magnet1 3 Μαρτίου 2011 #1 Share 3 Μαρτίου 2011 θελω να αγωρασω μια αντλια για το ενυδρειο γυρο στα 400 λ/ωρα. δε με νοιαζει να ειναι εσωτερικη η εξωτερικη. με νοιαζει να ειναι μικρη και πανω απο ολα αθορυβη. ποια προτηνετε απο την εμπειρια σας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Μαρτίου 2011 #2 Share 3 Μαρτίου 2011 Όλες οι αντλίες με τόσο χαμηλή ροή είναι ως επί το πλείστον εσωτερικές και οι περισσότερες είναι αθόρυβες.... Μπορείς να κοιτάξεις κάτι σε ΕΗΕΙΜ, ΗYDOR... Θα βοηθούσε αν έγραφες για το σκοπό που την προορίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 3 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 3 Μαρτίου 2011 τη θελω για να στελνει το νερο απο το sump στο ενυδρειο. το οποιο βρησκετε στην πλατη του ενυδρειου μου. σαν αυτο... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54215 αλα σε μικροτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 3 Μαρτίου 2011 #4 Share 3 Μαρτίου 2011 Καλές είναι και της AQUA MEDIC οι OCEAN RUNNER, από τις πιο αθόρυβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 8 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 8 Μαρτίου 2011 σημερα παρελαβα την αντλια. μια eheim compact 1000. 300l/h. δε με ικανοποιει ομως γιατι μου φενετε οτι το νερο απο την υπερχιλιση φευγει πολυυυ αργα. να παω σε μια μεγαλητερη αντλια η ετσι πρεπει να ειναι η ροη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 8 Μαρτίου 2011 #6 Share 8 Μαρτίου 2011 Φίλε μου η ονομαστική ροή της αντλίας αναφέρεται για μηδενική υψομετρική διαφορά. Θα μετρήσεις ακριβώς τη διαφορά ύψους και θα ανατρέξεις σε πίνακες της εκάστοτε αντλίας που δείχνουν ακριβώς την παροχή για κάθε ύψος που ανεβάζει το νερό. Πρόσθεσε και ένα 20-25% με κάτι απώλειες που θα έχεις από δω κι από κει και θα βρεις μα αρκετή ακρίβεια τα λτ/ωρα που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Μαρτίου 2011 #7 Share 8 Μαρτίου 2011 Η αντλια αυτη ειναι ρυθμιζομενη απο 150λ-300λ. Τσεκαρε μηπως ειναι στο min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Μαρτίου 2011 #8 Share 8 Μαρτίου 2011 ...επίσης δοκίμασε να την ανεβάσεις πιο πάνω (εάν την έχεις βάλει κοντά στο πυθμένα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 8 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 8 Μαρτίου 2011 ειναι στο full μαλον με κοβο να περνω καμια 600λ/ω η και μεγαλητερη και να τη ρυθμησω αναλογως Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 8 Μαρτίου 2011 #10 Share 8 Μαρτίου 2011 Γνώμη μου είναι αν η υψομετρική διαφορά σου είναι περίπου 1 μέτρο καλό θα ήταν να διαλέξεις 1000λτ/ωρα γιαν να σου βγάλει περίπου 500λτ/ωρα πραγματική παροχή. Παλιότερα είχα πειραματιστεί με την ΕΗΕΜ 1000 που έχω και μου ανέβαζε στα 90εκ περίπου 550λτ/ωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 8 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 8 Μαρτίου 2011 δεν ειναι μεγαλη η υψομετρικη διαφορα. ειναι γυρο στους 20 ποντους. την εχω βεντουζαρει πανω στο πλαινο τζαμι του σαμπ οχι στον πατο. και εχει ενα λαστιχο περιπου 30 ποντους για να στελνει το νερο στο ενυδρειο. (το σαμπ μου ειναι στην πλατη του ενυδρειου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 8 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 8 Μαρτίου 2011 παντος δεν ακουγετε τιιιιιποτα!!!!! μια χαρα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 8 Μαρτίου 2011 #13 Share 8 Μαρτίου 2011 Τότε αυτή που λες πιστεύω να σου βγάλει τη ροή που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 8 Μαρτίου 2011 #14 Share 8 Μαρτίου 2011 δεν ειναι μεγαλη η υψομετρικη διαφορα. ειναι γυρο στους 20 ποντους. την εχω βεντουζαρει πανω στο πλαινο τζαμι του σαμπ οχι στον πατο. και εχει ενα λαστιχο περιπου 30 ποντους για να στελνει το νερο στο ενυδρειο. (το σαμπ μου ειναι στην πλατη του ενυδρειου) καις τσάμπα ρεύμα με τις eheim... για το μανομετρικό που έχεις πάρε τη hydor (είναι πολύ οικονομική και καίει 7w) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 8 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 8 Μαρτίου 2011 αυτη ειναι 5 βατ φιλε. ειναι πολυ μικρη. μιχαλη αυτη που εχω λες να μου κανει δουλεια η μια 600 λ/ω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 8 Μαρτίου 2011 #16 Share 8 Μαρτίου 2011 Για 20εκ ύψος θα σου δώσει σίγουρα τα λίτρα που θες και παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 8 Μαρτίου 2011 #17 Share 8 Μαρτίου 2011 αυτη ειναι 5 βατ φιλε. ειναι πολυ μικρη. μιχαλη αυτη που εχω λες να μου κανει δουλεια η μια 600 λ/ω?? 5 watt για 100λ/ω η άλλη με 7 watt βγάζει 1150λ/ω πάρτη και ρύθμισε την όσο χαμηλά θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος