christos k 5 Μαρτίου 2011 #1 Share 5 Μαρτίου 2011 Καταρχήν Καλημέρα και καλός σας βρήκα..είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσετε ένα τεράστιο χέρι βοηθειας στην προσπάθεια μου να μπω στις κατηγοριες προ κάποια μέρα λέμε τώρα!! ξεκινάω λοιπόν με ένα μικρό ενυδρείο διαστάσεων 60x30cm και ο θεός βοηθός! έχω ήδη βάλει μέσα στο ενυδρείο τα εξής ψαρια.(Γλυκού νερού) 5 guppies (αρχάριος δεν είμαι?) 2 αρσενικά 3 θηλυκά..2 neon tetras (το ένα σήμερα δεν υπάρχει..δεν ξέρω πραγματικά τι έγινε) 2.Golden apple snails και 2 tiger barbs ("αφιβαλο" αν θα τα κρατήσω) και 2 catfish sharks ( όπου και αυτούς βλέπω να τους επιστρέφω ),ο εξοπλισμός μου είναι ένα φίλτρο+οξυγόνο vera φιλ 120 και μια καλής ποιότητας heater,φωτισμός 2 LED bars αυτό charging με timer κάθε 8 ώρες. Tώρα το τι με απασχολεί είναι..Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από Ph C02 N03 Η02 KH ,Αν και έχω αγοράσει ένα tester bar τις JBL 5 in one..που δείχνει ξεκάθαρα το τι μέτρησης έχει το ενυδρείο μου. όμως σε περίπτωση που οι μέτρησης είναι ψιλές η χαμηλές δεν ξέρω πως να τις επαναφέρω στα σωστά safe πλαίσια. Επίσης κάτι άλλο που "τρωγαλίζουμε" αγρια να μάθω είναι για την αμμωνία..πως την βρίσκω? πως την ρυθμίζω . Σας ευχάριστο εκ τον προτερων για την βοήθεια που θα μου προσφέρεται στο πρώτο μου θέμα. Χαιρετίσματα απο Λευκωσια Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 6 Μαρτίου 2011 #2 Share 6 Μαρτίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 6 Μαρτίου 2011 #3 Share 6 Μαρτίου 2011 Καλώς ήρθες... Για την αμμωνία υπάρχει εδώ ένα αναλυτικότατο άρθρο. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%EC%F9%ED%DF%E1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 6 Μαρτίου 2011 #4 Share 6 Μαρτίου 2011 Καλώς ήρθες στην παρέα μας, για να ρυθμίσεις το PH και το νιτρικό αμμώνιο μετά βέβαια απο τις μετρήσεις που θα κάνεις και την μετέπειτα σύγκριση απο τον πίνακα που έχει το ph meter, αν χρειάζεται μεγαλύτερη τιμή ph υπάρχει το tetra ph plus και αν χρειάζεται μείωση το tetra ph minus αλλά με σωστή δοσολογία γιατί είναι καυστικό, αυτά χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά, για το νιτρικό αμμώνιο και τα νιτρώδη ιόντα υπάρχει το tetra nitrate minus που μειώνει την τιμή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 6 Μαρτίου 2011 #5 Share 6 Μαρτίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 6 Μαρτίου 2011 #6 Share 6 Μαρτίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts