akvariym 5 Μαρτίου 2011 #1 Share 5 Μαρτίου 2011 Μου εχει μπει η ιδεα εδω και καιρο να φτιαξω ενα φυτεμενο χαμιλων απαιτισεων και θελω να γινει οσο καλυτερα γινεται και οποτε γινει,αρκει να γινει σωστα!.ο χρονος ειναι περιορισμενος και το budget επισης! Μεχρι στιγμης εχω σκεφτει: Γυαλα απο τζαμα με τζαμι 5χιλ 60χ30χ40υψος (72λιτρα) με τιμη 35€ Καπακι θα φτιαξω απο κοντρα πλακε θαλασσης βαμμενο με βερνικη βασης νερου με 2 λαμπες Τ8 εμποριου με μπαλαστ πατεντα. Υποστρομμα χαλαζιακο χαλικι (εχω μπολικο).εδω μπαινει η ερωτιση αν πρεπει να βαλω υποστρομμα??πιστευω πρεπει αλλα εχω μια επιφυλαξη μηπος αρχισει η αλγη.εχω sera floredepot. απο φυτα θα μπουν οτι κλαδεβω απο το μεγαλο --> πολυσπερμα,πτεροπους,μοςς,βαλισνερια,ανουμπιες Το φιλτρο τωρα....δεν θελω να ειναι δυνατο γιατι στο μελλον μπορει να μπουν γαριδες α) να βαλω αυτο με λιγο βιολογικο υλικο μεσα και κυκλοφοριτη 400λ/ω β)αυτο εδω τι λεει?θα κανει δουλεια? Δεν θελω να μπλεξω με λιπασματα.... για αρχη θα βαλω 2 ραμιρεζι με σκοπο την αναπαραγωγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 5 Μαρτίου 2011 #2 Share 5 Μαρτίου 2011 Υπόστρωμα να βάλεις. Κι ας είναι χαμηλών απαιτήσεων. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει υψηλότερων. Κατά τη γνώμη μου το υπόστρωμα δεν έχει να κάνει με υψηλών ή χαμηλών απαιτήσεων. Για φίλτρανση καλύτερα ένα εξωτερικό τύπου 2213. Αλλιώς η πρώτη κατασκευή είναι καλύτερη (δες και φίλτρα τύπου Αμβούργου) Τι σκληρότητες έχουν τα νερά σου ? Μου εχει μπει η ιδεα εδω και καιρο να φτιαξω ενα φυτεμενο χαμιλων απαιτισεων και θελω να γινει οσο καλυτερα γινεται και οποτε γινει,αρκει να γινει σωστα!.ο χρονος ειναι περιορισμενος και το budget επισης!Μεχρι στιγμης εχω σκεφτει: Γυαλα απο τζαμα με τζαμι 5χιλ 60χ30χ40υψος (72λιτρα) με τιμη 35€ Καπακι θα φτιαξω απο κοντρα πλακε θαλασσης βαμμενο με βερνικη βασης νερου με 2 λαμπες Τ8 εμποριου με μπαλαστ πατεντα. Υποστρομμα χαλαζιακο χαλικι (εχω μπολικο).εδω μπαινει η ερωτιση αν πρεπει να βαλω υποστρομμα??πιστευω πρεπει αλλα εχω μια επιφυλαξη μηπος αρχισει η αλγη.εχω sera floredepot. απο φυτα θα μπουν οτι κλαδεβω απο το μεγαλο --> πολυσπερμα,πτεροπους,μοςς,βαλισνερια,ανουμπιες Το φιλτρο τωρα....δεν θελω να ειναι δυνατο γιατι στο μελλον μπορει να μπουν γαριδες α) να βαλω αυτο με λιγο βιολογικο υλικο μεσα και κυκλοφοριτη 400λ/ω β)αυτο εδω τι λεει?θα κανει δουλεια? Δεν θελω να μπλεξω με λιπασματα.... για αρχη θα βαλω 2 ραμιρεζι με σκοπο την αναπαραγωγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 5 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 5 Μαρτίου 2011 Υπόστρωμα να βάλεις. Κι ας είναι χαμηλών απαιτήσεων. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει υψηλότερων. Κατά τη γνώμη μου το υπόστρωμα δεν έχει να κάνει με υψηλών ή χαμηλών απαιτήσεων. Για φίλτρανση καλύτερα ένα εξωτερικό τύπου 2213. Αλλιώς η πρώτη κατασκευή είναι καλύτερη (δες και φίλτρα τύπου Αμβούργου) Τι σκληρότητες έχουν τα νερά σου ? Ανδρεα, βασικα η πρωτη κατασκευη ειναι φιλτρο Αμβουργου οπως το βλεπω,μαλλον σε αυτο θα παω!! Οσον αφορα το νερο εχω Α/Ο,το νερο τους θα ειναι στο GH 5-7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 6 Μαρτίου 2011 #4 Share 6 Μαρτίου 2011 Ανδρεα, βασικα η πρωτη κατασκευη ειναι φιλτρο Αμβουργου οπως το βλεπω,μαλλον σε αυτο θα παω!! Οσον αφορα το νερο εχω Α/Ο,το νερο τους θα ειναι στο GH 5-7. Αν έχεις και ph κοντά στο 6-6,5 θα είσαι καλά για πιθανή αναπαραγωγή. Κια η πρώτη κατασκευή είναι παραλλαγή φίλτρου Αμβούργου. Σε μερικές περιπτώσει το σφουγγάρι είναι μέσα σε χώρο και δουλεύει με υπερχείλιση το σύστημα, άλλες φορές το σφουγγάρι είναι γυμνό και το νερό τραβιέται με το τον κυκλοφορητή. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές. Δες και αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 6 Μαρτίου 2011 #5 Share 6 Μαρτίου 2011 (edited) Αλλιώς η πρώτη κατασκευή είναι καλύτερη (δες και φίλτρα τύπου Αμβούργου) Οπως θα έλεγε και η γιαγιά μου "αυτό πάλι απο που το ξεπαράχωσες" (ξέθαψες) Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2011 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 6 Μαρτίου 2011 #6 Share 6 Μαρτίου 2011 (edited) Οπως θα έλεγε και η γιαγιά μου "αυτό πάλι απο που το ξεπαράχωσες" (ξέθαψες) Άμα ψάχνεις βρίσκεις Παράδειγμα για τους νεότερους που δεν το ψάχνουν τόσο πολύ Πέρα από τη πλάκα, μία κλασική φτηνή αλλά και αποτελεσματική κατασκευή που συχνά δεν έχει την προσοχή ή τη χρήση που θα περιμέναμε (από τους ιδιώτες κυρίως), ίσως λόγω του χώρου που θέλει μέσα στο ενυδρείο. Παρεμπιπτόντως, τα πιο "ωραία" φίλτρα Αμβούργου φτιάχνονται σε συνδυασμό με τις πλάτες της back to nature (αλλά είναι κομμάτι ακριβούτσικα ) δες εδώ και εδώ και εδώ Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2011 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 6 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 6 Μαρτίου 2011 θα ειναι το τελιο αποτελεσμα να συνδιαστει το backround με το φιλτρο,το θεμα ειναι που τα βρεισκω τα backround??απο οσο λεει το σιτε πρεπε να παω στην λεωφ.Βουλιαγμενης που ειναι ο προμυθειτης τους. Θα μπορουσα να κανω κατι αναλογο με φελιζολ και να κολλισω αμμο πανω ή να παρω κανενα backroung της juwell και να το προσαρμοσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 6 Μαρτίου 2011 #8 Share 6 Μαρτίου 2011 Ή απλά το κάνεις με τζάμι και μπροστά στο τζάμι κολλάς ένα background juwel που είναι και φτηνό. Έτσι δεν θα φαίνεται και το σφουγγάρι που είναι ένα άλλο μειονέκτημα σε αυτά τα φίλτρα ότι φαίνεται η μαυρίλα - μπίχλα αν είναι ακάλυπτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 6 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 6 Μαρτίου 2011 Να κανω αυτο και την γωνια του φιλτρου να την κανω με backroung της juwell και εκει που θα ειναι το σφουγκαρι να κανω μια τρυπα πανω για εξοδο φιλτρου και μια μεγαλυτερη (ή πολλες μικρες) κατω για να ρουφαει.και στο πισω τζαμι βαζω παλι backroung της juwell. Ετσι θα βγαινει ευκολα το σφουγκαρι για καθαρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος