gante 1 Μαρτίου 2011 #1 Share 1 Μαρτίου 2011 Καλησπερα σε ολους σημερα που γυρισα στο σπιτι βρηκα δυο κουτες στο σαλονι με ενα ωραιο περιτυλιγμα και γραμμενο πανω σε καρτα το ονομα μου, αμεσως ξετυλιγω και να ενα καινουριο 190λιτρο με την βαση του. Εκει που ελεγα να μεινω με το θαλασσινο τωρα λεω να στησω και το δωρο για κιχλιδες. Εχω ενα εξωτερικο φιλτρο για 1000 λ/ω και 20 κιλα αραγωνιτη για αρχη. Θελω να μου πειτε τι ψαρακια μπορω να βαλω σε αυτα τα λιτρα και τι aquaspace να φτιαξω? Γενικα τι πρεπει να κανω για ενα σωστο ενυδρειο? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Μαρτίου 2011 #2 Share 1 Μαρτίου 2011 Καλησπερα σε ολους σημερα που γυρισα στο σπιτι βρηκα δυο κουτες στο σαλονι με ενα ωραιο περιτυλιγμα και γραμμενο πανω σε καρτα το ονομα μου, αμεσως ξετυλιγω και να ενα καινουριο 190λιτρο με την βαση του. Εκει που ελεγα να μεινω με το θαλασσινο τωρα λεω να στησω και το δωρο για κιχλιδες. Εχω ενα εξωτερικο φιλτρο για 1000 λ/ω και 20 κιλα αραγωνιτη για αρχη. Θελω να μου πειτε τι ψαρακια μπορω να βαλω σε αυτα τα λιτρα και τι aquaspace να φτιαξω? Γενικα τι πρεπει να κανω για ενα σωστο ενυδρειο? Ευχαριστω. Καλως ήλθες στην Αφρικη.Το κυριοτερο ακι δυσκολοτερο ισως στην Αφρικη ειναι η επιλογη των καταλληλων ψαριων.Ζωτικης σημασιας ειναι το μηκος,και επειτα το πλατος.Το υψος δεν μας ενδιαφερει ιδιατερα.Θα μπορουσες να μας δωσεις ακριβεις διαστασεις;Εχεις δει καποιο ψαρι που να σε ενδιαφερει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 1 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 1 Μαρτίου 2011 Καλως ήλθες στην Αφρικη.Το κυριοτερο ακι δυσκολοτερο ισως στην Αφρικη ειναι η επιλογη των καταλληλων ψαριων.Ζωτικης σημασιας ειναι το μηκος,και επειτα το πλατος.Το υψος δεν μας ενδιαφερει ιδιατερα.Θα μπορουσες να μας δωσεις ακριβεις διαστασεις;Εχεις δει καποιο ψαρι που να σε ενδιαφερει; Ναι dimitrios ειναι 100χ 41wx53h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 1 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 1 Μαρτίου 2011 Απο ψαρακια δεν εχω ψαξει αλλα θα μπει ενα ειδος σε χαρεμακι οταν θα εχω τισ σωστες συνθηκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Μαρτίου 2011 #5 Share 1 Μαρτίου 2011 Απο ψαρακια δεν εχω ψαξει αλλα θα μπει ενα ειδος σε χαρεμακι οταν θα εχω τισ σωστες συνθηκες. Εχεις επιλεξει λιμνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 1 Μαρτίου 2011 #6 Share 1 Μαρτίου 2011 Καλως ήλθες και απο μένα στην Αφρική και καλή αρχή! Το συγκεκριμένο ενυδρείο λογο σχήματος επιτρέπει την τοποθέτηση πετρών απο την πισω γωνία προς το εμπρος κοιλο τζάμι με τετοιο τροπο ωστε να μοιάζουν με μια φυσική κατακρήμνιση. Κανε την αναζήτηση σου εδω στο θεμάτικο της Αφρικής παρε ιδέες για το set up και την συνθεση ψαριών και για οτι χρειαστείς το συζηταμε ξανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 1 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 1 Μαρτίου 2011 Εχεις επιλεξει λιμνη; Λεω για καποιο ειδος Tanganyika αν ειναι εφικτο. Εσυ τι μου προτεινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Μαρτίου 2011 #8 Share 1 Μαρτίου 2011 Λεω για καποιο ειδος Tanganyika αν ειναι εφικτο. Εσυ τι μου προτεινεις? Μια χαρα η ταγκανικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Μαρτίου 2011 #9 Share 1 Μαρτίου 2011 Χρησιμες πληροφοριες θα βρεις εδω για ψαρια της Τανγκανικα(και οχι μονο) http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48915 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 1 Μαρτίου 2011 #10 Share 1 Μαρτίου 2011 Φιλε gante εχε υπο'ψη πως αν πας σε κιχλίδες Τανγκανικα μπορεις να βάλεις ενα ζευγαράκι απο μικρά βραχόψαρα και ενα χαρεμάκι απο κοχυλόψαρα. Μικρά βραχόψαρα: Julidochromis, N.brichardi, N.daffodil Κοχυλόψαρα: N.multifaciatus, N. brevis, Altolamprologus compressiceps "shell" Τα παραπάνω είδη θα τα βρείς εύκολα.Για αποφυγή εντονης επιθετηκότητας στο ενυδρείο ιδανικό θα θεωρούσα το Julidochromis transcriptus απο τα μικρά βραχόψαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 1 Μαρτίου 2011 #11 Share 1 Μαρτίου 2011 Σε κοχυλοψαρα θα εβαζα 2 χαρεμια κοχυλοψαρα Κωστα στις 2 ακρες ισως του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 1 Μαρτίου 2011 #12 Share 1 Μαρτίου 2011 Μπορείς να το κανονίσεις να γίνει και στο δικό μου σπίτι αυτό; Θα σου δώσω διεύθυνση...και κλειδιά αν χρειαστεί! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Καλογέμιστο φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 2 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 2 Μαρτίου 2011 Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες, σημερα εβαλα λιγες πετρες και μπλε αφισα στην πλατη. Το ph να αρχισω να το μετραω απο τωρα και να το ρυθμισω με αλατι? Οταν καθαρισει το νερο θα βαλω φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paliosdimitris 2 Μαρτίου 2011 #14 Share 2 Μαρτίου 2011 Καλώς ήρθες στην Ήπειρο με τα φανταστικά ψαράκια. Αν πάς σε MALAWI κάνε ένα SPECIES με όποιο είδος ΜBUNA θέλεις! Έχει πολλές επιλογές Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 2 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 2 Μαρτίου 2011 Να και φωτο απο τις πρωτες πετρες που εβαλα σημερα θα μπουν και αλλες ποιο μετα. Το εσωτερικο φιλτρο θα το βγαλω και θα αφησω μονο το εξωτερικο 1000 λ/ω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 2 Μαρτίου 2011 #16 Share 2 Μαρτίου 2011 Να και φωτο απο τις πρωτες πετρες που εβαλα σημερα θα μπουν και αλλες ποιο μετα. Το εσωτερικο φιλτρο θα το βγαλω και θα αφησω μονο το εξωτερικο 1000 λ/ω ? Μια χαρά παει! Δεν θελω να σε αγχώσω αλλα ψαχτο λιγο με τις πετρες μηπως αποτελούνται απο τιποτα περιεργο(βαρεα μεταλλα π.χ) και παθουμε καμια ζημιά.Το χρωμα τους με αγχωνει λιγο. Οσο για το εσωτεριεκό εγω θα έλεγα να το κρατήσεις και να το γεμίσεις σφουγγαρι και βαζεις και το εξωτερικο γεματο βιολογικο υλικό! Υ.Γ.1 Νομιζα οτι το ενυδρειο σου ηταν το trigon γι'αυτό και σε προηγουμενο ποστ μου εγραψα αυτο : "Το συγκεκριμένο ενυδρείο λογο σχήματος επιτρέπει την τοποθέτηση πετρών απο την πισω γωνία προς το εμπρος κοιλο τζάμι με τετοιο τροπο ωστε να μοιάζουν με μια φυσική κατακρήμνιση." Με συγχωρεις μπερδευτηκα! Υ.Γ.2 Ελα στο meeting point αν θες να πιουμε καφεδακι και να τα πουμε και απο κοντα...εγω σε καμια ωρα θα ειμαι πανω...ο καρυδας ειναι ηδη εκει! (Η προσκληση ισχυει και για ολους τους αναγνώστες αυτού του ποστ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 2 Μαρτίου 2011 Author #17 Share 2 Μαρτίου 2011 Μια χαρά παει! Δεν θελω να σε αγχώσω αλλα ψαχτο λιγο με τις πετρες μηπως αποτελούνται απο τιποτα περιεργο(βαρεα μεταλλα π.χ) και παθουμε καμια ζημιά.Το χρωμα τους με αγχωνει λιγο. Οσο για το εσωτεριεκό εγω θα έλεγα να το κρατήσεις και να το γεμίσεις σφουγγαρι και βαζεις και το εξωτερικο γεματο βιολογικο υλικό! Υ.Γ.1 Νομιζα οτι το ενυδρειο σου ηταν το trigon γι'αυτό και σε προηγουμενο ποστ μου εγραψα αυτο : "Το συγκεκριμένο ενυδρείο λογο σχήματος επιτρέπει την τοποθέτηση πετρών απο την πισω γωνία προς το εμπρος κοιλο τζάμι με τετοιο τροπο ωστε να μοιάζουν με μια φυσική κατακρήμνιση." Με συγχωρεις μπερδευτηκα! Υ.Γ.2 Ελα στο meeting point αν θες να πιουμε καφεδακι και να τα πουμε και απο κοντα...εγω σε καμια ωρα θα ειμαι πανω...ο καρυδας ειναι ηδη εκει! (Η προσκληση ισχυει και για ολους τους αναγνώστες αυτού του ποστ) Σημερα δεν καταφερα να ερθω στο meeting point αλλα την επομενη Τεταρτη θα προσπαθησω να ερθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 4 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 4 Μαρτίου 2011 Καλημερα εχω βρει περες ασβεστολιθικες απο παιδι στο φορουμ να τις βαλω στο ενυδρειο ή να βαλω αλλες λογο οτι εχω τον αραγωνιτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Μαρτίου 2011 #19 Share 4 Μαρτίου 2011 Καλημερα εχω βρει περες ασβεστολιθικες απο παιδι στο φορουμ να τις βαλω στο ενυδρειο ή να βαλω αλλες λογο οτι εχω τον αραγωνιτη? Να τις βάλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 5 Μαρτίου 2011 Author #20 Share 5 Μαρτίου 2011 Kαλημέρα εχθές πήρα απο φίλο του φόρουμ γύρο στα 20 κιλά ασβεστολιθικές πέτρες και τις πρόσθεσα μαζι με τις αλλες που εχω. Θέλω να ρωτήσω για τα υλικά του φίλτρου τωρα που ειναι νωρίς και μπορώ να κανω εύκολα αλλαγή, εχω ένα εξωτερικό 1000 λ/ω με τρείς κάδους οπου στον κάτω εχω substrat, στον μεσαίο εχω siporax στον πανω κάδο αυτη την στιγμη εχω σφουγκαρια θα πρεπει να βαλω καρβουνο και αν ναι ποιο μου προτεινεται? Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Μαρτίου 2011 #21 Share 5 Μαρτίου 2011 O άνθρακας δεν σου χρειάζεται. Κράτησε τον στο ντουλάπι σου μήπως σου χρειαστεί μελλοντικά πχ μετά από θεραπεία. Πάνω μπορείς να βάλεις ενυδρειακό βαμβάκι (filter wool) για να σου κρατάει καθαρά τα υλικά και να μην μπουκώνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 5 Μαρτίου 2011 Author #22 Share 5 Μαρτίου 2011 O άνθρακας δεν σου χρειάζεται. Κράτησε τον στο ντουλάπι σου μήπως σου χρειαστεί μελλοντικά πχ μετά από θεραπεία. Πάνω μπορείς να βάλεις ενυδρειακό βαμβάκι (filter wool) για να σου κρατάει καθαρά τα υλικά και να μην μπουκώνουν. Σε ευχαριστω εχω βαμαβακι. Και κατι αλλο εχω και ενα εξωτερικο φιλτρο eheim 2211 να το βαλω και αυτο και να καταργησω το εσωτερικο? και αν ναι τι υλικα να βαλω στο 2211? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Μαρτίου 2011 #23 Share 5 Μαρτίου 2011 Εγώ θα σου πρότεινα, όπως κι ο Prince παραπάνω, να κρατήσεις το εσωτερικό, να χρησιμοποιήσεις και το εξωτερικό που έχεις με 1000l/h και θα είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MakChem 5 Μαρτίου 2011 #24 Share 5 Μαρτίου 2011 Kαλημέρα εχθές πήρα απο φίλο του φόρουμ γύρο στα 20 κιλά ασβεστολιθικές πέτρες και τις πρόσθεσα μαζι με τις αλλες που εχω. Θέλω να ρωτήσω για τα υλικά του φίλτρου τωρα που ειναι νωρίς και μπορώ να κανω εύκολα αλλαγή, εχω ένα εξωτερικό 1000 λ/ω με τρείς κάδους οπου στον κάτω εχω substrat, στον μεσαίο εχω siporax στον πανω κάδο αυτη την στιγμη εχω σφουγκαρια θα πρεπει να βαλω καρβουνο και αν ναι ποιο μου προτεινεται? Ευχαριστω. Για τον ενεργό άνθρακα υπάρχουν 3 απόψεις - "σχολές", όσον αφορά στη χρήση του. Η 1η "σχολή' λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μετά από κάποια θεραπεία, με στόχο την ολοκληρωτική αφαίρεση της δραστικής φαρμακευτικής ουσίας. Η 2η "σχολή" προτείνει την περιοδική χρήση του ενεργού άνθρακα, π.χ. 10 ημέρες / μήνα. Η 3η "σχολή" προτείνει τη μόνιμη χρήση ενεργού άνθρακα με στόχο τη μόνιμη απορρόφηση - αφαίρεση των οργανικών ενώσεων από το ενυδρειακό περιβάλλον. Κάθε μία από τις 3 "σχολές" έχει τα δικά της επιχειρήματα. Κατά την άποψή μου, η ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου, η συχνότητα και η ποσότητα τροφής, η συχνότητα και ο όγκος των αλλαγών νερού είναι μερικοί πολύ σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν το ποιά από τις 3 "σχολές" θα ακολουθήσει κάποιος χομπίστας στο ενυδρείο του. Εγώ προσωπικά ακολουθώ στα ενυδρεία μου τη 2η και 3η "σχολή" και δίνω μεγάλο βάρος στα πλεονεκτήματα που παρέχει η περιοδική ή η μόνιμη χημική φίλτρανση. Έχω χρησιμοποιήσει και προτείνω τους ενεργούς άνθρακες των Seachem, Brightwell, Api, Tropical. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Μαρτίου 2011 #25 Share 5 Μαρτίου 2011 Απόψεις υπάρχουν σίγουρα πολλές και τι το καλύτερο απ'το να ακούγονται όλες. Από εκεί και πέρα καλό είναι εκτός από αυτά που μας λένε, να κάνουμε κι εμείς την έρευνα μας για να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για το ενυδρείο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος