Jump to content

Μπουρμπυληθρες

Recommended Posts

Παιδια να ρωτησω κατι;Στους βραχους βλεπω συνεψως κολλημενες φυσαλιδες.Μοιαζουν με αυτες των φυτων οταν φωτοσυνθετουν.Μαλιστα μερικες ειναι τοσο μεγαλες που ξεκολλαν και ανεβαινουν προς την επιφανεια.Ειναι καλο αυτο ή κακο;

Εμένα αυτό συμβαίνει όταν κάνω αλλαγή νερού και πέφτει με λίγη δύναμη το νερό στην επιφάνεια και δημιουργεί φυσαλίδες οξυγόνου απο την ανατάραξη...μήπως συμβαίνει και με σένα κάτι παρόμοιο; μήπως έχεις μεγάλη ανατάραξη επιφανείας και το οξυγόνο που δημιουργείτε κολλάει πάνω στα βράχια...;

Είσαι σίγουρος ότι βγαίνει απο τα βράχια ή μήπως βγαίνουν απο τον αραγωνίτη;

Έγινε επεξεργασία - costas21

Μήπως έχεις άλγη πανω στον βράχο?

Δεν εχω κανει αλλαγη οποτε αυτο οχι.Επισης το εχω παρατηρησει και με κλειστο το φιλτρο.Εγω τα βλεπω κολλημενα σον βραχο.Δεν βγαινουν απο τον αραγωνιτη.Ειναι κακο;

Γιαννη πρεπει εχω κατι κοκκινες τριχουλες στον βραχο οπου κυριως δημιουργουντε οι μπουρμπουληθρες.Σορρυ που δεν απαντησω στο προηγουμενο ποστ εγραφα και δεν το ειδα.Αλλα τις εχω δει και σε βραχο χωρις αλγη

ο βράχος σου είναι ''φρέσκος'' ;

Θέλω να πώ πως άν είναι καινούργιος μπορεί να έχει κρατημένο οξυγόνο στους πόρους που σιγά σιγά απελευθερώνεται...δέν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο... :D

Αυτες οι κόκκινες τριχούλες που λές, μηπως ειναι άλγη?

Αν ναι, τοτε αυτη φωτοσυνθέτει και για αυτο βλέπεις τις φυσαλίδες. Αλλα για να συμβαίνει αυτο πρέπει να εχεις πολύ πράγμα...

Βαλε καμία φωτογραφία

Ναι δυο βδαμαδων.Ακομα στρωνει το ενυδρειο.Ν αρωτησω και κατι ασχετο .Τα νιτρωδη μου ειναι 0.25-1 ενω η αναθεσματιμενη αμμωνια στο 0.2 κολλημενη απο την αρχη.Βεβαι τα νιτρικα εχουν κανει μια αξιοπεριεργη βελτιωση,Αρχικα ηταν 1 μετα 5 μετα 10 και μετα κατεβηκαν ξανα στο 1 και τωρα στο ο.25.Η αμμωνια ειναι διαρκως κολλημενη στο 0.25.Γαριδες θα βαλω μολις στρωσει ή μπορω να βαλω και τωρα;

Βαζω και φωτο τωρα

Έγινε επεξεργασία - riperakias

Να μην βάλεις τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος...και ιδίος οστρακόδερμα που είναι πολύ ευαίσθητα...ΥΠΟΜΟΝΗ :D όσο για τον βράχο μάλλον αυτό που σου είπα θα είναι μήν ανυσηχείς...

Υπάρχουν άλγες στον βράχο, οι οποίες με την σειρά τους φωτοσυνθέτουν και έτσι δημιουργείται το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Ευτυχως η υπομονη ειναι μια αρετη που την κατεχω.(λεμε τωρα)Αλλα τι αλλο να κανω;Σε λιγο ανεβαζω και φωτο

Σε σκοτεινά σημεία μπορουν να αναπτυχθούν αλγες;

Σε σκοτεινά σημεία μπορουν να αναπτυχθούν αλγες;

Εξαρτατε απο το ποσο σκοτεινα αν ειναι εντελως μαυριλα πολυ πολυ δυσκολο αν εχει περιορισμενο φωτισμο καποιες υπαρχει περιπτωση να ανπτυχθουν!

Εφ' όσον το στρώνεις, τα φώτα σου κράτα τα κλειστά για να μην έχεις άλγη.

Τώρα για της φυσσαλίδες, τις βλέπω σε μέρη που έχουν από πάνω τους βράχο. Σαν να εγκλωβίστηκαν εκεί. Είσαι σίγουρος ότι δεν τις δημιούργησες όταν έβαζες νερό? πχ αναπλήρωση για εξάτμιση κλπ?

Έγινε επεξεργασία - dimkasta

Ναι η αναπληρωση γινεται αλλου.Το περιεργο ειναι οτι καποια στιγμη αυτες οι φυσαλιδες αποκολουνται και δημιοργουντε αλλες.

Κυανοβακτήριο έχεις πάνω στο βράχο σου!

Τσέκαρέ το και πές μας, τρίψε το με το δάκτυλό σου και δέν άν φέυγει ή δοκίμασε με μιά χαρτοπετσέτα να δείς άν αφήνει χρώμα...ή άν μυρίζει άσχημα...

οχι δεν φευγει αλλα κωστα ειχες δικιο το οξυγονο κοκλουσε στο βραχο το καταλαβα επειδη εκλεισα το φιλτρο για κανα δυωρο και δεν ειδα καμια φυσαλιδα παντως thanks παιδια.

οχι δεν φευγει αλλα κωστα ειχες δικιο το οξυγονο κοκλουσε στο βραχο το καταλαβα επειδη εκλεισα το φιλτρο για κανα δυωρο και δεν ειδα καμια φυσαλιδα παντως thanks παιδια.

:D Δές πάντος αυτό που σου λέει ο Αλέξανδρος για να μήν έχεις πρόβλημα απο την αρχή...καλό skimming καλές αλλαγές...

Έγινε επεξεργασία - costas21

Ευχαριστω.Θα το κοιταξω.Σκιμμερ δεν εχω αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα παρω.Θελω να βρω ομως ενα μικρο.Εχεις να μου προτεινεις κατι;

Ευχαριστω.Θα το κοιταξω.Σκιμμερ δεν εχω αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα παρω.Θελω να βρω ομως ενα μικρο.Εχεις να μου προτεινεις κατι;

Τσέκαρε μέσα στις αγγελίες δίνουν αρκετά και σε καλές τιμούλες... :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...