Jump to content

Ατάκα πετσοπα για Guppies..

christos k

Recommended Posts

Πήγα σε ένα Petshop σήμερα για να κάνω ερευνα αγοράς για καινούργιο ενυδρείο 240L και γενικά για τον ανάλογο εξοπλισμό του..Άσε που νομίζω πως η τιμές γίναν χώμα!

Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ πάνω στην κουβεντα τον ρώτησα αν ενδιαφέρεται να του δίνω λίγα guppies έτσι για να μην έχω και εγώ την έγνοια του overstocking ,και η απάντηση που πήρα ήταν

'' ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ''

Τελικά πρέπει να θεωρήσω πως τα guppies είναι για τους πλέον αρχαριους και το πιο ότι νάνε ψάρι? που ούτε καν η αγορά τους η το χάρισμα τους μπορεί να θεωρείτε μπελάς στην εμπορική ζώνη?

εσείς θεωρείτε πως η κατοχή τον guppies δεν αξίζει καν την αγορά ενός ενυδρείου και τον σχετικά υψηλού κoστού μηχανημάτων για να "σιντιρας" ένα ενυδρείο με guppies..και καλύτερα να αφιερώσεις χρόνο πάνω σε ένα πιο ενδιαφέρον ψάρι ..?

:D

Έγινε επεξεργασία - christos k

Πήγα σε ένα Petshop σήμερα για να κάνω ερευνα αγοράς για καινούργιο ενυδρείο 240L και γενικά για τον ανάλογο εξοπλισμό του..Άσε που νομίζω πως η τιμές γίναν χώμα!

Λοιπόν για να μην τα πολυλογώ πάνω στην κουβεντα τον ρώτησα αν ενδιαφέρεται να του δίνω λίγα guppies έτσι για να μην έχω και εγώ την έγνοια του overstocking ,και η απάντηση που πήρα ήταν

'' ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ''

Τελικά πρέπει να θεωρήσω πως τα guppies είναι για τους πλέον αρχαριους και το πιο ότι νάνε ψάρι? που ούτε καν η αγορά τους η το χάρισμα τους μπορεί να θεωρείτε μπελάς στην εμπορική ζώνη?

εσείς θεωρείτε πως η κατοχή τον guppies δεν αξίζει καν την αγορά ενός ενυδρείου και τον σχετικά υψηλού κoστού μηχανημάτων για να "σιντιρας" ένα ενυδρείο με guppies..και καλύτερα να αφιερώσεις χρόνο πάνω σε ένα πιο ενδιαφέρον ψάρι ..?

:D

Όλα τα ψάρια αξίζουν τον κόπο. Είναι θέμα γούστου του καθενός να επιλέξει το ψάρι που του αρέσει. Κάποια ψάρια είναι καλύτερα για αρχάριους λόγω του ότι δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στις τιμές νερού και δεν χρειάζεται να μπούμε σε διαδικασίες μαλάκωσης νερού και ρίξιμο ΡΗ κλπ. Επίσης κάποια ψάρια δεν είναι τόσο ευαίσθητα στα δικά μας λάθη. Όλα αυτά μας κάνουν να λέμε ότι είναι για αρχάριους.

Έχουν αρκετά υπέρ. Κινούνται σε όλο το ενυδρείο και δεν θα τα δεις να κρύβονται. Γεννάνε σαν τρελά (ίσως αυτό να είναι και πρόβλημα) χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Έχουν ιδιαίτερα χρώματα και αρέσουν σε πάρα πολλούς. Οπότε αν σου αρέσουν μπορείς να προχωρήσεις και να φτιάξεις ένα ενυδρείο όμορφο για τα ψαράκια σου. Καλή συνέχεια!

καθαρα θεμα και γουστο του καθενος......και τα χρυσοψαρα τα βαζουν μεσα σε μια γιαλα 3λτ 2-3 απο αυτα και ζουν για αρκετο καιρο...............δεν σημενει πως ειναι σωστο....καθε ειδος εχει τη δικη του μεταχειριση........

αν εσενα σε καληπτει και σε ευχαριστει,καντο.......(κρατισετα)

δεν ειναι απο τα δυσκολοτερα ψαρια αλλα δεν σημενει πως δεν ειναι ενδιαφερων........

εχω γυππυ και πλατυ εδω και 1,2 χρονο.....επειδι με αρεσει....ξερω οτι δεν ειμαι πολη υπεφτινο ατομο και ετσι τα κραταω γτ δεν χρειαζονται πολη δουλεια.....

γενικος οτι πραμα παρο το βαριεμαι μετα απο λιγο

τα γυππυ ομος δεν τα εχω βαρεθη ακομα......

τωρα εσυ τα λες αυτα γτ ειχες μια κακοτιχια με το ψαρακι σου που δεν γενισε......μολις δεις τα καλα....θα τα λατρεψεις και εσυ.....

η υπομονη τα κερδιζει ολα......

εχω γυππυ και πλατυ εδω και 1,2 χρονο.....επειδι με αρεσει....ξερω οτι δεν ειμαι πολη υπεφτινο ατομο και ετσι τα κραταω γτ δεν χρειαζονται πολη δουλεια.....

γενικος οτι πραμα παρο το βαριεμαι μετα απο λιγο

τα γυππυ ομος δεν τα εχω βαρεθη ακομα......

τωρα εσυ τα λες αυτα γτ ειχες μια κακοτιχια με το ψαρακι σου που δεν γενισε......μολις δεις τα καλα....θα τα λατρεψεις και εσυ.....

η υπομονη τα κερδιζει ολα......

heheh φιλε μιμικός15 δεν αντιλέγω..αν και το ψαράκι έχει πλέον παρέα εκεί που είναι..2 neon + 2 "γκαππενες".αλλα το πρόβλημα το βλέπω να έχει τελειώσει..φαίνεται πως όλα δουλεύουν ρολοι...τώρα όμως το θέμα που έθιξα ήταν για να δω αν τα guppies στην αγορά δεν είναι και τόσο wow ψάρι που κάνει τους ιδιοκτητες petshop να μην δίνουν τόση σημασία στους πελάτες που χρειάζονται ότι δήποτε για guppies ,όπως αγορά και πώληση τους πίσω.

Χρηστο κατα την γνωμη μου ο petshopas θα αγοραζε guppy χωρις να ξερει πως θελουν ιδιατερη μεταχειρηση.(Τακτικες αλλαγες νερου κτλπ)

Ετσι θα του ψωφουσαν και επειδη θα βαρεθηκε να δινει λεφτα θεωρησε πως δεν αξιζει αλλο.

Απο εντελως διαφορετικη γωνια ομως μπορει να βαρεθηκε τις γεννες που θα του εκαναν και να μην ηξερε τι να τα κανει.

Βεβαια ολα ειναι θεμα γουστου.Προσωπικα τα guppy μαρεσουνε παρα πολύ.

Τα guppy μπορούν να σε καταπλήξουν με τα χρώματά τους και τα σχέδιά τους. Σίγουρα σαν ψάρι είναι κοινό, όμως δεν του αφαιρεί κάτι από την ομορφιά!

Κανει τον δυσκολο για να του τα δωσεις δωρεαν.

Κανει τον δυσκολο για να του τα δωσεις δωρεαν.

:D;):blink: ειμαι σιγουροςςςςς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...