Jump to content

Νεος σε Reef

kyriakos_

Recommended Posts

Για σας παιδια!

Εχω ενα trigon 190,αυτη την στιγμη εχω βαλει μονο νερο μεσα στο ενυδρειο με το αλατι που αναλογει στα λιτρα του μαζι με δυο κυκλοφορητες 3000 L/H και το skimmer του το οποιο ειναι το bluskimmer 550 ( http://www.ferplast.com/bluskimmer_eng.php ) και ενα θερμοστατη 300W. Αυτα για αρχη...

Τωρα το επομενο σταδιο που εχω στο μυαλο μου και εδω θελω λιγη βοηθεια ειναι: Να βαλω τον ζωντανο αραγωνιτη στο ενυδρειο να περιμενω μια βδομαδα και μετα να βαλω ενα εξωτερικο φιλτρο που εχω με ανθρακα και μπολικο siporax που εχω δωσει σε εναν φιλο και το εχει τοποθετησει μεσα στο ενυδρειο του με μπολικο βραχο που εχει μεσα εκεινος!

Στην συνεχεια να περιμενο λιγες μερες ακομα και μετα να βαλω στο ενυδρειο μου τον ζωντανο βραχο που θα αγορασω (τα τελικα κιλα που εχω σκεφτει να βαλω,χωρις καμια προσθικη στο μελλον) και σιγα σιγα να βαλω τα πρωτα ψαρακια μου 2 clownfish και να δω πως θα παει το πραγμα!!

Αυτα απο εμενα...τωρα θα ηθελα να μου δωσετε τις συμβουλες σας και να μου πητε τι κανω λαθος,αν κανω,και πως θα πρεπει να ξεκινησω χωρις να κανω ανεπανορθωτες ζημιες!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ!!

Γεια σου φίλε και καλως ηρθες στην Θάλασσα.

Καταρχην το συστημα σου θα εχει σαμπ ή οχι?

Για μένα, μην βάλεις στο φιλτρο σου siporax.

Την βιολογία σου ασε την να βασιστεί εξ'ολοκλήρου στον ζωντανο βράχο και μονο εκει.

Το εξωτερικό φίλτρο είναι καλό για να βάλεις άνθρακα και αντιφώσφορο αλλα μόνο αυτά.

Οχι βιολογικό υλικό εκει

Γεια σου φίλε και καλως ηρθες στην Θάλασσα.

Καταρχην το συστημα σου θα εχει σαμπ ή οχι?

Για μένα, μην βάλεις στο φιλτρο σου siporax.

Την βιολογία σου ασε την να βασιστεί εξ'ολοκλήρου στον ζωντανο βράχο και μονο εκει.

Το εξωτερικό φίλτρο είναι καλό για να βάλεις άνθρακα και αντιφώσφορο αλλα μόνο αυτά.

Οχι βιολογικό υλικό εκει

Και εδωσα 90 ευρο για το σιποραξ...την πατησα!!

Αλλα αφου λες να το κανω ετσι,θα το κανω!Οποτε μετα απο τον αραγωνιτη να βαλω αμεσως τον βραχο ε?

Ειναι καλυτερα να αφησω για καμια βδομαδα τον αραγωνιτη μεσα πριν βαλω τον βραχο?

Δεν παιζει ρόλο αυτο.

Βασικά το μονο που πρεπει να λάβεις υπόψηνσ ου, ειναι οτι οταν βαλεις τον αραγωνιτη θα σηκωθει ενα συννεφο σκόνης, μεσα στο ενυδρειο, το οποιο μπορει να παει και να κατσει πανω στον βραχο.

Βεβαια και αυτο διορθωνεται, "φυσώντας" τον βραχο μετα με εναν κυκλοφορητη.

Εγω στην θεση σου θα εβαζα αυριο τον αραγωνιτη και την Δευτέρα τον βράχο.

Sump θα εχεις?

Δεν παιζει ρόλο αυτο.

Βασικά το μονο που πρεπει να λάβεις υπόψηνσ ου, ειναι οτι οταν βαλεις τον αραγωνιτη θα σηκωθει ενα συννεφο σκόνης, μεσα στο ενυδρειο, το οποιο μπορει να παει και να κατσει πανω στον βραχο.

Βεβαια και αυτο διορθωνεται, "φυσώντας" τον βραχο μετα με εναν κυκλοφορητη.

Εγω στην θεση σου θα εβαζα αυριο τον αραγωνιτη και την Δευτέρα τον βράχο.

Sump θα εχεις?

sump δεν θα βαλω καθολου.

Και εγω ετσι ελεγα να κανω...να βαλω πρωτα τον αραγωνιτη και μετα απο μια βδομαδα να εβαζα τον βραχο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...