Dimitris Dro 28 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, είμαι σχετικά νέος στην ενασχόληση μου με τους δίσκους (7-8 μήνες και δεν εχω παρουσιάσει ακόμα το ενυδρίο μου, θα το κάνω σύντομα ομως... ) Θέλω την βοήθεια σας γιατι ένας δισκάκος μου μαλλον δεν θα ζησει :-(( ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εδω και 5 ημέρες ένας (απο τους 7) δίσκους κάθεται σε μία γωνία του ενυδρίου συνέχεια, δεν τρωει καθόλου, έχει γίνει σχεδόν μαύρος (απο μπλε), έχει αδυνατίσει πάρα πολύ και το δεξί του ματι (απο κόκκινο) 'εχει γινει μαύρο με ένα άσπρο (σαν σπυρακι) στο κέντρο. Εδω και 4 ημέρες (συμβουλευόμενος υπάλληλο μαγαζιού) βάζω στο ενυδρίο ''Esha 2000'' & '' EXIT'' Οι υπόλοιποι δίσκοι είναι μια χαρά τρώνε κανονικά, κινούντε κανονικα απλα τρομάζουν λιγο πιο ευκολα απο οτι συνήθως, και αυτός όχι μονο δεν καλυτερεύει αλλα γίνεται και χειρότερα μερα με την μερα. Παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 300 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): 2 εξωτερικά φιλτρα, 1000λιτρα/ ωρα το καθένα - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 7 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός): 7 δίσκοι, ι κοριδορ, 1 πλεκοστομοσ - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): ταισμα 3-4 φορες/ημέρα, νερο απο οσμοση και προετοιμασια σε βαρελι, αλλαγές νερού καθε 15 ημερεσ περιπου 60-70 λιτρα ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 6,5-7 - KH:3 - GH:5 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0/0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):0 - Θερμοκρασία:28-29 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: serra -Strips: -Ηλεκτρονικά: ph meter ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: δισκος - Ιστορικό Ψαριού: εδω και 3-4 μήνες που το έχω τιποτα - Συμπτώματα που παρουσιάζει: δεν τρώει, εχει αδυνατίσει ΠΑΡΑ πολύ, έχει γίνει σχεδόν μαύρο, το μάτι του έχει εσωτερικά ένα ασπρο σαν σπυράκι. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: esha 2000 & Exit -Δοσολογία: οτι γράφουν οι οδηγίες -Χρόνος Χρήσης: 4 ημέρες -Αναλυτική περιγραφή: Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 κατ'αρχας αγαπητε μου φιλε,κακως εριξες φαρμακο στο ενυδρειο σου και δεν εκανες την θεραπεια σε καποια καραντινα που χρειαζεται για τετοιους λογους. απο την αλλη και συμφωνα με τα συμπτωματα μαλλον εχουμε να κανουμε με κοκτεηλ ασθενειων.το ψαρι μαλλον εχει hexamita,και σιγουρα εσωπαρασιτα αφου αδυνατιζει και δεν τρωει. flagil θα ηταν πολυ αποτελεσματικο και στο νερο του ενυδρειου-καραντινα οσο και εμποτισμενο στο φαγητο του. τα υπολοιπα που χρησιμοποιεις ειναι καταλληκλα νομιζω για την ασθενεια,αλλα για να ξεπερασει τα hexamita(τρυπες) πρεπει να αρχισει το ψαρι να τρωει πρωτα για να δυναμωσει. πιστευω πως ασχετως τι γινει με το ψαρι πρεπει να ψαξεις λιγο τις συνθηκες στο ενυδρειο σου και ιδιαιτερα την ποιοτητα νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 1 Μαρτίου 2011 #3 Share 1 Μαρτίου 2011 συμφωνω με τον φιλο klaz αλλα οτι ειναι να κανεις κανε το γρηγορα .ποσο καιρο ειναι ετσι το ψαρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 1 Μαρτίου 2011 #4 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) εγω παντως θα σου προτεινα ή αυτο που σου εχει πει ο φιλος klaz η΄general cure κατι δεν παει καλα με τις μετρησεις σου Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - zapetros Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos91973 1 Μαρτίου 2011 #5 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) 1)Κανε ξανα μετρησεις. 2)Απομονωσε το ψαρι,Κανε του θεραπεια προθετοντας τα φαρμακα που σου λενε ποιο πανω ανεβασε την θερμοκρασια στους 32-33 C και βαλτου μια μεγαλη αεροπετρα για να εχει πολυ οξυγονο. 3)Κανε μια μεγαλη αλλαγη στο ενυδρειο και αν μπορεις βαλε ανθρακα στο φιλτρο σου για να τραβηξει τα φαρμακα δεν υπαρχει λογος να υποβαλεις ολα τα ψαρια σου σε θεραπεια. Καλη Τυχη με τον Μικρο. Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - tasos91973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos91973 1 Μαρτίου 2011 #6 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) Τις Μετρησεις πως τις κανεις με υγρα η στικ? Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - tasos91973 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 1 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 1 Μαρτίου 2011 καλημερα σε όλους, τις μετρήσεις τις κάνω με υγρά, νερό άλλαξα προχθές (γυρω στα 70 λιτρα). Πάω να βρω τα φαρμακα και επιστρέφω να τον βάλω σε μικρότερο ενυδρίο και να ακολουθήσω την αγωγή. Το Flagil το αγοραζω απο pet shop ή φαρμακείο ? Τι ποσότητα βάζω και για ποσες ημέρες? Ξαναπάιρνω μετρήσεις σε λίγο, Ευχαριστώ για την βοήθεια παντως και την άμεση ανταπόκριση, ελπιζω να τον προλάβω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 1 Μαρτίου 2011 #8 Share 1 Μαρτίου 2011 Θα ζητήσεις ένα κουτί Flagyl 500 ml από ένα φαρμακείο και θα ρίξεις το περιεχόμενο μιας κάψουλας για κάθε 50 λίτρα του ενυδρείου σου. Ανέβασε την θερμοκρασία σου στους 32-33 βαθμούς κελσίου και τάισε μερικές ημέρες μόνον σπιρουλίνα. Επαναλαμβάνεις την ίδια θεραπεία/δόση κάθε 48 ώρες αφού κάνεις πρώτα μια μερική αλλαγή νερού (10-20%). Καλό είναι να μην κάνεις πάνω από 4 θεραπείες. Όταν δεις, με το καλό, ότι το ψάρι είναι καλά, φιλτράρησε το νερό με ενεργό άνθρακα για να πάρει όλα τα υπόλοιπα των φαρμάκων σου. Καλή τύχη και να μας λες πως πάει. Κων/νος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 1 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 1 Μαρτίου 2011 Λοιπον μόλις ξαναέκανα όλα τα τεστ και έχουμε σχεδον τα ιδια αποτελεσματα με προχθες, PH: 6.6 (Test tropic marin) & 6.5-7 (test sera) GH: 5 (test sera) KH: 3 (test sera) Nitrate: 0 (test Aquarium pharmacephticals INC , σε μωβ κουτακι και εκανε 19 ευρω) NH4/NH3: 0 NO2:0 Εχω ενα μικρό ενυδριακι 25-30 λιτρα, να βαλω νερο απο το 300αρι με τους δισκουσ, θερμαντηρα, αεραντλια και να βαλω τον αρωστο δισκο να του κανω την θεραπια εκει ?? Ετσι ωστε στο 300 αρι να κανω μια αλλαγη νερου 50% και να αφησω τους υπολοιπους δισκουσ στην υσηχια τους ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 1 Μαρτίου 2011 #10 Share 1 Μαρτίου 2011 Ίσως να πρέπει να βάλεις και λίγο άνθρακα στο φίλτρο σου για να τραβήξει όλα τα υπολείματα των φαρμακών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 1 Μαρτίου 2011 #11 Share 1 Μαρτίου 2011 αν μπορεις παρατηρησε τα κοπρανα του ψαριου .ειναι λευκα ινωδη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atsipas 1 Μαρτίου 2011 #12 Share 1 Μαρτίου 2011 καλησπερα φιλε μου...ειχα και εγω παρομοιο προβλημα με το δικο σου πριν 2 εβδομαδες, ενας απο τους δισκους μου ηταν στη γωνια του ενυδρειου κρυμμενος δεν ετρωγε και ειχε αρχισει να μαυριζει......επειτα απο συμβουλη ενος φιλου απο εδω ειδικο σε δισκους, ξεκινησα αγωγη με general cure σε συνδυασμο με furan....μετα το περας της θεραπειας εκανα αλλαγη νερου 30% και τοποθετησα ανθρακα.....ο δισκος εγινε παλι οπως ακριβως ηταν πριν αρρωστησει......τη θεραπεια την εκανα στο ενυδρειο με ολα τα ψαρια...κατα τη δικη μου γνωμη ισως ναναι και καλυτερα γιατι τυχον να υπηρχαν και συμπτωματα στα υπολοιπα ψαρια τα οποια να μην ηταν εμφανη.....δεν ειμαι ειδικος ουτε συμβουλευω απλα καταθετω τη περιπτωση μου που ισως βοηθησει.....στο παρελθον σε αλλο ενυδρειο μου με σκαλαρια ειχα κανει θεραπεια με τον ιδιο συνδυασμο φαρμακων και ειχα παλι τα ιδια καλα αποτελεσματα....καλα ξεμπερδεματα λοιπον και ολα να πανε καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 1 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 1 Μαρτίου 2011 καλησπέρα σε όλους και ευχαριστω για τις συμβουλές,. Γεμισα ένα μπουκάλι 1,5 λιτρο με νερό του ενυδρίου μου και το πηγα σε petshop που έχει μονο ψαρια, να μου μετρήσουν και εκεί το νερό μου μήπος τα τεστ μου δεν ειναι καλά ή εγω δεν μετράω σωστά. Οι τιμές μου ήταν ακόμα καλύτερες το PH : 6.55 & KH: 1, όλα τα άλλα όπως τα εχω γράψει πιο πάνω. Αρα απο νερό είμαστε πολύ καλά. Σε δυο φαρμακεία που σταμάτησα δεν είχανε φουτζιλ, οπότε πείρα απο το μαγαζί ''Sera med Flagellol professional'' ¨εβαλα τον δισκάκο μου σε ένα ενυδριάκι 30 λιτρων (περίπου) με νερό απο το μεγάλο ενυδρίο, θερμαντήρα στους 32 βαθμούς (το ενυδρίο έχει περίπου 29, οπότε να μην το αναιβάσω απότομα στους 34, θα το κάνω αυριο), αεραντλία με πέτρα και περιμένω.... Τωρα κουνιέται λίγο ενω στο μεγάλο ήταν ακίνητος. Στο 300 λιτ. ενυδρίο που ήταν ο άρωστος (και είναι οι άλλοι τωρα) έχει προηγηθεί θεραπέια με esha2000 & Exit, για 4 ημέρες και σήμερα πρόσθεσα περίπου 30 λιτρα νερό απο όσμοση (γιατι εβγαλα 30 για το μικρο) οποτε πιστευω αν υπηρχε κατι υποπτο στο ενυδριο θα εχει δρασει προληπτικα το φαρμακο και για τους αλλουσ δισκους που δεν εχουν κατι, σωστα ???? Λετε να αναιβάσω την θερμοκρασια για 2-3 ημέρεσ και σε αυτο προληπτικά η ειναι περιτο ?? Τον αρωστο να τον ταισω η όχι ?? Εχω τροφή 1) tetradiskus 2) Tropical astacolor 3) Tropical spirulina πιο απο όλα να του δωσω αν ειναι ? Αγορασα σημερα και Garlic guard που εμποτιζεις την τροφή και μετα την δίνεις, μου είπαν στο μαγαζι οτι κανει καλό το σκόρδο (και μιας και το είχα διαβάσει και εδώ το αγόρασα) Αυτα προς το παρόν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 1 Μαρτίου 2011 #14 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) flagil θα ηταν πολυ αποτελεσματικο και στο νερο του ενυδρειου-καραντινα οσο και εμποτισμενο στο φαγητο του. τα υπολοιπα που χρησιμοποιεις ειναι καταλληκλα νομιζω για την ασθενεια,αλλα για να ξεπερασει τα hexamita(τρυπες) πρεπει να αρχισει το ψαρι να τρωει πρωτα για να δυναμωσει. πιστευω πως ασχετως τι γινει με το ψαρι πρεπει να ψαξεις λιγο τις συνθηκες στο ενυδρειο σου και ιδιαιτερα την ποιοτητα νερου. Οπως λεει και ο Κλαζ ,Σε ενα ποτηρι νερο ενυδρειου διαλησε την αναλογη ποσοτητα του φαρμακου για το 30λιτρο και βουτηξε την σπιρουλινα να μουλιασει και δωσε του να φαει. Οταν θα πεινασει θα φαει αυτος εστω και λιγο. Παραλλλα ριξε το υπολοιπο στο νερο της καραντινας. Θερμοκρασια ψηλα και ελπιζω να προλαβεις. Ελπιζω να μην τον χασεις..... Ταιζε μονο σπιρουλινα , βιταμινεσ και σκορδο. Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - Naskas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 1 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 1 Μαρτίου 2011 στην καραντινα, ο αρωστουλης μας εφαγε πριν λιγο σπυρουλινα με σκορδο Οι αλλοι στο μεγαλο τρωνε κανονικα, κολυμπανε κανονικα σε ολο το ενυδριο αλλα μολις πλησιαζω κρυβονται κατω και πισω απο τα ξυλα. Λετε να εχουν τιποτα και αυτα ή εχουν στρεσαριστει με την ολη διαδικασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 1 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 1 Μαρτίου 2011 Καλησπερα και παλι σας τα εχω κανει τσουρεκια αλλα εχω αγχωθει πολυ.... βαζω φοτωγραφιες απο ολουσ τους δισκους μου να τους δειτε να μου πειτε αν βλεπετε κατι περιεργο πανω τους ή αν ολα ειναι οκ. Πειτε μου σας παρακαλω γιατι φοβαμαι μηπως αυτο που πειραξε τον εναν πειραξει και τους αλλους. Ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 1 Μαρτίου 2011 #17 Share 1 Μαρτίου 2011 αν μπορεις παρατηρησε τα κοπρανα του ψαριου .ειναι λευκα ινωδη?? Φίλε Dimitris Dro δεν έχεις προσέξει κάτι τέτοιο έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 1 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 1 Μαρτίου 2011 Φίλε Dimitris Dro δεν έχεις προσέξει κάτι τέτοιο έτσι; Πανο συγνωμη που δεν απαντησα τωρα το ειδα, μεχρι στιγμης δεν εχει κανει τιποτα (5 ημερεσ τωρα δεν ετρωγε... οποτε λογικο ειναι ...) πριν καμια ωρα ομως που τον εβαλα στην καραντινα και του εριξα σπυρουλινα με σκορδο εφαγε, οποτε σε λιγο λογικα θα παει και τουαλετα και θα δουμε αν ειναι ασπρα ή κοκκινοκαφε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 1 Μαρτίου 2011 #19 Share 1 Μαρτίου 2011 (edited) Απο τις φωτο δεν διακρινω κατι ..απλα θα σου πω οτι αυτο που βλεπω (φιλικα παντα)ειναι οτι οι δισκοι σου εχουν μεινει πισω οσων αφορα το μεγεθος ή δεν εχουν μεγαλωσει σωστα... Εχουν δυσαναλογα σε μεγεθος, ματια σε σχεση με το σωμα τους(μεγαλα ματια).