι τιμές που πρέπει να έχεις είναι περίπου 400-420ca και 1280-1300mg. Oποτε να περιμενω?δεν χρειαζεται να ριξω τιποτα για να πεσουν?(αν υπαρχει κιολας κατι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 9 Μαρτίου 2011 #6 Share 9 Μαρτίου 2011 Oποτε να περιμενω?δεν χρειαζεται να ριξω τιποτα για να πεσουν?(αν υπαρχει κιολας κατι) Ναι θα περιμένεις μέχρι να φτάσουν οι τιμές στα σημεία που σου είπα.Μπορείς να κάνεις και αλλαγή νερού για να πέσουν γρηγορότερα, αλλά δεν ξέρω τι τιμές δίνει το αλάτι που χρησιμοποιείς γιατί μάλλον αυτό ευθύνεται για τις τόσο ανεβασμένες τιμές σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 9 Μαρτίου 2011 #7 Share 9 Μαρτίου 2011 (edited) Και εγω στην αρχή του ενυδρείου μου, είχα ανεβασμένες τιμές, σαν τις δικές σου. Με τον καιρό θα πέσουν προς τα κάτω, καθώς το ασβέστιο και το μαγνήσιο θα αποροφούνται απο τον βράχο σου ή τα κοράλλια. Πάντως έχε και υπόψην σου οτι απο τεστ σε τεστ παίζουν διαφορές στις τιμές. Δηλαδή μπορεί με το ένα τεστ να μετρας Ca 450 και με το άλλο να μετράς 500. Για μένα, απλα πρέπει να μετρας πάντα με την ίδια μάρκα ή με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή αν την μια μετράς με Salifert, την άλλη με Sera και την άλλη με ηλεκτρονικά όργανα, τότε θα μπλέξεις πολύ. Ποσα λίτρα μιλάμε και ποσα κιλά ζωντανού βράχου έχεις? Αλατότητα ποσο έχεις? Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 9 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 9 Μαρτίου 2011 Και εγω στην αρχή του ενυδρείου μου, είχα ανεβασμένες τιμές, σαν τις δικές σου. Με τον καιρό θα πέσουν προς τα κάτω, καθώς το ασβέστιο και το μαγνήσιο θα αποροφούνται απο τον βράχο σου ή τα κοράλλια. Πάντως έχε και υπόψην σου οτι απο τεστ σε τεστ παίζουν διαφορές στις τιμές. Δηλαδή μπορεί με το ένα τεστ να μετρας Ca 450 και με το άλλο να μετράς 500. Για μένα, απλα πρέπει να μετρας πάντα με την ίδια μάρκα ή με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή αν την μια μετράς με Salifert, την άλλη με Sera και την άλλη με ηλεκτρονικά όργανα, τότε θα μπλέξεις πολύ. Ποσα λίτρα μιλάμε και ποσα κιλά ζωντανού βράχου έχεις? Αλατότητα ποσο έχεις? 30 λιτρα με 2,5 κιλα βραχου και αλατοτητα στο 1025 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος