Jump to content

Eνεργός άνθρακας

Recommended Posts

Τον χρησιμοποιώ εδω και 6 μήνες στο reef,δεν είναι καλύτερος απο Seachem matrix carbon ή τον αντίστοιχο της Kent marine αλλά για την τιμή του και με αλλαγες ανα μήνα θα μείνεις ικανοποιημένος όπως και εγώ.

Κι εγω αυτον δουλευω απο την αρχη του ενυδρειου μου μεχρι και σημερα. Δεν εχω δει κατι το επιλήψιμο.

Και κάποιες ερωτήσεις:

γράφει στη συσκευασία με ποιο τρόπο έχει γίνει ενεργός;Και αν έχει δοσολογίες;

Καλημερα ,

Η δοσολογια ειναι περι τα 100 ml ανα 100 λιτρα ενυδρειου.Οι αναλογιες στον ενεργο ανθρακα ειναι βεβαια πολυ σχετικες (εφοσον το αποτελεσμα που επιφερει δεν μπορει να μετρηθει) και εξαρτωνται :

1) τυπος ενυδρειου (reef , αν reef με τι κατοικους κλπ)

2) βιοφορτιο στο ενυδρειο (heavy , light κλπ)

3) σκιμερ (αν ναι , οριακο για τα λιτρα του ενυδρειου ?)

4) ρουτινες αλλαγης νερου/ταισματος

5) ρουτινες αλλαγης του ανθρακα

Ο ανθρακας μας ειναι steam activated με καλo iodine number και δεν απελευθερωνει αξιοσημειωτα φωσφωρικα.

Οταν εκτελεσαμε το παρακατω ''ανεπισημο'' τεστ φωσφωρικων :

http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_4/V4I...comparisons.htm

χρησιμοποιωντας φωτομετρο HANNA , o ανθρακας μας ''σκοραρε'' τα ιδια με τον Matrix

To προιον μας ειναι ηδη δυο χρονια στην αγορα και εχουμε ακουσει μονο καλο feedback (κανενα παραπονο :D )

ΜΦΧ

WaterWaves team

Και εγω χρησιμοποιώ τον άνθρακα απο την WaterWaves.

Ένα πολύ καλό άρθρο για διάβασμα, σχετικό με τον άνθρακα, είναι εδώ.

Ειναι στα Αγγλικά, αλλά αξίζει να διαβαστεί.

:D

Και εγώ τον έχω δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα.Αλλά θεωρώ υπερβολική τη δοσολογία 1 γραμμάριο το λίτρο ακόμα και για φουλ στοκ ενυδρείο για οποιοδήποτε άνθρακα.

Και εγώ τον έχω δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα.Αλλά θεωρώ υπερβολική τη δοσολογία 1 γραμμάριο το λίτρο ακόμα και για φουλ στοκ ενυδρείο για οποιοδήποτε άνθρακα.

Εμεις προτεινουμε 100 ml (οχι γραμμαρια) ανα 100 λιτρα ενυδρειου , σα γενικο μπουσουλα :D .Οπως ειπαμε , η δοσολογια ειναι πολυ σχετικη ...

Εμεις προτεινουμε 100 ml (οχι γραμμαρια) ανα 100 λιτρα ενυδρειου , σα γενικο μπουσουλα :D .Οπως ειπαμε , η δοσολογια ειναι πολυ σχετικη ...

Ναι το πρόσεξα ότι μου λέτε για ml απλά τα ml είναι κάτι αόριστο.Ένα ml νερού είναι ένα γραμμάριο ένα ml άνθρακα πόσα γραμμάρια είναι ;

Καλημερα ,

Η δοσολογια ειναι περι τα 100 ml ανα 100 λιτρα ενυδρειου.Οι αναλογιες στον ενεργο ανθρακα ειναι βεβαια πολυ σχετικες (εφοσον το αποτελεσμα που επιφερει δεν μπορει να μετρηθει) και εξαρτωνται :

1) τυπος ενυδρειου (reef , αν reef με τι κατοικους κλπ)

2) βιοφορτιο στο ενυδρειο (heavy , light κλπ)

3) σκιμερ (αν ναι , οριακο για τα λιτρα του ενυδρειου ?)

4) ρουτινες αλλαγης νερου/ταισματος

5) ρουτινες αλλαγης του ανθρακα

Ο ανθρακας μας ειναι steam activated με καλo iodine number και δεν απελευθερωνει αξιοσημειωτα φωσφωρικα.

Οταν εκτελεσαμε το παρακατω ''ανεπισημο'' τεστ φωσφωρικων :

http://www.wetwebmedia.com/ca/volume_4/V4I...comparisons.htm

χρησιμοποιωντας φωτομετρο HANNA , o ανθρακας μας ''σκοραρε'' τα ιδια με τον Matrix

To προιον μας ειναι ηδη δυο χρονια στην αγορα και εχουμε ακουσει μονο καλο feedback (κανενα παραπονο :D )

ΜΦΧ

WaterWaves team

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

πράγματι πολύ διευκρινιστικές και κατατοπιστικές.

Η αναλογία σε γραμμάρια ανά λίτρο πως μπορούμε να τη βρούμε;Θα ήταν πιο χρήσιμο από τα ml.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

πράγματι πολύ διευκρινιστικές και κατατοπιστικές.

Η αναλογία σε γραμμάρια ανά λίτρο πως μπορούμε να τη βρούμε;Θα ήταν πιο χρήσιμο από τα ml.

100 ml = 50 γραμμαρια περιπου

Την αναφερουμε σε ml γιατι ο ανθρακας πωλειται σε λιτρα :D

Ναι το πρόσεξα ότι μου λέτε για ml απλά τα ml είναι κάτι αόριστο.Ένα ml νερού είναι ένα γραμμάριο ένα ml άνθρακα πόσα γραμμάρια είναι ;

Κάνω την εξής πατέντα. Ανοίγω μια φαρμακευτική σύριγγα των 25-50ml και υπολογίζω πόσο άνθρακα θα βάλω. Πάντως έχω προσέξει ότι τα 10gr είναι περίπου 6ml. Σίγουρα παίζει ρόλο και η εταιρεία και τι κοκομετρία έχει και βάρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...