Αυτο σαν παρατηρηση και το ξαναλεω εντελως φιλικα. Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2011 - kostaszoidos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 3 Μαρτίου 2011 #20 Share 3 Μαρτίου 2011 Πως παει ο μικρος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 4 Μαρτίου 2011 Author #21 Share 4 Μαρτίου 2011 καλημερα σε ολους, ο δισκακος στην καραντινα, ξαναβρηκε το χρωμα του, τρωει λιγο καθε μερα, και το ματακι του εχει αρχισει και συνερχεται, η λευκή κουκιδα που ειχε εσωτερικα της μεμβρανης του ματιου σιγα σιγα εξασθενει, αλλα η θεραπεία, τελιώνει σημερα και θεωρητικά πρέπει να κάνω το απόγευμα 80% αλλαγη του νερού. Να του βάλω καινουργιο νερο απο το ενυδρίο και να του ρίξω πάλι φαρμακο για αλλες 4 ημέρες μέχρι να φτιαξει το ματι του τελειος ? ή οχι ? Οι αλλοι δίσκοι στο ενυδριο γιατι τρομαζουν ευκολα και κρυβονται ??? πριν δεν το εκαναν αυτο. Μολισ ανοιγα το καπακι του ενυδριου για να ταισω μαζευοντουσαν ολοι πανω για να φάνε, τωρα μολισ ανοιγω το καπακι κρυβονται και πανε στην τροφη μολισ φυγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 4 Μαρτίου 2011 Author #22 Share 4 Μαρτίου 2011 Πανο καλημέρα, τα κοπρανα του ειναι καφεκοκκινα (ευτυχος) και οχι λευκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 4 Μαρτίου 2011 #23 Share 4 Μαρτίου 2011 Ακριβως τι μεθοδο θεραπειασ χρησιμοποιεις? τι δωσεις και καθε ποσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Μαρτίου 2011 #24 Share 4 Μαρτίου 2011 Δοκίμασε να μην πηγαίνεις στο ενυδρείο απότομα και τρομάζουν. Εγω χρησιμοποιώ την ιδέα ενός φίλου, από το διάσημο πείραμ ατου σκύλου του Παυλόφ, και πριν ταίσω χρυπάω με τα δάχτυλα ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ την πάνω αριστερή πλευρά του πλαινού του καλύματος του ενυδρείου. Και μετά ταίζω. Έτσι έχουν συνδυάσει τον συγκεκριμένοι ήχο και την παρουσία μου στην γωνία με το φαγητό και σκορώνονται να έρθουν. Όπως παέι σε λίγο θα τα βγάζω βόλτα στο πάρκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Dro 4 Μαρτίου 2011 Author #25 Share 4 Μαρτίου 2011 Ακριβως τι μεθοδο θεραπειασ χρησιμοποιεις? τι δωσεις και καθε ποσο? λοιπον, για 4 ημερες εκανα θερπεια στο κανονικο ενυδριο με esha 2000 & exit, αλλα δεν ειδα βελτιωση, ετσι εβαλα τον δισκακο σε ενα ενυδριακι 30 λιτρων με νερο απο το μεγαλο και εβαλα sera med flagellol profesional και ανεβασα την θερμοκρασια στους 33-34 βαθμους. Σημερα το απογευμα τελιωνει η θεραπεια κ πρεπει συμφωνα με τις οδηγιες να αλλαξω το 80% του νερου. Ο δισκος εχει μεγαλη βελτιωση αλλα δεν εχει γινει καλα ακομα. Τι κανουμε τωρα ; Οι αλλοι δισκοι στο ενυδριο πριν το περιστατικο δεν τρομαζαν με τιποτα ( επρεπε να μπω εγω μεσα στο ενυδριο για να τρομαξουν :-) ) εντομεταξη λιγο πριν αρωστησεο αυτος ειχαμε γεννα αλλα δεν ειδα ουριτσες :-(( και τωρα τρομαζουν με το παραμικρο, γιατι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος