Jump to content

Ερωτησεις

gante

Recommended Posts

Εβαλα μπολι απο στρωμενο ενυδρειο (ευχαριστω πολυ Geosid) και δυο ριζες vallisneria gigantea ( παλι geosid) θα ανεβασω και φωτο να μου πειτε την γνωμη σας.

Ευχαριστω.

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εβαλα μπολι απο στρωμενο ενυδρειο (ευχαριστω πολυ Geosid) και δυο ριζες vallisneria gigantea ( παλι geosid) θα ανεβασω και φωτο να μου πειτε την γνωμη σας.

Ευχαριστω.

Περιμενουμε φωτο ..... :D:D:D

Περιμενουμε φωτο ..... :D:D:D

Το απογευμα Γιωργο.

Καλημέρα ανεβάζω μια φωτό. απο τις πέτρες που πρόσθεσα για να μου πείτε την γνώμη σας.

post-15895-1299492795_thumb.jpg

Απο φωτισμό το ενυδρείο εχει δυο τ5 39w η μια λευκή και η άλλη ροζ για φυτεμένο πρέπει να αντικ/σω κάποια για να δείχνει ποιο όμορφο το ενυδρείο? Γενικά οι κιχλίδες θελουν έντονο φωτισμό ή χαμηλό?

Τα ψάρια απαιτήσεις σε φως δεν έχουν, φυτά απαιτητικά δεν θα βάλεις, οπότε σου αρκεί ένας φωτισμός για να βγάζει τα όμορφα χρώματα των ψαριών σου και να τα χαζεύεις.

Συνήθως με μια λάμπα Τ8 στα 4000-6000 kelvin αρκεί. Στην περίπτωση σου δυο Τ5 39w μου φαίνεται πολύ και τον βλέπω και από την φωτογραφία πολύ έντονο.

:D

Τα ψάρια απαιτήσεις σε φως δεν έχουν, φυτά απαιτητικά δεν θα βάλεις, οπότε σου αρκεί ένας φωτισμός για να βγάζει τα όμορφα χρώματα των ψαριών σου και να τα χαζεύεις.

Συνήθως με μια λάμπα Τ8 στα 4000-6000 kelvin αρκεί. Στην περίπτωση σου δυο Τ5 39w μου φαίνεται πολύ και τον βλέπω και από την φωτογραφία πολύ έντονο.

Να κανω μια δωκιμη και να αφησω μονο την ροζ λαμπα στην θεση κοντα στο τζαμι της φατσας?

Να κανω μια δωκιμη και να αφησω μονο την ροζ λαμπα στην θεση κοντα στο τζαμι της φατσας?

Καλό μου ακούγεται.

Ετσι δουλευα και εγω το δικό μου ενυδρείο!

Επειδή η πλάτυ του ενυδρείου θα έχει λιγότερο φως θα σου δινει μεγαλύτερη αισθηση βάθους! :D

Ετσι δουλευα και εγω το δικό μου ενυδρείο!

Επειδή η πλάτυ του ενυδρείου θα έχει λιγότερο φως θα σου δινει μεγαλύτερη αισθηση βάθους! :D

Το προβλημα ειναι οτι αν βγει η μια λαμπα δεν δουλευει η αλλη οποτε θα κανω αλλη πατεντα με καποια ειδικα φιλτρα που τυλιγονται στις λαμπες οπου θα μειωσουν και τα kelvin. Αν θελω μπορω να αλλαξω και το χρωμα. Οταν γινει θα ανεβασω φωτο. και την ονομασια των φιλτρων.

Το προβλημα ειναι οτι αν βγει η μια λαμπα δεν δουλευει η αλλη οποτε θα κανω αλλη πατεντα με καποια ειδικα φιλτρα που τυλιγονται στις λαμπες οπου θα μειωσουν και τα kelvin. Αν θελω μπορω να αλλαξω και το χρωμα. Οταν γινει θα ανεβασω φωτο. και την ονομασια των φιλτρων.

Τυλιξε τη μια λαμπα με αλουμινοχαρτο :D

Καλησπερα θελω να μοθ πειτε την γνωμη σας για τα ψαρακια που λεω να βαλω στο ενυδρειο.

Πετρας

Julidochromis Trancriptus

Kοχυλοψαρα

Neolamprologus Multifaciatus

Ή

Neolamprologus Caudopunatus

εαν και ειναι θεμα γουστου .... μου αρεσουν τα multifasciatus :D

Καλησπερα θελω να μοθ πειτε την γνωμη σας για τα ψαρακια που λεω να βαλω στο ενυδρειο.

Πετρας

Julidochromis Trancriptus

Kοχυλοψαρα

Neolamprologus Multifaciatus

Ή

Neolamprologus Caudopunatus

Να συμφωνήσω με τον Geosid πιο πάνω τα multies τα θεωρώ πιο έυκολα ψάρια ,ας ξεκινήσουμε με αυτά και μετά από καιρό βλέπουμε αν θα κάνουμε μια αλλαγή με punks.

Για τα julies κανένα πρόβλημα.

Σωκρατη-Prince αυτα ειναι τα ψαρακια που θελω να μου πειτε τι ειναι.

post-15895-1299705571_thumb.jpgpost-15895-1299705628_thumb.jpg

Ειναι με σβηστα τα φωτα γιατι δεν θα τα εβγαζα φωτο. διαφορετικα.

εινα λαμπιντοχρομιδες και ειναι μαλαουι!αν καταληξεις σε αυτα τοτε βαλε 1 αρσενικο με 2-3 θυλικα! καλη συνεχεια!

εινα λαμπιντοχρομιδες και ειναι μαλαουι!αν καταληξεις σε αυτα τοτε βαλε 1 αρσενικο με 2-3 θυλικα! καλη συνεχεια!

Απο την φωτο. βλεπεις θυληκο αρσενικο?

Λαμπιντο ειναι οπως σου ειπε μολις και ο Σακης και κανε αυριο καλυτερα αυτο που ειπαμε νωριτερα στο azmp. :D

Λαμπιντο ειναι οπως σου ειπε μολις και ο Σακης και κανε αυριο καλυτερα αυτο που ειπαμε νωριτερα στο azmp. :D

Αυτο θα γινει αυριο τα βγαζω και κανω αυτο που ειπαμε ευχαριστω. ;)

Καλησπερα τα ψαρακια απο τις φωτο βγηκαν και εβαλα 6 μικρα λαμπιντο (σιγουρα αυτη τη φορα) απο γεννα που με αυτα θα μεινω μεχρι να παρουν λιγο τα πανω τους.

Ευχαριστω τον Σωκρατη, τα παιδια που με συμβουλεψαν εχθες και τον Γιωργο απο το Ζωοφιλια για τα ψαρακια.

• 4 weeks later...

Βαζω και μερικες φωτο απο τα ψαρακια και το ενυδρειο.

post-15895-1301815386_thumb.jpgpost-15895-1301815427_thumb.jpg

Τα ψαρακια ειναι μικρα ακομη και θα μεινουν μονα τους για μερικους μηνες μεχρι να μεγαλωσουν για να βγει χαρεμι και τοτε θα μπει και ανα αλλο χαρεμακι. Αυτο βλεπω να γινεται απο Σεμπτεβρη.

Και παλι ευχαριστω τον Σωκρατη για την βοηθεια του τα ψαρακια ειναι απιστευτα.

Τα ψαράκια είναι όντως απίστευτα και όταν μεγαλώσουν θα δεις πόσο καθαρά είναι τα συγκεκριμένα. Ωραίο στήσιμο και ωραίες πέτρες. Μόλις κάτσει και η άλγη θα γίνει τέλειο. Να το χαίρεσαι.

:P

Τα ψαράκια είναι όντως απίστευτα και όταν μεγαλώσουν θα δεις πόσο καθαρά είναι τα συγκεκριμένα. Ωραίο στήσιμο και ωραίες πέτρες. Μόλις κάτσει και η άλγη θα γίνει τέλειο. Να το χαίρεσαι.

:P

Σε ευχαριστω αν και λεω να βαλω μερικες πετρες ακομη για παραπανω κρυψωνες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...