Jump to content

Raven's 200lit γαριδαδικο

Recommended Posts

Και μετά λέω και εγώ ότι έχω γαριδάδικο(νομίζω)χα χα χα.

Φίλε απλά υπέροχο

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τι φτιαχνετε και θα μας κανετε να φυγουμε απο το χομπυ!!!!!!!

πολυ καλο ρε φιλε.....να εισαι καλα και να το χερεσε!!!!!!

και περιπιημενο τερμα......μπραβο :D

Έγινε επεξεργασία - μηνας

Κάποιες ερωτησεις π δεν εκανα προηγουμένως... :D

-τα φυτα εχουν κανονική ανάπτυξη, αφου δεν βαζεις πολυ λίπασμα( ή βαζεις ελάχιστο) ?

-λίπασμα δεν βαζεις πολυ επειδη ειναι γαριδαδικο?

-για τα φυτα το μονο π εχεις ειναι diy φωτισμο και πανε ολα τελεια?

Κάποιες ερωτησεις π δεν εκανα προηγουμένως... :D

-τα φυτα εχουν κανονική ανάπτυξη, αφου δεν βαζεις πολυ λίπασμα( ή βαζεις ελάχιστο) ?Αργη αλλα κανονικη αναπτυξη.Μεσα σε 1 χρονο εχω κλαδεψει ελαχιστα τα φυτα.

-λίπασμα δεν βαζεις πολυ επειδη ειναι γαριδαδικο? Λογω των CRS. Δεν ανεχονται πολλα λιπασματα και γενικα οσο πιο καθαρο το νερο , τοσο καλυτερα.

-για τα φυτα το μονο π εχεις ειναι diy φωτισμο και πανε ολα τελεια? Ναι. Μην ξεχνας και το equilibrium που παρεχει μαγνησιο, ασβεστιο και καποια μεταλλα που τα φυτα χρειαζονται. Τα υπολοιπα τα παιρνουν και απο το υποστρωμα της ADA

Kατι αλλο τωρα.. ευχαριστω ολους σας για τα σχολια και τις ..μετανοιες , ΑΛΛΑ...

το ενυδρειο απο κοντα ειναι ενα ωραιο μεν, χωρις κατι το εξαιρετικο δε, ενυδρειο.Μαλλον συνηθισμενο θα το ελεγα.. Αυτο που ισως το κανει τοσο εντυπωσιακο στα ματια καποιων , ειναι η προσεγμενη παρουσιαση. Πολλα ενυδρεια απο δω μεσα , αν τα φωτογραφιζα εγω, και τα παρουσιαζα με τον ιδιο τροπο, θα σας επεφτε το σαγονι.

Μεσα απο τους διεθνεις διαγωνισμους aquascaping που πηρα μερος κατα καιρους, εμαθα να δινω μεγαλη προσοχη στην λεπτομερεια οταν παρουσιαζω οπτικο υλικο για καποιο ενυδρειο μου. H αρχιτεκτονικη ενυδρειων (aquascaping) ειναι οπτικη τεχνη, και αν θελουμε να παρουσιασουμε το εργο μας,και να εντυπωσιασει τους θεατες, επιβαλλεται να το κανουμε οσο καλυτερα μπορουμε, με προσεγμενες φωτογραφιες, προετοιμασια, καθαρισμα, καθαρο νερο, καταλληλη οπτικη γωνια, φωτισμο κλπ

Δεκτό, αλλά δεν παύει να είσαι αν όχι ο καλύτερος, από τους καλύτερους με πολυυυυ μεγαλη εμπειρία, πολύ καλές θέσεις σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό και και και και.... Αυτά δεν γινονται τυχαία Αλέξανδρε, σωστα; :D

Οταν γουσταρουμε κατι, φένετε!

• 3 weeks later...

Βαλε μας καμια φωτο ακομα .

Mεσα σε 15 μερες δεν αλλαξε κατι , δεν υπαρχει λογος να βαλω κι αλλες φωτογραφιες. Το ιδιο ειναι .. :)

• 1 month later...

Respect κι από μένα.

Σκέφτομαι κι εγώ να βάλω στο μικρό γαρίδες αλλά σε όσα Πετ Σοπ πήγα εδώ στην Κύπρο δεν είδα πουθενά γαρίδες.....

Πιο πολύ ζήλεψα τα άνθη των φυτών σου. :):):thumbup:

• 3 weeks later...

Φτου φτου σκορδα! (μη το ματιασουμε ρε παιδια) :D

:)

:):D:D:D:rasp:

Απλά θεϊκό!Μου αρέσουν πολύ οι γαριδούλες σου.

Υπάρχει κάποιο πόστ για επεξήγηση των ειδών?

Να ξέρουμε κι εμείς οι "νέοι" τι να διαλέξουμε και πως να τις ξεχωρίζουμε!

• 2 weeks later...

<_< μαθανε τωρα καποιοι και παρουσιαζουν και ενυδρεια.....

Καμια γαριδα θα αναπαραγεις η τις κρατας σε μικρο αριθμο για να μην τις χαριζεις γυρω γυρω?

Xρηστο, αν και το ενυδρειο παει τελεια και τα φυτα το εχουν κανει ζουγκλα (εβαλα και Co2) , οι γαριδες και ιδιαιτερα οι CRS εχουν παψει να αναπαραγονται απο τον περασμενο Νοεμβριο. Κατι δεν τους αρεσει , αλλα δεν εχω προσδιορισει τι. Δοκιμασα συχνοτερες και μεγαλυτερες αλλαγες νερου, πιο κρυο κατα 2 βαθμους, δοκιμασα αυξηση της φωτοπεριοδου, διατροφη με περισσοτερες πρωτεινες, πιο σκληρο νερο, πιο μαλακο...τα παντα...ο,τι κολπο μπορουσα να σκεφτω....αλλα τιποτα. Επιμενουν να μην μενουν εγκυες. Το παραδοξο ειναι οτι πριν , αναπαραγονταν σαν τρελλες και απο 4 γαριδες εφτασα να εχω πανω απο 140 μεσα σε μερικους μηνες.

Τωρα εχω μια γερασμενη αποικια απο πολυ καλης ποιοτητας CRS oι οποιες θα μας αφησουν χρονους απο φυσικα αιτια σιγα σιγα, χωρις να αφησουν απογονους.

Επρεπε να παρεις τις 4-5 καλης ποιοτητας S+grade που σου χαριζα οταν ηρθες σπιτι μου. Ισως σε σενα σε αλλο ενυδρειο να ειχαν γεννησει τωρα. Η προσφορα μου ισχυει ακομα και τωρα αν θες.

Γαριδες δεν ξαναπουλαω ποτε και σε κανεναν (με ειπανε και γυφτο). Χαριζω μονο σε φιλους και επιλεκτικα.

Αλέξανδρε έτσι είχε γίνει και με εμένα με τις red crystal μου δυστυχώς. Γεννούσαν τους πρώτους μήνες και μετά ξαφνικά τίποτα. Έτσι "έφυγε" και εμένα ο πληθυσμός μου σιγά σιγά. Και να σημειώσω ότι ήταν ενυδρείο που δεν είχε τίποτα άλλο μέσα, μόνο φυτά και γαριδάκια, ούτε λιπάσματα καθόλου.

Έχεις δοκιμάσει να τις βάλλεις σε άλλο ενυδρείο μερικές μαζί με νέο πληθυσμό, μήπως αυτό δώσει το triggering που χρειάζεται;

Θυμάμαι σε παλιότερη συζήτηση είχαμε καταλήξει ότι δεν παρουσιάζουν αδυναμίες λόγω συνεχούς αιμομιξίας όπως τα ψάρια, μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε;

Η μόνη αδυναμία που παραουσιάζουν, σύμφωνα με τις δικές μου γνώσεις, είναι οτι γίνονται όλο και πιο ευαίσθητες σε ασθένειες, πράγμα που έχει μια λογική βάση.

Αν Γιαννη έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο να το πεις γιατί πρόκειται πραγματικά για πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. <_< Στο θέμα της μή αναπαραγωγής, υπάρχει περίπτωση στο ενυδρείο σας οι αποικίες να είχαν φτάσει στο "μεγιστο" αριθμό για το ενυδρείο; Αυτός θα ήταν ένας καλός λόγος να σταματήσουν να γεννάνε.

Μπορεί δηλαδή αν αφεαιρέσεις καμιά 20αριά, Αλέξανδρε, να πάρει και πάλι μπρος....

όχι, εμένα ήταν ένα ενυδρείο 50 λίτρων και άντε να ήταν 30 γαριδάκια το πολύ. Εννοείται τίγκα στα φυτά και ανενόχλητες, κανένα ψάρι μέσα.

ΥΓ Χρόνια πολλά και από εδώ Αννούλα!!

Αλέξανδρε έτσι είχε γίνει και με εμένα με τις red crystal μου δυστυχώς. Γεννούσαν τους πρώτους μήνες και μετά ξαφνικά τίποτα. Έτσι "έφυγε" και εμένα ο πληθυσμός μου σιγά σιγά. Και να σημειώσω ότι ήταν ενυδρείο που δεν είχε τίποτα άλλο μέσα, μόνο φυτά και γαριδάκια, ούτε λιπάσματα καθόλου.

Έχεις δοκιμάσει να τις βάλλεις σε άλλο ενυδρείο μερικές μαζί με νέο πληθυσμό, μήπως αυτό δώσει το triggering που χρειάζεται;

Θυμάμαι σε παλιότερη συζήτηση είχαμε καταλήξει ότι δεν παρουσιάζουν αδυναμίες λόγω συνεχούς αιμομιξίας όπως τα ψάρια, μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε;

Η αιμομιξια δεν παιζει σαν αιτια σιγουρα !

Η αλλαγη ενυδρειου ειναι μια πολυ καλη λυση και συνηθως ξεκινανε αμεσως αναπαραγωγη. Ομως εγω ειμαι σε μια φαση στην οποια μειωνω ενυδρεια και ιδιαιτερα αυτα που με παιδευουν (αντιστροφη οσμωση κλπ)

Η μόνη αδυναμία που παραουσιάζουν, σύμφωνα με τις δικές μου γνώσεις, είναι οτι γίνονται όλο και πιο ευαίσθητες σε ασθένειες, πράγμα που έχει μια λογική βάση.

Αν Γιαννη έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο να το πεις γιατί πρόκειται πραγματικά για πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. <_< Στο θέμα της μή αναπαραγωγής, υπάρχει περίπτωση στο ενυδρείο σας οι αποικίες να είχαν φτάσει στο "μεγιστο" αριθμό για το ενυδρείο; Αυτός θα ήταν ένας καλός λόγος να σταματήσουν να γεννάνε.

Μπορεί δηλαδή αν αφεαιρέσεις καμιά 20αριά, Αλέξανδρε, να πάρει και πάλι μπρος....

Το προβλημα της αρσης αναπαραγωγης ειναι πολυ συνηθισμενο στις CRS και αρκει κανεις να κανει μια αναζητηση σε εξειδικευμενα φορουμ με ασπονδυλα για να βρει απειρες αναφορες χομπιστων -ακομα και εμπειρων, που εχουν το ιδιο προβλημα.

Μπορει να ειναι αποτελεσμα υπερπληθυσμου αλλα τοτε η αιτια ειναι προφανης. Εδω μιλαμε για λογικες, μικρες αποικιες σε πολλα λιτρα και αψογες συνθηκες.

Στο 200αρι μου που εχω 40 CRS πλεον, εχω τελειες παραμετρους νερου:

ΚΗ 0-1

GH 4-5

NO3=0

PH 6,4

tds 80-100

Επισης , φιλτρανση με 2 εξωτερικα φιλτρα (2213 + 2236) και 1 hang on καταλληλο για 200 λιτρα.

Θερμοκρασια που δεν ξεπερνα ποτε τους 23 βαθμους, και διατροφη με ποικιλια τροφων.

Οι blue pearl αναπαραγονται κανονικα μετα απο μια συντομη παυση που εκαναν το χειμωνα (λογικο) αλλα οι CRS δεν ξαναγεννησαν και κατι μου λεει οτι ουτε προκειται πια. Για μενα αυτο ειναι ανεξηγητο και τωρα καταλαβαινω γιατι η MOSURA εχει βγαλει εξειδικευμενο προιον που προοριζεται να ενεργοποιει την διαθεση για ζευγαρωμα.

Το προιον λεγεται Mosura Erosκαι ψεκαζεται στην επιφανεια του νερου. Εντος λιγων λεπτων οι αρσενικες γαριδες αρχιζουν τον λεγομενο

και συντομα εμφανιζονται εγκυες θηλυκιες.

Παρολα αυτα το θαυματουργο υγρο δεν πιανει σε ολες τις περιπτωσεις αλλα υπαρχουν πολλες αναφορες οτι δουλεψε σε αποικιες που ειχαν καιρο να αναπαραχθουν.

alex, γεννες εχω να δω και εγω αρκετο καιρο στα μικρα ενυδρειακια θεωρω φυσικο αφου οι συνθηκες αλλαζουν πολυ πιο ευκολα.

Τωρα στο μεγαλο σκεφτομαι πολυ σοβαρα να "ξυλωσω" οτι αλλο ψαρι(ακι) υπαρχει μεσα και "τακτοποιει" ολες τις νεογενητες crs, που δεν εχω δει ποτε μεσα στο ενυδρειο, αλλα μονο μεσα στο sump που δεν υπαρχουν θυρευτες.

Προχθες εβγαλα 25 μικρα γαριδακια απο το σφουγγαρι του sump εξερευνοντας το τουλαχιστον μιση ωρα στον νεροχυτη.

Λυπαμαι τα cpd που εχω καταφερει απο 4-5 να τα κανω 15 (και αυτα μεσα στο sump τα βρηκα) λυπαμαι τα cardinal και αλλα μικρα ψαρακια που πιστευω οτι κανουν ζημια στα νεογεννητα γαριδακια.

Στο μεγαλο αλλαζω καθε 3!!!! μηνες νερο και δεν εχω καμια απωλεια βεβαια ειναι πυκνοφυτεμενο με 200lt βιολογικο φιλτρο.

Θεωρω οτι και οι γεννες γινονται απο γαριδες που εχω αφησει μεσα στο sump επιτηδες για να βγαζω καθε μηνα 10-20 junior.

Οι θανατοι απο το μικρο ενυδρειακι σταματησανε αφου μου αποδεκατησανε ολη την αποικια (τουλαχιστον 40 θανατοι) και αφου μου εβαλες μυαλο στην συναντηση μας και μου ειπες οτι οι επαγγελματιες breeders εχουν φως με uv. πηρα και εγω μια λαμπα και την κοτσαρα στο φιλτρο, δεν μπορω να πω οτι αυτο επεξε ρολο αλλα θεωρω οτι εχει ενα μεριδιο στις βακτιριδιακες μολυνσεις τους.

Ψαχνω ακομη καλο αιμα για να κανω ενα mix απο καλυτερης ποιοτητας γαριδες.

Αληθεια εχεις βρει προιοντα mosura εδω στο ελλαντα, η και αυτο πρεπει να το ξεθαψουμε απο σιγκαπουρη?

Μετροντας τις γαριδες που ειναι αυγωμενες στο μεγαλο απαρυθμονται επανω απο 10 στον αριθμο, δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν γενναει καμια τους.

Έγινε επεξεργασία - kifinas

Χρηστο, ξερεις οτι oι CRS μπαινουν σχεδον παντα σε species tank οταν στοχευουμε σε σωστη διατηρηση και αναπαραγωγες.

Παρολα αυτα, το δικο σου ενυδρειο ειναι τεραστιο και πραγματικα ακομη κι εγω δεν θα το χαραμιζα σε γαριδες μονο. <_<

Οποτε το οτι εχεις βαριες απωλειες απο τα Cardinal (κυριως υποπτευομαι) ειναι φυσιολογικο και αναμενομενο.

Προσοχη σε βακτηριακες παθησεις εν οψει του καλοκαιριου. Μπορουν να σου αποδεκατισουν αποικιες ολοκληρες. Η UV βοηθαει αλλα δεν ειναι πανακεια.

Κανε βρε πιο συχνες αλλαγες νερου ,μην πας γυρευοντας με αυτες τις γαριδες γιατι ξερεις ποσο ευκολα ερχονται τουμπα. :D

Προιοντα mosura μονο απο το ebay. Στην Eλλαδα δεν εχουν ερθει ακομα απ οσο γνωριζω. Το eros βοηθαει στην αναπαραγωγη και το gravidas βοηθαει στο αλλο μεγαλο προβλημα αυτων των γαριδων...την χαμηλη επιβιωση του γονου.

και τωρα καταλαβαινω γιατι η MOSURA εχει βγαλει εξειδικευμενο προιον που προοριζεται να ενεργοποιει την διαθεση για ζευγαρωμα.

Το προιον λεγεται Mosura Erosκαι ψεκαζεται στην επιφανεια του νερου. Εντος λιγων λεπτων οι αρσενικες γαριδες αρχιζουν τον λεγομενο

και συντομα εμφανιζονται εγκυες θηλυκιες.

Παρολα αυτα το θαυματουργο υγρο δεν πιανει σε ολες τις περιπτωσεις αλλα υπαρχουν πολλες αναφορες οτι δουλεψε σε αποικιες που ειχαν καιρο να αναπαραχθουν.

Μόλις ετοιμαζόμουνα να το γράψω για το Mosura Eros και είδα ότι με πρόλαβες...

Μήπως παίζει ρόλο που υπάρχουν και άλλα είδη γαρίδων στο ίδιο ενυδρείο με τις CRS;; Το λέω από θέμα φαιρομόνων...

Στα αρθρόποδα παίζει πολύ μεγάλη σημασία η παρουσία των διαφόρων φαιρομόνων ‘‘στις κοινωνικές‘‘ συναναστροφές τους.

Οχι Γιαννη, μυθος ειναι αυτο με τις φερομονες.

Το προβλημα προκυπτει πολλες φορες και σε ενυδρεια species με CRS/CBS μονο.

Και μονο στον φυσικο τους βιοτοπο να αναφερθει κανεις θα δει οτι συχνα βρισκονται στον ιδιο βιοτοπο ειδη Caridina και Neocaridina.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...