Jump to content

Καινουργιο φυτεμενο ενυδρειο!

Savou

Recommended Posts

λογικα το θερμοκαλωδιο δεν ειναι για να πιανει μια θερμοκρασια στο υποστρωμα και μετα να σταματα :D

• Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα 50 Watts είναι για 250 + λίτρα ενυδρείο. Εσύ το έβαλες σε 30. Για αυτό είχες το πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Άρα δεν πρέπει να φταίει το μέγεθος του ενυδρείου, αλλά τα πολλά watt.

Σαν παλιότερος και πιο έμπειρος η γνώμη σου μετράει. :(

υπάρχει μία συσκευή της denerle στην οποία συνδέεις όλα τα θερμαντικά σώματα πάνω και ανάλογα την θερμοκρασία που θες ανοίγει τις συσκευές όταν πέσει κάτω από το επιθυμητό επίπεδο η θερμοκρασία του νερού

Που μπορω να βρω πληροφοριες για αυτο το εξαρτημα??

Άρα δεν πρέπει να φταίει το μέγεθος του ενυδρείου, αλλά τα πολλά watt.

Σαν παλιότερος και πιο έμπειρος η γνώμη σου μετράει. :(

Ναι σιγουρα τα watt ειναι πολλα για τοσα λιγα λιτρα αλλα 25 παραγκειλα 50 μου ηρθαν.

Ισως αμα βρω την συσκευη που ειπε ο φιλος κανω δουλεια.

δεν έχω δει πως λειτουργεί το θερμοκαλόδιο(ξέρω βέβαια τι είναι και που λένε ότι χρησιμεύει). Είναι όπως ο θερμοστάτης που κλείνει μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία

δεν έχω δει πως λειτουργεί το θερμοκαλόδιο(ξέρω βέβαια τι είναι και που λένε ότι χρησιμεύει). Είναι όπως ο θερμοστάτης που κλείνει μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία

Καποιο site που να το διχνει??

ξέχασα να βάλω το ερωτηματικό στο τέλος ας το διορθώσει κάποιος

Μια άλλη εκδοχή είναι να βάλεις χρονοδιακόπτη και να ανάβει κάποια μικρότερα διαστήματα μέσα στην ημέρα. Αυτό βέβαια δεν εξασφαλίζει τη σταθερή θερμοκρασία που θα ήθελες με τη χρήση ενός κανονικού ρυθμιστή. Επιλογή μπορεί να είναι και ένας eliwell ή κάτι ανάλογο. Πάντως 50 watt είναι απείρως ΠΟΛΛΑ για το ενυδρείο αυτό η αλήθεια να λέγεται. Θα έλεγα να κοιτάξεις για 5-10 watt το πολύ και ίσως αυτό να το έβγαζες γαι πώληση ή να το κρατήσεις για μεγαλύτερο ενυδρείο.

Μια άλλη εκδοχή είναι να βάλεις χρονοδιακόπτη και να ανάβει κάποια μικρότερα διαστήματα μέσα στην ημέρα. Αυτό βέβαια δεν εξασφαλίζει τη σταθερή θερμοκρασία που θα ήθελες με τη χρήση ενός κανονικού ρυθμιστή. Επιλογή μπορεί να είναι και ένας eliwell ή κάτι ανάλογο. Πάντως 50 watt είναι απείρως ΠΟΛΛΑ για το ενυδρείο αυτό η αλήθεια να λέγεται. Θα έλεγα να κοιτάξεις για 5-10 watt το πολύ και ίσως αυτό να το έβγαζες γαι πώληση ή να το κρατήσεις για μεγαλύτερο ενυδρείο.

Ναι μαλλον αυτο θα γινει.

Εχεις ιδεα που μπορω να βρω με τοσα λιγα watt.?

Αν θέλεις να βάλεις οπωσδήποτε θερμοκαλώδιο τότε να αγοράσεις ένα από 5 έως 7 Watts.

Πάντως με τα φυτά που βλέπω στις φωτογραφίες δεν βλέπω το λόγο να βάλεις θερμοκαλώδιο.

Το θερμοκαλώδιο έχει κάποια χρησιμότητα για τα φυτά που θρέφονται κυρίως από τις ρίζες.

Έγινε επεξεργασία - dimitrig

Αν θέλεις να βάλεις οπωσδήποτε θερμοκαλώδιο τότε να αγοράσεις ένα από 5 έως 7 Watts.

Πάντως με τα φυτά που βλέπω στις φωτογραφίες δεν βλέπω το λόγο να βάλεις θερμοκαλώδιο.

Ο λογος ειναι οτι θα μπει μεσα kai cuba και pogostemon helferi.

Φίλε Savou τζάμπα παιδεύεσαι με τα θερμοκαλωδια! Εντάξει μπορεί να έχεις κάποια θετικά ίσως αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα ειδικά σε τόσα λίγα λίτρα.

Εσύ δώσε micro, macro, CO2, και σωστό φωτισμό και θα είσαι αρχηγός!

:(

Φίλε Savou τζάμπα παιδεύεσαι με τα θερμοκαλωδια! Εντάξει μπορεί να έχεις κάποια θετικά ίσως αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα ειδικά σε τόσα λίγα λίτρα.

:D

micro και macro Τη ειναι?

Co2 δεν δινω, αλλα excel δινω.

Επεισης απο φωτησμο εσεις θα μου πειτε!

Για δειτε να μου πειτε ενα προχειρο σχεδιο κατωψης να μου πειτε τις γνωμε σας.

.Πειτε μου ολοι τις γνωμες σας.

micro και macro Τη ειναι?
Co2 δεν δινω, αλλα excel δινω.
Επεισης απο φωτησμο εσεις θα μου πειτε!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=9381

αα. ολα αυτα τα εχω διαβασει ιδικα του aquazone.
Εχω ολη την σειρα τις seachem απο λιπασματα οποτε τα εχω σχεδον ολα αυτα.
Επεισης μετρισα και φωσφορικα 0.

Μια ερώτηση: ποιο φίλτρο θα χρησιμοποιήσεις; Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το γωνιακό dennerle άρχισε από τώρα να ψάχνεις για άλλο. Μπουκώνει με το καλημέρα σας...

Όσο για το διάγραμμα, δεν θα μου άρεσε να είναι μια γωνία μονο pogostemon, ασε την cuba να πάει παντού και το pogostemon να πετάγεται σε κάποια σημεία ανάμεσά της :(

Μια ερώτηση: ποιο φίλτρο θα χρησιμοποιήσεις; Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το γωνιακό dennerle άρχισε από τώρα να ψάχνεις για άλλο. Μπουκώνει με το καλημέρα σας...

Όσο για το διάγραμμα, δεν θα μου άρεσε να είναι μια γωνία μονο pogostemon, ασε την cuba να πάει παντού και το pogostemon να πετάγεται σε κάποια σημεία ανάμεσά της :(

Οχι απο φιλτρο εχω το crystalprofi.

Εχεις δικιο για την pogostemon.

Αλλα προ τα πισω τη θα εβαζες?

γιατι δεν δημιουργεις στο ερωτηματικο μια φυτομαζα απο rotala rotundifolia ? :(

γιατι δεν δημιουργεις στο ερωτηματικο μια φυτομαζα απο rotala rotundifolia ? :(

χμμ... :D:D

Καλη ιδεα.

Πραγματικα δεν το ειχα σκευτει.

Αλλα μονο μια πετρα μεσα για διακοσμηση??

Οποτε εχουμε..

Τωρα ομως το ερωτηματικο μεταφερεται πισω αριστερα.

Ιδεες??

κυβος δεν ειναι το ενυδρειο σου ? :(

To denerle nano cube ειναι.!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...