marioseirinakis 4 Μαρτίου 2011 #1 Share 4 Μαρτίου 2011 Aptaisia ειναι αυτα στην φωτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 4 Μαρτίου 2011 #2 Share 4 Μαρτίου 2011 Τα σκληρά καφετί πραματάκια είναι Vermetid Snails Ακίνδυνα, αλλά μπορεί να γίνουν ενοχλητικά καθώς αφήνουν ίνες σαν ιστούς αράχνης και μπορεί να ενοχλήσουν κάποιο κοράλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 4 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 4 Μαρτίου 2011 Τα σκληρά καφετί πραματάκια είναι Vermetid Snails Ακίνδυνα, αλλά μπορεί να γίνουν ενοχλητικά καθώς αφήνουν ίνες σαν ιστούς αράχνης και μπορεί να ενοχλήσουν κάποιο κοράλι Χρειαζεται να τα απομακρυνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 4 Μαρτίου 2011 #4 Share 4 Μαρτίου 2011 Να σου πω την αλήθεια, αυτό που φαίνεται να βγαίνει από μέσα τους δεν ξέρω τι είναι. Μπορεί να είναι το σαλιγκάρι, αλλά μπορεί να είναι και κάτι άλλο. Σε μένα δεν εμφανίζεται τίποτα να βγαίνει εκτός από τους ιστούς. Τώρα για τα σαλιγκαράκια, εγώ έχω σκοπό να τα αφαιρέσω, απλά ψάχνω για κάτι να μπορέσω να τα σπάσω χωρίς να πειράξω το βράχο. Το νού σου ότι πρέπει να σπάσει μέχρι χαμηλά που βρίσκεται το ζωάκι, και όχι μόνο το κομμάτι του κελύφους που εξέχει. Μια λίγο πιο βάρβαρη τεχνική που χρησιμοποιείται είναι να τους καλύψεις την τρύπα με κόλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 4 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 4 Μαρτίου 2011 Να σου πω την αλήθεια, αυτό που φαίνεται να βγαίνει από μέσα τους δεν ξέρω τι είναι. Μπορεί να είναι το σαλιγκάρι, αλλά μπορεί να είναι και κάτι άλλο. Σε μένα δεν εμφανίζεται τίποτα να βγαίνει εκτός από τους ιστούς. Τώρα για τα σαλιγκαράκια, εγώ έχω σκοπό να τα αφαιρέσω, απλά ψάχνω για κάτι να μπορέσω να τα σπάσω χωρίς να πειράξω το βράχο. Το νού σου ότι πρέπει να σπάσει μέχρι χαμηλά που βρίσκεται το ζωάκι, και όχι μόνο το κομμάτι του κελύφους που εξέχει. Μια λίγο πιο βάρβαρη τεχνική που χρησιμοποιείται είναι να τους καλύψεις την τρύπα με κόλλα. οκ σ ευχαριστω περιμενω και τις γνωμες αλλων μπας και γνωριζουν τι ειναι αυτο που βγαινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 5 Μαρτίου 2011 #6 Share 5 Μαρτίου 2011 Aptaisia ειναι αυτα στην φωτο? Απο την φωτο σου δεν μπορω να διακρινω πολυ καλα τι ειναι.Πιο πολυ για μικρους σπυρογραφους τους κανω.Παρε ενα σουβλακι(μονο το ξυλαρακι χωρις το κρεας )κ ακουμπα το ελαφρα.Αν δεις οτι ο δισκος που εχει μπαινει μεσα τοτε ειναι σπυρογραφος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 5 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 5 Μαρτίου 2011 Απο την φωτο σου δεν μπορω να διακρινω πολυ καλα τι ειναι.Πιο πολυ για μικρους σπυρογραφους τους κανω.Παρε ενα σουβλακι(μονο το ξυλαρακι χωρις το κρεας )κ ακουμπα το ελαφρα.Αν δεις οτι ο δισκος που εχει μπαινει μεσα τοτε ειναι σπυρογραφος. Παω να το κανω και θα ενημερωσω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 5 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 5 Μαρτίου 2011 Απο την φωτο σου δεν μπορω να διακρινω πολυ καλα τι ειναι.Πιο πολυ για μικρους σπυρογραφους τους κανω.Παρε ενα σουβλακι(μονο το ξυλαρακι χωρις το κρεας )κ ακουμπα το ελαφρα.Αν δεις οτι ο δισκος που εχει μπαινει μεσα τοτε ειναι σπυρογραφος. Εγινε ειναι σπυρογραφος θελει να προσεξω τιποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 12 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 12 Μαρτίου 2011 Ειπα να μη ανοιξω καινουργιο θεμα για αυτο γραφω εδω μηπως ξερει κανεις τι ειναι αυτο μεσα στην τρυπα?δυστηχως καλυτερα φωτογραφια ειναι πολυ δυσκολο να βγει λογο του μερους που βρισκεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 12 Μαρτίου 2011 #10 Share 12 Μαρτίου 2011 Feather-Duster Worm αλλά περίμενε και κανέναν άλλον γιατί στα αλάτια είμαι παντελώς άσχετος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 12 Μαρτίου 2011 #11 Share 12 Μαρτίου 2011 Feather-Duster Worm +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 12 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 12 Μαρτίου 2011 εχω γεμισει με αυτα ευτιχως!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 12 Μαρτίου 2011 #13 Share 12 Μαρτίου 2011 Σκουλικάκια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 22 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 22 Μαρτίου 2011 Και ξαναρωαταω μηπως αυτο ειναι?ειναι σε ενα βραχακι με zoanthus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Μαρτίου 2011 #15 Share 22 Μαρτίου 2011 Αυτό στη φωτογραφία είναι 99% aiptasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 22 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 22 Μαρτίου 2011 Πως μπορω να την αντημετωπισω?ειχα δει για λεμονι κ ξυδι αλλα σε τι δολογια πρεπει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Μαρτίου 2011 #17 Share 22 Μαρτίου 2011 Εδώ θα βρεις και άλλες..."αντιμετωπίσιμες" καταστάσεις και όχι μόνο για τις aiptsia. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...silver+red+list Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 22 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 22 Μαρτίου 2011 Εδώ θα βρεις και άλλες..."αντιμετωπίσιμες" καταστάσεις και όχι μόνο για τις aiptsia. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...silver+red+list Σ ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioseirinakis 22 Μαρτίου 2011 Author #19 Share 22 Μαρτίου 2011 Σ ευχαριστω!! Τελικα χρησημοποιησα φυσηκα μεσα εβαλα γαριδες πεπερμιτ και περιμενω να δω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Μαρτίου 2011 #20 Share 22 Μαρτίου 2011 Οι γαρίδες δεν είναι απαραίτητο ν αρχίσουν να κάνουν δουλειά από την πρώτη μέρα... θέλουν τον χρόνο τους. Να ξέρεις αν υπάρχει τροφή στο ενυδρείο πέφτουν σ αυτήν με τα μούτρα και αγνοούν τις aiptasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
yonigrn 17 Μαίου 2013 #21 Share 17 Μαίου 2013 Παρατηρησα στο βραχο κατι οργανισμους που δεν ειμαι σιγουρος εαν ειναι aptaisia ή feather duster. Ειναι ακομα πολυ μικροι για να τους βγαλω φωτογραφια. Ειναι λευκοι και εμφανιζονται μονο το βραδυ αφου σβησω φωτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος