Jump to content

Νέο αφρικανικό

raeziel

Recommended Posts

φίλε Κωστή ευχαριστώ.

και κάτι τελευταίο. Η προσωπική σου γνώμη για τον αραγωνίτη ποιά είναι? είναι τόσο απαραίτητος (να ξεστήσω δλδ και να πάω να βάλω αραγωνίτη)? Και τί είναι το buffer?

συγνώμη και για τις αρκετές ερωτήσεις, αλλά όντας αρχάριος... :D:D

βασικα καλη επιτυχια σε οτι κανεις.

και εγω με αργους ρυθμους φτιαχνω το αφρικανικο.εμενα οι διαστασεις ειναι 1*40*60. και θα το τολμησω για malawi. θα βαλω μονο ενα χαρεμι και θα το κανω species tank.

πηρα αραγωνιτη 33 κιλα απο ενα παιδι εδω στο forum σε πολυ καλη τιμη.οποτε θα βρεις εδω μην πας να αγορασεις απο μαγαζι ειναι ακριβος.

απο ψαρια εχω μερικα σκευτει αλλα δεν βιαζομαι καθολου θα πρεπει να μαθω οσα περισσοτερα γινεται για αυτα που θελω να βαλω.

• Απαντήσεις 97
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

βασικα καλη επιτυχια σε οτι κανεις.

και εγω με αργους ρυθμους φτιαχνω το αφρικανικο.εμενα οι διαστασεις ειναι 1*40*60. και θα το τολμησω για malawi. θα βαλω μονο ενα χαρεμι και θα το κανω species tank.

πηρα αραγωνιτη 33 κιλα απο ενα παιδι εδω στο forum σε πολυ καλη τιμη.οποτε θα βρεις εδω μην πας να αγορασεις απο μαγαζι ειναι ακριβος.

απο ψαρια εχω μερικα σκευτει αλλα δεν βιαζομαι καθολου θα πρεπει να μαθω οσα περισσοτερα γινεται για αυτα που θελω να βαλω.

ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις ενυδρείου έχουμε φίλε gxsara. :D

το θέμα με τον αραγωνίτη είναι πως, αν πω να βάλω κι εγώ στο ενυδρείο, θα πρέπει να βγάλω την άμμο και το ψιλό χαλικάκι που έχω μέσα (έχω βάλει το πολύ ψιλό γκρι χαλίκι που είχα από πριν, κάτω κάτω). Η άμμος είναι μια λευκή, πολύ ψιλή, και μου άρεσε αισθητικά πολύ, και γι αυτό την πήρα κιολας. Βέβαια, παίζει να έχω κάνει και τρελή βλακεία έτσι όπως το έχω στήσει, γιατί αν τα ψάρια που θα βάλω σκάβουν αρκετά (που από οτι διαβάζω, οι περισσότερες αφρικάνες το κάνουν), τότε θα πάει η λευκή άμμος κάτω, και θα έρθει πάνω το χαλίκι, και τέλος πάντων θα μπερδευτεί και θα χαλάσει το όλο στήσιμο. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο, και δω ότι έχω και πρόβλημα με την διατήρηση της σκληρότητας του νερού, μπορεί να το ξεστήσω και να βάλω αραγωνίτη. Είδωμεν... :D

ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις ενυδρείου έχουμε φίλε gxsara. :D

το θέμα με τον αραγωνίτη είναι πως, αν πω να βάλω κι εγώ στο ενυδρείο, θα πρέπει να βγάλω την άμμο και το ψιλό χαλικάκι που έχω μέσα (έχω βάλει το πολύ ψιλό γκρι χαλίκι που είχα από πριν, κάτω κάτω). Η άμμος είναι μια λευκή, πολύ ψιλή, και μου άρεσε αισθητικά πολύ, και γι αυτό την πήρα κιολας. Βέβαια, παίζει να έχω κάνει και τρελή βλακεία έτσι όπως το έχω στήσει, γιατί αν τα ψάρια που θα βάλω σκάβουν αρκετά (που από οτι διαβάζω, οι περισσότερες αφρικάνες το κάνουν), τότε θα πάει η λευκή άμμος κάτω, και θα έρθει πάνω το χαλίκι, και τέλος πάντων θα μπερδευτεί και θα χαλάσει το όλο στήσιμο. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο, και δω ότι έχω και πρόβλημα με την διατήρηση της σκληρότητας του νερού, μπορεί να το ξεστήσω και να βάλω αραγωνίτη. Είδωμεν... :D

πιστευω θα ηταν καλυτερα τωρα να κανεις την αλλαγη πριν βαλεις ψαρια

πιστευω θα ηταν καλυτερα τωρα να κανεις την αλλαγη πριν βαλεις ψαρια

λυπάμαι τα 35 ευρώ που έδωσα για την λευκή άμμο. Συν αυτά που θα πρέπει να δώσω για τον αραγωνίτη. Θα την κάνω την προσπάθεια έτσι όπως το έχω, να κρατάω τις σκληρότητες ψηλά με σκευάσματα, και αν δω ότι είναι πολύ δύσκολο ή δεν γίνεται, τότε θα την κάνω την αλλαγή.

Είμαστε και σε δύσκολες οικονομικά εποχές :D ...οπότε καταλαβαίνεις...

Αν είναι να κάνεις κάποια αλλαγή, καλό είναι να την κάνεις από την αρχή πριν βάλεις τα ψάρια. Μετά θα είναι σαφώς πιο δύσκολο να αλλάξεις βυθό.

:D

οκ. να ρωτήσω τότε κάτι ακόμα.

έχω διαβάσει κάπου, ότι είναι καλό να μπαίνει στον πάτο του ενυδρείου (πριν ακόμα μπει η άμμος) ένα κομμάτι φελιζόλ, έτσι ώστε αν σκάψουν πολύ τα ψάρια, να μην βρεί κάποια πέτρα στο κάτω τζάμι. Αυτό είναι κάτι που όντως πρέπει να γίνει?

Κάποιος άλλος φίλος μου είπε ότι δεν κάνει να μπαίνουν φελιζόλ μέσα στο ενυδρείο, γιατί υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας νεκρής ζώνης.

Επίσης έχω και τον φόβο, μήπως και με το σκάψιμο χαλάσει η ισοροπία του στησίματος των πετρών, και πέσει καμία από ψηλά πάνω σε κανένα τζάμι. Φαντάζομαι όμως πως αν τις στήσω προσεκτικά (και η βάση του στησίματος είναι αρκετά πλατιά), δεν θα έχω πρόβλημα.

Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας για τα 2 παραπάνω θέματα? Εάν είναι πχ απαραίτητο το φελιζόλ, ε τότε σίγουρα θα το ξεστήσω και θα το ξαναφτιάξω από την αρχή.

Το φελιζόλ αν οι πέτρες στηθούν σωστά δεν είναι απαραίτητο. Ουσιαστικά δεν κινδυνεύεις από κάποια πτώση πέτρας, αλλά από την συγκέντρωση βάρους σε μερικούς κόκκους άμμου. Γι'αυτό πρώτα τοποθετείς τις πέτρες και από πάνω ρίχνεις την άμμο. Όταν μπει και το νερό θα πάει την άμμο παντού και θα δέσει την κατασκευή. Αν τώρα θες να βάλεις φελιζόλ, μπορείς να βάλεις, αλλά να ξέρεις ότι το κάνεις για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

Το φελιζόλ αν οι πέτρες στηθούν σωστά δεν είναι απαραίτητο. Ουσιαστικά δεν κινδυνεύεις από κάποια πτώση πέτρας, αλλά από την συγκέντρωση βάρους σε μερικούς κόκκους άμμου. Γι'αυτό πρώτα τοποθετείς τις πέτρες και από πάνω ρίχνεις την άμμο. Όταν μπει και το νερό θα πάει την άμμο παντού και θα δέσει την κατασκευή. Αν τώρα θες να βάλεις φελιζόλ, μπορείς να βάλεις, αλλά να ξέρεις ότι το κάνεις για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω, αν δεν βάλεις φελιζόλ, βάζεις την πέτρα να ακουμπάει το κάτω τζάμι. Είχα την εντύπωση πως κάτι τέτοιο θα ήταν λίγο επικίνδυνο.

Αφού πάντως δεν είναι απαραίτητο το φελιζόλ, τότε μικρό το κακό. Θα το αφήσω ως έχει... :D

Έγινε επεξεργασία - raeziel

η βιολογία είναι και πάλι έτοιμη !! :blink::hysterical:

και το λέω γιατί ξεστήνοντας το ενυδρείο πριν 2 εβδομάδες, έκανα την εξής βλακεία: ξέχασα να κρατήσω νερό από το ενυδρείο για να πλύνω το βιολογικό υλικό, και σαν μην έφτανε αυτό, δεν μου έκοψε να γεμίσω μια λεκάνη με νερό και να βάλω λίγο αντιχλώριο, οπότε και έπλυνα το υλικό με νερό βρύσης! :hysterical:

Έχω διαβάσει σε διάφορα posts ότι πλένοντας με νερό βρύσης, καταστρέφεται από ένα μεγάλο κομμάτι εώς και όλη η βιολογία του φίλτρου.

Αυτό που είδα λοιπόν εγώ (το καταγράφω απλά σαν προσωπική εμπειρία), είναι το εξής. Στα 210lt καθάρα που έχω στο ενυδρείο, πρόσθεσα 50ml καθαρή αμμωνία που πήρα από φαρμακείο. Χρειάστηκε 13 ημέρες για να φτάσω στο σημείο σήμερα να μετρήσω NH4=0 και NO2=0! :D

Αν κάποιος ξέρει πόσο καιρό χρειάζεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου με αμμωνία με καινούργιο βιολογικό υλικό, ας το αναφέρει, απλά για να δω κι εγώ αν είχε καταστραφεί τελείως το δικό μου ή όχι (φιλοσοφικό το ερώτημα). ;)

Πήρα και ενυδρειακό αλάτι για να ανεβάσω τις σκληρότητες (έριξα για πρώτη φορά πριν 1 ώρα). Σε πόση ώρα να μετρήσω? Μου έχει πει φίλος οτι σε 1-2 ώρες θα μπορώ να κάνω μια μέτρηση.

Με αυτά κι αυτά το νερό είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που μένει είναι να κάνω και μια μεγάλη αλλαγή νερού να καθαρίσουμε και από ΝΟ3 και είμαι κομπλέ!

Και το μόνο που έχει μείνει είναι να αποφασίσω επιτέλους τι ψάρια θα βάλω μέσα.

Οι τελευταίες σκέψεις είναι να βάλω μέσα 4 labidochromis yellow, να τα αφήσω μέσα μόνα τους για 3-4 μέρες, να πιάσουν τον χώρο τους, και μετά να βάλω και 5-6 demasoni.

Σκέφτομαι να το κάνω έτσι μιας που από ότι έχω διαβάσει τα labidochromis είναι πιο ήσυχα, οπότε φαντάζομαι πως αν τα βάλω ταυτόχρονα με τα demasoni ίσως υπάρξει θέμα.

Τον συγκεκριμένο συνδυασμό ψαριών τον είχε ένας φίλος στο ενυδρείο του για 2-3 χρόνια, και από ότι μου έλεγε δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα συμβίωσης.

Εσάς παιδιά ποια είναι η άποψη σας? Πώς σας φαίνεται σαν σκέψη?

Το ενυδρειακό αλάτι είναι χλωριούχο νάτριο (NaCl) και δεν ανεβάζει την γενική σκληρότητα (Gh) παρά μόνο το Tds. Η γενική σκληρότητα ανεβαίνει μόνο με μίγμα αλάτων, κυρίως του ασβεστίου και του μαγνησίου, π.χ. το cichlid lake salt της Seachem.

Το ενυδρειακό αλάτι είναι χλωριούχο νάτριο (NaCl) και δεν ανεβάζει την γενική σκληρότητα (Gh) παρά μόνο το Tds. Η γενική σκληρότητα ανεβαίνει μόνο με μίγμα αλάτων, κυρίως του ασβεστίου και του μαγνησίου, π.χ. το cichlid lake salt της Seachem.

φίλε μου, δικό μου το λάθος.

Το cichlid lake salt της Seachem έχω αγοράσει, απλά επειδή θυμόμουν το "salt" γι' αυτό έγραψα ενυδρειακό αλάτι. :D

λοιπόν, έχουμε και λέμε...

χθεσινές μετρήσεις:

KH=7

GH=10

μετρήσεις πριν λίγο (2-2,5 ώρες αφού έβαλα το μίγμα)

KH=7

GH=16

καμία αλλαγή στο KH.... :D

αν και άσχετο με το συγκεκριμένο topic, δεν μπορώ να μην το πώ..

Μόλις είδα οτι στο 10lt νάνο που έχω, γεννησε η μία θυληκιά guppίνα τουλάχιστον 5 (τόσα μπόρεσα να δω μέχρι στιγμής) μικρά !!

Πρώτη γέννα ever !!!

Εκπληκτικό!!!!

:hysterical::bigemo_harabe_net-105::rasp::rasp::rasp:

:D;)

:blink::hysterical::hysterical:

μετά από αυτό το πολύ ευχάριστο γεγονός, πίσω στα δικά μας πάλι...

λοιπόν, έχουμε και λέμε...

χθεσινές μετρήσεις:

KH=7

GH=10

μετρήσεις πριν λίγο (2-2,5 ώρες αφού έβαλα το μίγμα)

KH=7

GH=16

καμία αλλαγή στο KH.... ;)

Αν διάβασα καλά πιο πάνω έβαλες ενυδρειακό αλάτι για κιχλίδες, αν λοιπόν έβαλες μόνο αυτό η αύξηση αφορά μόνο την Ολική σκληρότητα GH ,αν θέλεις να αννεβάσεις ph και βέβαια kh πρέπει να χρησιμoποίησεις buffer αν λοιπόν πας για malawi από οτι κατάλαβα το buffer είναι αυτό http://www.seachem.com/Products/product_pa...lawiBuffer.html

Αν διάβασα καλά πιο πάνω έβαλες ενυδρειακό αλάτι για κιχλίδες, αν λοιπόν έβαλες μόνο αυτό η αύξηση αφορά μόνο την Ολική σκληρότητα GH ,αν θέλεις να αννεβάσεις ph και βέβαια kh πρέπει να χρησιμoποίησεις buffer αν λοιπόν πας για malawi από οτι κατάλαβα το buffer είναι αυτό http://www.seachem.com/Products/product_pa...lawiBuffer.html

Σωκράτη ευχαριστώ.

Απλά μια ερώτηση. Φαντάζομαι οτι και το buffer, ανεβάζει κι αυτό σχετικά γρήγορα τις τιμές των pH και ΚΗ (όπως έκανε σε 2 ώρες το αλάτι). Οπότε μετά από κάποιες ώρες μπορώ να ρίξω τα πρώτα μου ψάρια μέσα.

Σωκράτη ευχαριστώ.

Απλά μια ερώτηση. Φαντάζομαι οτι και το buffer, ανεβάζει κι αυτό σχετικά γρήγορα τις τιμές των pH και ΚΗ (όπως έκανε σε 2 ώρες το αλάτι). Οπότε μετά από κάποιες ώρες μπορώ να ρίξω τα πρώτα μου ψάρια μέσα.

Εφόσον είσαι έτοιμος από βιολογία γιατί οχι :D απλά θα έλεγα μην βάλεις τα ψάρια αμέσως μετά το buffer ,την επόμενη μέρα καλύτερα.

;)

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εφόσον είσαι έτοιμος από βιολογία γιατί οχι :D απλά θα έλεγα μην βάλεις τα ψάρια αμέσως μετά το buffer ,την επόμενη μέρα καλύτερα.

;)

για την επιλογή των ψαριών ποιά είναι η γνώμη σου? ελπίζω οτι θα τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους. Πάνω κάτω ίδιες συνθήκες νερού θέλουνε, πρόβλημα στην διατροφή δεν υπάρχει, και μπορεί τα labidochromis να είναι ήρεμα και τα demasoni πιο άγρια, αλλά από την άλλη τα labidochromis είναι και πιο μεγαλόσωμα, οπότε φαντάζομαι να συγκατοικήσουν μια χαρά! :blink:

Αύριο πρωί πρωί πάω για πέτρες, buffer, (ίσως και άμμο και να βγάλω το παλιό γκρι χαλίκι από κάτω τελείως) και τέλος παίρνω και τα ψαράκια και είμαι σούπερ! :hysterical:

Βάλε πρώτα τα labido ,ασε να περάσει λίγος καιρός και μετά βλέπουμε ,θέλει υπομονή το θέμα :D

μετά από ένα κουραστικό ΣΚ, το ενυδρείο πλέον είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα ψάρια!! ;)

το ενυδρείο ξεστήθηκε ξανά το Σάββατο και φτιάχτηκε από την αρχή. Η λευκή άμμος καθώς και το γκρι χαλίκι που υπήρχε κάτω από την άμμο, βγήκαν τελείως (φαντάζομαι οτι σε κάποια φάση θα ανακατευόταν με το σκάψιμο από τις κιχλίδες και θα γινόταν χάλια). Στην θέση τους μπήκαν 50 κιλά μπεζ χαλαζιακή άμμος.

Μπήκαν άλλα 30 κιλά πέτρες (επιπλέον στα 25 κιλά που υπήρχαν ήδη και που όντως ήταν λίγα), και προσπάθησα να τις τοποθετήσω έτσι ώστε να έχουν τα ψάρια όσο πιο πολλές κρυψώνες ήταν δυνατόν για τον χώρο που έχω.

Μπήκαν και κάποιες βαλλισνέριες (για την αισθητική του πράγματος αλλά και για την βιολογία του ενυδρείου).

Προστέθηκε στο νερό Cichlid Lake Salt καθώς και Malawi Buffer, και σε λίγο θα γίνουν και οι απαραίτητες μετρήσεις για την σκληρότητα και το pH του νερού.

Αύριο με το που σχολάσω από δουλειά, πάω σφαίρα σε pet shop και παίρνω τα 4 labidochromis που έχω σταμπάρει !!

Ελπίζω να χαρούν το σπίτι που τους φτιάχνω εδώ και 2-2,5 εβδομάδες. :D

Σε λίγο θα ανεβάσω και 1-2 φωτό (αν και το νερό είναι κάπως θολό ακόμα) να μου πείτε κι εσείς την γνώμη σας...

μετά από ένα κουραστικό ΣΚ, το ενυδρείο πλέον είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα ψάρια!! :blink:

το ενυδρείο ξεστήθηκε ξανά το Σάββατο και φτιάχτηκε από την αρχή. Η λευκή άμμος καθώς και το γκρι χαλίκι που υπήρχε κάτω από την άμμο, βγήκαν τελείως (φαντάζομαι οτι σε κάποια φάση θα ανακατευόταν με το σκάψιμο από τις κιχλίδες και θα γινόταν χάλια). Στην θέση τους μπήκαν 50 κιλά μπεζ χαλαζιακή άμμος.

Μπήκαν άλλα 30 κιλά πέτρες (επιπλέον στα 25 κιλά που υπήρχαν ήδη και που όντως ήταν λίγα), και προσπάθησα να τις τοποθετήσω έτσι ώστε να έχουν τα ψάρια όσο πιο πολλές κρυψώνες ήταν δυνατόν για τον χώρο που έχω.

Μπήκαν και κάποιες βαλλισνέριες (για την αισθητική του πράγματος αλλά και για την βιολογία του ενυδρείου).

Προστέθηκε στο νερό Cichlid Lake Salt καθώς και Malawi Buffer, και σε λίγο θα γίνουν και οι απαραίτητες μετρήσεις για την σκληρότητα και το pH του νερού.

Αύριο με το που σχολάσω από δουλειά, πάω σφαίρα σε pet shop και παίρνω τα 4 labidochromis που έχω σταμπάρει !!

Ελπίζω να χαρούν το σπίτι που τους φτιάχνω εδώ και 2-2,5 εβδομάδες. :D

Σε λίγο θα ανεβάσω και 1-2 φωτό (αν και το νερό είναι κάπως θολό ακόμα) να μου πείτε κι εσείς την γνώμη σας...

Λοιπόν συνονόματε καλη επιτυχεία ευχομαι! ;)

Να ξέρεις πως βιασύνες δέν χρειάζονται!Η υπομονή πάει πακέτο με το χόμπυ αυτό!

Να προσεχεις τις κινήσεις σου και να ξέρεις οτι όσο καλα βηματα κανεις στην αρχή τοσο καλα θα παει και στο μέλλον το ενυδρείο!

Να κάνεις καλή προσαρμογή στα ψάρια σου γιατι το νερό του καταστήματος σίγουρα δεν θα εχει τις τιμές του δικού σου νερού!!

Λοιπόν συνονόματε καλη επιτυχεία ευχομαι! :D

Να ξέρεις πως βιασύνες δέν χρειάζονται!Η υπομονή πάει πακέτο με το χόμπυ αυτό!

Να προσεχεις τις κινήσεις σου και να ξέρεις οτι όσο καλα βηματα κανεις στην αρχή τοσο καλα θα παει και στο μέλλον το ενυδρείο!

Να κάνεις καλή προσαρμογή στα ψάρια σου γιατι το νερό του καταστήματος σίγουρα δεν θα εχει τις τιμές του δικού σου νερού!!

Κώστα ευχαριστώ πολύ.

Να σε ρωτήσω κάτι. Στο κοινωνικό που είχα μέχρι πρότινος, η προσαρμογή που έκανα στα ψάρια πριν τα βάλω μέσα, ήταν το να βάζω νερό από το ενυδρείο μου στην σοακούλα, να περιμένω 4'-5', να αδειάζω το μισό νερό τις σακούλας, και το ίδιο από την αρχή 3-4 φορές.

Το νερό του κοινωνικού όμως ήταν φαντάζομαι πάνω-κάτω το ίδιο με αυτό του καταστήματος.

Τώρα θέλει κάποιου άλλου είδους προσαρμογή?

αυτές είναι και οι πρώτες φωτογραφίες:

(έτσι ήταν μέχρι προχθές το πρωί)

post-40569-1300022943_thumb.jpg

και μετά το νέο στησιμό από την αρχή που ξεκίνησα το Σάββατο πρωί και τελέιωσε πριν 2 ώρες, έγινε έτσι:

post-40569-1300022951_thumb.jpg post-40569-1300022958_thumb.jpg

καλύτερες και περισσότερες φώτο θα ανεβάσω πλέον όταν μπούνε και τα ψαράκια μου, όπου και θα κάνω την σχετική παρουσίαση στην αντίστοιχη ενότητα του φόρουμ.

Κώστα ευχαριστώ πολύ.

Να σε ρωτήσω κάτι. Στο κοινωνικό που είχα μέχρι πρότινος, η προσαρμογή που έκανα στα ψάρια πριν τα βάλω μέσα, ήταν το να βάζω νερό από το ενυδρείο μου στην σοακούλα, να περιμένω 4'-5', να αδειάζω το μισό νερό τις σακούλας, και το ίδιο από την αρχή 3-4 φορές.

Το νερό του κοινωνικού όμως ήταν φαντάζομαι πάνω-κάτω το ίδιο με αυτό του καταστήματος.

Τώρα θέλει κάποιου άλλου είδους προσαρμογή?

Βάλε τη σακούλα στο ενυδρείο να πάρει θεμοκρασία....βαζε νεράκι λίγο λίγο μεχρι να γεμισει η σακούλα και μετα πιασε τα ψαρια με την αποχη και βάλτα στο ενυδρείο.Η διαδικασία καλό θα ήταν να διαρκέσει περισσότερο απο 15 λεπτά.

Μου αρέσει το νεο set up! :D

Βάλε τη σακούλα στο ενυδρείο να πάρει θεμοκρασία....βαζε νεράκι λίγο λίγο μεχρι να γεμισει η σακούλα και μετα πιασε τα ψαρια με την αποχη και βάλτα στο ενυδρείο.Η διαδικασία καλό θα ήταν να διαρκέσει περισσότερο απο 15 λεπτά.

Μου αρέσει το νεο set up! :blink:

οκ. Την σακούλα φαντάζομαι οτι πρέπει να την πλένω και λίγο με κάποιο wettex(μόνο νερό) από έξω πριν την βάλω στο ενυδρέιο, γιατί μπορεί να είναι και λίγο βρώμικη. Να μην μπαίνουν και σκουπιδάκια στο νερό του ενυδρείου.

Και εμένα μου άρεσε αρκετά το ενυδρείο μετά τις αλλαγές! Έχω 1 ώρα που κάθομαι και το χαζεύω (και δεν έχει και ψάρια ακόμα μέσα). :D;)

οκ. Την σακούλα φαντάζομαι οτι πρέπει να την πλένω και λίγο με κάποιο wettex(μόνο νερό) από έξω πριν την βάλω στο ενυδρέιο, γιατί μπορεί να είναι και λίγο βρώμικη. Να μην μπαίνουν και σκουπιδάκια στο νερό του ενυδρείου.

Και εμένα μου άρεσε αρκετά το ενυδρείο μετά τις αλλαγές! Έχω 1 ώρα που κάθομαι και το χαζεύω (και δεν έχει και ψάρια ακόμα μέσα). :D;)

Σύνηθες φαινόμενο στο χωρο μας!!!! :blink::hysterical::hysterical:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...