Jump to content

βρανχιοσκωλικες και τι να κανω

limo

Recommended Posts

καλησπερα και απο εμενα.Διαβασα πολυ ωραια και χρησιμα πραγματα.Να σας πω και εγω λιγο την ιστορια μου και αν μπορει καποιος να με βοηθεισει θα το εκτοιμουσα.Pegion blod το ζεβγαρακι μου αρκετα ωριμο και δοκιμασμενο αφου εχουν γεννησει 4-5 φορες.Το θεμα ειναι οτι οι γεννες ηταν σε κοινωβιο ενυδρειο και στην 3 βδομαδα τα ψαρακια αντιο.ειπα να δοκιμασω σε γεννιστρα οπως και επραξα.Πριν τα βαλω στη τετραγωνη γιαλα εκανα μια αγωγη με esha 2000 και αλατακι sera ectopur.Ο λογος?πιθανοτιτα υπαρξεις βραχιοσκωλικα στο ζεβγαρι.Απο που το συμπερανα?Απο γρηγορη αναπνοη (περισσοτερο της θυλικιας) και εξογκομενα βρανχια.Πρωτιμισα αυτο το υπιο φαρμακο γιατι δεν ημουν απωλητα σιγουρος οτι υπαρχει βρανχιοσκολικας η αλλιως gyrodaktilus (διωρθοστε με αν κανω λαθος για την ταυτιση της ασθενειας)Ηθελα να ημουν πλεον σιγουρος οτι το ζευγαρι μου ειναι πλεον αποπαρασιτομενο και με το σωστο πλεον τροπο να κανω μια καινουργια προσπαθεια για αναπαραγωγη.Το θεμα ειναι οτι την αγωγη την εκανα 2 φορες με αποσταση 1 βδομαδα η μια με την αλλη και καμια βελτιωση.Εβαλα το ζευγαρι 7/3/ στη γεννηστρα και εκανα αγωγη με φορμολη.Σημερα μετα απο αλλαγη 80 τις 100 νερο εχω την εντυπωση πως αλαγη δεν ειδα.Τα ψαρια ειναι ορεξατα και κατα τα αλλα υγειη χωρις χρωματικες αλοιωσεις στα βρανχια τους παρα μονο γρηγορη αναπνοη και της θυλικιας πιο εξογκομενα σε καθε αναπνοη.Να επαναλαβω θεραποια και αν ναι με τι φαρμακο?Μιπως οχι γιατι θα τα αποδυναμοσω?!το νερακι της γεννηστρας απο οσμοση με προφυλτρο στους 29 κελσιου gh 6 kh 1 ph 6 μπορει και λιγο λιγοτερο.Ειμαι σχεδον σιγουος οτι τα ψαρια μου εχουν αυτο το παρασιτο γιατι σε μια γεννα τα μικρα ηταν πρισμενα στα βρανχια τους.

Μόνο αν είσαι σίγουρος να κάνεις θεραπεία..

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το kusuri,

αν δεν έχεις μέσα στο ενυδρείο γαρίδες και σαλιγκάρια, σε όλα τα άλλα είναι εντελώς ακίνδυνο (φυτά-ψάρια-βακτηρίδια)

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα, :D μπορείς να το πάρεις μέσω internet. ;)

Για βραγχιοσκώληκες, το Tremazol (πραζικουαντέλη) της Sera είναι πολύ αποτελεσματικό. Άν το χρησιμοποιήσεις, συσκότιση του ενυδρείου, πολύ καλή οξυγόνωση του νερού, θερμοκρασία όχι πάνω από 29 C. Χρειάζεται επανάληψη της δόσης σε 5-7 ημέρες.

Εγω λεω να ανοιξεις ενα θεμα στις ασθενειες,και να σου απαντησουν εκει οι ειδικοι του φορουμ.

:D

Έγινε επεξεργασία - Δίας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...