Jump to content

Πρόσθετα & Τιμές Νερου

billiou

Recommended Posts

Τα πρόσθετα που ρίχνω είναι της seachem και είναι:

1 κουταλάκι για το KH, μια φορά την εβδομάδα

3 κουταλάκια για το CA, μια φορά την εβδομάδα

3 κουταλακια για το MG κάθε δύο μέρες στην αναπλήρωση εξάτμισης νερού.

Με αυτόν τον τρόπο έχω το ΚΗ στο 9.3, CA το 430, MG το 1320. Tests Salifert.

1)Το προβλημα μου είναι με το Μαγνήσιο, γιατί να καταναλώνεται τόσο γρήγορα και όταν δεν προσθέσω τίποτα να μένει στο MG 1260 και να μην πέφτει?

2)Αν το αφήσω έτσι, το μαγνησιο στα MG 1260, CA στο 430 ΚΗ στο 9.3 για να γλυτώσω την αρκετή και τακτική προσθήκη μαγνησιου θα φανει χαμηλό μαγνήσιο για τα ζωντανά(sps, lps, clam)?

3)Στην περιπτωση μου χρειαζομαι οποσδήποτε reactor?

4)Αν μου συστήσετε να συνεχίσω την ρουτίνα αυτη που κάνω, μακροπρόθεσμα αυτή η συνεχή προσθήκη πρόσθετων δεν θα εχω επιπτώσεις στην αύξηση των phosphate και silicate? Φωσφορικά και νιτρικά εδώ και μερικούς μήνες είναι μη μετρήσιμα.

Σας ευχαριστω.

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και δε καταλαβα ποτε γιατι γινετε!! Παντως το 1260 ειναι αρκετα χαμηλο!!! Τωρα για το reactora τι ακριβως εχεις μεσα?

Για δοκίμασε και το μαγνήσιο της ΚΕΝΤ το Tech-M

Τα πρόσθετα που ρίχνω είναι της seachem και είναι:

1 κουταλάκι για το KH, μια φορά την εβδομάδα

3 κουταλάκια για το CA, μια φορά την εβδομάδα

3 κουταλακια για το MG κάθε δύο μέρες στην αναπλήρωση εξάτμισης νερού.

Με αυτόν τον τρόπο έχω το ΚΗ στο 9.3, CA το 430, MG το 1320. Tests Salifert.

1)Το προβλημα μου είναι με το Μαγνήσιο, γιατί να καταναλώνεται τόσο γρήγορα και όταν δεν προσθέσω τίποτα να μένει στο MG 1260 και να μην πέφτει?

πιθανόν να φεύγει* απο το νερό λόγο ανισορροπίας με ΚΗ CA PH , καλύτερα να το αφήσεις εκεί που πάει μόνο του , όσο είσαι σε τιμές κοντά στο mg=3Χca είσαι οκ , να ξέρεις οτι η κατανάλωση του μαγνησίου απο το ενυδρείο μας ειναι πολύ πιο αργή από ότι του ασβεστίου , έχει μετρηθεί αλλά τώρα δεν θυμάμαι την αναλογία :D

2)Αν το αφήσω έτσι, το μαγνησιο στα MG 1260, CA στο 430 ΚΗ στο 9.3 για να γλυτώσω την αρκετή και τακτική προσθήκη μαγνησιου θα φανει χαμηλό μαγνήσιο για τα ζωντανά(sps, lps, clam)?

3)Στην περιπτωση μου χρειαζομαι οποσδήποτε reactor? αυτό εχει να κάνει με χρηματοοικονομικά δεδομενα που δεν ειναι σταθερά και ίδια για όλους , μετράς και αποφασίζεις

4)Αν μου συστήσετε να συνεχίσω την ρουτίνα αυτη που κάνω, μακροπρόθεσμα αυτή η συνεχή προσθήκη πρόσθετων δεν θα εχω επιπτώσεις στην αύξηση των phosphate και silicate? Φωσφορικά και νιτρικά εδώ και μερικούς μήνες είναι μη μετρήσιμα. αν χρησιμοποιείς σωστά προϊόντα δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα

Σας ευχαριστω.

* μήπως βλέπεις να <ασπρίζουν >θερμοστάτες και αντλίες ?

Τωρα το είδα το λάθος παραπάνω, μαγνήσιο χρησιμοποιώ της salifert, παλιά χρησιμοποιούσα της seachem και δεν σύμφερε. Της ΚΕΝΤ δεν φέρνει κανείς Κυπρο.

Δεν παρατηρώ άσπρίσμα στους θερμοστάτες και αντλίες και γενικά αλλού.

Πάντως για ένα διάστημα (20-25 μέρες περίπου) όταν τελείωσε το μαγνήσιο και έμεινα στο MG 1260 δεν έβλεπα καμία διαφορά στην συμπεριφορά των κοραλιών. Αλλα όταν το συγρίνω με άλλα απαιτητικά ενυδρεία σχεδόν παρατηρώ το μαγνήσιο τους είναι 1300 και πάνω.

Θα αυξήσω ακόμη λίγο το ασβέστιο να δω και τον κανόνα που λες salTaso 440ca X 3=1320mg, αλλιως θα το αφήσω να πέσει 1260.

Φίλε jumaru82 όταν έστηνα το ενυδρείο έλεγα μόνο μαλακά κοράλια θα μπούν αλλά τελικά μπήκε 1 γονιοπόρα, 3 ακροπόρες, 1 εφύλια ανκορα, mushrooms, polyps, 1 candy cane, 1 brain coral, 1 clam squamosa. Ανεβάζω και 2 φότο

post-7349-1299347964_thumb.jpg

post-7349-1299348243_thumb.jpg

προσωπικά καλύτερα αποτελέσματα έχω δει σε τιμές κοντά στο φυσικό θαλασσινό νερό

KH 7-7.5 CA 400-420 MG 1250-1280 PH 7.9-8.1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...