Jump to content

Discus Buffer!

vasilios

Recommended Posts

το discus buffer μπορω να το χρισημοποιησω σε ενυδειο που εχει ιδη δισκους?

Υπαρχουν κι αλλοι τροποι να το καταφερεις.

1.Τυρφη

2.Α/Ο

Σου ανεφερα τους πιο γνωστους τροπους και σιγουρα πιο ασφαλης απο το buffer το οποιο ειναι χημικη ουσια κατα βαθος και γραφτει παρα πολλες φορες και εδω στο φορουμ οτι οι δισκοι θελουν απολυτα καθαρο νερο χωρις χημικα και διαφορα σκευασματα τετοιου τυπου.

Εγω στην θεση σου θα το απεφευγα.

η τυρφη σου κανει το νερο τσαη και η αντιστροφη οσμοση κοστιζει!

ναι αλλα οχι πολυ απετητηκα φυτα!

ξέχνα το discus buffer :D

AO ή τύρφη

υπάρχει και ένα άλλο σκεύασμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις τη δουλειά που θες χωρίς παρενέργειες αλλά δε το αναφέρω καν καθώς θα σου κοστίζει πολύ πιο ακριβά από την όσμωση :D

ξέχνα το discus buffer :D

AO ή τύρφη

υπάρχει και ένα άλλο σκεύασμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις τη δουλειά που θες χωρίς παρενέργειες αλλά δε το αναφέρω καν καθώς θα σου κοστίζει πολύ πιο ακριβά από την όσμωση :D

απο περιεργια τη ειναι???

Τα buffer ποτέ δεν τα είχα σε εκτίμηση.

Οπως είπαν και οι προλαλήσαντες, το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις έναν πιο φυσικό τρόπο :D ,

( όσμωση-τύρφη )πρόσθεσε ρίζες ,ξερά φύλλα,

άσε τα φύλλα των φυτών σου, που χαλάνε, μέσα στο ενυδρείο…

(αν παρεμπίπτοντος τελικά βάλεις discus buffer μέτρα τακτικά τα φωσφορικά :D )

Τα buffer ποτέ δεν τα είχα σε εκτίμηση.

Οπως είπαν και οι προλαλήσαντες, το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις έναν πιο φυσικό τρόπο :D ,

( όσμωση-τύρφη )πρόσθεσε ρίζες ,ξερά φύλλα,

άσε τα φύλλα των φυτών σου, που χαλάνε, μέσα στο ενυδρείο…

(αν παρεμπίπτοντος τελικά βάλεις discus buffer μέτρα τακτικά τα φωσφορικά :D )

αν το κανω αυτο δεν θα μου ανεβουν νιτρικα??

απο περιεργια τη ειναι???

αυτό

αλλά δε το συνιστώ σε κανέναν γιατί το θεωρώ επικίνδυνο (πολύ εύκολα ακόμα και έμπειρος μπορεί να την πατήσει)

αν το κανω αυτο δεν θα μου ανεβουν νιτρικα??

όχι, κάντο :D

αυτό

αλλά δε το συνιστώ σε κανέναν γιατί το θεωρώ επικίνδυνο (πολύ εύκολα ακόμα και έμπειρος μπορεί να την πατήσει)

Αυτό είναι που έβαλα κι εγώ;

------------------------

Βασικά ακούω συνέχεια α/ο και θα πέσει το ph. Δεν ισχύει έτσι και το ξέρουμε. Απλά η α/ο θα δώσει χαμηλά kh και gh και μετά θα μπορούμε πιο εύκολα να ρίξουμε το Ph. Το Ph για να πέσει θέλει κάποια οξέα που μπορεί να βγάλει η τύρφη, το co2, τα ξύλα ή ξερά φύλλα δέντρων.

Θα πρότεινα να φτιάξεις τα kh και gh σου και το ph θα έρθει στην ώρα του σιγά σιγά όταν είναι.

Αυτό είναι που έβαλα κι εγώ;

ναι :D

------------------------

Βασικά ακούω συνέχεια α/ο και θα πέσει το ph. Δεν ισχύει έτσι και το ξέρουμε. Απλά η α/ο θα δώσει χαμηλά kh και gh και μετά θα μπορούμε πιο εύκολα να ρίξουμε το Ph. Το Ph για να πέσει θέλει κάποια οξέα που μπορεί να βγάλει η τύρφη, το co2, τα ξύλα ή ξερά φύλλα δέντρων.

Θα πρότεινα να φτιάξεις τα kh και gh σου και το ph θα έρθει στην ώρα του σιγά σιγά όταν είναι.

γιατί εσύ που έχεις kh=1 εάν έβαζες όσο γράφει πάνω στο κουτί θα πήγαινε στο 1 το ph :D

είδες πόσο λίγο έριξες στα 300 λίτρα και που πήγε, φαντάσου να έριχνες κανονικά... :D

γιατί εσύ που έχεις kh=1 εάν έβαζες όσο γράφει πάνω στο κουτί θα πήγαινε στο 1 το ph :D

είδες πόσο λίγο έριξες στα 300 λίτρα και που πήγε, φαντάσου να έριχνες κανονικά... :D

Ναι, μπορώ να πω ότι ήταν άμεση η πτώση και αρκετά μεγάλη (2+ μονάδες!!! 7.6->5.4). Αλλά όλα οκ και πλέον είμαι σταθερός στο 6.5.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...