chrisazre 3 Μαρτίου 2011 #1 Share 3 Μαρτίου 2011 Καλημέρα! Έχω την εντύπωση ότι ένα apple snail μου απεβίωσε, αφού βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση στο βυθό του ενυδρείου: Το θέμα είναι ότι άλλα 8 σαλιγκάρια φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ενυδρείο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχω μια τέτοια αιφνίδια απώλεια ... Γενικές πληροφορίες ενυδρείου: - Λίτρα: 22 - Λειτουργία: 4 μήνες - Κάτοικοι: 1 betta, 8 apple snails - Φυτά: ανούμπια, κρυπτοκορίνα, μος - Τάϊσμα: (για τα σαλιγκάρια) μισή ταμπλέτα βυθού με σπιρουλίνα ανά 2 μέρες / σπάνια κομμάτι από φρέσκα λαχανικά - Αλλαγές νερού: 20% κάθε εβδομάδα σε νερό που περιέχει αντιχλώριο και βακτήρια (50% απιονισμένο). Μετρήσεις: - PH: 7 - GH: ≥ 3 - KH: ≥ 2 - ΝΗ3/NH4: 0 - NO2: 0 - NO3: 10 Δεν μπορώ να καταλάβω τι του έφταιξε. Πρωτύτερα είχα 13 apple snails, αλλά επειδή ήταν πολλά για το μικρό μου ενυδρείο έβγαλα κάποια. Πέρασαν όμως πάνω από τρίμηνο όλα μαζί χωρίς καμία απώλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 3 Μαρτίου 2011 #2 Share 3 Μαρτίου 2011 Ποσο καιρο ειναι ετσι? Οταν πεθανει θα μυρισει πολυ ασχημα αν το φερεις στη μυτη σου. Αλλιως μπορει να κανει ηλιοθεραπεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 3 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 3 Μαρτίου 2011 Ποσο καιρο ειναι ετσι? Οταν πεθανει θα μυρισει πολυ ασχημα αν το φερεις στη μυτη σου. Αλλιως μπορει να κανει ηλιοθεραπεια Αγαπητέ Naskas, το εν λόγω σαλιγκαράκι εσύ μου το χάρισες ... το αναγνώρισες, ε;;; Λοιπόν σήμερα το είδα έτσι πρώτη φορά, η αλήθεια είναι ότι αυτό το κόλπο με τη μύτη θα ήθελα να το αποφύγω ... Επομένως αν δεν ξεκουνήσει από την "ηλιοθεραπεία" μέχρι το βράδυ που θα επιστρέψω σπίτι θα πέσει σκούπα βυθού στο ενυδρείο γιατί και μόνο με την ιδέα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το ακουμπήσω καν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 3 Μαρτίου 2011 #4 Share 3 Μαρτίου 2011 (edited) Οχι ρε σι μην τρελενεσε. Μπορει να μην πεθανε. Συνηθως πριν γεννησουν μια με δυο μερες μενουν ακινητα. Να το πεταξεις ε ε ε θαψεις ηθελα να πω μονο αμα το μυρισεις και βρομαει πολυ. Αν μυριζει λιγο ειναι απλα η μυρωδια του ή την αφησε...... Αν πεθανει θα μυρισει παρα πολυ και θα καταλαβεις οτι ηρθε η ωρα για κηδεια. Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2011 - Naskas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 3 Μαρτίου 2011 #5 Share 3 Μαρτίου 2011 Επίσης σκέψου κάποια στιγμή οτι τα λίτρα σου είναι λίγα για 8 σαλιγκάρια. Δεν σου γεμίζουν τον τόπο με ακαθαρσίες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonnirvana 3 Μαρτίου 2011 #6 Share 3 Μαρτίου 2011 μου είχε κάνει και εμένα κατι τετοιό και μετα απο δυο μέρεσ γενησε Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 3 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 3 Μαρτίου 2011 Γεννητούρια; Αν είναι δυνατόν! Εγώ τόσα χρόνια δεν έχω γίνει ακόμη μάνα και αυτό τα κατάφερε να βρει γαμπρό σε 4 μήνες; Αυτό δεν είναι δίκαιο ... Τέλος πάντων ίδωμεν... Και μιλώντας για νεογνά, κοίτα τι ανακάλυψα πριν από λίγο μέσα σε μια φουσκάλα στην φωλιά του μονομάχου μου ... Βέβαια είναι τοσοδούλι και δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι κωνικό (άρα κινδυνεύουν τα φυτά μου; ή στρόγγυλο. Κανένα πιο έμπειρο μάτι μπορεί να πει την γνώμη του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 3 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 3 Μαρτίου 2011 Επίσης σκέψου κάποια στιγμή οτι τα λίτρα σου είναι λίγα για 8 σαλιγκάρια. Δεν σου γεμίζουν τον τόπο με ακαθαρσίες? Η αλήθεια είναι ότι το ενυδρείο καθαρίζεται επιμελώς ... μόνον από 'μένα! Αυτά τεμπελιάζουν και δεν βάζουν την γλωσσίτσα τους πάνω στις άλγες! Τζάμπα εργατικά χέρια σου λέει ο άλλος... πφφ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 4 Μαρτίου 2011 #9 Share 4 Μαρτίου 2011 Βέβαια είναι τοσοδούλι και δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι κωνικό (άρα κινδυνεύουν τα φυτά μου; ή στρόγγυλο. Κανένα πιο έμπειρο μάτι μπορεί να πει την γνώμη του; Αυτά είναι σαλιγκάρια που τρώνε άλγη και νεκρή ύλη όπως σάπια φύλλα και τροφή. Το είδος είναι physa sp. και όχι κωνικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 4 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 4 Μαρτίου 2011 Αυτά είναι σαλιγκάρια που τρώνε άλγη και νεκρή ύλη όπως σάπια φύλλα και τροφή. Το είδος είναι physa sp. και όχι κωνικά ωωω, οπότε θα κάνει ευχάριστα παρέα με τα υπόλοιπα ... ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Μαρτίου 2011 #11 Share 4 Μαρτίου 2011 Η γνώμη μου είναι οτι πρέπει να ελέγξεις άμεσα αν το σαλιγκάρι ζει.Σε περίπτωση που απεβίωσε,σε 22 λίτρα θα σου δημιουργήσει άμεσο πρόβλημα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisazre 4 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 4 Μαρτίου 2011 Σήμερα έγινε επίσημα η κηδεία του σαλιγκαριού Ευχαριστώ όλους για την αμέριστη συμπαράστασή σας ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος