Jump to content

πολλές απορίες

piranhas2

Recommended Posts

γεια σας παιδιά είμαι αρχάριος στο θαλασσινό και έχω πολλά ερωτήματα....έχω ένα aquel ενυδρείο 60cm μήκος 54λιτρ καθαρά(το φλουρί βλέπεις χαχα) που θέλω να το κάνω nano reef(2 clown 1 γαρίδα 2 ερημίτες και αν μπορώ κανένα ψαράκι ακόμα και απο κοραλια και τέτοια ότι είναι σχετικά εύκολο για έναν αρχάριο) έχουμε και λέμε

1.από φωτιστικό έχει από τη μαμά μια λάμπα μπορώ να βάλω μια extra λάμπα μπλε και είμαι καλυμμένος?μπορώ να βάλω led?πρέπει να πάρω άλλο καπάκι?

2.από μηχανικό εξοπλισμό μου είπαν για ένα κρεμαστό φίλτρο ένα σκιμερ(εσωτερικό η εξωτερικό και για πόσα λίτρα?) και ένα κυκλοφοριτή(με πόση ροή την ώρα?)ανεμιστιρακια?(πόσα 1 2)

3.νεκρό η ζωντανό αραγωνιτη?βράχο ζωντανό η όχι?

4.τι θα χρειαστώ από υλικά φιλτρανσης?βελτιωτικά νερού?τεστ?

5.πια είναι η πιο καλή εταιρία για τα παραπάνω?

6. η οσμοση ειναι απαρετητη?

7.θέλω όλα τα πράγματα να είναι καλής ποιότητας και πόσα περίπου θα μ βγουν?

τα φωτα σας.......... :D

ευχαριστώ

γεια σας παιδιά είμαι αρχάριος στο θαλασσινό και έχω πολλά ερωτήματα....έχω ένα aquel ενυδρείο 60cm μήκος 54λιτρ καθαρά(το φλουρί βλέπεις χαχα) που θέλω να το κάνω nano reef(2 clown 1 γαρίδα 2 ερημίτες και αν μπορώ κανένα ψαράκι ακόμα και απο κοραλια και τέτοια ότι είναι σχετικά εύκολο για έναν αρχάριο) έχουμε και λέμε

1.από φωτιστικό έχει από τη μαμά μια λάμπα μπορώ να βάλω μια extra λάμπα μπλε και είμαι καλυμμένος?μπορώ να βάλω led?πρέπει να πάρω άλλο καπάκι?Αρχικά πές μας πόσα vatt είναι η λάμπα σου και άν κάνει για θαλασσινό, η ακτινική δέν είναι υποχρεωτική περισσότερο για το εφέ είναι , αυτό που χρειάζεσαι σίγουρα είναι μία λευκή για θάλασσα...

2.από μηχανικό εξοπλισμό μου είπαν για ένα κρεμαστό φίλτρο ένα σκιμερ(εσωτερικό η εξωτερικό και για πόσα λίτρα?) και ένα κυκλοφοριτή(με πόση ροή την ώρα?)ανεμιστιρακια?(πόσα 1 2)Εφόσον το πάς για κοράλια κτλ κτλ τότε μπορείς να πάρεις ένα φιλτράκι μικρό εξωτερικό που θα βάζεις άνθρακα και αντιφώσφορο, σκιμερ μπορείς να πάρεις ένα μικρό hang on και απο κυκλοφορία θα πρέπει να το δείς στην πράξη...2 νάνο κοράλιες νομίζω θα κάνουν δουλειά αλλά και πάλι βλέπεις και κρίνεις...για ανεμιστηράκια δέν θα το πρώτεινα γιατί τα λίτρα είναι είδη λίγα και το καλοκαίρι θα έχεις μεγάλο πρόβλημα εξάτμισεις και θα πρέπει να μπείς σε διαδικασίες αυτόματης αναπλήρωσης κτλ κτλ δές τα οικονομικλά σου και άν είναι πάρε ένα τέκο 5άρι...είναι καλή επένδυση που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και ποτέ δέν θα πάει χαμένο...

3.νεκρό η ζωντανό αραγωνιτη?βράχο ζωντανό η όχι? Αραγωνίτη μήν πάρεις ζωντανό άν και πλέων η διαφορά στην τιμή τους είναι πολύ μικρή απλά άμα πάρεις νεκρό θα καθυστερήσει λίγο το ζωντάνεμα του...βράχο να πάρεις ζωντανό είναι πιό ακριβός απο των νεκρό αλλά θα τον χρειαστείς μιάς που το σύστημά σου θα είναι μικρό για να αναλάβει δράση όσο γίνεται πιό γρήγορα

4.τι θα χρειαστώ από υλικά φιλτρανσης?βελτιωτικά νερού?τεστ?Απο υλικά φίλτρανσεις προσπάθεισαι να τα αποφύγεις και άσε τον βράχο με τον καιρό να το αναλάβει αυτό...βελτιωτικά νερού για αρχή τίποτα και για τέστ για αρχή θα χρειαστείς ΝΗ3,4 ΝΟ2,3 ph και άμα θές po4 για φωσφορικά... να προτειμίσεις υγρά τέστ επώνυμης εταιρίας

5.πια είναι η πιο καλή εταιρία για τα παραπάνω?πιό απόλα ;)

6. η οσμοση ειναι απαρετητη?Απαραίτητη όχι αλλά πολύ δυνατό όπλο σε γλυτώνει απο πολλά ιδίως άν δέν είσαι πολύ τυπικός σε κάποια πράγματα

7.θέλω όλα τα πράγματα να είναι καλής ποιότητας και πόσα περίπου θα μ βγουν?σχετικό, πολύ σχετικό κάνε μία έρευνα αγοράς γύρνα πολλά μαγαζιά και πάνω απόλα να τσεκάρεις τις αγγελίες που βάζουν εδώ τα παιδιά γιατί μπορεί να βρείς πολλά και αξιόλογα πράγματα σε πολύ καλή τιμή...μήν νομίζεις ότι επειδή είναι μεταχειρισμένο είναι και χαλασμένο... :blink:

τα φωτα σας.......... :D

ευχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - costas21

η λαμπα ειναι μια οικονομικη 11wat και λεει οτι ειναι 20%more ligth δεν ξερω αν κανει...

ειναι σαν αυτο

Συμφωνω σε οτι ειπε κ ο κωστας.Σκιμμερακι αν θελεις δες λιγο τα Tmc v2 80 φαινεται καλο σκιμμερακι για τα λιτρα σου.Τωρα ενα μικρο κρεμαστο θα ειναι οτι πρεπει.Οσο για το φως μπορεις να παρεις ενα φωτιστικακι με 2 τ5 24 κ θα σου βγει γυρω στα 70 ευρω μαζι με τις λαμπες.

ευχαριστω παιδια :D

μετα απο αρκετό διάβασμα κατέληξα σε μ****α κοραλια η απορία μ είναι η εξής από το βράχο που θα βάλω μέσα στο ενυδρείο δεν θα δημιουργηθούν κοραλια(και αν ναι τι είδους?) και με το φωτισμό δεν θέλω να κάνω ανοιχτό καπάκι μπορώ να βάλω 2 λάμπες με ballast στο καπάκι που έχω?και τι λάμπες θα χρειαστώ πχ εγώ βρήκα να κάνω μια λύση άλλα μήπως είναι υπερβολική? 1Korallen-Zucht T5 Coral Light NewGeneration 24wat +1Korallen-Zucht T5 Coral Light Fiji Purple24wat και αυτα να τα "παντρεψω"με Glo T5 Ballast, 2x24watts Μετασχηματιστής με στεγανά ακροφύσια. Είναι κατάλληλος για 2 λάμπες Τ5 των 24 watt.

Μέγιστο μήκος καλωδίου 1,8 μέτρο. :D όλο το σηστιματακι αυτο κοστιζη περίπου 112ευρο αν βάλω αυτό θα μπορώ να βάλω ακόμα και πολύ απαιτητικά κοραλια και αν βεβαία αξίζει? ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...