kostas82 1 Μαρτίου 2011 #1 Share 1 Μαρτίου 2011 θα ηθελα να ρωτησω τους αλμυρους σε τι kh μου προτεινουν να διατηρω το νερο στο συστημα μου δεδομενου οτι φιλοξενω ακροπορες , τρεχει c.r. και προσθετω βοτκα για πηγη ανθρακα.Ακομα ο c.r. εχει την ταση να το πηγαινει στο 7,5 οσο εχει περιπου και το nsw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Μαρτίου 2011 #2 Share 1 Μαρτίου 2011 θα ηθελα να ρωτησω τους αλμυρους σε τι kh μου προτεινουν να διατηρω το νερο στο συστημα μου δεδομενου οτι φιλοξενω ακροπορες , τρεχει c.r. και προσθετω βοτκα για πηγη ανθρακα.Ακομα ο c.r. εχει την ταση να το πηγαινει στο 7,5 οσο εχει περιπου και το nsw Eκτός απο τον γνωστό μπούσουλα τιμών στο Kh, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό....προσωπικά κρατώ ψηλά το Κh, περίπου στο 11 με 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 1 Μαρτίου 2011 #3 Share 1 Μαρτίου 2011 Tι εννοείς μπούσουλας τιμών? Εγω εχω calcium reactor και εχω ΚΗ 12 στο ενυδρείο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Μαρτίου 2011 #4 Share 1 Μαρτίου 2011 Tι εννοείς μπούσουλας τιμών? Εγω εχω calcium reactor και εχω ΚΗ 12 στο ενυδρείο μου. Αυτο το γνωστό βρε, περί 7 με 12 Kh Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 1 Μαρτίου 2011 Author #5 Share 1 Μαρτίου 2011 Eκτός απο τον γνωστό μπούσουλα τιμών στο Kh, δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό....προσωπικά κρατώ ψηλά το Κh, περίπου στο 11 με 12. Tι εννοείς μπούσουλας τιμών? Εγω εχω calcium reactor και εχω ΚΗ 12 στο ενυδρείο μου. σας ευχαριστω και τους δυο παιδια ειδα μερικους που το κρατανε πιο χαμηλα βεβαια αυτοι δουλευουν ζεοβιτ στα ενυδρεια τους κ.α. να ρωτησω τι υλικο δουλευεις γιαννη στον ριακτορα εγω εβαλα αρμ ,ασβεστιο και μαγνησιο ειναι ενταξει αλλα το kh πεφτει συνεχως και αναγκαζομαι να προσθετω σκονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Μαρτίου 2011 #6 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) σας ευχαριστω και τους δυο παιδια ειδα μερικους που το κρατανε πιο χαμηλα βεβαια αυτοι δουλευουν ζεοβιτ στα ενυδρεια τους κ.α. να ρωτησω τι υλικο δουλευεις γιαννη στον ριακτορα εγω εβαλα αρμ ,ασβεστιο και μαγνησιο ειναι ενταξει αλλα το kh πεφτει συνεχως και αναγκαζομαι να προσθετω σκονη Eδω και λίγο καιρό που έπρεπε να ανανεώσω τα υλικά, κατέληξα σε Brightwell Aquatics ασβέστιο και μαγνήσιο, και είμαι μιά χαρά με το Kh, με συνεχώς σταθερές τιμές περίπου στο 12. Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 1 Μαρτίου 2011 #7 Share 1 Μαρτίου 2011 Αυτο το γνωστό βρε, περί 7 με 12 Kh Κατα τη γνώμη μου δεν είναι μπουσουλάς τιμών το 7 με 12 ! Είναι η μικρότερη ...με την μεγαλύτερη τιμή ! Ειναι τεράστια συζήτηση ,όταν στή φύση είναι το 7 !!!! Οποίος έχει διαβάσει το παράδειγμα του calfo , με τις μπίλιες ... αυτο που λέει οτι στο σύνολο θα είναι 10 ! είτε η 7 Ca kai 3 kH ή 3Cα και 7 kH ή 5 Ca με 5kH ... δηλαδή ή το ένα απο τα δύο θα έχει "μεγιστη τιμή '' !!! Οχι και τα δύο !!! Απο την άλλη , επι του πρακτέου , έγω με CR έιχα 11kH & Ca 480 !!! Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει , ενός είδους ιοντική ανισορροπία ? Και τί αντίκτυπό έχει ? Τώρα έχω kH=8 με όπου σταθεροποιηθεί τπ Ca (ca>400) Ειχε ξανα ειπωθεί πίο παλιά (πριν 3 χρόνια ) σε αυτο το ποστ ...... μπράβο frakto .. στο παράδειγμα του Calfo τι καταλαβαίνεις ότι θα γίνει αν ρίξουμε μια κόκκινη μπίλια παραπάνω ? θα φύγει μια άσπρη μπίλια έξω ? για την <καθίζηση> έχεις ακούσει ? ψάχνω να βρω ένα <μηχάνημα > υπολογισμού – ελέγχου της ισορροπίας kh – ca .. για να δεις κάτι ενδιαφέρον .. με τον saltasos !!!!! Δεν το ξέχασα .... Δεν ξέρω .... ποια είναι η γνώμη σας ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 1 Μαρτίου 2011 #8 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) το λινκ ξεχασα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...14511&st=40 Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - frakto Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 1 Μαρτίου 2011 #9 Share 1 Μαρτίου 2011 To kh ειναι αμεσα συνδεσιμο με το ca νομιζω οσο ποιο υψηλες τιμες ασβεστιου εχουμε τοσο ποιο χαμιηλο kh και το αντιστροφο!! Νομιζω παντος οτι το υψηλο kh 11-12 ειναι αυτο που με κερδιζει στα ενυδρειο σε σχεση με χαμηλοτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 1 Μαρτίου 2011 #10 Share 1 Μαρτίου 2011 Απο τότε που χρησιμοποιώ Α/Ο το kH είναι σταθερό στο 8kH (πριν ήταν στο 10kH). Εχω προσέξει ότι δύσκολα ανεβαίνει γιατί μάλλον έχω ψηλό ασβέστιο 460ppm. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο δεν ξέρω, πάντως έτυχε αυτή η αλλαγή μετά την αγορά Α/Ο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 1 Μαρτίου 2011 #11 Share 1 Μαρτίου 2011 To kh ειναι αμεσα συνδεσιμο με το ca νομιζω οσο ποιο υψηλες τιμες ασβεστιου εχουμε τοσο ποιο χαμιηλο kh και το αντιστροφο!! Νομιζω παντος οτι το υψηλο kh 11-12 ειναι αυτο που με κερδιζει στα ενυδρειο σε σχεση με χαμηλοτερο! Μεχρι το >Ca <kH ή το αντίθετο οκ !!! kH 11-12 με τι Ca ? <400 ? Μην ξεχνάμε ότι η θάλασσα έχει kH7 me Ca 400 ! Περιπου !!! Απο τότε που χρησιμοποιώ Α/Ο το kH είναι σταθερό στο 8kH (πριν ήταν στο 10kH). Εχω προσέξει ότι δύσκολα ανεβαίνει γιατί μάλλον έχω ψηλό ασβέστιο 460ppm. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο δεν ξέρω, πάντως έτυχε αυτή η αλλαγή μετά την αγορά Α/Ο... +1 !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 1 Μαρτίου 2011 #12 Share 1 Μαρτίου 2011 παιδια επειδη ο φιλος kostas82 βαζει και βοτκα στο συστημα του το ιδανικο kh που προτεινεται βαση οσων εχω διαβασει ειναι το φυσικο δηλ. της θαλασσας 7-8 και οχι παραπανω, πολλοι που χρησιμοποιουν votka dosing εχουν δει αρνητικα αποτελεσματα σε υψηλοτερα kh οπως καψιματα στις ακρες τον sps κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 1 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 1 Μαρτίου 2011 παιδια επειδη ο φιλος kostas82 βαζει και βοτκα στο συστημα του το ιδανικο kh που προτεινεται βαση οσων εχω διαβασει ειναι το φυσικο δηλ. της θαλασσας 7-8 και οχι παραπανω, πολλοι που χρησιμοποιουν votka dosing εχουν δει αρνητικα αποτελεσματα σε υψηλοτερα kh οπως καψιματα στις ακρες τον sps κ.α. η αληθεια ειναι πως οι ακροπορες δειχνουν πιο χαρουμενες σε οταν ειναι 7,5-8 (ανοιγουν περισοτερο οι πολυποδες) ακομα μερικες φορες που εφτασε στο 9,5 ειδα καψιμο στην βαση τους μπορει να ηταν και τυχαιο , αυτη τη στηγμη το ασβεστιο παιζει στα 440 με 1400 μαγνησιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 1 Μαρτίου 2011 #14 Share 1 Μαρτίου 2011 εγω πιστευω πως οι καλυτερες τιμες ειναι οι ''φυσικες'' αρκει να ειναι ΣΤΑΘΕΡΕΣ αυτο πιστευω πως ειναι το μυστικο και εννοειται po4 ,no3 οσο πιο κοντα στο μηδεν... (λιγο το mg θα χαμηλωνα στο 1300 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 1 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 1 Μαρτίου 2011 μωρε και εγω να το χαμηλωσω θελω αλλα ελα που το αρμ το υλικο στο ριακτορα το κραταει ψηλα μαλλον θα ανεβασω λιγο το ph στο ριακτορα να κατεβει και το ασβεστιο λιγο ,λογικα θα ακολουθησει και το μαγνησιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 1 Μαρτίου 2011 #16 Share 1 Μαρτίου 2011 To kh ειναι αμεσα συνδεσιμο με το ca νομιζω οσο ποιο υψηλες τιμες ασβεστιου εχουμε τοσο ποιο χαμιηλο kh και το αντιστροφο!! Νομιζω παντος οτι το υψηλο kh 11-12 ειναι αυτο που με κερδιζει στα ενυδρειο σε σχεση με χαμηλοτερο! Η πράξη δεν μου έχει δείξει κάτι τέτοιο, αφού έχω και ψηλό ασβέστιο και ψηλό ΚΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 1 Μαρτίου 2011 #17 Share 1 Μαρτίου 2011 λογικα ετσι ειναι που λες ,απλα το mg αργει να πεσει οπως και να ανεβει οποτε δεν χρειαζονται βιασυνες... το μονο που θα σου πω ειναι να προσεχεις με την βοτκα γιατι θελει να ''παιζεις'' με συνεση και να μετρας no3 συχνα για να μην ''στεγνωση'' το συστημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 2 Μαρτίου 2011 #18 Share 2 Μαρτίου 2011 Η πράξη δεν μου έχει δείξει κάτι τέτοιο, αφού έχω και ψηλό ασβέστιο και ψηλό ΚΗ. Μα δεν είναι παράλογο αυτό που λες.Από ότι έχω καταλάβει έχεις Kh 11με 12 και ca 420+. Οπότε η πράξη αυτή σου δείχνει ακριβώς την αλληλεξάρτηση των δύο στοιχείων. 1 mEq/L αλκαλικότητα (2.8KH) + Calcium 20ppm Δηλαδή για 1 mEq/L αλκαλικότητα ή αλλιώς 2.8KH ο calcium reactor προσθέτει 20ppm ασβέστιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την στιγμή που έχουμε 400p.p.m. ασβέστιο και 10ΚΗ , εάν θέλουμε να παμε το ασβέστιο μεσώ του reactor στο 450 θα πρέπει να παμε το ΚΗ στο 17. 3,6 mEq/L αλκαλικότητα (10KH) - Calcium 400ppm = 6 mEq/L αλκαλικότητα (17KH) + Calcium 450ppm Βέβαια και εδώ διαφοροποιήσεις(μικρές) υπάρχουν και είναι λογικό καθώς υπάρχουν και διαφορετικές εταιρίες με έμφαση η κάθε μια σε διαφορετικά στοιχεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 2 Μαρτίου 2011 #19 Share 2 Μαρτίου 2011 Μα δεν είναι παράλογο αυτό που λες.Από ότι έχω καταλάβει έχεις Kh 11με 12 και ca 420+. Οπότε η πράξη αυτή σου δείχνει ακριβώς την αλληλεξάρτηση των δύο στοιχείων. 1 mEq/L αλκαλικότητα (2.8KH) + Calcium 20ppm Δηλαδή για 1 mEq/L αλκαλικότητα ή αλλιώς 2.8KH ο calcium reactor προσθέτει 20ppm ασβέστιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την στιγμή που έχουμε 400p.p.m. ασβέστιο και 10ΚΗ , εάν θέλουμε να παμε το ασβέστιο μεσώ του reactor στο 450 θα πρέπει να παμε το ΚΗ στο 17. 3,6 mEq/L αλκαλικότητα (10KH) - Calcium 400ppm = 6 mEq/L αλκαλικότητα (17KH) + Calcium 450ppm Βέβαια και εδώ διαφοροποιήσεις(μικρές) υπάρχουν και είναι λογικό καθώς υπάρχουν και διαφορετικές εταιρίες με έμφαση η κάθε μια σε διαφορετικά στοιχεία. Μα και εγω αυτό λέω και συμφωνώ μαζί σου.Απλά απάντησα στον φίλο πριν που υπέθεσε ότι συμβαίνει το αντίθετο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 2 Μαρτίου 2011 #20 Share 2 Μαρτίου 2011 Η γνωμη μου ειναι πως δεν πολυαρεσκομαι στο Kh πανω απο 7-8. Το kh στα fiji και στην ινδονησια ειναι 6,5-7.Βεβαια εχω ακουσει και κατι αλλο.Οσοι ασχολουνται με δοσομετρηκες εχουν το kh τους στο 7 max ενω οσοι παιζουν με ριακτορα 9 Plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 2 Μαρτίου 2011 #21 Share 2 Μαρτίου 2011 Ο nervas που διατηρεί ενυδρείο αποκλειστικά με σκληρά, απ ότι έλεγε το ΚΗ του είναι στα 6,5 περίπου αλλά σταθερό σ αυτή τη τιμή και μάλλον εκεί βρίσκεται το "κουμπί" Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 2 Μαρτίου 2011 #22 Share 2 Μαρτίου 2011 Μα και εγω αυτό λέω και συμφωνώ μαζί σου.Απλά απάντησα στον φίλο πριν που υπέθεσε ότι συμβαίνει το αντίθετο. Δεν είναι παράλογο , με χρήση CR να είναι ψηλά και το Kh & Ca !!!! Αυτο που έχω αρχίσει και σκέφτομαι , είναι εάν αυτο ειναι φυσιολογικό !!! Ας πουμε , σύμφωνα με τον θωρημα του calfo δεν είναι...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 2 Μαρτίου 2011 #23 Share 2 Μαρτίου 2011 Σε χαμηλα kh ειναι υποτιθεται το ιδανικο γιατι προσεγγιζει τις φυσιολογικες συνθηκες αλλα δεν απεχει και πολυ η καταστροφη.Θελει εμπειρια και να εισαι απο επανω συνεχεια γιατι λαθοι δεν συνχωρουνται.Οπως φυσικα και οι μεθοδοι zeovit κτλ που απαιτουν χαμηλο kh. Αν εχεις ορεξη καντο,αν οχι αστο οπως ειναι και θα εισαι μια χαρα οπως ειμαστε ολοι. Τα μ****α κοραλια δεν ανεχονται πολυ ψηλο kh αλλα τα σκληρα θα το τιμησουν δεοντος,οποτε πας στην μεση λυση και εισαι οκ. Κατ' εμε δεν αξιζει κατι τετοιο (χαμηλο kh)γιατι αν κανεις μια ερευνα θα δεις ζημιες που εχουν γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 2 Μαρτίου 2011 Author #24 Share 2 Μαρτίου 2011 soft δεν εχω.. οποτε θα μπορουσα να το κρατησω στο 11 με 12 χωρις προβληματα βασιλη; απο την αλλη γιατι οσοι δουλευουν δοσομετρηκες και ζεοβιτ πρεπει να το κρατανε στο 7-8; και εσυ αρμ δεν εχεις βαλει; το κη ποσο στο κραταει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 3 Μαρτίου 2011 #25 Share 3 Μαρτίου 2011 soft δεν εχω.. οποτε θα μπορουσα να το κρατησω στο 11 με 12 χωρις προβληματα βασιλη; απροβληματιστα απο την αλλη γιατι οσοι δουλευουν δοσομετρηκες και ζεοβιτ πρεπει να το κρατανε στο 7-8;ετσι απαιτει η μεθοδος αυτη και εσυ αρμ δεν εχεις βαλει; το κη ποσο στο κραταει; Εγω εχω της ELOS δεν εβρισκα τιποτα αλλο οταν εψαχνα,αλλα ειναι μια χαρα.Το KH ειναι ψηλα εμενα,εχω παψει να μετραω βλεπω απο τα κοραλια αν ειναι οκ η οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος