Jump to content

Συντήρηση ενυδρείου με Guppies?

christos k

Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω ένα κοινωνικό ενυδρείο όχι αρκετά μεγάλο (μην με rotate λίτρα δεν γνωρίζω..περίπου οι διάστασης είναι 60x30cm ,απλά από όσο έχω προσέξει τα θηλυκά είναι όλα έτοιμα για να frys. και λόγο τις μελλοντικής φόρτωσης ήθελα να μάθω ποιος είναι ο καλύτερος tropos συντήρησης tou..p.x κάθε ποσο ανανέωση νερού..κάθε ποσο καθαρισμός φίλτρου και καθαρισμός βυθού.(δεν έχω σκούπα.υπάρχει άλλος τρόπος?) + ποσα guppies μπορούν νa sinviosoun άνετα σε αυτό το ενυδρείο τον διαστάσεων που σας έδωσα?

επίσης σχετικά με μια έτοιμη guppena να γέννηση,την οποια την έχω σε breeding tank με ψιλές θερμοκρασίες e.g 26-28c καθυστερεί πολύ.και είναι σαν φουσκωμένο μπαλόνι. κάθεται συνεχώς στην βάση και μερικές φορες κοντά στην heater ,"ιποσιαζομε" πως η καθυστέρηση ίσος ευθύνεται στην μετακίνηση τις λίγο πριν την μέρα τις παράδοσης?και αν ναι..τι μπορώ να κάνω για να μην χάσω το ψάρι από το "στρεες" και πως θα διορθώσω αυτή την κατάσταση έτσι ώστε να δω frys στο νερό?

σας ευχάριστο

:D

καλημερα.εχεις ενα 50λιτρο ενυδρειο και να σου πω την αληθεια δεν πολυκαταλαβα αυτα που ρωτας.το πεχα της βρυσης σου αρκει για τα ζωοτοκα,δεν μας ειπες τιποτε για τη συντηρηση του ενυδρειου σου,ποτε κανεις αλλαγες νερου,τι αλλα ψαρια και ποσα εχεις μεσα,τι μετρησεις παιρνεις....κλπ....

η θυλικια σου..που την εχεις βαλει σε γενιστρα ειναι ανχομενι για αυτο δεν γεναει...αστιν μεσα με τα αλλα ψαρια αν εχεις μονο γυππυ και θα γενισι.....επισις εχεις ζοντανα φυτα μεσα???

στο ενυδριο σου μπορεις να φυλοξενισης ενα χαρεμι απο γαππυ που ειναι 1 αρσενικο 3 θυλικα....και με της γενες τους.....

νερο θα αλλαζεις καθε μια ευδομαδα 30%

η θυλικια σου..που την εχεις βαλει σε γενιστρα ειναι ανχομενι για αυτο δεν γεναει...αστιν μεσα με τα αλλα ψαρια αν εχεις μονο γυππυ και θα γενισι.....επισις εχεις ζοντανα φυτα μεσα???

στο ενυδριο σου μπορεις να φυλοξενισης ενα χαρεμι απο γαππυ που ειναι 1 αρσενικο 3 θυλικα....και με της γενες τους.....

νερο θα αλλαζεις καθε μια ευδομαδα 30%

Σε ευχάριστο για την γρηγορη απάντηση..κοίτα..δεν την έχω σε "γενιστρα"(box) αλλα σε κανονικό ενυδρείο 30x10 με σηκωμένη θερμοκρασία στους 27 ,όπως διάβασα κάπου πως βοηθα στην γρηγορη εγκυμοσύνη..επίσης είναι αρκετά γεμάτο με ψεύτικα φυτά και άδειες σωλήνες,όμως όντως το αχός ίσος την "καθεστεραει"..και είναι κρίμα επειδή είναι το πιο fancy female guppy που βρήκα σε ολόκληρη την λευκωσια.ας ελπίσω πως δεν θα μινει με την κοιλια περισσότερο επειδή μπορεί να την χάσω.θα προσπαθήσω να ποστάρω φωτογραφία τις.

..τώρα για τις αλλαγές νερού..αν είναι crystal clear το νερό μου και όλα τα μετρήματα κανονικά "χριαζετε" όντως αλλαγή το 30% εβδομαδιαία?

κοιτα εγω οταν ειχα παρει το προτο μου γαππυ δεν εκανα αλλαγες νερου και αυτο δεν γενουσε......μολις εκανα αλλαγη νερου μετα απο 2 μερες γενισε.....εκανε πολλα μωρακια αλλα παλι σταματισα να κανο αλλαγες νερου και ετσι τα ποιο πολλα πεθεναν....τωρα κανο αλλαγες νερου καθε ευδομαδα.....και πανε ολα καλα.....εχο ποσες γενες απο γυππυ και πλατυ......

η αλλαγη νερου βοιθαει στης βηταμινες του νερου και να φευγει η αμονια......

εχεις κανει ποτε αλλαγη νερου???και χρισιμοποιησεις καποιο αντιχλοριο???

έκανα αλλαγή νερού μοναχα 2 μέρες πριν την αφήσω μέσα.,και έχει από τότε το μονο πράγμα που έκανα ήταν να καθαρίσω στα γρήγορα το μικρό φίλτρο που έχω ,και να ρίξω τα ανάλογα ml "αντιχλοριου" και αντί αμμωνίας .τώρα όμως που το ανάφερες αν δεν παρατηρήσω κάτι μέχρι αύριο το πρωί ,πρέπει να αρχίσω να φοβάμαι και καλο θα ήταν να κάνω και την αλλαγή του 30% του νερού έτσι από περιέργεια..Ο λόγος που φοβάμαι είναι να μην έμεινε η εγκυμοσύνη μόνιμη από το stress και να πάει το ψάρι.

επίσης ξέρεις κάτι άλλο που μπορώ να παρατηρήσω στην κοιλίτσα τις εκτος από το μαύρο τριγωνάκι? για να καταλάβω σε πιο σημείο μπορεί να βρίσκετε?

μην ανισιχεις....θα γενιση......αποκλιεται να μιν γενιση.....απλα κανε μια αλλαγη νερου για να παρει το χρομα της και αυτη...!!!!

εγω μονο το τριγωνακι ξερω....και οτι φουσκονη κικλικα οταν ειναι εγγυος..!!!

μην ανισιχεις....θα γενιση......αποκλιεται να μιν γενιση.....απλα κανε μια αλλαγη νερου για να παρει το χρομα της και αυτη...!!!!

εγω μονο το τριγωνακι ξερω....και οτι φουσκονη κικλικα οταν ειναι εγγυος..!!!

Eλα..καλημέρα φιλε..Ούτε αλλαγή πρόλαβα να κάνω..το έχασα το ψάρι.έκανα μέτρηση του νερού. είχα λίγο πρόβλημα με το KH ήταν χαμηλό..Αλλα όχι και να χαθεί το ψάρι. θα κάνω αλλαγή νερού και θα το στρώσω μονο του.δεν ξαναβάζω μάνα εκεί mesa.mono τα frys.

Και το καλύτερο...βρήκα και στο κεντρικό ενυδρείο ένα άλλο θηλυκό με τα βράχια ολοκόκκινα.και φουσκωμένα.επίσης και αυτό χάθηκε.

Ανανέωση νερού και εκεί .ένα 30% θα είναι ότι πρέπει σήμερα..και άσε τις μέτρησης να γραφουν ότι θέλουν

Νομίζω ότι το ενυδρείο σου είναι άστρωτο.

Κόκκινα βράγχια είναι ένδειξη δηλητηρίασης με αμμωνία.

Έκανες στρώσιμο πριν να βάλεις ψάρια μέσα ?

Καλό θα είναι να πάρεις υγρά test και να μετρήσεις εκτός από το ph (που δεν έχει να κάνει με το στρώσιμο)

ΝΗ3/ΝΗ4 (αμμωνία)

ΝΟ2 (νιτρώδη)

ΝΟ3 (νιτρικά)

Επίσης είδα και το θέμα σου εδώ

Καλό είναι να περιοριστούμε σε ένα θέμα γιατί θα χαθεί η μπάλα.

Λοιπόν μέτρα (αν και είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται στρώσιμο) και μας λες.

Κατά τη γνώμη μου χρειάζονται κάθε εβδομάδα αλλαγές νερού 30%, πολύ λίγο τάισμα, κανένα επιπλέον ψάρι και αυτά που έχει μέσα είναι σε περιβάλλον τοξικό. Κάνεις μετρήσεις κάθε 6-7 μέρες για να δεις πώς ποάει το στρώσιμο και υπομονή.

Νομίζω ότι το ενυδρείο σου είναι άστρωτο.

Κόκκινα βράγχια είναι ένδειξη δηλητηρίασης με αμμωνία.

Έκανες στρώσιμο πριν να βάλεις ψάρια μέσα ?

Καλό θα είναι να πάρεις υγρά test και να μετρήσεις εκτός από το ph (που δεν έχει να κάνει με το στρώσιμο)

ΝΗ3/ΝΗ4 (αμμωνία)

ΝΟ2 (νιτρώδη)

ΝΟ3 (νιτρικά)

Επίσης είδα και το θέμα σου εδώ

Καλό είναι να περιοριστούμε σε ένα θέμα γιατί θα χαθεί η μπάλα.

Λοιπόν μέτρα (αν και είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται στρώσιμο) και μας λες.

Κατά τη γνώμη μου χρειάζονται κάθε εβδομάδα αλλαγές νερού 30%, πολύ λίγο τάισμα, κανένα επιπλέον ψάρι και αυτά που έχει μέσα είναι σε περιβάλλον τοξικό. Κάνεις μετρήσεις κάθε 6-7 μέρες για να δεις πώς ποάει το στρώσιμο και υπομονή.

σε ευχάριστο για την ανταπόκριση..θα επιβλέψω την κατάσταση και θα σας έχω enimerous.as ελπίσω ότι τελικά θα πάρουν την φορα που πρέπει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...