Jump to content

Ποσα γκαπυς θα αντέξει?

christos k

Recommended Posts

Καλησπέρα..από όσα έχω διάβαση σαν αρχάριος που είμαι..έχω την εξής απορία σχετικά με τον ρυθμό γεννήσεων τον γκάπις και τον αριθμόν ψαριών που μπορώ να έχω ανάλογα με την 50L ,τα συστήματα "φιλτραρισμου" και οξυγόνου είναι για 120L και οι μέτρησης μου είναι όλες στα ιδανικά επίπεδα για guppies .Εάν αυτό δεν πεζή ρολο (ποιότητα νερού) τότε λετε είναι καιρός να αγοράσω την 120L και πάνω? αφού τα βλέπω για τρομερές γέννες όλα σύντομα..

Επιδη δεν θέλω να χαλάσω ούτε την ποιότητα βιωσιμότητας στο ενυδρείο αλλα ούτε τα επίπεδα καθαριότητας .

απτίν στιγμή που ίσος τα μηχανήματα μου αντέξουν overstock

:D:D

post-41505-1299340873_thumb.jpg

όταν πηγες στο πετσοπ φαντάζωμαι πως είχε πολλα ψαρια μεσα σε μια γυαλα. Σωστα; Ας πουμε ότι ο εξοπλησμός του "σηκωνε" τετοιο φορτίο για ακομη περισσοτερα ψαρια. Υπάρχει κατι που να σου αρέσε σε αυτόι; Μια γυαλα ΠΛΗΡΗ απο ψαρια, το ενα να χτυπάει το αλλο γιατι απλα δεν υπαρχει χωρος να κουνιθουν... δεν νομιζω. Το θέμα είναι ποσα μπορείς εσυ να παρεχεις συνθήκες για να ζουν αξιοπρεπεστατα. Για να δεις και την "πραγματική" συμπερηφορα που θα σου χαρισουν.

είχα διαβάσει παλιοτερα σε ενα μεγαλο ενυδρείο φιλοξενούσε καπιος φιλος απο εδώ αγγελοψαρα, μωρα, πολλα μωρα. Καθώς αυτα μεγάλωναν ο ιδιοκτήτης εβρισκε συνέχια καποιο νεκρό, μετρούσε το νερό της θερμοκρασίες ολα ηταν οπώς έπρεπε. Στα νεκρα τα ψαρια παντα ελειπε ενα ματι. Μια μέρα είδε πως υπηρχαν μαχες μεσα στο ενυδρείο με φονικά χτυπηματα στα μάτια του αλλου ψαριου. Ο λογος ήταν ο συνωστισμός.

Σε ευχάριστο για την απάντησει..όντως δεν θέλω ούτε εγώ να γίνει κάτι τέτοιο..αν και είχα ήδη ένα 2 νεκρά αλλα δεν το σύνδεσα με μάχες..διότι παρακολουθώ συνεχεια την ζωή στο ενυδρείο...αλλα φυσικά να μου πεις πως το έγκλημα τα βραδια θα γίνετε..σκέφτομαι πως η καλύτερη λύση θα είναι τότε να κρατάω πάντα τα καλύτερα και τα αλλα να τα χαρίζω στα petshops..και να έλεχο ένα ποσοστό ψαριών περίπου στα 10-15 guppies.επίσης το πρόβλημα που πιστεύω είναι πως μετά γκάπις θες όλο και περισσότερα χωρίς να "αντιλαβανεσε" το ποσο μεγάλο λάθος είναι το overstocking. κάτι το οποιο αυτές τις μέρες με βαζι σε σκέψης, να μην αφήσω thilιka γιατί δεν θα μπορώ να ανταπεξέλθω..

Δεν ξέρω επίσης αν sinfonas με το "διμιουργια" εξωτερικό bond αφου μένω σε μονοκατοικία με κήπο..άκουσα πως είναι ανθεκτικά ψαρια και ζουν άνετα στις θερμοκρασίες τις κύπρου+ελλάδας

και χειμώνα και καλοκαίρι.

έτσι θα έχω και ποσότητα και λίτρα για να υποστηρίξω το αριθμό τον "ψαριον" στο μέλλον + μπορώ να πάρω πιο σοβαρά το θέμα πώλησης τον μικρών ,αφού στα petshop τις περιοχής μου δεν εχουν πρόβλημα πώληση τους από πολίτη.

:D

δες και την φωτογραφία "περιχαριτολογοντας" για overstocking guppies

Shusha%20Guppy.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...