Savou 8 Μαρτίου 2011 #1 Share 8 Μαρτίου 2011 Πως μπορουμε να συνδιασουμε δυσκολα φυτα με γαριδες χωρις CO2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 8 Μαρτίου 2011 #2 Share 8 Μαρτίου 2011 σε μικρό ενυδρείο χαμηλού ύψους ένα δύσκολο φυτό όπως η cuba πάει τέλεια χωρίς καθόλου λίπασμα ή co2, μόνο με καλό υπόστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 8 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 8 Μαρτίου 2011 σε μικρό ενυδρείο χαμηλού ύψους ένα δύσκολο φυτό όπως η cuba πάει τέλεια χωρίς καθόλου λίπασμα ή co2, μόνο με καλό υπόστρωμα. μεχρι τη υψος θεωριτε χαμηλο δηλαδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandar 8 Μαρτίου 2011 #4 Share 8 Μαρτίου 2011 Άποψή μου είναι πως το Cuba λατρεύει το CO2 . Μπορεί να μην σου χαλάσει αν το έχεις με πανίσχυρο φως (0,7 watt / litre και άνω) και σε απόσταση 15cm maximum από την πηγή φωτός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεις φοβερή ανάπτυξη αν δεν έχεις καμία πηγή CO2. Η ύπαρξη γαρίδων γιατί σε προβληματίζει ως προς το CO2 ? Να ξέρεις πως με πανίσχυρο φως θα έχεις θέμα άλγης αν δεν τοποθετήσεις φυτά ταχείας ανάπτυξης + CO2... και έτσι και πνίξει η άλγη το Cuba, να ξέρεις πως ο νικητής θα είναι η πρώτη σίγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 8 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 8 Μαρτίου 2011 Άποψή μου είναι πως το Cuba λατρεύει το CO2 . Μπορεί να μην σου χαλάσει αν το έχεις με πανίσχυρο φως (0,7 watt / litre και άνω) και σε απόσταση 15cm maximum από την πηγή φωτός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεις φοβερή ανάπτυξη αν δεν έχεις καμία πηγή CO2. Η ύπαρξη γαρίδων γιατί σε προβληματίζει ως προς το CO2 ? Να ξέρεις πως με πανίσχυρο φως θα έχεις θέμα άλγης αν δεν τοποθετήσεις φυτά ταχείας ανάπτυξης + CO2... και έτσι και πνίξει η άλγη το Cuba, να ξέρεις πως ο νικητής θα είναι η πρώτη σίγουρα. co2 δεν εχω γιατι χρισημοποιο ecxel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 9 Μαρτίου 2011 #6 Share 9 Μαρτίου 2011 Γι αυτο το λογο, σε καθαροαιμα γαριδαδικα και κυριως αυτα με ευαισθητα ειδη, βαζουμε μονο ευκολα φυτα. Γενικα καποια ειδη γαριδων δεν ανεχονται βαρια λιπανση και πολυ διοξειδιο. Και φυσικα υπαρχει και θεμα με το excel. Σε ευκολα ειδη γαριδων οπως οι Neocaridina, μπορεις να πειραματιστεις με πιο δυσκολα φυτα , λιπασματα και CO2. Οπως ειπε ο akkornteon, κατι μπορεις να κανεις με πολυ καλο υποστρωμα και καλο φωτισμο, αλλα θα διαφωνησω οτι τα φυτα θα πανε "τελεια". Θα αναπτυσσονται, αλλα οχι τοσο καλα ωστε να νικησουν τις αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 9 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 9 Μαρτίου 2011 Γι αυτο το λογο, σε καθαροαιμα γαριδαδικα και κυριως αυτα με ευαισθητα ειδη, βαζουμε μονο ευκολα φυτα. Γενικα καποια ειδη γαριδων δεν ανεχονται βαρια λιπανση και πολυ διοξειδιο. Και φυσικα υπαρχει και θεμα με το excel. Σε ευκολα ειδη γαριδων οπως οι Neocaridina, μπορεις να πειραματιστεις με πιο δυσκολα φυτα , λιπασματα και CO2. Οπως ειπε ο akkornteon, κατι μπορεις να κανεις με πολυ καλο υποστρωμα και καλο φωτισμο, αλλα θα διαφωνησω οτι τα φυτα θα πανε "τελεια". Θα αναπτυσσονται, αλλα οχι τοσο καλα ωστε να νικησουν τις αλγες. Οπως δηλαδη τη φυτα? Εσυ που εχεισ γαριδαδικο? Τη φυτα εχεις μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 9 Μαρτίου 2011 #8 Share 9 Μαρτίου 2011 @Raven: Φίλε Αλέξανδρε, σίγουρα η εμπειρία σου είναι έτη φωτός μπροστά μου. Για να λες ότι δεν αναπτύσσεται τέλεια έτσι είναι. Στο κάτω κάτω δεν έχω βάλλει ποτέ cuba με CO2 λόγω των γαρίδων που είχα πάντα σε ενυδρεία, ούτε έχω παίξει με φουλ λίπανση ποτέ για τους ίδιους λόγους για να ξέρω. Οπότε συμμερίζομαι την άποψή σου. Όμως άλγη ακόμη δεν έχω συναντήσει. Λες να έχω πρόβλημα στο μέλλον; Να σημειώσω ότι προσθέτω λίγο κάλιο όταν βλέπω σημάδια αδυναμίας στο glosso, άντε και λίγο σίδηρο όταν κιτρινίζουν. @Savou: Κοίτα εδώ το 200 λίτρα γαριδάδικο του φίλου Raven για να πάρεις μια καλύτερη εικόνα. Εγώ την cuba την έχω σε dennerle 30l, δηλαδή γύρω στα 45 εκατοστά από την λάμπα (το ενυδρείο έχει 35 εκατοστά ύψος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 10 Μαρτίου 2011 #9 Share 10 Μαρτίου 2011 Γιαννη, μιλαω παντα γενικα γιατι καθε φυτεμενο ειναι και ενα ξεχωριστο συστημα. Οι εξαιρεσεις υπαρχουν παντα και δυσκολα φυτα παραδοξως μερικες φορες πανε καλα εκει που λογικα θα επρεπε να εχουν χαλασει. Επισης το αντιθετο.. πανευκολα φυτα να χαλανε μεσα σε ενυδρεια high tech ! Καθε ενυδρειο λοιπον ειναι και μια διαφορετικη περιπτωση και επειδη κανεις δεν ξερει καλυτερα απο τον κατοχο , τι γινεται εκει μεσα, δεν μπορει να ειναι και απολυτος στις αποψεις του. Την "τελεια" αναπτυξη την εχω ακουσει πολλες φορες. Εχω ακουσει και για τουρμπο φυτα, πολλα θαυμαστικα κλπ κλπ.. Εγω το "τελειο" ή σχεδον τελειο (για μενα) το ειδα μονο μια φορα να συμβαινει σε ενυδρειο μου. Αυτο εγινε κατω απο 2 watt/lit φωτισμο, ομιχλη διοξειδιου και τα λιπασματα "με τους κουβαδες". Ωθησα το συστημα στα ορια και η εικονα των φυτων και τα χρωματα,δεν περιγραφονται με λογια. Απο τοτε οταν διαβαζω για τουρμπο αναπτυξη και τελεια φυτα και χρωματα, χαμογελω πονηρα πισω απο την οθονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 10 Μαρτίου 2011 #10 Share 10 Μαρτίου 2011 φίλε Αλέξανδρε, με τις φωτογραφίες σου μας έχεις εμπνεύσει πολλές φορές. Έχω μάθει να ακούω τους παλιότερους και πιο έμπειρους που έχουν αποδείξει τι μπορούν να φτιάξουν, να τους "εκμεταλλεύομαι", να μαθαίνω από τα posts τους και όταν μου δίνονται ευκαιρίες να προσπαθώ να τους φτάσω. Γι' αυτό σε σέβομαι πολύ, χωρίς να σε ξέρω προσωπικά. Και ρουφάω τις πληροφορίες που μας δίνεις. Έτσι λοιπόν κρατάω από την σημερινή συζήτηση, ότι η τέλεια εικόνα και ανάπτυξη έρχονται μόνο όταν πουσάρεις το σύστημα τόσο πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 10 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 10 Μαρτίου 2011 Οποτε απο οτι καταλαβαινω αν δεν δοκιμασεις δεν μπορεις να ξερεις.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος