Jump to content

Betta Splenden με εξόγκωμα

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : εξόγκωμα στην αριστερή πλευρά.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:20

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικό φίλτρο με σφουγγάρι

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):5 μήνες περίπου

- Ψάρια (είδη και αριθμός):1 betta splenden, 2 GAS, 2 μικρά (δεν ξέρω τι είναι) + 3 red cherry

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):αλλαγή 6 λίτρων κάθε 3 με 4 εβδομάδες με νερό βρύσης + stress coat. Τάισμα tetra mine και που και που τροφή με σκόρδο και σπιρουλίνα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7.5

- KH:8

- GH:19

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):σχεδόν 0

- Θερμοκρασία:27

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:Ναι

-Strips:όχι

-Ηλεκτρονικά:όχι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:Betta splenden

- Ιστορικό Ψαριού:6 μηνών είναι

- Συμπτώματα που παρουσιάζει: εξόγκωμα στην αριστερή πλευρά.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:-

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

post-21690-1299597747_thumb.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Έχει βγάλει δημιουργηθεί σαν ένα εσωτερικό εξόγκωμα στην αριστερή πλευρά του ψαριού εδώ και 2 μήνες κοντά. Έλεγα θα περάσει αλλά δεν βλέπω καμία βελτίωση. Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι και τι να κάνω;

Βελτίωση δεν βλέπεις... Επιδείνωση βλέπεις?

Βελτίωση δεν βλέπεις... Επιδείνωση βλέπεις?

Ελάχιστη μπορεί. Αλλά ήταν από την αρχή μεγάλο. Παρουσιάστηκε απότομα πάντως. Δεν ξεκίνησε σιγά σιγά. Από διάθεση είναι μια χαρά πάντως και τρώει και από το χέρι όταν του δίνω.

Ελάχιστη μπορεί. Αλλά ήταν από την αρχή μεγάλο. Παρουσιάστηκε απότομα πάντως. Δεν ξεκίνησε σιγά σιγά. Από διάθεση είναι μια χαρά πάντως και τρώει και από το χέρι όταν του δίνω.

Το είχα περάσει κι εγώ κάποτε αυτό (2 φορές μάλιστα σε διαφορετικά ψάρια) και για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν κατάφερα να καταλάβω τι ήταν αυτό. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις διατροφή. Αρχικά μη ταΐσεις για 3 μέρες και μετά ξεκίνα με αποφλοιωμένο βρασμένο αρακά.

Πάντως αν είναι μονόπλευρα το φούσκωμα μπορεί να έχουμε να κάνουμε με συκώτι ή κάποιο άλλο εσωτερικό όργανο.

Κράτα τις συνθήκες σταθερές, το νερό να είναι πάντα καθαρό και τάιζε πολύ περιορισμένα με όσο μπορείς φυτική τροφή ώστε να δούμε αν θα αρχίσει να υποχωρεί.

Ενημέρωνέ μας...

Το είχα περάσει κι εγώ κάποτε αυτό (2 φορές μάλιστα σε διαφορετικά ψάρια) και για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν κατάφερα να καταλάβω τι ήταν αυτό. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις διατροφή. Αρχικά μη ταΐσεις για 3 μέρες και μετά ξεκίνα με αποφλοιωμένο βρασμένο αρακά.

Πάντως αν είναι μονόπλευρα το φούσκωμα μπορεί να έχουμε να κάνουμε με συκώτι ή κάποιο άλλο εσωτερικό όργανο.

Κράτα τις συνθήκες σταθερές, το νερό να είναι πάντα καθαρό και τάιζε πολύ περιορισμένα με όσο μπορείς φυτική τροφή ώστε να δούμε αν θα αρχίσει να υποχωρεί.

Ενημέρωνέ μας...

Έζησαν τα ψάρια που το είχαν αυτό; Τους πέρασε μετά από κάποιο διάστημα ή έμειναν έτσι;

Οκ, θα τον αφήσω χωρίς μάσα για 3 μέρες. Να τον ξεκινήσω με bits spiroulina για δίσκους που έχω μετά τον αρακά; Να προσθέσω ότι παρουσιάστηκε καμιά εβδομάδα μετά αφού έφαγε μια ταμπλέτα φυτικής τροφής για γλύφτες. Είχε γίνει διπλάσια η κοιλιά του και είχε καρούμπαλο. Αλλά 1,5 μέρα μετά είχε ξεπριστεί και αυτό τώρα το φούσκωμα είναι αρκετά πιο πίσω.

Ναι, από την δεξιά πλευρά δεν έχει τίποτα.

Έζησαν τα ψάρια που το είχαν αυτό; Τους πέρασε μετά από κάποιο διάστημα ή έμειναν έτσι;

Οκ, θα τον αφήσω χωρίς μάσα για 3 μέρες. Να τον ξεκινήσω με bits spiroulina για δίσκους που έχω μετά τον αρακά; Να προσθέσω ότι παρουσιάστηκε καμιά εβδομάδα μετά αφού έφαγε μια ταμπλέτα φυτικής τροφής για γλύφτες. Είχε γίνει διπλάσια η κοιλιά του και είχε καρούμπαλο. Αλλά 1,5 μέρα μετά είχε ξεπριστεί και αυτό τώρα το φούσκωμα είναι αρκετά πιο πίσω.

Ναι, από την δεξιά πλευρά δεν έχει τίποτα.

Στο ένα μου ψάρι εξαφανίστηκε κι έζησε ενώ στο άλλο, χωρίς να χάσει ποτέ την όρεξη και διάθεσή του, ξαφνικά πέθανε.

Θα πρότεινα να αποφύγεις για ένα χρονικό διάστημα όλες τις τροφές εμπορίου. Περιέχουν ιχθυέλαιο που επηρεάζει το συκώτι των ψαριών. Προσπάθησε να βρεις κατεψυγμένο ή αποξηραμένο bloodwarm και χρησιμοποίησε και τον αρακά.

Πιστεύω πως αν για 7-10 μέρες δεν δόσεις τροφή εμπορίου, θα φανεί αν όντως αυτό φταίει ή όχι!

Στο ένα μου ψάρι εξαφανίστηκε κι έζησε ενώ στο άλλο, χωρίς να χάσει ποτέ την όρεξη και διάθεσή του, ξαφνικά πέθανε.

Θα πρότεινα να αποφύγεις για ένα χρονικό διάστημα όλες τις τροφές εμπορίου. Περιέχουν ιχθυέλαιο που επηρεάζει το συκώτι των ψαριών. Προσπάθησε να βρεις κατεψυγμένο ή αποξηραμένο bloodwarm και χρησιμοποίησε και τον αρακά.

Πιστεύω πως αν για 7-10 μέρες δεν δόσεις τροφή εμπορίου, θα φανεί αν όντως αυτό φταίει ή όχι!

Έχω κατ. bloodworm. Σήμερα δεν θα τον ταΐσω, όπως και για 2 μέρες ακόμα και μετά θα του αρχίσω αρακά και bloodworms.

Τον κράτησα νηστικό 3 μέρες, μετά για 2 μέρες έφαγε βρασμένο και αποφλοιωμένο αρακά. Δεν είχε καμία αλλαγή και τώρα για τις υπόλοιπες μέρες του έδινα μόνο τροφή με σπιρουλίνα και λίγο από ταμπλέτα για γλύφτες. Δεν είχε καμία αλλαγή και του άρχισα την tetra mine. Θα προσπαθήσω να του δώσω και bloodworms αλλά για να μην έχει καμία αλλαγή μήπως δεν οφείλεται σε διατροφή;

φιλε μου γεια

παροτι δεν εχω την εμπειρια να πω με σιγουρια, το ψαρι σου μπορει να εχει dropsy (το ψαρι φουσκωνει και γινεται σαν κουκουναρι). νομιζω ειναι βακτηριακη λοιμωξη και γενικα πολυ δυσκολο να θεραπευτει. την περασαν καποια moly Που ειχα, δεν επεζησαν :( . Απο την αλλη εχω διαβασει οτι μερικες φορες τα betta εξαιτιας της διατροφης του στο ενυδρειο, στουμπωνουν. λυση ειναι να προσπαθησεις να βαλεις μερικες φυτικες ινες στην διατροφη του, η με ρωτησεις πως

Και παλι απλα η αποψη μου πριν αρχισεις να πανικοβαλεσαι, περιμενε και καναν αλλον πιο εμπειρο να πει τιποτα.

Καλημερα,εχουμε καμια εξελιξη?Φαινεται οτι ο μονομαχος σου δεν σηκωνει τηην ποικιλια τροφων,Βρες 2 τροφες που θα καλυπτουν τις διατροφικες του αναγκες.Κακως εδωσες τροφη για πλεκο ξανα εφοσον ειδες οτι μετα απο αυτην εμφανιστηκε το προβλημα.Αλλαγες νερου πιο τακτικα καθως τα λιτρα ειναι λιγα.Εαν αποφασισεις να ταισεις κατεψυγμενη μολις ταισεις κανε μια αλλαγη νερου(χρονικο διαστημα 2 ωρων).

Καλημερα,εχουμε καμια εξελιξη?Φαινεται οτι ο μονομαχος σου δεν σηκωνει τηην ποικιλια τροφων,Βρες 2 τροφες που θα καλυπτουν τις διατροφικες του αναγκες.Κακως εδωσες τροφη για πλεκο ξανα εφοσον ειδες οτι μετα απο αυτην εμφανιστηκε το προβλημα.Αλλαγες νερου πιο τακτικα καθως τα λιτρα ειναι λιγα.Εαν αποφασισεις να ταισεις κατεψυγμενη μολις ταισεις κανε μια αλλαγη νερου(χρονικο διαστημα 2 ωρων).

Καμία διαφορά στον ψάρακα. Να αντικαταστήσω την tetra mine με την tetra για betta splendens; Η ταμπλέτα για pleco ήταν για τα γλυφτράκια βασικά. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...