Jump to content

προβλημα με Skimmer

Recommended Posts

εχω εδω κ δυο εβδομαδες προβλημα με το skimmer v2 400 ή δε θα δουλευει καθολου ή θα πλυμμηριζω τι μπορει να φταιει?λειτουργει εδω κ ενα μιση χρονο χωρις προβλημα.... :D;)

εχω εδω κ δυο εβδομαδες προβλημα με το skimmer v2 400 ή δε θα δουλευει καθολου ή θα πλυμμηριζω τι μπορει να φταιει?λειτουργει εδω κ ενα μιση χρονο χωρις προβλημα.... :D;)

Με τα skimmers της TMC δεν βγάζει κανείς εύκολα άκρη...πολλά προβλήματα εκεί που δεν το περιμένεις.

Με τα skimmers της TMC δεν βγάζει κανείς εύκολα άκρη...πολλά προβλήματα εκεί που δεν το περιμένεις.

δηλαδη πεταξα 300 ευρω χρις λογο? :blink::D;)

H αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά ιδιότροπο skimmer.

Βεβαιώσου ότι η είσοδος του αέρα δεν θέλει καθάρισμα και είναι όσο γίενται ελεύθερη. Επίσης ότι η έξοδος του νερού δεν αυξάνει πολύ την πίεση μέσα στο σκίμμερ με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη. Επίσης ότι η έξοδος του αέρα προς τα πάνω στη σωλήνα εξόδου δεν βγάζει νερό.

Χοντρικά θέλει λίγη μείωση η ροή από την αντλία, και μετά παίζεις με το ύψος του νερού, με πολύ μικρές αλλαγές ανά μέρα.

Ομολογώ ότι κι εγώ δεν έχω καταφέρει να το κάνω να λειτουργεί όπως θα ήθελα.

Από την άλλη ο Andreas_Kika έχει 2 και είναι πολύ ευχαριστημένος...

Είναι να σου κάτσει η ρύθμιση...

Έγινε επεξεργασία - dimkasta

1 1/2 χρόνο δουλεύει, καλά είναι.... :D

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε, ο big blue έχει δίκιο.

Και αυτός και εγω είχαμε skimmer της συγκεκριμένης εταιρείας, λίγο πιο μεγάλα μοντελα απο το δικό σου.

Μιλώντας για μένα, δεν έχω μεινει καθόλου ευχαριστημένος απο την συγκεκριμένη εταιρεία, κυρίως αν σκεφτεις οτι έδωσα πριν ενάμιση χρόνο 600 ευρώ για το σκίμμερ και μετα απο μερικους μήνες αρχίσαν τα προβλήματα, οπως και σενα. Οπότε το έβαλα στην άκρη(τολέω πολύ ευγενικά) και πήγα σε ένα τέρας της H&S με τρείς αντλίες, που κυριολεκτικά οργώνει.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, συμβαίνει επιδη βουλώνει το σωληνάκι με την ειαγωγή του αέρα, απο το αλάτι. ότι και να κάνεις, δεν υπάρχει μόνιμη λύση σε αυτό.

Με αποτέλεσμα ή να μπαίνει λίγος αέρας ή περισσότερος. Οπότε ή θα υπολειτουργεί ή θα πλυμμηρίζει.

Η λύση είναι να καθαρίσεις το σωληνάκι του αέρα.

Βγάλε το σκιμμερ, καθάρισε το ολόκληρο. Δυστηχως το σωληνάκι του αερα ειναι εσωτερικό, οποτε δεν μπορεις να το καθαρίσεις άμεσα. Ούτε μπορείς να βάλεις βουρτσάκι, γιατι είναι πολύ μικρό.Μπορεις ομως να φυσήξεις απο έξω, στην τρύπα που μπαίνει ο σιγαστήρας, ή να βάλεις ενα λαστιχάκι απο αεραντλία, που ειναι ιδια διατομή με την τρύπα αυτή και να φυσήξεις στο λαστιχάκι.

Ρίξε και λίγο ξύδι μεσα και φύσα. Αλλα μετα καλό πλύσιμο με νερό.

Αν εχεις κάποια απορια πες μου και πάλι.

Έγινε επεξεργασία - giannispass

ολα αυτα τα εχω κοιταξει κ δεν ειναι σε κατι απο ολα αυτα το προβλημα κ γι αυτο ακριβως δεν μπορω να καταλαβω τι δεν παει καλα!ευχαριστω πολυ ομως παρολαυτα :D

Να είσαι σίγουρη οτι είναι αυτό που σου λέω.

Προσωπικά ειχα το TMC 1500 και ενω δούλευε μερικές ώρες καλά, μετα πλυμήριζε.

Σίγουρα αυτο που σου ειπα με το αλάτι ειναι.

Απλα εσυ πως θα το δεις εκει που ειναι το σωληνάκι, αφου ειναι εσωτερικό?

Α και κάτι που ξέχασα να σε ρωτήσω.

Σε ποια περιοχή μένεις?

Μήπως κάνεις συχνές αλλαγές στο ύψος του νερού?

Πάντα πολύ μικρές αλλαγές, και πάντα περιμένεις 1 μέρα να φανεί η επίδραση της αλλαγής.

1 1/2 χρόνο δουλεύει, καλά είναι.... :D

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε, ο big blue έχει δίκιο.

Και αυτός και εγω είχαμε skimmer της συγκεκριμένης εταιρείας, λίγο πιο μεγάλα μοντελα απο το δικό σου.

Μιλώντας για μένα, δεν έχω μεινει καθόλου ευχαριστημένος απο την συγκεκριμένη εταιρεία, κυρίως αν σκεφτεις οτι έδωσα πριν ενάμιση χρόνο 600 ευρώ για το σκίμμερ και μετα απο μερικους μήνες αρχίσαν τα προβλήματα, οπως και σενα. Οπότε το έβαλα στην άκρη(τολέω πολύ ευγενικά) και πήγα σε ένα τέρας της H&S με τρείς αντλίες, που κυριολεκτικά οργώνει.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, συμβαίνει επιδη βουλώνει το σωληνάκι με την ειαγωγή του αέρα, απο το αλάτι. ότι και να κάνεις, δεν υπάρχει μόνιμη λύση σε αυτό.

Με αποτέλεσμα ή να μπαίνει λίγος αέρας ή περισσότερος. Οπότε ή θα υπολειτουργεί ή θα πλυμμηρίζει.

Η λύση είναι να καθαρίσεις το σωληνάκι του αέρα.

Βγάλε το σκιμμερ, καθάρισε το ολόκληρο. Δυστηχως το σωληνάκι του αερα ειναι εσωτερικό, οποτε δεν μπορεις να το καθαρίσεις άμεσα. Ούτε μπορείς να βάλεις βουρτσάκι, γιατι είναι πολύ μικρό.Μπορεις ομως να φυσήξεις απο έξω, στην τρύπα που μπαίνει ο σιγαστήρας, ή να βάλεις ενα λαστιχάκι απο αεραντλία, που ειναι ιδια διατομή με την τρύπα αυτή και να φυσήξεις στο λαστιχάκι.

Ρίξε και λίγο ξύδι μεσα και φύσα. Αλλα μετα καλό πλύσιμο με νερό.

Αν εχεις κάποια απορια πες μου και πάλι.

με λιγα λογια ειναι απο τη φυση του προβληματικο!καταλαβα!ο,τι αναφερεις παραπανω το εχω ηδη κανει ομως τα ιδια!τωρα ειμαι στη φαση πλθμμυρας!το μονο που φοβαμαι ειναι για το βραχο!

Να είσαι σίγουρη οτι είναι αυτό που σου λέω.

Προσωπικά ειχα το TMC 1500 και ενω δούλευε μερικές ώρες καλά, μετα πλυμήριζε.

Σίγουρα αυτο που σου ειπα με το αλάτι ειναι.

Απλα εσυ πως θα το δεις εκει που ειναι το σωληνάκι, αφου ειναι εσωτερικό?

Α και κάτι που ξέχασα να σε ρωτήσω.

Σε ποια περιοχή μένεις?

εβαλα μια οδοντογλυφιδα ως εκει που εφτανε δηλαδη κ επεισης εχει κατηαριστει ολο το skimmer με ακουαφορτε με λιγα λογια δεν ειναι βουλωμενο μενω στα βορεια αλλα προς τι η ερωτηση?

Εγω θα επιμείνω οτι το πρόβλημα είναι στην είσοδο του αέρα. Κάτι το οποίο εξηγείται και πρακτικά αν το σκεφτείς.

Ρωτάω γιατι σε μερικές περιοχές, ο Δήμος βάζει πρόστιμα αν πετάξεις μεγάλα αντικείμενα στον κάδο.

Στα Βορεια προάστια δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Οπότε προχώρα άφοβα....

Εγω θα επιμείνω οτι το πρόβλημα είναι στην είσοδο του αέρα. Κάτι το οποίο εξηγείται και πρακτικά αν το σκεφτείς.

ισως να εχεις δικιο δεν επιμενω ευχαριστω παντως

Με την οδοντογλυφίδα δεν φτάνεις ως εκει που ειναι το πρόβλημα.

Το αλάτι συσωρευεται στο τελείωμα απο το σωληνάκι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...