jimmis1974 3 Μαρτίου 2011 #1 Share 3 Μαρτίου 2011 παρατηρησα σημερα το foxface στο ενυδρειο του αδελφου μου και η ουρα του εχει αρχισει να αποσυνθετε. Το ψαρι επεισης εχει και το στομα ανοιχτο συνεχεια αλλα τρωει κανονικα. Δεν το ενοχλει κανενα αλλο , υπαρχουν ακομη μεσα 2 μικρα κλουνακια, ενα dodyback , ενας γιατρος, μια γαριδα και ενας αστρεριας. αλατοτητα: 1023 PH 8,1 θερμοκ 25,5 με 26. ΝΟ3 περιπου 10 Αμμωνια 0 τι μπορει φταει λοιπον και η ουρα ειναι σε αποσυνθεση ? help για να μην χασω το ψαρακι !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Μαρτίου 2011 #2 Share 3 Μαρτίου 2011 Το ψαρι φαινεται πολυ αδυνατο,και στη μεσαια φωτο το ματι του φαινεται διογκωμενο. Μακαρι να κανω λαθος.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 3 Μαρτίου 2011 #3 Share 3 Μαρτίου 2011 Το ψαρι φαινεται πολυ αδυνατο,και στη μεσαια φωτο το ματι του φαινεται διογκωμενο. Μακαρι να κανω λαθος.......... δεν κανεις ...απο τροφες τι ταϊζεις jimmi; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 3 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 3 Μαρτίου 2011 (edited) δεν κανεις ...απο τροφες τι ταϊζεις jimmi; χχχμμ και το ματι , μαλλον θα το δω πιο καλα , αν και τα fox εχουν μεγαλα ματια . Απο τροφες φυλαρακια της ocean nutricion , τις formula και brine Shrimp , και κατεψυγμενη artemia και formula 2 επεισης της ocean. Εχω το myxazin της waterlife , χχχμμμ λεει για finrot , για διωγκομενα ματια, και εχω ακουσει καλα λογια για το συγκεκριμενο , οποτε να το βαλω ??????? (ευχομαι να μην επιρεαστουν η γαριδα και ο αστεριας !!) Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 4 Μαρτίου 2011 #5 Share 4 Μαρτίου 2011 Προσπαθησε να ταιζεις τροφη πρασινη ο ψαρης ειναι αλγοβορος πολυ φαινετε και λιγο θολο το ματι ή ειναι η ιδεα μου αν ειναι νομιζω οτι χρειαζεσε θεραπεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 4 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 4 Μαρτίου 2011 εχω αρχισει θεραπεια με myxazin της waterlife , αν και η κατασταση του ψαριου εχει χειροτερευσει λιγο, στη ουρα η αποσυνθεση εχει πρωχορησει (σχεδον η μιση εχει μηνει) και το στομα του ειναι μονιμος ανοιχτο. Ευχομαι να την βγαλει αν και το βλεπω λιγακι χλωμο !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 4 Μαρτίου 2011 #7 Share 4 Μαρτίου 2011 πότε ξεκίνησε το ενυδρείο ? πότε έβαλες το πρώτο ψαράκι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 5 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 5 Μαρτίου 2011 πότε ξεκίνησε το ενυδρείο ? πότε έβαλες το πρώτο ψαράκι ? το ενυδρειο ξεκινησε καπου 20/12/2010. Ψαρακια μπηκαν καπου μετα απο 20 με 30 μερες. Σχεδον μηνα δουλευε με τον βραχο μονο , ο οποιος ειναι ολος ζωντανος (δεν εχει μπει νεκρος) 210 λιτρα το ενυδρειο με καπου 25 κιλα βραχο , και ζωντανο αραγωνιτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 5 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 5 Μαρτίου 2011 δυστηχως το ψαρακι δεν αντεξε , παντως την θεραπια θα την συνεχεισω προκειμενου μην υπαρχει καποιο παρασιτο στο νερο και μολυνθουν και τα αλλα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 6 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 6 Μαρτίου 2011 (edited) λοπον το κακο τρίτωσε , μετα το blue tang (πριν καμια βδομαδα) και το foxface,, σημερα αλλο ενα μικρο Blue tang που ειχα απεβιωσε. Αρχιζω να πηστευω τελικα οτι μαλλον ο ενοχος ειναι ενα dodyback που εχω στο ενυδρειο , δεν μπορει 3 ψαρια νεκρα σε μια βδομαδα , το νερο ειναι μια χαρα , νιτρικα 0 , αμμωνια 0, sal 1023, ΡΗ 8,1 , θερμ 25,5. Και καθομουν και ασχολιομουν με θεραπιες , καπια στιγμη σημερα αν καταφερω θα το πιασω το κ...ψαρο και θα κανει μια ωραια βολτα στις πατρινες αποχετευσεις !!, μπας και δω ασπρη μερα. Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Μαρτίου 2011 #11 Share 6 Μαρτίου 2011 Οταν λες οτι φταιει το dodyback τι ακριβως εννοεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 6 Μαρτίου 2011 #12 Share 6 Μαρτίου 2011 Οταν λες οτι φταιει το dodyback τι ακριβως εννοεις; +1 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 6 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 6 Μαρτίου 2011 Οταν λες οτι φταιει το dodyback τι ακριβως εννοεις; οτι τα χτυπαει , οτι νεο μπαινει μεσα παει και το τσιμπαει και το στρεσαρει. Ισως την εχει δει κυριαρχος στο ενυδρειο γιαυτο τα κανει, αλλη εξηγηση δεν υπαρχει , 3 ψαρια σε μια βδομαδα και μαλιστα τα 2 blue tang μπηκαν τωρα το fox εχει λιγο καιρο, μαλλον εχει βγαλει επιθετικες τασεις και χτυπαει κοσμο. Αν το νερο ειχε προβλημα θα εχανα τα πιο ευαισθητα ζωντανα π.χ. γαριδα και αστερια . http://www.livingreefs.com/royal-dottyback-t18890.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 6 Μαρτίου 2011 #14 Share 6 Μαρτίου 2011 Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ κτητικο ψαρι με το χωρο του αλλα δε ξερω αν θα μπορουσε να κανει αυτο που περιγραφεις παντως υπαρχει περιπτωση μεγαλη! Αλλα κοιτα το καλυτερα το θεμα εινα κριμα να κανει το μεγαλο ταξιδι χωρις λογο....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 6 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 6 Μαρτίου 2011 (edited) Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ κτητικο ψαρι με το χωρο του αλλα δε ξερω αν θα μπορουσε να κανει αυτο που περιγραφεις παντως υπαρχει περιπτωση μεγαλη! Αλλα κοιτα το καλυτερα το θεμα εινα κριμα να κανει το μεγαλο ταξιδι χωρις λογο....! To θεμα ειναι αργοτερα να ανπληρωσω τα ψαρακια που εχασα, προς το παρον οχι τωρα . Θα εξαντλησω ολα τα περιθωρια με αλλαγες νερου , συνεχεια μετρησεις να βλεπω πως παει το ενυδρειο αν και για το νερο δεν εχω αμφιβολια δεν εχει προβλημα, και καπια στιγμη θα το πιασω να το δωσω σε Πετ , ωστε στο μελλον να ειμαι 100τοις100 σιγουρος για τα αλλα ψαρια που θα βαλω. Αλλωστε θελω και καπια στιγμη να βαλω pepermint γαριδες , οποτε ειναι μονοδρομος η απομακρυνση του , γιατι οι συγκεκριμενες γαριδες ειναι μεζεδακι για το dottyback. Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2011 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος