chris z3 7 Μαρτίου 2011 #1 Share 7 Μαρτίου 2011 εχω το h&s με τις 2 aquabee απανω και ειχα την απορια αν γινεται οικονομικο.... δηλαδη αν αλλαζουν οι αντλιες με καποιες που καινε λιγοτερο γιατι 33+33w ειναι αρκετα.... ειδα λοιπον οτι παιζουν aqua bee με τα μισα w στα ιδια λιτρα.... γινεται αραγε η μετατροπη? http://www.reefdepot.com.sg/AddProduct.asp?ProdID=543 http://www.reefdepot.com.sg/AddProduct.asp?ProdID=544 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 7 Μαρτίου 2011 #2 Share 7 Μαρτίου 2011 (edited) Χρήστο η μετατροπή γίνεται αν και δεν είναι ακριβώς ίδιες αντλίες γι αυτό και η διαφορά στην τιμή αλλά και στο μανομετρικό.Επίσης σκέψου ότι θα γλυτώσεις περίπου 40w και η μετατροπή σου θα κοστίσει ένα 250€ Έγινε επεξεργασία 7 Μαρτίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 7 Μαρτίου 2011 τοσο μεγαλο κοστος εχουν? καμια αλλη λυση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 7 Μαρτίου 2011 #4 Share 7 Μαρτίου 2011 Οτι δεν αξίζει να δώσεις τοσα λεφτα σιγουρα δεν αξίζει,(με λίγα παραπάνω πάς για καινουργιο σκίμμερ, πχ ΑΤΒ, μακραν πιο οικονομικό στην κατανάλωση). Επίσης, επείδη εχω και εγω σκίμμερ της H&S και συγκεκριμένα με 3 Aquaabee, έχε υπόψην σου οτι ναι μεν οι αντλίες έχουν ονομαστική κατανάλωση 33w, αλλά στην πράξη είναι 13w έκαστη, γιατί γίνεται μίξη νερού-αέρα, οπότε πέφτει η κατανάλβση. Οπότε είσαι 13 watt έκαστη. Δεν εισαι και τόσο τραγικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαρτίου 2011 #5 Share 7 Μαρτίου 2011 Οτι δεν αξίζει να δώσεις τοσα λεφτα σιγουρα δεν αξίζει,(με λίγα παραπάνω πάς για καινουργιο σκίμμερ, πχ ΑΤΒ, μακραν πιο οικονομικό στην κατανάλωση). Επίσης, επείδη εχω και εγω σκίμμερ της H&S και συγκεκριμένα με 3 Aquaabee, έχε υπόψην σου οτι ναι μεν οι αντλίες έχουν ονομαστική κατανάλωση 33w, αλλά στην πράξη είναι 13w έκαστη, γιατί γίνεται μίξη νερού-αέρα, οπότε πέφτει η κατανάλβση. Οπότε είσαι 13 watt έκαστη. Δεν εισαι και τόσο τραγικά Συμφωνω με το σκεπτικο σου!! Αλλα μια διαφορα. Το 33 δε γινεται 13w, αλλα 24w πραγματικής καταναλωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 7 Μαρτίου 2011 #6 Share 7 Μαρτίου 2011 Γιατι το λες αυτο με τα 24w? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 7 Μαρτίου 2011 #7 Share 7 Μαρτίου 2011 Γιατι το λες αυτο με τα 24w? Ετσι αναφερετε σε site του εξωτερικου που εχουν γινει ιδιες συζητησεις το συζηταγα με το νικολα γιατι σκεφτοταν το ιδιο και το σκεφτομουν και εγω γιατι σκεφτομαι για την 1260 και το κοιταξα και οι καταναλωσεις ειναι πολυ μικροτερες!!Θα προσπαθησω να βαλω και το link!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 7 Μαρτίου 2011 #8 Share 7 Μαρτίου 2011 Εδώ πάντως, η μαμά εταιρεία, άλλα λέει. Μιλάει για 13Watt Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 7 Μαρτίου 2011 #9 Share 7 Μαρτίου 2011 + Εγενετω 13 !!!!!! Δε νομιζω να εχει λαθος το επισημο site!!! Γιαννη thx κατσε να δω και για τη 1260!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Μαρτίου 2011 #10 Share 7 Μαρτίου 2011 γιατι να κοιταμε να κανουμε οικονομια απο κατι που ειναι στην ''καρδια'' του συστηματος και να μην κανουμε απο καπου αλλου ? Π.χ τα 50 ευρο που ερχεται παραπανω το ρευμα να πουμε οτι και καλα αυτο το μηνα δεν βαζω ενα κοραλι μεσα και ειμαστε κομπλε στα οικονομικα μας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαρτίου 2011 #11 Share 7 Μαρτίου 2011 Εδώ πάντως, η μαμά εταιρεία, άλλα λέει. Μιλάει για 13Watt Με ρουμπωσες... Αλλα ρε Γιαννη... γιατι δεν το ειπες απο την αρχη οτι το διαβασες στο site? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαρτίου 2011 #12 Share 7 Μαρτίου 2011 γιατι να κοιταμε να κανουμε οικονομια απο κατι που ειναι στην ''καρδια'' του συστηματος και να μην κανουμε απο καπου αλλου ? Π.χ τα 50 ευρο που ερχεται παραπανω το ρευμα να πουμε οτι και καλα αυτο το μηνα δεν βαζω ενα κοραλι μεσα και ειμαστε κομπλε στα οικονομικα μας . Mα φιλε Γιωργο... γιατι τοτε κοιταμε για led φωτισμο και δε μενουμε στα ΜΗ?? Αφου για να μπορεσει να ζησει το ενυδρειο με απαιτητικά θεεουμε πολλα watt φωτισμου. Με λιγα λόγια, ναι μεν κοιταμε τη σωστη λειτουργία του συστηματος μας, αλλα αν μπορουμε κοιταμε και την τσεπη μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 7 Μαρτίου 2011 #13 Share 7 Μαρτίου 2011 Οτι δεν αξίζει να δώσεις τοσα λεφτα σιγουρα δεν αξίζει,(με λίγα παραπάνω πάς για καινουργιο σκίμμερ, πχ ΑΤΒ, μακραν πιο οικονομικό στην κατανάλωση). Επίσης, επείδη εχω και εγω σκίμμερ της H&S και συγκεκριμένα με 3 Aquaabee, έχε υπόψην σου οτι ναι μεν οι αντλίες έχουν ονομαστική κατανάλωση 33w, αλλά στην πράξη είναι 13w έκαστη, γιατί γίνεται μίξη νερού-αέρα, οπότε πέφτει η κατανάλβση. Οπότε είσαι 13 watt έκαστη. Δεν εισαι και τόσο τραγικά Είχα αναφέρει οτι έχω skimmer της συγκεκριμένης εταιρείας, οπότε έχω μελετήσει την κατάσταση πριν το αγοράσω. Παραπάει να έχω κατανάλωση 3χ33w Χ24h μόνο για το skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Μαρτίου 2011 #14 Share 7 Μαρτίου 2011 (edited) Mα φιλε Γιωργο... γιατι τοτε κοιταμε για led φωτισμο και δε μενουμε στα ΜΗ?? Αφου για να μπορεσει να ζησει το ενυδρειο με απαιτητικά θεεουμε πολλα watt φωτισμου. Με λιγα λόγια, ναι μεν κοιταμε τη σωστη λειτουργία του συστηματος μας, αλλα αν μπορουμε κοιταμε και την τσεπη μας. η συγκριση που κανεις κατα καποιο τροπο δεν με καλυπτει ( δεν λεω οτι εχεις αδικο ) αλλα στο θεμα του φωτισμου υπαρχουν εναλακτικες ( τ5 , mh , led ) η καθε μια με τα υπερ και τα κατα της , στο θεμα της αντλιας δεν εχεις τις ιδιες επιλογες μιας και στηριζονται ολες στην ιδια ''λογικη'' . Αυτο που λες με την τσεπη λεω και εγω αλλα αλλιως ... να κανουμε οικονομια στα ζωντανα και στο ρυθμο εισαγωγης τους απο το να κανουμε οικονομια στο τροπο λειτουργιας τους συστηματος συν οτι η aquabee ειναι απο τις αντλιες με την λιγοτερη καταναλωση ( ποσο ποιο κατω να παει η κακομοιρα ) ? Έγινε επεξεργασία 7 Μαρτίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 7 Μαρτίου 2011 #15 Share 7 Μαρτίου 2011 η συγκριση που κανεις κατα καποιο τροπο δεν με καλυπτει ( δεν λεω οτι εχεις αδικο ) αλλα στο θεμα του φωτισμου υπαρχουν εναλακτικες ( τ5 , mh , led ) η καθε μια με τα υπερ και τα κατα της , στο θεμα της αντλιας δεν εχεις τις ιδιες επιλογες μιας και στηριζονται ολες στην ιδια ''λογικη'' . Αυτο που λες με την τσεπη λεω και εγω αλλα αλλιως ... να κανουμε οικονομια στα ζωντανα και στο ρυθμο εισαγωγης τους απο το να κανουμε οικονομια στο τροπο λειτουργιας τους συστηματος συν οτι η aquabee ειναι απο τις αντλιες με την λιγοτερη καταναλωση ( ποσο ποιο κατω να παει η κακομοιρα ) ? Εναλακτικες υπαρχουν στα παντα π.χ για να παρω το h&s με την 1260 και οχι mε την aquabee γιατι η aquabee ειναι ποιο οικονομικη θα ελεγε καποιος αλλα να μια εναλακτικη!! Οσο για αυτο που λες με την εισαγωγη των ζωντανων δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο αφου τα παγια τα δινει καθε μηνα ενα τα ζωντανα σου μπαινουν οποτε θες μειοντας την εισαγωγη δε μειωνεις τα παγια!!! Καταραμενη ΔΕΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 8 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 8 Μαρτίου 2011 Δεν ειπα να κοψω αποδοση για να αυξησω οικονομια αλωστε αλλα να εχω το ιδιο αποτελεσμα οικονομικοτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 8 Μαρτίου 2011 #17 Share 8 Μαρτίου 2011 Δεν ειπα να κοψω αποδοση για να αυξησω οικονομια αλωστε αλλα να εχω το ιδιο αποτελεσμα οικονομικοτερα! Και τελικα ποιο ειναι το αποτελεσμα Χρηστο? Τι αποφασισες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 8 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 8 Μαρτίου 2011 τιποτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 8 Μαρτίου 2011 #19 Share 8 Μαρτίου 2011 τιποτα.... Τό ήξερα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 8 Μαρτίου 2011 #20 Share 8 Μαρτίου 2011 τιποτα.... Τό ήξερα..... του πέρασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 11 Μαρτίου 2011 #21 Share 11 Μαρτίου 2011 Εμενα παλι οχι ξερεις κανεις τι παιζει με τη 1260? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 11 Μαρτίου 2011 #22 Share 11 Μαρτίου 2011 Για να ζηλεύεται. Η δικιά μου aquabee είναι.......10 Watts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 12 Μαρτίου 2011 #23 Share 12 Μαρτίου 2011 συναδελφε Χρηστο mce600 με10w και μπουσταρεται και με μια απλη αεραντλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 12 Μαρτίου 2011 #24 Share 12 Μαρτίου 2011 Δημητρη ηθελα να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 12 Μαρτίου 2011 #25 Share 12 Μαρτίου 2011 Οχι μιλάμε για το deltec APF600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος