raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #51 Share 13 Μαρτίου 2011 Τελευταίες μετρήσεις: NH4 = 0 NO3 = 0 NO2 = 0 KH = 15 (αυτό ίσως έχει ανέβει πιο πολύ από ότι έπρεπε, δεν είμαι σίγουρος...θα το τσεκάρω) GH = 18 pH = 8,2 παιδιά, να ρωτήσω και κάτι άλλο. ΝΗ4 και ΝΟ2 έχουν μηδενιστεί εδώ και 2-3 μέρες, και δεν έχω ξαναρίξει αμμωνία από τότε. Έχω διαβάσει (σήμερα το διάβασα ) οτι τα βακτήρια ζούνε χωρίς τροφή μέχρι 24 ώρες. Λέτε να υπάρχξει κάποιο πρόβλημα με την βιολογία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Μαρτίου 2011 #52 Share 13 Μαρτίου 2011 Τα ψάρια πότε υπολογίζεις να μπουν; Την βιολογία μπορείς να την διατηρήσεις ρίχνοντας λίγη τροφή μέσα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #53 Share 13 Μαρτίου 2011 Τα ψάρια πότε υπολογίζεις να μπουν; Την βιολογία μπορείς να την διατηρήσεις ρίχνοντας λίγη τροφή μέσα . Αύριο το απόγευμα θα μπούνε τα 4 labidochromis (αν δεν τα έχει τσιμπήσει κάποιος άλλος βέβαια από το μαγαζί που τα έχω δει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Μαρτίου 2011 #54 Share 13 Μαρτίου 2011 Αλλαγή πότε έκανες τελευταία φορά; Είσαι σίγουρος για το NO3=0 ; Με τι μετράς; Να το ξέρεις για το επόμενο ενυδρείο που θα χρειαστεί να στρώσεις, ότι χημική αμμωνία δεν χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πχ μπόλι από ήδη στρωμένο φίλτρο, ζωντανά βακτήρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #55 Share 13 Μαρτίου 2011 Αλλαγή πότε έκανες τελευταία φορά; Είσαι σίγουρος για το NO3=0 ; Με τι μετράς; Να το ξέρεις για το επόμενο ενυδρείο που θα χρειαστεί να στρώσεις, ότι χημική αμμωνία δεν χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πχ μπόλι από ήδη στρωμένο φίλτρο, ζωντανά βακτήρια. Αλλαγή έκανα χθες το μεσημέρι το 95% του νερού, γιατί ουσιαστικά το ξέστησα για να βάλω την νέα άμμο. Με υγρά τεστ της API έχουν γίνει οι μετρήσεις. Χρησιμοποίησα καθαρή αμμωνία και το Stress Zyme της API για ζωντανά βακτήρια . Η αμμωνία τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Μαρτίου 2011 #56 Share 13 Μαρτίου 2011 Η αμμωνία όπως και να΄χει είναι χημικό και από την στιγμή που υπάρχουν άλλοι πιο φυσικοί τρόποι για να στρώσεις το ενυδρείο σου, γιατί να την χρησιμοποιείς. Ειδικά από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσους άλλους οργανισμούς επηρεάζει μέσα στο σύστημα μας. Πόσα ψάρια θα βάλεις και σε τι μέγεθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #57 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Η αμμωνία όπως και να΄χει είναι χημικό και από την στιγμή που υπάρχουν άλλοι πιο φυσικοί τρόποι για να στρώσεις το ενυδρείο σου, γιατί να την χρησιμοποιείς. Ειδικά από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσους άλλους οργανισμούς επηρεάζει μέσα στο σύστημα μας. Πόσα ψάρια θα βάλεις και σε τι μέγεθος; Απολύτως σεβαστή σαν άποψη. Τον συγκεκριμένο τρόπο προσωπικά τον επέλεξα γιατί είναι ο πιο γρήγορος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μάλιστα, στο 2ο τεύχος του περιοδικού "Ενυδρείο", υπάρχει άρθρο που δίνει αναλυτικές οδηγίες για στρώσιμο με αμμωνία. Θεώρησα οτι είναι ένας αφαλής τρόπος, μιας που στην τελική όλοι οι διάφοροι τρόποι στρωσίματος, έχουν σαν πρώτο στόχο την δημιουργία αμμωνίας μέσα στο ενυδρείο, έτσι ώστε να αρχίσουν να αναπτύσσονται τα ωφέλιμα βακτήρια. Από ψάρια Κωστή, έχω καταλήξει στο να βάλω 4 labidochromis yellow, και 7 demasoni. Είναι συνδυασμός που τον έχω δει σε μερικά αφρικανικά ενυδρεία, και τον είχε και ένας φίλος παλαιότερα, ο οποίος από ότι μου είπε, δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Απλά σαν συμβουλή μου είπε να βάλω τα labido πρώτα μέσα, και μετά από κάποιες μέρες τα demasoni. Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - raeziel Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 13 Μαρτίου 2011 #58 Share 13 Μαρτίου 2011 Αλλαγή έκανα χθες το μεσημέρι το 95% του νερού, γιατί ουσιαστικά το ξέστησα για να βάλω την νέα άμμο. Με υγρά τεστ της API έχουν γίνει οι μετρήσεις. Χρησιμοποίησα καθαρή αμμωνία και το Stress Zyme της API για ζωντανά βακτήρια . Η αμμωνία τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει? Εμείς δεν προτείνουμε χημική αμμωνία για το λεγόμενο στρώσιμο.Το ζήτημα είναι οτι εσύ είχες έτοιμο ενυδρείο το ξέστησες για να το στήσεις με άμμο αν κατάλαβα καλά.Ερώτηση φίλτρο που έτρεχε δεν είχες ;; με λίγα λόγια δεν είχες στρωμένο φίλτρο;οπότε δεν είχες και ιδιαίτερη αναγκη να στρώσεις από την αρχή απλώς θα μπορούσες να βοήθήσεις με stress zyme όπως είπες και εσύ. Από την άλλη το λέγόμενο στρώσιμο με αμμωνία δεν θά έλεγα οτι είναι και το πιο γρήγορο. Τελοσπάντων δεν θα έλεγα μετά την χρήση χημικής αμμωνίας να βάλεις αύριο ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Μαρτίου 2011 #59 Share 13 Μαρτίου 2011 Τα ψάρια είναι πολλά και ο συνδυασμός δύσκολος σε αυτά τα λίτρα. Τα demasoni ειδικά απαιτούν πολύ περισσότερη πέτρα πχ κάτι τέτοιο . Επίσης το ενυδρείο θα είναι φρέσκο και θα πρέπει η ιχθυοφόρτιση να ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου για να αντέξει η βιολογία του ενυδρείου. Η δική μου γνώμη σε αυτά τα λίτρα να κρατήσεις μόνο ένα χαρέμι labido. Όπως και να΄χει όμως εύχομαι καλή επιτυχία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 13 Μαρτίου 2011 #60 Share 13 Μαρτίου 2011 Αλλαγή έκανα χθες το μεσημέρι το 95% του νερού, γιατί ουσιαστικά το ξέστησα για να βάλω την νέα άμμο. Με υγρά τεστ της API έχουν γίνει οι μετρήσεις. Χρησιμοποίησα καθαρή αμμωνία και το Stress Zyme της API για ζωντανά βακτήρια . Η αμμωνία τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει? Να προσθέσω πως η αμμωνία που πήρες είναι ανόραγνη!!! Ο κυκλος του αζώτου πραγματοποιείται με οργανική αμμωνία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #61 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Τα ψάρια είναι πολλά και ο συνδυασμός δύσκολος σε αυτά τα λίτρα. Τα demasoni ειδικά απαιτούν πολύ περισσότερη πέτρα πχ κάτι τέτοιο . Επίσης το ενυδρείο θα είναι φρέσκο και θα πρέπει η ιχθυοφόρτιση να ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου για να αντέξει η βιολογία του ενυδρείου. Η δική μου γνώμη σε αυτά τα λίτρα να κρατήσεις μόνο ένα χαρέμι labido. Όπως και να΄χει όμως εύχομαι καλή επιτυχία. Πολύ πιθανό να έχεις δίκιο. Αν όμως πώ να επιλέξω ένα από τα δύο έιδη, τότε ίσως βάλω μόνο τα demasoni. Και θα ελπίζω να να τους φτάσουν οι πέτρες, γιατί αν κάνω κάτι σαν αυτό που μου έδειξες (με τις τόσες πολλές πέτρες), δεν θα μου αρέσει αισθητικά ως αποτέλεσμα (δεν ξέρω και ποιανού είναι το ενυδρείο...αν είναι κάποιου γνωστού ελπίζω να μην παρεξηγήσει αυτό που λέω ). Να προσθέσω πως η αμμωνία που πήρες είναι ανόραγνη!!! Ο κυκλος του αζώτου πραγματοποιείται με οργανική αμμωνία! Κωνσταντίνε φαντάζομαι οτι εννοείς οτι ο κύκλος του αζώτου ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται με οργανική αμμωνία, και όχι οτι ΔΕΝ πραγματοποιείται με την ανόργανη. Ποιά είναι όμως η οργανική και ποιά η ανόργανη? Δεν το γνωρίζω. Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - raeziel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Μαρτίου 2011 #62 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Κωνσταντίνε φαντάζομαι οτι εννοείς οτι ο κύκλος του αζώτου ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται με οργανική αμμωνία, και όχι οτι ΔΕΝ πραγματοποιείται με την ανόργανη. Ποιά είναι όμως η οργανική και ποιά η ανόργανη? Δεν το γνωρίζω. Δεν υπάρχει αμμωνία οργανική ή ανόργανη. Η αμμωνία είναι μια, NH3. Αυτό δεν υφίσταται γιατί στο νερό υπάρχει αμμώνιο δλδ NH4, δλδ ιόν. Τα ψαράκια μας παράγουν "αμμωνία" με την οποία γίνεται το στρώσιμο και ο κύκλος του αζώτου Υ.Σ. Γιατί μπερδεύτηκα, γιατί μπλέξαμε οργανική και ανόργανη; Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Μαρτίου 2011 #63 Share 13 Μαρτίου 2011 Δεν υπάρχει αμμωνία οργανική ή ανόργανη. Η αμμωνία είναι μια, NH3. Αυτό δεν υφίσταται γιατί στο νερό υπάρχει αμμώνιο δλδ NH4, δλδ ιόν. Τα ψαράκια μας παράγουν "αμμωνία" με την οποία γίνεται το στρώσιμο και ο κύκλος του αζώτου Και τοτε γιατι οι περισσοτεροι συμβουλευουν να μην βαζουμε ψαρια μεχρι να ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Μαρτίου 2011 #64 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Δεν υπάρχει αμμωνία οργανική ή ανόργανη. Η αμμωνία είναι μια, NH3. Αυτό δεν υφίσταται γιατί στο νερό υπάρχει αμμώνιο δλδ NH4, δλδ ιόν. Τα ψαράκια μας παράγουν "αμμωνία" με την οποία γίνεται το στρώσιμο και ο κύκλος του αζώτου Υ.Σ. Γιατί μπερδεύτηκα, γιατί μπλέξαμε οργανική και ανόργανη; Λοιπόν έβγαλα άκρη τελικά, άπλα δεν είχα διαβάσει καλά. Σίγουρα καλύτερα η αμμωνία να παράγεται με φυσικό τρόπο, γιατί το σύστημα γίνεται πιο εξισορροπημένο. Η μέθοδος της αμμωνίας είναι ξεπερασμένη τώρα πια, με τα μπουκάλια των βακτηρίων να λένε βάλτε ψάρια στις επόμενες 24ωρες. Αντί για ψάρια να ρίξεις αμμωνία; Δεν νομίζω ότι έχει νόημα.. Ξέρεις αν τα βακτήρια από το μπουκάλι θέλουν μόνο αμμωνία και όχι κάτι άλλο που παράγεται από τα ψάρια; Υ.Σ. Διάβασε εδώ Δια, εννοώ με χρήση μπουκαλιού βακτηρίων όπως λένε οι οδηγίες Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #65 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Δεν υπάρχει αμμωνία οργανική ή ανόργανη. Η αμμωνία είναι μια, NH3. Αυτό δεν υφίσταται γιατί στο νερό υπάρχει αμμώνιο δλδ NH4, δλδ ιόν. Τα ψαράκια μας παράγουν "αμμωνία" με την οποία γίνεται το στρώσιμο και ο κύκλος του αζώτου Υ.Σ. Γιατί μπερδεύτηκα, γιατί μπλέξαμε οργανική και ανόργανη; Η συζήτηση γίνεται επειδή ο PRINCE ανέφερε λίγο πιο πάνω οτι ο κύκλος του αζώτου πραγματοποιείται με οργανική αμμωνία. Οπότε ευκαιρία για λίγη κουβεντούλα ... Λοιπόν, το παρακάτω είναι κομμάτι του άρθρου που σας έλεγα από το περιοδικό "ΕΝΥΔΡΕΙΟ". Στρώσιμο με αμμωνία Πρώτα απ’ όλα, το ενυδρείο πρέπει να είναι έτοιμο, στημένο στην βάση του, γεμάτο νερό και με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό να λειτουργεί άψογα. Για να γίνει σωστά και με ασφάλεια το “στρώσιμο με αμμωνία” είναι άκρως απαραίτητη η χρήση των δοκιμαστικών υγρών (test kits) για αμμωνία, νιτρώδη ιόντα και νιτρικά άλατα. Εννοείται ότι έχει προηγηθεί η επιλογή ψαριών χωρίς να έχει γίνει η αγορά τους ακόμα. Τώρα θα πρέπει να βρεθεί μια πηγή αμμωνίας που θα χρησιμοποιηθεί για την μέθοδο αυτή και τι καλύτερο από καθαρή, ανόθευτη αμμωνία, την οποία πολύ εύκολα προμηθεύεται κανείς από οποιοδήποτε φαρμακείο. Όμως, θέλει προσοχή να μην έχει πρόσθετες ουσίες όπως απολυμαντικά, χρωστικές ουσίες και αρωματικά τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τα ψάρια αφού είναι τοξικά για αυτά. Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστωθεί αν η αμμωνία είναι ανόθευτη είναι η μέθοδος της ανατάραξης. Αν αφρίσει, σημαίνει ότι είναι νοθευμένη και θα πρέπει να αποφευχθεί η χρήση της. Οι πιο συνηθισμένες αναλογίες μίγματος αμμωνίας - νερού που μπορούν να βρεθούν είναι ~6%, ~10% και ~28%. Βέβαια υπάρχει και σε άλλες, μεγαλύτερες αναλογίες αλλά η ασφαλέστερη για έναν αρχάριο θα έλεγα ότι είναι το μίγμα περιεκτικότητας 28%. Η ποσότητα αμμωνίας που πρέπει να προστεθεί για το στρώσιμο εξαρτάται αποκλειστικά από τον όγκο του ενυδρείου και την περιεκτικότητα του διαλύματος σε αμμωνία. Προσωπικά προτιμώ να κρατάω τα επίπεδα αμμωνίας κατά το στρώσιμο γύρω στα 3-5 mg/l μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους τα νιτρώδη ιόντα. Ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να υπολογιστεί η δοσολογία είναι να χρησιμοποιηθεί κάποιο δοχείο ή κουβάς συγκεκριμένης χωρητικότητας, π.χ. πέντε λίτρων. Αφού συμπληρωθεί με πέντε λίτρα νερό και προστεθεί αποχλωριωτικό υγρό (προσοχή να μην έχει την ιδιότητα να αποδεσμεύει ή να αφαιρεί την αμμωνία), θα πρέπει να προστίθεται σταδιακά μια μικρή ποσότητα αμμωνίας με την χρήση σταγονόμετρου ή σύριγγας έως ότου πάρουμε την επιθυμητή ένδειξη από το δοκιμαστικό υγρό για αμμωνία. Καταγράφεται η ποσότητα αμμωνίας που χρειάστηκε για τα πέντε λίτρα και έτσι είναι γνωστό πλέον πόση θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η αντίστοιχη ένδειξη και για τον συνολικό όγκο του ενυδρείου. αυτή είναι η αμμωνία που πρόσθεσα... Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - raeziel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Μαρτίου 2011 #66 Share 13 Μαρτίου 2011 Πάντως την θεωρώ ξεπερασμένη μέθοδο, γιατί έχει προχωρήσει η τεχνολογία.. Χωρίς παρεξήγηση πάντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Μαρτίου 2011 #67 Share 13 Μαρτίου 2011 Λοιπόν έβγαλα άκρη τελικά, άπλα δεν είχα διαβάσει καλά. Σίγουρα καλύτερα η αμμωνία να παράγεται με φυσικό τρόπο, γιατί το σύστημα γίνεται πιο εξισορροπημένο. Η μέθοδος της αμμωνίας είναι ξεπερασμένη τώρα πια, με τα μπουκάλια των βακτηρίων να λένε βάλτε ψάρια στις επόμενες 24ωρες. Αντί για ψάρια να ρίξεις αμμωνία; Δεν νομίζω ότι έχει νόημα.. Ξέρεις αν τα βακτήρια από το μπουκάλι θέλουν μόνο αμμωνία και όχι κάτι άλλο που παράγεται από τα ψάρια; Υ.Σ. Διάβασε εδώ Δια, εννοώ με χρήση μπουκαλιού βακτηρίων όπως λένε οι οδηγίες Εγω να διαβασω Πανο,η εσυ να γραφεις πιο προσεκτικα; Μην ξεχνας πως εγω ολα αυτα τα εχω διαβασει πολυ πριν απο σενα Παντα φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 13 Μαρτίου 2011 #68 Share 13 Μαρτίου 2011 Φιλε raziel με συγχωρεις για τους ορους "οργανικη και ανοργανη" εννοω οτι η αμμωνια που παραγουν τα ψαρια δεν αποτελειται απο τα ιδια συστατικά που αποτελειται η χημικη! Αν θελεις να συζητησουμε για το στρωσιμο μπορουμε να παμε ΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #69 Share 13 Μαρτίου 2011 (edited) Φιλε raziel με συγχωρεις για τους ορους "οργανικη και ανοργανη" εννοω οτι η αμμωνια που παραγουν τα ψαρια δεν αποτελειται απο τα ιδια συστατικά που αποτελειται η χημικη! Αν θελεις να συζητησουμε για το στρωσιμο μπορουμε να παμε ΕΔΩ Οκ. Αν και κάποια στιγμή θα περάσω και από το στέκι σας, να συζητήσουμε το θέμα και από κοντά. Την προηγούμενη φορά δεν μπόρεσα να έρθω, αλλά επλίζω μια από τις επόμενες Τετάρτες να τα καταφέρω. Υ.Γ. Μα κι εσείς ημέρα συνάντησης ορίσατε μέρα που έχει Champions League ? Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Θα προβληματιστώ μέχρι αύριο για το αν πρέπει να βάλω μαζί labido και demasoni, ή τα demasoni μόνα τους... (με έχει επιρρεάσει ο Κωστής που μου λέει να βάλω μόνο 1 χαρέμι labido....4 ψαράκια σε 210lt? πολύ λίγα μου φαίνονται ρε μαμώτο...δεν ξέρω...) Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2011 - raeziel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 13 Μαρτίου 2011 #70 Share 13 Μαρτίου 2011 Οκ. Αν και κάποια στιγμή θα περάσω και από το στέκι σας, να συζητήσουμε το θέμα και από κοντά. Την προηγούμενη φορά δεν μπόρεσα να έρθω, αλλά επλίζω μια από τις επόμενες Τετάρτες να τα καταφέρω. Το καλύτερο! Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά και να αναλύσουμε το θέμα αμμωνίας και στρωσίματος μέχρι εκεί που δεν πάει Υ.Σ. Άμα θες στείλε μου ένα πμ ή ανακοινωσε το στο θέμα για το AZMP πια Τετάρτη μπορείς, για να είμαι σίγουρα και εγώ εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 13 Μαρτίου 2011 #71 Share 13 Μαρτίου 2011 Οκ. Αν και κάποια στιγμή θα περάσω και από το στέκι σας, να συζητήσουμε το θέμα και από κοντά. Την προηγούμενη φορά δεν μπόρεσα να έρθω, αλλά επλίζω μια από τις επόμενες Τετάρτες να τα καταφέρω. Υ.Γ. Μα κι εσείς ημέρα συνάντησης ορίσατε μέρα που έχει Champions League ? Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Θα προβληματιστώ μέχρι αύριο για το αν πρέπει να βάλω μαζί labido και demasoni, ή τα demasoni μόνα τους... (με έχει επιρρεάσει ο Κωστής που μου λέει να βάλω μόνο 1 χαρέμι labido....4 ψαράκια σε 210lt? πολύ λίγα μου φαίνονται ρε μαμώτο...δεν ξέρω...) Να ερθεις οποτε θελεις! Θα συμφωνήσω με τον φιλο μου τον Καρυδα, διοτι απο αυτα τα 4 ψαρακια θα παρεις γεννες και θα γινου 6, 8, 16 και παει λέγοντας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #72 Share 13 Μαρτίου 2011 Να ερθεις οποτε θελεις! Θα συμφωνήσω με τον φιλο μου τον Καρυδα, διοτι απο αυτα τα 4 ψαρακια θα παρεις γεννες και θα γινου 6, 8, 16 και παει λέγοντας! Αν πω να βάλω μόνα τους 7-8 demasoni , θεωρείς οτι πάλι είναι υπερβολικό? Γιατί αν είναι να βάλω ένα από τα 2 είδη, θα προτιμούσα να βάλω demasoni. Μου φαίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα ψάρια (και μου αρέσουν και εμφανισιακά περισσότερο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 13 Μαρτίου 2011 Author #73 Share 13 Μαρτίου 2011 Το καλύτερο! Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά και να αναλύσουμε το θέμα αμμωνίας και στρωσίματος μέχρι εκεί που δεν πάει Υ.Σ. Άμα θες στείλε μου ένα πμ ή ανακοινωσε το στο θέμα για το AZMP πια Τετάρτη μπορείς, για να είμαι σίγουρα και εγώ εκεί Έγινε Πάνο. Θα σου στείλω πμ την προηγούμενη μέρα. Θα χαρώ κι εγώ να σας γνωρίσω και να ακούσω και τις εμπειρίες των παλαιότερων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 14 Μαρτίου 2011 #74 Share 14 Μαρτίου 2011 (edited) Εμείς δεν προτείνουμε χημική αμμωνία για το λεγόμενο στρώσιμο.Το ζήτημα είναι οτι εσύ είχες έτοιμο ενυδρείο το ξέστησες για να το στήσεις με άμμο αν κατάλαβα καλά. Ερωτηση φίλτρο που έτρεχε δεν είχες ;; με λίγα λόγια δεν είχες στρωμένο φίλτρο;οπότε δεν είχες και ιδιαίτερη αναγκη να στρώσεις από την αρχή απλώς θα μπορούσες να βοήθήσεις με stress zyme όπως είπες και εσύ. Από την άλλη το λέγόμενο στρώσιμο με αμμωνία δεν θά έλεγα οτι είναι και το πιο γρήγορο. Τελοσπάντων δεν θα έλεγα μετά την χρήση χημικής αμμωνίας να βάλεις αύριο ψάρια. Τελικά τί γίνεται και με το ερώτημα που έθεσα ; Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
raeziel 14 Μαρτίου 2011 Author #75 Share 14 Μαρτίου 2011 Τελικά τί γίνεται και με το ερώτημα που έθεσα ; ζητώ συγγνώμη, αλλά με τις τόσες απαντήσεις εκείνη την ώρα, δεν το είδα το μήνυμα. όσο για την ερώτηση, να απαντήσω πώς όντως είχα έτοιμο φίλτρο (αυτό που έτρεχε όλο τον προηγούμενο χρόνο το κοινωνικό), απλά όπως ανέφερα και πιο πριν, έκανα βλακεία και δεν κράτησα νερό από το ενυδρείο όταν το άδειασα για να το ξεστήσω, και έτσι έπλυνα το φίλτρο με νερό βρύσης. Επειδή έχω διαβάσει διάφορα γώρο από το θέμα, φοβήθηκα οτι χάλασε αρκετό μέρος από αυτή, και ακολούθησα την διαδικασία του στρωσίματος σαν να ήταν νέο φίλτρο. Απλά φαντάστηκα, πως όσο περισσότερη βιολογία είχε παραμείνει, τόσο πιο γρήγορα θα έστρωνε. Τελικά ο κύκλος του αζώτου ολοκληρώθηκε σε 2 εβδομάδες. Οι μετρήσεις πλέον είναι αυτές που αναφέρω πιο πάνω. Αυτά μέχρι χθές το βράδυ που συζητάγαμε... Γιατί σήμερα... πήγα επιτέλους και πήρα τα 4 labido και πλέον έχουν μπει στο ενυδρείο !! είναι απλά πανέμορφα !! από τις 18:00 που έχω γυρίσει και τα έβαλα μέσα, κάθομαι και τα παρατηρώ... Αν και δεν γνωρίζω ακόμα πολλά για τα συγκεκριμένα ψαράκια, έχω την εντύπωση πως τελικά ίσως να πήρα 2 αρσενικά και 2 θηλυκα (σύμφωνα με τον κανόνα οτι τα αρσενικά έχουν πιο έντονο το μαύρο χρώμα στα πτερύγια τους). Θα δείξει πάντως. Προς το παρόν ελπίζω να προσαρμοστούνε όσο το δυνατόν καλύτερα. Κάπου εδώ να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μου είπανε την γνώμη τους και με βοηθήσανε στο να ξεκινήσω κι εγώ την πρώτη μου προσπάθεια σε Αφρικανικό. Αυτές είναι κάποιες από τις πρώτες φωτογραφίες από το ενυδρείο. Έχω τραβήξει αρκετές, όπως και κάποια βιντεάκια, αλλά φαντάζομαι οτι πρέπει να μπούνε σε κάποια αντίστοιχη παρουσίαση στο μέλλον (δεν θα την αργήσω) . (και με τις 2 λάμπες ανοιχτές) (με μόνο αναμένη την ρόζ λάμπα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος