Jump to content

Reef @ Alimos

malawimbuna

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Λεω να παρουσιασω το ενυδρειο μου 450lt + sump 80lt μιας και εχει περασει καιρος απο το παλιο ποστ και ενω περασα και απο κυβο, που ομως ηταν λιγα τα λιτρα και η συνηθεια δεν αλλαζει τελικα και επεστρεψα στα ιδια (λιτρα) :-D :-D

Το συστημα τρεχει περιπου 6 μηνες

Ενυδρειο : Anubia 1,50m (υπερχηληση, τρυπα στο τζαμι)

Βαση: του ενυδρειου

Skimmer : Bubble mangus nac7 cone 1500

Κυκλοφορια: vortech mp40w, 1 tunze 6025, eheim compact 3000( επιστροφη), 1 sunsun 5000

Θερμοστατης : eheim 300w

Φωτισμος main : 2 x 60watt led

Φωτισμος sump :6 watt led

ανθρακας, αντιφωσφορος .... σταμάτησε ο reactor μιας και τις επομενες μερες ξεκινα balling

και φοτο..

DSC_0068.jpg

DSC_0093.jpg

DSC_0081.jpg

DSC_0080.jpg

DSC_0083.jpg

DSC_0072.jpg

DSC_0092.jpg

DSC_0074.jpg

DSC_0071.jpg

DSC_0069.jpg

DSC_0087copy.jpg

DSC_0089.jpg

:D:D:D:D

Πολυ καλο αποτελεσμα.

Πες μου σε παρακαλω την γνωμη σου για την vortech mp40w.

Δεν ειναι ικανη απο μονη της να καλυψει το ενυδρειο σου;Δεν ανταποκρινεται στη φημη και τα χαρακτηριστικα της;

Ευχαριστω :D

Πολυ καλο αποτελεσμα.

Πες μου σε παρακαλω την γνωμη σου για την vortech mp40w.

Δεν ειναι ικανη απο μονη της να καλυψει το ενυδρειο σου;Δεν ανταποκρινεται στη φημη και τα χαρακτηριστικα της;

Ευχαριστω :D

Ευχαριστώ

Δεν εχω παραπονο..και με το παραπανο, συμπληρωμα( νεκρα σημεια, αναταραξη) σε λιγο καιρο λεω να τοποθετησω ακομα μια απο την απεναντι μερια και να δουλευουν μαζι και οι αλλες θα φυγουν..

Ευχαριστώ

Δεν εχω παραπονο..και με το παραπανο, συμπληρωμα( νεκρα σημεια, αναταραξη) σε λιγο καιρο λεω να τοποθετησω ακομα μια απο την απεναντι μερια και να δουλευουν μαζι και οι αλλες θα φυγουν..

Ρωτησα γιατι οι γνωμες για τη συγκεκριμενη αντλια διίστανται αφου απο καποιους εχω ακουσει τα καλυτερα,ενω απο καποιους αλλους εχουν εκφραστει καποια παραπονα,οπως πχ για νεκρα σημεια...............

Ευχαριστω για την απαντηση :D

Ρωτησα γιατι οι γνωμες για τη συγκεκριμενη αντλια διίστανται αφου απο καποιους εχω ακουσει τα καλυτερα,ενω απο καποιους αλλους εχουν εκφραστει καποια παραπονα,οπως πχ για νεκρα σημεια...............

Ευχαριστω για την απαντηση :D

Δεν υπάρχει περίπτωση νεκρών σημείων με Vortech και ιδιαίτερα με 2 σαραντάρες, εκτός και εαν έχει μπαζώσει κάποιος το ενυδρείο με βράχο!!!

Γιά 60άρα που δεν ξέρω κάποιον να έχει, ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

Δεν υπάρχει περίπτωση νεκρών σημείων με Vortech και ιδιαίτερα με 2 σαραντάρες, εκτός και εαν έχει μπαζώσει κάποιος το ενυδρείο με βράχο!!!

Γιά 60άρα που δεν ξέρω κάποιον να έχει, ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

Μπορει να ειναι ακριβο και απο τα τοπ μηχανηματα,αλλα ειδικα για το θεμα κυκλοφορια σε reef ενυδρειο,ποτε δεν θα φτασουμε σε σημειο να λεμε δεν υπαρχει περιπτωση.........

Πανεμορφο! Μου αρεσε το ματακι που κρεμεται απο το φωτιστικο, για να μη στο ματιαξουν,ε? Καλα εκανες!

Μπορει να ειναι ακριβο και απο τα τοπ μηχανηματα,αλλα ειδικα για το θεμα κυκλοφορια σε reef ενυδρειο,ποτε δεν θα φτασουμε σε σημειο να λεμε δεν υπαρχει περιπτωση.........

Πολυ σωστα....

Δεν μιλάμε γιά θάλασσα, και έτσι ο τόνος υπερβολής δεν θα πρέπει να θεωρείται off,διαφορετικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε και εαν πρέπει να έχουμε θαλασσινό ενυδρείο.

Πολύ ωραίος....

:D

Πές μας λίγο για τα φωτιστικά σου.

Ειναι led?

Σε αυτα βασίζεις τον φωτισμό των sps?

Έγινε επεξεργασία - giannispass

Να πω οτι το ενυδρειο ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο απο κοντα!! Ιδιαιτερα οταν δουλευουν μονο τα μλπε led.

Βαλε ρε Νικο μια φωτο μονο με το μπλε φωτισμο!! :D

Ετχαριστώ :D

Πολύ ωραίος....

:D

Πές μας λίγο για τα φωτιστικά σου.

Ειναι led?

Σε αυτα βασίζεις τον φωτισμό των sps?

Ο φωτισμος βασιζεται μόνο σε led ειναι απο το www.houseofled.gr και ειναι εδω: Led 60watt

nikoloutso : Θα ανεβασω φωτο το βραδακι..

Και μερικές με τα μπλε οπως ζητησε ο nikoloutso αν και οι φωτο δεν μπορουν να δειξουν το 100%, ρτην πραγματικοτητα τα χρωματα ειναι πολυ πιο ζωντανα.

1copy.jpg

2-1.jpg

3-1.jpg

Απο κοντα ειναι ακομα καλυτερο και τα led σουπερ απλα!!!! Πρεπει να κανονισουμε κανα καφε παλι...να δω και το λευκοστερνο που εχω αδυναμια!!

Σου ειπα οτι εχω ερωτευτει τη γονιοπορα στη γωνια αριστερα?? :D

Θελω κι εγω!!! :D

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Εχει περάσει λιγο καιρός και καθώς εχουν γινει καποιες αλλαγες ειπα να κανω ενα update στο τι εγινε καθως να βαλω καποιες νεες φωτο

Πλέον εχει ξεκινησει το βalling

επίσης εφυγαν τα 2 μεγαλα ψαρια(veliferum και λευκοστερνος), ωστε μπουν καποια αλλα στις επομενες εβδομαδες.

Το κυριοτερο ,αλλαξε η διαρυθμηση το βραχου στα αριστερα( τα ζοανθους κατεβηκαν πατωμα και επισης αλλαξε το sump. Κοπηκε το επιπλο και μπηκε καινουργιο κατω απο το ενυδρειο παραλληλα σε περισσοτερα λιτρα..

και φωτο...

DSC_0135.jpg

DSC_0133.jpg

DSC_0132.jpg

DSC_0129.jpg

DSC_0140.jpg

DSC_0136.jpg

DSC_0124.jpg

DSC_0139.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...