Jump to content

Recommended Posts

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Το ένα από τα δύο σκαλάρια έχει να φάει μια εβδομάδα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 120

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εσωτερικό μηχανικό και βιολογικό φίλτρο, 500λτ/ώρα

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 50 ημέρες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 9 (2 σκαλάρια, 6 cory, 1 silver shark)

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Τάϊσμα 1 φορά την ημέρα, αλλαγές νερού κάθε 5 ημέρες 20λτ, προσθήκη αντιχλωρίου κατα την προετοιμασία.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7

- KH: 10

- GH: 10

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): <0,01

- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0

- ΝΟ3 (νιτρικά): 10

- Θερμοκρασία: 26

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: υγρά τέστ

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Pterophyllum scalare

- Ιστορικό Ψαριού: κανένα

- Συμπτώματα που παρουσιάζει: Δεν τρώει-είναι αδύναμο Οπτικά δεν έχει κάποιο πρόβλημα (παράσιτα, κτλ), εκτός ότι δεν έχει στα μάτια του την χαρακτηριστική κόκκινη περιοχή που έχουν τα σκαλαρια. Προχθές παρατήρησα ότι κινείται συνεχώς με το κεφάλι προς τα επάνω με μια κλίση 45 μοιρών. Επίσης κάποια στιγμή παρατήρησα ότι μπλέχτηκε ανάμεσα στα φυτά και όταν ξεμπλέχτηκε έκανε πολλές προσπάθειες και αρκετή ώρα για να ισορροπήσει το σώμα του.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Όχι

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1.

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Έχει πλέον απομονωθεί σε άλλο ενυδρείο 20λτ. Έχω προσθέσει αλάτι και αύξησα την θερμοκρασία στους 28οC. Σήμερα δείχνει να είναι καλύτερα, αλλά και πάλι δεν τρώει.

Συμπληρώνω...

Μαζί με το Bactopur direkt, προμηθεύσου άνθρακα για το τέλος της θεραπείας και καλό είναι να αυξήσεις την οξυγόνωση του ενυδρείο όσο γίνεται η θεραπεία. Η χρήση ΕΚΤΟΖΟΝ είναι προαιρετική, αλλά καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί. Το φάρμακο θα το διαλύσεις πρώτα σε ένα μπουκαλάκι με νερό ενυδρείου και μετά θα το ρίξεις μέσα στο ενυδρείο, ομοιόμορφα και όπου υπάρχει καλή ροή για να διαλυθεί σωστά.

ΣΤΑΜΑΤΗ και stormtrooper σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Γενικά είμαι κατά της χορήγησης φαρμάκων. Βέβαια το ότι έχω το ψαράκι απομονωμένο σε άλλο ενυδρείο, μου δίνει την δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων μόνο στο άρρωστο ψάρι.

Μου προτείνετε το Sera Bactopur Direkt.

Μήπως γνωρίζετε την αρρώστια του ψαριού, ώστε να ενημερωθώ και εγώ καλύτερα;

Διαγνωση για την ακριβή ονομασία της ασθένειας είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να αναλύουμε τα συμπτώματα και να σου προτείνουμε φάρμακο το οποίο ξέρουμε εμπειρικά ότι μπορεί να βοηθήσει.

Απλα τα συμπτωματα ασταθειας και κακης κολυμβητικης συμπεριφορας μας οδηγουν σε πιθανη φθορα την νυκτικης κυστης,για την ακριβεια η υπαρξη παθογονων βακτηριων αφαιρουν τη δυνατοτητα σωστης αυξομοιωσης της κυστη λογω απωλειας η περισσειας εωτερικων αεριων.Οποτε μιλαμε για βακτηριδιακη παθηση.Ονομα της ασθενειας δεν μπορουμε να αναφερουμε εκ του ασφαλους καθως οι ασθενειες αυτες εινα παραπλησιες και τα συμπτωματα σχεδον ιδια.

Εχεις παρατηρησει το χρωμα των κοπρανων του ψαριου σου μηπως??

Απλα τα συμπτωματα ασταθειας και κακης κολυμβητικης συμπεριφορας μας οδηγουν σε πιθανη φθορα την νυκτικης κυστης,για την ακριβεια η υπαρξη παθογονων βακτηριων αφαιρουν τη δυνατοτητα σωστης αυξομοιωσης της κυστη λογω απωλειας η περισσειας εωτερικων αεριων.Οποτε μιλαμε για βακτηριδιακη παθηση.Ονομα της ασθενειας δεν μπορουμε να αναφερουμε εκ του ασφαλους καθως οι ασθενειες αυτες εινα παραπλησιες και τα συμπτωματα σχεδον ιδια.

Εχεις παρατηρησει το χρωμα των κοπρανων του ψαριου σου μηπως??

ΝΑΙ,

μετά από 9 σχεδόν ημέρες το ψαράκι έφαγε (λίγο - αλλά έφαγε). Τα κόπρανα ήταν λευκά και έμοιαζαν με ιστό αράχνης, αλλά με λίγο μεγαλύτερο πάχος.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...