Jump to content

φιλτρο Bluwave 05

manolis1978

Recommended Posts

Έχω ένα cayman 60 με εσωτερικό φίλτρο το bluwave 05.

6 καρδινάλιους και 1 γαρίδα

ΚΗ = 2-3

GH =3-4

PH =6.4

NH3/NH4 = 0,5

NO3 = 1

NO2 = 0+

PO4 = 0.7

Τον τελευταίο καιρό βάζω νερό στο ενυδρείο απο βαρέλι στο οποίο προετοιμάζω νερό με τύρφη. ΤΟ βαρέλι βγάζει σταθερά ΝΗ3/ΝΗ4 =1 και PO4=0.7.

Αρχιζω να παρατηρώ τα παρακα΄τω συμπτώματα στο νερό.

1) Υπάρχει ΝΗ3/ΝΗ4 η οποία μόνο όταν βάζω διπλάσια ποσότητα βακτηριδίων κατα την αλλαγή του νερού φεύγει.

2) Τα ΝΟ2 είναι μηδέν αλλά αρχίζω και βλέπω στο τέστ ότι το χρώμα παίρνει μια μικρή απόχρωση αλλά δεν είναι ροζ για να το συγκρίνω με τα χρώματα του τεστ. ΜΕτράω με τροπικ μαριν. Ενώ παλία ήταν πετακάθαρο τώρα έχει μια μικρή πολύ ελαφρια απόχρωση.

3) έχει μειωθεί η ροή και αυτήν την εβδομάδα δεν φαίνεται η κυκλοφορία του νερού όπως φαινότανε παλιά

Το φίλτρο έχει τα παρακάτω υλικά τα οποία δεν τα έχω αλλάξει εδώ και 2.5 χρόνια. Τα βιολογικά δεν τα έχω πλύνει ποτέ. Πλένω μόνο με νερό ενυδρείου τα σφουγκάρια και την ανλία.

1ο στάδιο) 2 σφουγκαράκια blumec 05. Συνήθως το δεύτερο σφουγκάρια το έβγαζα και το ξαναέβαζα μετα απο μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί έβαζα τύρφη. Μετά το ξανάβαλα γιατί έφτιαξα το βαρέλι.

2o) κεραμικό blurings

3) πλαστικές μαύρες μπάλες bluballs 05

4) Σπόγκος ενεργού άνθρακα bluclear 05

5) αντλία 350 l/h

Και τώρα η ερώτηση...Νομίζεται ότι θέλει αλλαγή το υλικό μέσα στο φίλτρο; Αν ναι ποιά; Ευχαριστώ πολύ

Έχω ένα cayman 60 με εσωτερικό φίλτρο το bluwave 05.

6 καρδινάλιους και 1 γαρίδα

ΚΗ = 2-3

GH =3-4

PH =6.4

NH3/NH4 = 0,5

NO3 = 1

NO2 = 0+

PO4 = 0.7

Τον τελευταίο καιρό βάζω νερό στο ενυδρείο απο βαρέλι στο οποίο προετοιμάζω νερό με τύρφη. ΤΟ βαρέλι βγάζει σταθερά ΝΗ3/ΝΗ4 =1 και PO4=0.7.

Αρχιζω να παρατηρώ τα παρακα΄τω συμπτώματα στο νερό.

1) Υπάρχει ΝΗ3/ΝΗ4 η οποία μόνο όταν βάζω διπλάσια ποσότητα βακτηριδίων κατα την αλλαγή του νερού φεύγει.

2) Τα ΝΟ2 είναι μηδέν αλλά αρχίζω και βλέπω στο τέστ ότι το χρώμα παίρνει μια μικρή απόχρωση αλλά δεν είναι ροζ για να το συγκρίνω με τα χρώματα του τεστ. ΜΕτράω με τροπικ μαριν. Ενώ παλία ήταν πετακάθαρο τώρα έχει μια μικρή πολύ ελαφρια απόχρωση.

3) έχει μειωθεί η ροή και αυτήν την εβδομάδα δεν φαίνεται η κυκλοφορία του νερού όπως φαινότανε παλιά

Το φίλτρο έχει τα παρακάτω υλικά τα οποία δεν τα έχω αλλάξει εδώ και 2.5 χρόνια. Τα βιολογικά δεν τα έχω πλύνει ποτέ. Πλένω μόνο με νερό ενυδρείου τα σφουγκάρια και την ανλία.

1ο στάδιο) 2 σφουγκαράκια blumec 05. Συνήθως το δεύτερο σφουγκάρια το έβγαζα και το ξαναέβαζα μετα απο μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί έβαζα τύρφη. Μετά το ξανάβαλα γιατί έφτιαξα το βαρέλι.

2o) κεραμικό blurings

3) πλαστικές μαύρες μπάλες bluballs 05

4) Σπόγκος ενεργού άνθρακα bluclear 05

5) αντλία 350 l/h

Και τώρα η ερώτηση...Νομίζεται ότι θέλει αλλαγή το υλικό μέσα στο φίλτρο; Αν ναι ποιά; Ευχαριστώ πολύ

αυτό είναι μάλλον το πρόβλημά σου...

από τα υλικά κράτα το βιολογικό υλικό μόνο και ένα σφουγγάρι (μπλε). Τον υπόλοιπο χώρο γέμισε τον με κάποιο βιολογικό υλικό πχ substrat ή siporax ή ακόμα και από τις ίδιες τις μαύρες μπάλες που έχει μέσα :D

όταν θα κάνεις την αλλαγή αυτή τις πρώτες μέρες να ρίχνεις βακτήρια και να ταΐζεις πολύ χαλαρά μέχρι να ξαναπάρει τα πάνω της η βιολογία σου. Από εκεί και πέρα μια φορά το μήνα θα πλένεις καλά το σφουγγάρι (μηχανικό φίλτρο πλέον) και θα είσαι κομπλέ ;)

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Να συμπληρώσω γιατί τώρα το είδα ότι τα σφουγκάρια στο πρώτο στάδιο δεν είναι μπλέ είναι πράσινα.

Να συμπληρώσω γιατί τώρα το είδα ότι τα σφουγκάρια στο πρώτο στάδιο δεν είναι μπλέ είναι πράσινα.

κράτα τα μπλε :D

Φιλε μου όταν ανοίγεις το καπάκι φαίνονται τα καπάκια των επιμέρους χώρων αποθήκευσης συστατικών ή είναι βυθμισμένα στο νερό ?? Στο λέω γιατί την πάτησα έτσι!

Εχω το Bluwave 07 το οποίο σαν φίλτρο τα σπάει, είναι καλύτερο από αρκετά εξωτερικά.

Ακου τι έιχε γίνει. Την πρώτη θήκη με τα σφουγγάρια την έιχα βάλει ανάποδα. Αν δέις κάτω από τα σφουγγάρια έχει ένα κενό χώρο. Αυτός από τη μία μερία είναι κλειστός . Το είχα βάλει ανάποδα με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορει σωστά το νερό και τα υλικά μου να μην είναι βυθμισμένα στο νερό. Τσέκαρε το!

Δεν θυμαμαι τώρα πια είναι η σωστή μεριά. Δες το.

Φιλε μου όταν ανοίγεις το καπάκι φαίνονται τα καπάκια των επιμέρους χώρων αποθήκευσης συστατικών ή είναι βυθμισμένα στο νερό ?? Στο λέω γιατί την πάτησα έτσι!

Εχω το Bluwave 07 το οποίο σαν φίλτρο τα σπάει, είναι καλύτερο από αρκετά εξωτερικά.

Ακου τι έιχε γίνει. Την πρώτη θήκη με τα σφουγγάρια την έιχα βάλει ανάποδα. Αν δέις κάτω από τα σφουγγάρια έχει ένα κενό χώρο. Αυτός από τη μία μερία είναι κλειστός . Το είχα βάλει ανάποδα με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορει σωστά το νερό και τα υλικά μου να μην είναι βυθμισμένα στο νερό. Τσέκαρε το!

Δεν θυμαμαι τώρα πια είναι η σωστή μεριά. Δες το.

ολα ειναι βυθισμένα στο νερό. Τα είχα βάλει όπως τα έλεγε το manual απο τότε που το πήρα. Θα ξεκινήσω να κάνω αλλαγές στα σφουγκάρια σιγά σιγά.

• 2 weeks later...

Γέμισα όλο το τέταρτο στάδιο substart pro της eheim. Το έχω βάλει εδώ και 1 εβδομάδα.

Η αμμωνία μειώθηκε στο 0,2 απο 0,5 αν και νομίζω ότι είναι λιγότερα γιατί τα υγρά της sera έχουν ένα λάθος στο μπουκαλάκι. Έχουν μια γραμμή που είναι τα 10 ml αλλά έχω τσεκάρει με σύρριγγα ότι είναι λάθος η γραμμή. Το έχουν βάλει παρακα΄τω. Απλά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα του τεστ είναι αυστηρό.

Νιτρώδη ξεκίνησαν απο 0,02 αυξήθηκαν 0,05 και τώρα είναι στο 0+

Νιτρικα ξεκίνησε απο 10 έφτασε στο 13 και σημερα είναι στο 7,5 σήμερα. Τα νιτρικά μειώθηκαν γιατί έβαλα και φυτά για να κρατήσουν χαμηλά τα φωσφορικά και τα νιτρικά για να μην βγάλει το ενυδρείο άλγες. Και αυτό επιβεβαιώνεται γιατί έβγαλα τον μόνιμο αντιφώσφορο και τα φωσφορικά είναι στο 0,2 περίπου.

Τα ψάρια τα ταίζω μέρα παρα μέρα για να στρώσει το νέο υλικό που έβαλα. έχω 2 ερωτήσεις

1) Το substart είναι καλο?

2) Πρέπει να ταίζω τα ψάρια μέρα παρα μέρα (λίγο δηλαδή) και να βάζω βακτήρια όπως όταν στρώνεις εξ αρχής ενα ενυδρείο ή θα πρέπει να ακολουθήσω κανονικά την ρουτίνα που είχα, δεδομένου ότι έχω στρωμένο ενυδρείο αλλα απλά ενισχύω τη βιολογία?

Έγινε επεξεργασία - manolis1978

To substrat pro είναι πολύ καλό βιολογικό υλικό :P

Μπορείς αν θες να ριξεις και έτοιμα βακτήρια για να ενισχύσεις την υπάρχουσα βιολογία.

To substrat pro είναι πολύ καλό βιολογικό υλικό :P

Μπορείς αν θες να ριξεις και έτοιμα βακτήρια για να ενισχύσεις την υπάρχουσα βιολογία.

Βακτήρια ρίχνω ούτος ή άλλως. Το θέμα μου είναι αν συνεχίζω την ρουτίνα που είχα πριν την προσθήκη και περιμένω να στρώσει το νέο υλικό με τον καιρό ή ακολουθώ κάποια διαφορετική τακτική μέχρι να στρώσει το καινούριο υλικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...