Δίας 14 Μαρτίου 2011 #76 Share 14 Μαρτίου 2011 Δειχνει πολυ ομορφο. Να το χαρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 14 Μαρτίου 2011 Author #77 Share 14 Μαρτίου 2011 Δειχνει πολυ ομορφο. Να το χαρεις Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Έχουν αρχίσει ήδη και τους πρώτους χορούς! Είχα δει αντίστοιχα βιντεάκια στο youtube, αλλά να το βλέπεις live είναι τελείως διαφορετικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Μαρτίου 2011 #78 Share 14 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Έχουν αρχίσει ήδη και τους πρώτους χορούς! Είχα δει αντίστοιχα βιντεάκια στο youtube, αλλά να το βλέπεις live είναι τελείως διαφορετικό! Εχεις πολλα να θαυμασεις ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MakChem 14 Μαρτίου 2011 #79 Share 14 Μαρτίου 2011 Να διευκρινήσω κάποια πράγματα για την αμμωνία, ως γεωχημικός. Οι όροι "ανόργανη αμμωνία", "οργανική αμμωνία", "χημική αμμωνία" δεν υφίστανται και είναι λανθασμένοι. Η αμμωνία (ΝΗ3) είναι μία, είναι χημική ένωση που ανήκει στις ανόργανες χημικές ενώσεις. Στο ενυδρείο η αμμωνία απαντά ώς φυσικό υποπροϊόν του μεταβολισμού των ψαριών, δηλαδή παράγεται από τη διάσπαση διαφόρων αζωτούχων οργανικών ενώσεων. Κατά συνέπεια, οι συγκεντρώσεις αμμωνίας που δημιουργούνται στο ενυδρειακό περιβάλλον είναι οργανικής προελεύσεως. Τα υδατικά διαλύματα αμμωνίας, που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος είτε από φαρμακείο είτε από εταιρεία χημικών, προφανώς δεν είναι οργανικής προελεύσεως, ωστόσο άν χρησιμοποιηθούν σωστά επιτυγχάνουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, την έναρξη του "κύκλου του αζώτου". Ελπίζω να βοήθησα. Φίλε raeziel καλορίζικο το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 14 Μαρτίου 2011 Author #80 Share 14 Μαρτίου 2011 Να διευκρινήσω κάποια πράγματα για την αμμωνία, ως γεωχημικός. Οι όροι "ανόργανη αμμωνία", "οργανική αμμωνία", "χημική αμμωνία" δεν υφίστανται και είναι λανθασμένοι. Η αμμωνία (ΝΗ3) είναι μία, είναι χημική ένωση που ανήκει στις ανόργανες χημικές ενώσεις. Στο ενυδρείο η αμμωνία απαντά ώς φυσικό υποπροϊόν του μεταβολισμού των ψαριών, δηλαδή παράγεται από τη διάσπαση διαφόρων αζωτούχων οργανικών ενώσεων. Κατά συνέπεια, οι συγκεντρώσεις αμμωνίας που δημιουργούνται στο ενυδρειακό περιβάλλον είναι οργανικής προελεύσεως. Τα υδατικά διαλύματα αμμωνίας, που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος είτε από φαρμακείο είτε από εταιρεία χημικών, προφανώς δεν είναι οργανικής προελεύσεως, ωστόσο άν χρησιμοποιηθούν σωστά επιτυγχάνουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, την έναρξη του "κύκλου του αζώτου". Ελπίζω να βοήθησα. Φίλε raeziel καλορίζικο το ενυδρείο σου. ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά και για τις ευχές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 14 Μαρτίου 2011 #81 Share 14 Μαρτίου 2011 πολυ ωραιο μου αρεσει μπραβο εγω στο δικο μου σημερα το εστησα με πετρες αλλα για ψαρακια δεν ξερω ακομα θελω να βρω μικροσωμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 14 Μαρτίου 2011 #82 Share 14 Μαρτίου 2011 Με την αμμωνία τι έγινε ; γιατί αν θυμάμαι καλά την έβαλες 13/03 ,έκανες κάτι προτού προσθέσεις τα ψαράκια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 14 Μαρτίου 2011 Author #83 Share 14 Μαρτίου 2011 (edited) Με την αμμωνία τι έγινε ; γιατί αν θυμάμαι καλά την έβαλες 13/03 ,έκανες κάτι προτού προσθέσεις τα ψαράκια; την αμμωνία την πρόσθεσα στις 27/02 (αν θυμάμαι καλά). Στις 13/03 ολοκληρώθηκε ο κύκλος του αζώτου, και μπορούσα πλέον να προσθέσω τα ψάρια, τα οποία τελικά μπήκαν σήμερα! Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2011 - raeziel Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 14 Μαρτίου 2011 #84 Share 14 Μαρτίου 2011 Ωραία ,γιατί διαβάζοντας το κείμενο κατάλαβα διαφορετικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 14 Μαρτίου 2011 Author #85 Share 14 Μαρτίου 2011 πολυ ωραιο μου αρεσει μπραβο εγω στο δικο μου σημερα το εστησα με πετρες αλλα για ψαρακια δεν ξερω ακομα θελω να βρω μικροσωμα.. φίλε GXSARA ευχαριστώ. καλή αρχή και με το δικό σου εύχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 15 Μαρτίου 2011 Author #86 Share 15 Μαρτίου 2011 (edited) σήμερα πήγα και αγόρασα τις παρακάτω 2 τροφές για τα labido: Cichlid Vegi Flakes (Ocean Nutricion) Cichlid Vegi Pellets (Ocean Nutricion) επίσης που πρότειναν από το μαγαζί και μια συσκευασία με φύκια, που τα κρεμάς με μανταλάκι.. κάποιες άλλες τροφές που θα μπορούσα να τους δίνω για περισσότερη ποικιλία? Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2011 - raeziel Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 15 Μαρτίου 2011 #87 Share 15 Μαρτίου 2011 σήμερα πήγα και αγόρασα τις παρακάτω 2 τροφές για τα labido: Cichlid Vegi Flakes (Ocean Nutricion) Cichlid Vegi Pellets (Ocean Nutricion) επίσης που πρότειναν από το μαγαζί και μια συσκευασία με φύκια, που τις κρεμάς με μανταλάκι.. κάποιες άλλες τροφές που θα μπορούσα να τους δίνω για περισσότερη ποικιλία? Μπορεις να ταϊζεις περιστασιακα και omni flakes της ιδιας εταιρίας! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15 Μαρτίου 2011 #88 Share 15 Μαρτίου 2011 σήμερα πήγα και αγόρασα τις παρακάτω 2 τροφές για τα labido: Cichlid Vegi Flakes (Ocean Nutricion) Cichlid Vegi Pellets (Ocean Nutricion) επίσης που πρότειναν από το μαγαζί και μια συσκευασία με φύκια, που τα κρεμάς με μανταλάκι.. κάποιες άλλες τροφές που θα μπορούσα να τους δίνω για περισσότερη ποικιλία? Στην ουσία πήρες την ίδια τροφή σε διαφορετική μορφή ,δεν πειράζει,εκτός από την τροφή που προτείνει ο αγαπητός PRINCE πιο πάνω να προσθέσω κια εγώ 1, malawi της tropical http://www.tropical.com.pl/malawi,d110,0,en.html 2.spirulina http://www.tropical.com.pl/spirulinaflakes,d68,0,en.html ή http://www.oceannutrition.com/product_fres...tml&head=22 3.κατεψυγμένο mysis για παράδειγμα http://www.oceannutrition.com/product_fres....html&head= Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 16 Μαρτίου 2011 Author #89 Share 16 Μαρτίου 2011 ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MakChem 16 Μαρτίου 2011 #90 Share 16 Μαρτίου 2011 Επίσης, Spirulina 40% flakes της JBL, Tetra Pro Vegetable, Kelp Flakes της Omega One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 19 Μαρτίου 2011 Author #91 Share 19 Μαρτίου 2011 το ενυδρείο εδώ και 2 μέρες απέκτησε και νέους κατοίκους ! 8 pseudotropheus demasoni και 2 zebra snails κάνουνε παρέα στα 4 labido που είχαν μπει στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας !! γνωρίζω πως κάποιοι φίλοι ίσως να θεωρούν υπερβολικό τον αριθμό των ψαριών για 210 λίτρα, αλλά είπα να το τολμήσω, να δω συμπεριφορές και αναλόγως το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα γίνουν και οι επόμενες κινήσεις. Τα ψαράκια σιγά σιγά προσαρμόζονται, έχουν βρει όλα μια μικρή σπηλιά για να κρύβονται, αλλά συχνά πυκνά κάνουν και τις βόλτες τους! Στις 2 τροφές που είχα πάρει, προσέθεσα και τις εξής 2: - Super Veggie (της Omega One) - Formula TWO Marine Pellet (της Ocean Nutricion) Σε κάποια φάση θα πάρω και Mysis, και πλέον με 5 διαφορετικές τροφές, πιστεύω είμαι κομπλέ. Το ενυδρείο πλέον τρέχει 1 εβδομάδα (από την μέρα που μπήκαν μέσα τα labido) και σήμερα έγινε και η πρώτη αλλαγή νερού 40% (μια που είναι αρχή είπα να κάνω λίγο μεγαλύτερη αλλαγή). Λίγο πριν την αλλαγή έκανα κάποιες μετρήσεις(ΝΗ3/ΝΗ4=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3=10), και σε λίγο θα κάνω νέες, για να δω πώς είναι τα πράγματα πλέον. Προσθέτω και ένα πρώτο βιντεάκι που τράβηξα την 1η μέρα (όταν μέσα ήταν μόνο τα labido). Υ.Γ. Την ιδέα για την μουσική επένδυση την πήρα από τον φίλο Karyda και τα πολύ ωραία "βιοτοπικά" βίντεο που έχει ανεβάσει κατά καιρούς! Μόλις μπορέσω να τραβήξω κανένα καλό βίντεο τώρα που είναι όλα μαζί, θα το ανεβάσω Μέχρι τότε θα προσπαθήσω να ανεβάσω μερικές φώτο, με την πρώτη ευκαιρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 19 Μαρτίου 2011 #92 Share 19 Μαρτίου 2011 αν και δεν ειμαι ο μεγαλυτερος φαν των νταμαριων εχεις κανει τρομερη δουλεια. ευγε νεε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 19 Μαρτίου 2011 Author #93 Share 19 Μαρτίου 2011 (edited) αν και δεν ειμαι ο μεγαλυτερος φαν των νταμαριων εχεις κανει τρομερη δουλεια. ευγε νεε μου! ευχαριστώ ρε φιλαράκι. περιμένω να δώ και την παρουσίαση του δικού σου! Την έχεις αργήσει λίγο μου φαίνεται. Δώσε photos στο λαό! Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2011 - raeziel Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 20 Μαρτίου 2011 #94 Share 20 Μαρτίου 2011 και εμενα μου αρεσει το ενυδρειο σου να το χερεσαι αλλα προσοχη με τα ψαρακια.για μενα θα ηταν καλυτερα να εβαζες ενα ειδος. εγω εβαλα 4 λαμπιτο που μου χαρισανε 2-3 εκατοστα το καθενα πρεπει να ειναι. 3 αρσενικα και 1 θυληκο αλλα στην πορεια θα φυγουν τα 2 αρσενικα και θα μπουν 2 θυληκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 20 Μαρτίου 2011 Author #95 Share 20 Μαρτίου 2011 και εμενα μου αρεσει το ενυδρειο σου να το χερεσαι αλλα προσοχη με τα ψαρακια.για μενα θα ηταν καλυτερα να εβαζες ενα ειδος. εγω εβαλα 4 λαμπιτο που μου χαρισανε 2-3 εκατοστα το καθενα πρεπει να ειναι. 3 αρσενικα και 1 θυληκο αλλα στην πορεια θα φυγουν τα 2 αρσενικα και θα μπουν 2 θυληκα φίλε GXSARA ευχαριστώ. Αν δω οτι αρχίζουν και έχουν πρόβλημα τα ψαράκια, τότε ίσως βάλω κάποιες πέτρες ακόμα, ή θα βγάλω μερικά και θα χαρίσω σε κάποιο φίλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 20 Μαρτίου 2011 #96 Share 20 Μαρτίου 2011 Να το χαιρεσαι,ειναι πολυ ομορφο.Μια ερωτηση,η πετρες εχουν φυσικο χρωμα η ειναι απο το φως ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 20 Μαρτίου 2011 Author #97 Share 20 Μαρτίου 2011 Να το χαιρεσαι,ειναι πολυ ομορφο.Μια ερωτηση,η πετρες εχουν φυσικο χρωμα η ειναι απο το φως ? φίλε kixlidatos ευχαριστώ. Οι πέτρες στο βίντεο φαίνονται μωβ λόγω του φωτισμού (είναι αναμένη μόνο η ροζ λάμπα). το κανονικό τους χρώμα είναι αυτό: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 20 Μαρτίου 2011 #98 Share 20 Μαρτίου 2011 φίλε kixlidatos ευχαριστώ. Οι πέτρες στο βίντεο φαίνονται μωβ λόγω του φωτισμού (είναι αναμένη μόνο η ροζ λάμπα). το κανονικό τους χρώμα είναι αυτό: Σευχαριστω πολυ,γιαυτο ρωτησα,απλα να εχεις υποψιν οτι η ροζ λαμπα αλλοιωνει πολυ τα κιτρινα χρωματα οποτε τα λαμπιτο σου θα δειχνουν διαφορετικα αποτι ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος