Jump to content

Καινουργιο φυτεμενο ενυδρειο!

Savou

Recommended Posts

Και μερικες απο τις φωτογραφιες προετημασιας.

post-21549-1299950483_thumb.jpg

post-21549-1299950511_thumb.jpg

post-21549-1299950538_thumb.jpg

• Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και μερικες απο τις φωτογραφιες προετημασιας.

και μερικες ακομα.

post-21549-1299950577_thumb.jpg

post-21549-1299950616_thumb.jpg

post-21549-1299950650_thumb.jpg

επισης νομιζω οτι πισω απο το ξυλο εχεις ενα ειδος microsorum pteropus :D

:blink::hysterical:

Tα Μισα τα ξεχασα.. ;)

Savou το χεις! :D

Καλη συνεχεια..............

Να στε καλα παιδια.

Σας ευχαριστω αναλυτικη παρουσιαση σε λιγο καιρο που θα εχουν παρει τα πανω τους τα φυτα.

Και θα εχει μπει και η cuba.

Φίλε μου θα γίνει πολύ όμορφο! Εύχομαι να σου παnε όλα καλά και με την cuba :D

Φίλε μου θα γίνει πολύ όμορφο! Εύχομαι να σου παnε όλα καλά και με την cuba :D

Ευχαριστω πολυ παιδια.

Μακαρι οντως να παει καλα η cuba

Τωρα μου ειναι αναγκεα πολυ η γνωμη σας.

Τα φωτιστικα αναβουν κανονικα αλλα με τις μαμα λαμπες .

Τη λαμπες θα χρειαστω?

Να πω συνοπτικά λίγα πράγματα

Δεν είδα όφελος από το θερμαντικό καλώδιο που χρησιμοποίησα παλιά το σίγουρο είναι ΟΧΙ θερμαντικό καλώδιο σε τόσο μικρό ενυδρείο.

Το φίλτρο είναι απαραίτητο για όλα που έχουν αναφερθεί εκτός αυτού το νερό θα έχει μια πολύ όμορφη διαύγεια κάτι που δεν μπορείς να το επιτύχεις χωρίς φίλτρο.

Δυο λάμπες είναι πολύ καλά αλλά θέλει προσοχή μην έχεις έξαρση αλγης πρέπει να ισορροπήσει ο φωτισμός η λίπανση με την μάζα τον φυτών. Αλλιώς θα έχεις πρόβλημα αλγης.

Το ενυδρείο το έστησες λίγο επίπεδα και δεν έχει βάθος και ένα μικρό ενυδρείο δεν πρέπει να το φορτώσουμε πολύ. Εκτός αυτού βλέπω ότι έχει λίγο χαλίκι θέλει κι άλλο.

Ιδανικά για εμένα θα ήταν να έστρωνες το βυθό κατηφορικά λίγο χαλίκι μπροστά (5cm) περισσότερο πίσω στην μια μεριά έως και 15cm και στην άλλοι 8-10 cm. Στην μεριά με τα 15cm τοποθέτησε στο υψωματάκι αυτό βοτσαλάκια και ενδιάμεσα βάλε potamogeton helferi.

Στην άλλη μεριά τοποθέτησε μια πέτρα και δέσε σε κάποια σημεία κάποιο είδος μοος. Βάλε την πέτρα λοξά στην γωνία και άσε λίγο κενό από πίσω και βαλε πίσω από την πέτρα micranthemum micranthemoides. Μπροστά βάλε κούβα. Τώρα στην μέση αν θέλεις βάζεις κάτι ακόμη ή φτιάχνεις μια μικρή χαράδρα αφαιρώντας λίγο χαλίκι.

Τα φυτά που αναφέρω είναι ενδεικτικά και φυσικά μπορείς να τα αλλάξεις με άλλα πχ αντί το potamogeton helferi να βάλεις hydrocotyle vericillata κοκ.

Λάμες αφού έχεις την denerle είσαι μια χαρά.

Να πω συνοπτικά λίγα πράγματα

Δεν είδα όφελος από το θερμαντικό καλώδιο που χρησιμοποίησα παλιά το σίγουρο είναι ΟΧΙ θερμαντικό καλώδιο σε τόσο μικρό ενυδρείο.

Το φίλτρο είναι απαραίτητο για όλα που έχουν αναφερθεί εκτός αυτού το νερό θα έχει μια πολύ όμορφη διαύγεια κάτι που δεν μπορείς να το επιτύχεις χωρίς φίλτρο.

Δυο λάμπες είναι πολύ καλά αλλά θέλει προσοχή μην έχεις έξαρση αλγης πρέπει να ισορροπήσει ο φωτισμός η λίπανση με την μάζα τον φυτών. Αλλιώς θα έχεις πρόβλημα αλγης.

Το ενυδρείο το έστησες λίγο επίπεδα και δεν έχει βάθος και ένα μικρό ενυδρείο δεν πρέπει να το φορτώσουμε πολύ. Εκτός αυτού βλέπω ότι έχει λίγο χαλίκι θέλει κι άλλο.

Ιδανικά για εμένα θα ήταν να έστρωνες το βυθό κατηφορικά λίγο χαλίκι μπροστά (5cm) περισσότερο πίσω στην μια μεριά έως και 15cm και στην άλλοι 8-10 cm. Στην μεριά με τα 15cm τοποθέτησε στο υψωματάκι αυτό βοτσαλάκια και ενδιάμεσα βάλε potamogeton helferi.

Στην άλλη μεριά τοποθέτησε μια πέτρα και δέσε σε κάποια σημεία κάποιο είδος μοος. Βάλε την πέτρα λοξά στην γωνία και άσε λίγο κενό από πίσω και βαλε πίσω από την πέτρα micranthemum micranthemoides. Μπροστά βάλε κούβα. Τώρα στην μέση αν θέλεις βάζεις κάτι ακόμη ή φτιάχνεις μια μικρή χαράδρα αφαιρώντας λίγο χαλίκι.

Τα φυτά που αναφέρω είναι ενδεικτικά και φυσικά μπορείς να τα αλλάξεις με άλλα πχ αντί το potamogeton helferi να βάλεις hydrocotyle vericillata κοκ.

Λάμες αφού έχεις την denerle είσαι μια χαρά.

Ωραι οποτε ειμαι καλημενος με τις λαμπες.

Εχεις δικιο για το χωμα ειχα λιγο και δεν εφτασε να κανω υψωμα.

Αλλα θα παω να κανω και αλλο ωστε να του δωσω το βαθος που χρειαζεται .

Το ξυλο??Δεν μπαινει?

Ετσι οπως μου τα ειπεσ ακουγονται τελοια και θα προσπαθησω να το φτειαξω αλλα σιγα σιγα.

Επειδη εχω ταλεπωρησει ομως την μονομαχηνα μου το πρωτο πραγμα που εχω να κανω ειναι να την δωσω καπου να μου την προσεχουν.

Εχει κανεις καμια ιδεα?

Έγινε επεξεργασία - Savou

Και κατι που ξεχασα να βγαλω το θερμοκαλωδιο γιατι μπορει να κανει καλη δουλεια αλλα η θερμοκρασια πανω απο 30 και δεν κατευενει με τιποτα οποτε...

Μαλλον σε μικρα ενυδρεια δεν ειναι αποτελεσματικη.!

Βρε συ, αυτό φοβόμουνα από την αρχή, ότι είνα λίγα τα λίτρα σου και θα σου ανεβάζει θερμοκρασία.

Τουλάχιστον τώρα το ξέρουμε και στην πράξη αποδεδειγμένα ότι σε 30 λίτρα το θερμοκαλώδιο είναι too much :D

Εμένα το στήσιμό σου μου αρέσει, αλλά και η ιδέα που προτείνει ο Χρήστος είναι ακόμη πιο όμορφη!

Βρε συ, αυτό φοβόμουνα από την αρχή, ότι είνα λίγα τα λίτρα σου και θα σου ανεβάζει θερμοκρασία.

Τουλάχιστον τώρα το ξέρουμε και στην πράξη αποδεδειγμένα ότι σε 30 λίτρα το θερμοκαλώδιο είναι too much :D

Εμένα το στήσιμό σου μου αρέσει, αλλά και η ιδέα που προτείνει ο Χρήστος είναι ακόμη πιο όμορφη!

Ναι ειχες δικιο ισως κανει καλη δουλεια αλλα μαλλον σε μικρα ενυδρεια δεν ειναι και οτι ο καλητερο.

Μου αρεσει και εμενα το στησημο που προτεινε ο φιλος αλλα και το δικο μου αλλα το ενυδρειο εχει μερικες ατελειες με την συμαντικοτερη το λιγο υποστρωμα.

Οποτε το πρωτο πραγμα που θα γινει σιγουρα ειναι να προσθεσω και αλλο υποστρωμα.

Τωρα ιΣως αν τα καταφερω συνδιασω την ιδεα του Χρηστου με την aquascaping μου.

Δηλαδη να κανω οτι μου ειπε ο Χρηστος αλλα να μπει και το ξυλο μεσα στο ενυδρειο.

μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση μου αλλα ο μονομαχος και τα φυτα την παλευουν με 30 βαθμους ? :D

μπορει να ειναι χαζη η ερωτηση μου αλλα ο μονομαχος και τα φυτα την παλευουν με 30 βαθμους ? :D

Δεν νομιζω.

Τωρα το ενυδρειο μου εχει 25.

Με το θερμοκαλωδια ειχε φτασει 31.

Αλλα με το που το ειδα το εβγαλα απο την πριζα.

Μια ερώτηση. Το θερμοκαλώδιο που έβαλες ποίας μάρκας είναι και πόσα Watts (Μοντέλο)?

Ειναι τις hydor το Hydrokable heater 50Watt.

Ειναι τις hydor το Hydrokable heater 50Watt.

επειδη και εγω οπως σου εχω ξαναπει το ψαχνω για 30λ. θες περιπου θερμοκαλωδιο 5-8w :D

επειδη και εγω οπως σου εχω ξαναπει το ψαχνω για 30λ. θες περιπου θερμοκαλωδιο 5-8w :D

παραγκειλα 25 W αλλα κου ηρθε 50W.

Εγω θα σου ελεγα σε τοσο λιγα λιτρα μην το επιχειρησεις εγω το αφησα να δουλεψει δουλεψε 3 ωρες και βρεικε μετα απο την πριζα.

παραγκειλα 25 W αλλα κου ηρθε 50W.

Εγω θα σου ελεγα σε τοσο λιγα λιτρα μην το επιχειρησεις εγω το αφησα να δουλεψει δουλεψε 3 ωρες και βρεικε μετα απο την πριζα.

ναι δεν θα το δοκιμαζω.

η θερμοκρασια δεν ρυθμιζεται ετσι ?

ναι δεν θα το δοκιμαζω.

η θερμοκρασια δεν ρυθμιζεται ετσι ?

υπάρχει μία συσκευή της denerle στην οποία συνδέεις όλα τα θερμαντικά σώματα πάνω και ανάλογα την θερμοκρασία που θες ανοίγει τις συσκευές όταν πέσει κάτω από το επιθυμητό επίπεδο η θερμοκρασία του νερού

Έγινε επεξεργασία - karrot

Τα 50 Watts είναι για 250 + λίτρα ενυδρείο. Εσύ το έβαλες σε 30. Για αυτό είχες το πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...