KokkinosK 1 Μαρτίου 2011 #1 Share 1 Μαρτίου 2011 Παρ' όλο που ασχολούμε με το χόμπυ μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια - από πιτσιρικάς- και είχα πάντα 1-2 δισκάκια στα community ενυδρεία που είχα ποτέ πριν μου συστήσει το forum ένας φίλος δεν είχα ακούσει για την άμμο Carat 6 που απο ότι φαίνεται χρησιμοποιούν οι περισσότεροι που ασχολούνται με τους δίσκους. Μπορεί να μου πεί κάποιος ποια είναι τα προτερήματά της έναντι του κλασικού χαλικιού, και ποιά η καλύτερη κοκκομετρία? Έχω δει σε ενυδρεία λευκή άμμο που σβολιάζει ή που έχει πρασινίσει από την άλγη αλλά δεν είδα τέτοιες ενδείξεις σε όσα Video και φωτογραφίες έχω δει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 1 Μαρτίου 2011 #2 Share 1 Μαρτίου 2011 Kαι όμως, αν δεν προσέξεις ακόμα και η carat σβολιάζει και πιάνει και άλγη και όλα. Απλά στα βίντεο επειδή με τον φωτισμό γίνεται πολύ φωτεινή δεν φαίνεται. Και το κακό με την carat είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και καλή σκούπα στις αλλαγές. Σίγουρα με αυτή την άμμο χρειάζεσαι καλή κυκλοφορία στον πυθμένα και πολλά κορύντορας. Δες το δικό μου βιντεάκι... Αν προσέξεις στα ζουμ τι σκ... υπάρχει κάτω αν και δεν φαίνεται καλά θα καταλάβεις.... Πάντως ότι και να πούμε αξίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 1 Μαρτίου 2011 Author #3 Share 1 Μαρτίου 2011 Kαι όμως, αν δεν προσέξεις ακόμα και η carat σβολιάζει και πιάνει και άλγη και όλα. Απλά στα βίντεο επειδή με τον φωτισμό γίνεται πολύ φωτεινή δεν φαίνεται. Και το κακό με την carat είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και καλή σκούπα στις αλλαγές. Σίγουρα με αυτή την άμμο χρειάζεσαι καλή κυκλοφορία στον πυθμένα και πολλά κορύντορας. Δες το δικό μου βιντεάκι... Αν προσέξεις στα ζουμ τι σκ... υπάρχει κάτω αν και δεν φαίνεται καλά θα καταλάβεις.... Πάντως ότι και να πούμε αξίζει... Πρωτα -πρώτα το ενυδρείο σου είναι τέλοιο. Μπράβο, πολύ καλή δουλειά και τα ψάρια φαίνεται πως το εκτιμούνε. Όοσν αφορά την Carat τώρα, αφού όπως μου λες και συ και πρασινίζει και σφολιάζει, γιατί τόσος ντόρος? Γιατί λες και συ τελικά πως ότι και να πούμε αξίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 1 Μαρτίου 2011 #4 Share 1 Μαρτίου 2011 Για μενα και κατα την ταπεινη μου γνωμη,αμμος(οποια και αν ειναι αυτη) και δισκοι δεν... Ξερω οτι ακουγεται αντιφατικο με τα οσα εχουν γραφτει,ειπωθει απο πολλους, αλλα!! Ας μου πει καποιος τι προσφερει εκτος απο την αισθητικη πλευρα;;;για μενα τιποτα. 1.Δυσκολη στο να καθαριστει 2.Σχεδον παντα πιανει αλγη 3.Αν δεν ειαι καλη ποιοτικα σβολιαζει 4.Το βασικοτερο μειονεκτημα για μενα οτι το αργοτερο μετα απο 2-3 μηνες μεσα στο ενυδρειο αρχιζουν και δημιουργουνται αερια (εχουν ανοιχτει πολλα ποστ για αυτο το θεμα)το οποιο μπορουν να προκαλεσουν διαφορα στα ψαρια μας αν δεν το προσεξουμε ισως και θανατο, Νομιζω οτι ειναι σοβαρα μειονεκτηματα. Εχε υπ'οψην σου οτι μιλαμε για δισκους εκτροφης και οχι για αγρια ψαρια το οποιο τα εκτροφης δεν εχουν δει ποτε αμμο, δεν εχουν ζησει ποτε σε αμμο,και στην τελικη δεν τους προσφερις κατι. ΟΙ απαιτησεις των δισκων ειναι απλες, καθαρο νερο,καλο και πολυ φαγητο και οσο το δυνατον καλες για τους δισκους παραμετρους του νερου. Δυστηχως οι δισκοι δεν αναγνωριζουν τα γουστα μας εκτος απο μερικα ξυλα για να αισθανονται καποια ασφαλεια σε καποιες περιπτωσεις..το καλο φαγητο και το καθαρο νερο.Και θα μου πεις τωρα μα ενυδρειο χωρις αμμο;;; δεν θα ειναι ασχημο ή αντιαισθητικο;;Πρεπει να ξεκαθαρισεις με τον εαυτο σου τι σε ενδιαφερει περισσοτερο,η αισθητικη και η ομορφια του ενυδρειου σου ή οι δισκοι;;Εμενα παντως με εχουν κερδισει οι δισκοι και θελω να τους προσφερω την ουσια.... Οποτε για μενα το ενυδρειο bare bοττοm ειναι μονοδρομος(το τονιζω για μενα)Απο τοτε που πεταξα την αμμο εχω βρει την ησυχια μου... σχεδον παντα καθαρο ενυδρειο,νερο, γιατι παντα κατα την αλλαγη δεν μενει τιποτα στον πατο(κανοντας σκουπα) και φιλε μου τελεια και παυλα μονον ετσι μπορει να λες οτι εχεις καθαρο ενυδρειο. Αυτα απο μενα και ευχομαι καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 1 Μαρτίου 2011 #5 Share 1 Μαρτίου 2011 Όοσν αφορά την Carat τώρα, αφού όπως μου λες και συ και πρασινίζει και σφολιάζει, γιατί τόσος ντόρος? Γιατί λες και συ τελικά πως ότι και να πούμε αξίζει? Οι δισκοι συνηθως βοσκουν στο βυθο του ενυδρειου και στην ασπρη αμμο βρισκουν ευκολα την τροφη. Φιλε εχω την carat 6 σχεδον 2 χρονια και ειναι κατασπρη σαν αλευρι οπως την 1η μερα που την εβαλα !!! Σκουπα δεν εχω κανει ποτε, το βασικο ειναι η σωστη κυκλοφορια στο ενυδρειο. Απεχει μακραν απο τις αλλες, για μενα αξιζει τα λεφτα της, και το κυριοτερο δεν χρειαζεται ξεβγαλμα την ριχνεις κατευθειαν μεσα, ακομα και με νερο στο ενυδρειο καθεται και δεν θολωνει το νερο Μια προχειρη φοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 1 Μαρτίου 2011 #6 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) Οι δισκοι συνηθως βοσκουν στο βυθο του ενυδρειου και στην ασπρη αμμο βρισκουν ευκολα την τροφη. Γεια σου Billy!! Εγω να ρωτησω..δηλαδη χωρις την αμμο δεν την βρισκουν την τροφη ευκολα;; Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 1 Μαρτίου 2011 #7 Share 1 Μαρτίου 2011 Γεια σου συντεκνε Απ ολα αυτα που εγραψα αυτο κρατησες Την βρισκουν αλλα στην αμμο ειναι πιο ευκολο Βare bottom ενυδρειο εγω σε σαλονι δεν θα εβαζα, ειναι και θεμα αισθητικης !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 1 Μαρτίου 2011 #8 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) ωρε κουζουλε αυτο το διαβασες;; Πρεπει να ξεκαθαρισεις με τον εαυτο σου τι σε ενδιαφερει περισσοτερο,η αισθητικη και η ομορφια του ενυδρειου σου ή οι δισκοι;;Εμενα παντως με εχουν κερδισει οι δισκοι και θελω να τους προσφερω την ουσια.... Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 1 Μαρτίου 2011 #9 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) Η ερωτηση του φιλου ειναι σχετικα με την αμμο carat 6, και οχι για για ενυδρειο με βυθο η χωρις !!! Οποτε δεν εχει νοημα να συζηταμε για bare bottom ενυδρειο, κι εμεις που εχουμε αμμο μας εχουν κερδισει οι δισκοι και τους προσφερουμε την ουσια οπως λες κι εσυ Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - disc-postman Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 1 Μαρτίου 2011 #10 Share 1 Μαρτίου 2011 Κοιτα επειδη στο τελος θα χαλασουμε το θεμα του φιλου και δεν ειναι σωστο θα σου πω αυτο και σταματω εδω. και ποια ειναι ρε billy η ουσια;;;η καλη και η ποιοτικη αμμος;;; Εγω δεν αμφισφητησα οτι δεν προσπαθει καποιος ή εσυ να προσφερεις το καλυτρο για τα ψαρια ,και στο φιναλε και στην δικη σου φωτο η αμμος σου εχει αερια απο κατω και μπιχλα ...δες την καλα σε μεγενθυση(2-3 cm κατω απο την πανω πλευρα της αμμου) οποτε αυτα που γραφω αφορουν και την carat 6. Αντε καλο βραδυ και μια συγνωμη απο μενα στον φιλο που ανοιξε το ποστ για ξεφυγα λιγο απο την ερωτηση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 1 Μαρτίου 2011 #11 Share 1 Μαρτίου 2011 επειδη ολα αυτα που λετε περι αμου με ενδιαφερουν........γιατι ειναι στα σχεδια το στησιμο ενος ριο300 και εχω μπει στο δειλειμα να μην βαλω αμο αλλα να βαλω 1-3mm ψηλο χαλαζιακο χαλικη που με τοσο ψηλο δεν εχου προβλημα ουτε τα πλεκο ουτε τα κορυ,και αυτο εχω τωρα δηχως τα προβληματα που αναφερετε για την αμο......περαν απο αποψη αισθιτικης που εμενα προσοπικα μ'αρεσει καλητερα το χαλαζιακο... ποια η διαφορα αναμεσα τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 1 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 1 Μαρτίου 2011 Κοίτα, όσον αφορά στην αισθητική, μου αρέσει το ίδιο ένας ολόασπρος βυθός με έναν από μαύρο χαλίκι. Το θέμα είναι αν έχοντας 2-3 πόντους άσπρη άμμο έχεις το αισθητικό αποτέλεσμα, και λόγω του μικρού βάθους (ύψους της άμμου) γλυτώσεις τον κίνδυνο της συγκέντρωσης αερίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 2 Μαρτίου 2011 #13 Share 2 Μαρτίου 2011 (edited) Κατ' αρχάς διάβασε ένα thread που είχα ανοίξει πριν λιγο καιρό σχετικά με πρόβλημα με την άμμο (carat 6) που είχα βάλει. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=54912&hl= Θα δεις κι εσύ τις πρώτες φωτογραφίες πόσο χάλια είχε γίνει η άμμος μου σε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που την έβαλες. Διάβασε γενικά όλο το thread και θα δεις τα βήματα που έκανα. Μπορώ να σου πω ότι πλέον λέω κι εγώ ότι είχαν δίκιο που μου είχαν πει να βάλω άμμο. Όταν είδα τον πρώτο καιρό αυτά τα χάλια μου ερχόταν να τη βγάλω και έλεγα τι μα...ες μου έλεγαν. Πλέον δεν την αγγίζω την άμμο και είναι άψογη. Προσωπικά πιστεύω θέλει σωστή ροή νερού στο ενυδρείο και δεν συγχωρεί λάθη. Αν το στήσιμο γίνει σωστά θα την χαρείς πολύ και εσύ και τα ψάρια σου. Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2011 - IoSpy Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 4 Μαρτίου 2011 Άρα δεν είναι σωστό να ξεκινήσω με μια μικρή ποσότητα π.χ 1-2 cm ύψος και μόλις ωριμάσει να συμπληρώσω άλλη τόση έτσι? Λέω μήπως έτσι, έχουμε το ζητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς τον κίνδυνο της συγκέντρωσης αερίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 4 Μαρτίου 2011 #15 Share 4 Μαρτίου 2011 Άρα δεν είναι σωστό να ξεκινήσω με μια μικρή ποσότητα π.χ 1-2 cm ύψος και μόλις ωριμάσει να συμπληρώσω άλλη τόση έτσι? Λέω μήπως έτσι, έχουμε το ζητούμενο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς τον κίνδυνο της συγκέντρωσης αερίων. Καλύτερα όλη μαζί γιατί αν προσθέσεις αργότερα θα θαφτούν λογικά αρκετά υπολείμματα τροφών και άλλα και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βγουν φυσαλίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 4 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα μένει να βρω ποιός την πουλάει στην Θεσσαλονίκη, αλλιώς πρέπει να ζητήσω απο κανένα φίλο να μου την φέρει από την Αθήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 8 Μαρτίου 2011 #17 Share 8 Μαρτίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα μένει να βρω ποιός την πουλάει στην Θεσσαλονίκη, αλλιώς πρέπει να ζητήσω απο κανένα φίλο να μου την φέρει από την Αθήνα. Πουλάει και κάποιος στις αγγελίες σε καλύτερη τιμή από μαγαζί. Καινούρια κανονικά. Ρίξε μια ματιά και δες και από που είναι. Γενικά όμως φαντάζομαι ότι οι αποστολή της με courier θα είναι ασύμφορη λόγο βάρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 8 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 8 Μαρτίου 2011 Πουλάει και κάποιος στις αγγελίες σε καλύτερη τιμή από μαγαζί. Καινούρια κανονικά. Ρίξε μια ματιά και δες και από που είναι. Γενικά όμως φαντάζομαι ότι οι αποστολή της με courier θα είναι ασύμφορη λόγο βάρους. Για ποιά λες? Δεν την έχω δει. Αν δεν σου κάνει κόπο πες μου. Αν δεν βγάλω άκρη θα ζητήσω να μου φέρουν από Αθήνα αυτή με την μεγαλύτερη κοκκομετρία 0,5-1,0 mm γιατί η άλλη (0,1 - 0,5 mm) είναι πολύ ψιλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 8 Μαρτίου 2011 #19 Share 8 Μαρτίου 2011 Για ποιά λες? Δεν την έχω δει. Αν δεν σου κάνει κόπο πες μου. Αν δεν βγάλω άκρη θα ζητήσω να μου φέρουν από Αθήνα αυτή με την μεγαλύτερη κοκκομετρία 0,5-1,0 mm γιατί η άλλη (0,1 - 0,5 mm) είναι πολύ ψιλή. Δεν μπορώ να την βρω. Ψάχνω τόση ώρα για να σου δώσω Link αλλά δεν μπορώ να την βρω με τπτ. Πάντως είχε ανταπόκριση από πολύ κόσμο και την έδινε σε αρκετά καλή τιμή. Αν δεν κάνω λάθος ένας τύπος υπάρχει. Τι εννοείς να διαλέξεις κοκομετρία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαρτίου 2011 Author #20 Share 9 Μαρτίου 2011 Δεν μπορώ να την βρω. Ψάχνω τόση ώρα για να σου δώσω Link αλλά δεν μπορώ να την βρω με τπτ. Πάντως είχε ανταπόκριση από πολύ κόσμο και την έδινε σε αρκετά καλή τιμή. Αν δεν κάνω λάθος ένας τύπος υπάρχει. Τι εννοείς να διαλέξεις κοκομετρία; Μέχριπου μίλησα σήμερα εμ τον Νιντάλ είχα την εντύπωση πως η Carat 6 είναι διαθέσιμη σε δυο κοκκομετρίες (μεγέθη κόκκου) 0,1 - 0,3 mm και 0,3 - 0,5 mm. Λάθος. Υπάρχει η Carat 6 που είναι σαν πούδρα (0,1-0,3) και άλλες χαλαζιακές άμμοι με μεγαλύτερο μέγεθος κόκκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 9 Μαρτίου 2011 #21 Share 9 Μαρτίου 2011 Μέχριπου μίλησα σήμερα εμ τον Νιντάλ είχα την εντύπωση πως η Carat 6 είναι διαθέσιμη σε δυο κοκκομετρίες (μεγέθη κόκκου) 0,1 - 0,3 mm και 0,3 - 0,5 mm. Λάθος. Υπάρχει η Carat 6 που είναι σαν πούδρα (0,1-0,3) και άλλες χαλαζιακές άμμοι με μεγαλύτερο μέγεθος κόκκου. Πάρε την carat. Αξίζει να κάνεις μια αγγελία που ρωτάς για carat 6 μιας και δεν βρίσκουμε την αγγελία πώλησης που είχε ανέβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαρτίου 2011 Author #22 Share 9 Μαρτίου 2011 Πάρε την carat. Αξίζει να κάνεις μια αγγελία που ρωτάς για carat 6 μιας και δεν βρίσκουμε την αγγελία πώλησης που είχε ανέβει. Αυτό θα κάνω. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Κων/νος Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαρτίου 2011 Author #23 Share 9 Μαρτίου 2011 Πάρε την carat. Αξίζει να κάνεις μια αγγελία που ρωτάς για carat 6 μιας και δεν βρίσκουμε την αγγελία πώλησης που είχε ανέβει. Την θυμάμαι την αγγελία που λες. Ξεκίνησε σαν πώληση άμμου Carat 6 και στην διαρομή άλλαξε σε "τύπου" Carat 6. Δυστυχώς επειδή δεν μπορώ να την δω με τα μάτια μου - θα στείλω φίλο μη ακουαρίστα να την πάρει -δεν μπορώ να εκτιμήσω το πόσο σηματικές είναι οι διαφορές. Και με κάποιο άλλο μαγαζί που μίλησα σήμερα μου είπε για "άλλη μάρκα" αλλά ίδια ποιότητα στα € 8 το 5 κιλο όταν η Carat έχει € 15-17 !!! Τι να πιστέψει κανείς. Μπορεί να είναι το ίδιο με την μισή τιμή ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 9 Μαρτίου 2011 #24 Share 9 Μαρτίου 2011 Την θυμάμαι την αγγελία που λες. Ξεκίνησε σαν πώληση άμμου Carat 6 και στην διαρομή άλλαξε σε "τύπου" Carat 6. Δυστυχώς επειδή δεν μπορώ να την δω με τα μάτια μου - θα στείλω φίλο μη ακουαρίστα να την πάρει -δεν μπορώ να εκτιμήσω το πόσο σηματικές είναι οι διαφορές. Και με κάποιο άλλο μαγαζί που μίλησα σήμερα μου είπε για "άλλη μάρκα" αλλά ίδια ποιότητα στα € 8 το 5 κιλο όταν η Carat έχει € 15-17 !!! Τι να πιστέψει κανείς. Μπορεί να είναι το ίδιο με την μισή τιμή ? Κοίτα, στην αγγελία είχε 5κιλα και 25κιλα αν θυμάμαι καλά. Απ' όσο ήξερα η carat 6 βγαίνει μόνο σε 5κιλο. Τώρα αν κάνεις ο ίδιος εισαγωγή και φέρνε και τα 2 και τα έχει και πολύ καλές τιμές... δεν το ξέρω. Καλύτερα να μιλήσεις και με τον ίδιο. Αν είναι η carat 6 θα το γράφει στην σακούλα. Δεν θα είναι χύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 9 Μαρτίου 2011 Author #25 Share 9 Μαρτίου 2011 Κοίτα, στην αγγελία είχε 5κιλα και 25κιλα αν θυμάμαι καλά. Απ' όσο ήξερα η carat 6 βγαίνει μόνο σε 5κιλο. Τώρα αν κάνεις ο ίδιος εισαγωγή και φέρνε και τα 2 και τα έχει και πολύ καλές τιμές... δεν το ξέρω. Καλύτερα να μιλήσεις και με τον ίδιο. Αν είναι η carat 6 θα το γράφει στην σακούλα. Δεν θα είναι χύμα. Το παιδί στην αγγελία είχε αλλάξει τελικά τον τίτλο - μετά πό πολύ συζήτηση στο forum - σε "τύπου" Carat. Στο μαγαζί που σου έλεγα πως μίλησα σήμερα μου είπε πως είναι το ίδιο πραγμα αλλά άλλη μάρκα και 1/2 τιμή. Θα σου στείλω το όνομα του μαγαζιού με πμ για να μην υπάρξει πρόβλημα. Μπορεί να έχεις κάποια πείρα με το συγκεκριμένο κατάστημα αφού μένεις Αθήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος