despoina 28 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα σε ολους!ειμαι καινουρια στο χομπυ και ομολογω πωσ η σελιδα μου ελυσε σχεδον ολες τις αποριες μου.εχω ομως ενα ¨μικρο¨ προβληματακι.εχω δυο σαλιγκαρια στο ενυδριο μου,απο τροφη ειναι πληρη νομιζω αφου 2 φορες την ημερα τους ριχνω μια ταμπλετα τροφης για γλυφτες και την τρωνε αμεσως!το ενα απο τα δυο λοιπον ειναι τοσο λαιμαργο που απο την μερα που το πηρα δεν μου εχει αφησει φυτο χωρις να το φαει και εχει γινει διπλασιο φυσικα.κανω κατι λαθος; το σαλιγκαρι ειναι στο συννημενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 28 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 (edited) http://www.applesnail.net/ πατα αριστερα εκει που λεει photographs και μετα στο shells. προσεξε το καβουκι απο το δικο σου. αν κανει η τρυπα ορθη γωνια με το σωμα οπως στη πρωτη εικονα δεν τρωει φυτα. αν ερχεται υπο γωνια οπως στη δευτερη εικονα τοτε τρωει. συγκρινε τις εικονες με τα δυο σου σαλιγκαρια Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 πολυ σωστα ειπε ο φιλος παραπανω και για εναν αρχαριο χομπιστα ειναι σχεδον ιδια.... ΥΓ.κατι αλλο σημαντικο ειναι αν προσεξες το τι ακριβως τρωει στα φυτα σου.μηπως τρωει τα κιτρινισμενα η και σαπια φυλλα των φυτων σου η τα τσακιζει ολα....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
despoina 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 λοιπον το γλυκο μου σαλιγκαρακι-τερας ειναι απ'αυτα που τρωνε φυτα.τι να κανω τωρα που το αγαπησα επειδη ειναι πιο ζωηρο απο το αλλο;απλα καθε δευτερη βδομαδα θα αγοραζω φυτα κ αυτο θα τα τρωει ολα ανεξαιρετως,καθως δεν εχει ιδιαιτερη προτιμηση σε ξερα,κιτρινα ή χλωρα.εντωμεταξυ προτιμησα να βαλω δυο σαλιγκαρια αντι για γλυφτη πειραζει;χρειαζεται ο γλυφτης απο την στιγμη που υπαρχουν σαλιγκαρια; ευχαριστω για την ενημερωση ειστε πολυ κατατοπιστικοι και ακριβεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 28 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 (edited) λοιπον το γλυκο μου σαλιγκαρακι-τερας ειναι απ'αυτα που τρωνε φυτα.τι να κανω τωρα που το αγαπησα επειδη ειναι πιο ζωηρο απο το αλλο;απλα καθε δευτερη βδομαδα θα αγοραζω φυτα κ αυτο θα τα τρωει ολα ανεξαιρετως,καθως δεν εχει ιδιαιτερη προτιμηση σε ξερα,κιτρινα ή χλωρα.εντωμεταξυ προτιμησα να βαλω δυο σαλιγκαρια αντι για γλυφτη πλεκο λεγονται πειραζει;χρειαζεται ο γλυφτης απο την στιγμη που υπαρχουν σαλιγκαρια; ευχαριστω για την ενημερωση ειστε πολυ κατατοπιστικοι και ακριβεις! δεν πειραζει εσενα οτι σου αρεσει, αλλα ο πλεκο ειναι ψαρι βυθου. αλλο σαλιγκαρι αλλο πλεκο. Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2011 - GXSARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
despoina 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 οκ,επομενως καλο θα ηταν να παρω και εναν πλεκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 οκ,επομενως καλο θα ηταν να παρω και εναν πλεκο! εξαρταται.....μεγαλωνει πολυ γρηγορα και δεν ειναι καλο να ζει σε μικρα ενυδρεια.ΥΓ.βασικος λογος και καλο θα ειναι στο προφιλ μας να γραφουμε τα λιτρα του ενυδρειου μας για να αποφευγουμε τις συνεχεις ερωτησεις,αφου δεν μπορουμε να γνωριζουμε τι εχει ο καθε χομπιστας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 28 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Ποιες ταμπλέτες ρίχνεις και τι φυτά έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
despoina 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 δυστυχως δεν θυμαμαι το ανομα των φυτων μου.βασικα μονο ενα ειδος μου εχει μεινει αυτη την στιγμη,το αλλο ειδος το αφαγε το αχορταγο σαλιγκαρακι μου.τροφη τουσ δινω την: vegetabin B της tropical που περιεχει: spinach, nettle, herbs και beta glucan.ο ενυδρειο μου ειναι 103 λιτρα.τωρα θα φτακσω και το προφιλ μου. σασ επισυναπτω ενα βιντεο για να σας γνωρισω τουσ κατοικουσ του ενυδρειου μου!δειτε κ τα φυτα μου κ πειτε μου αν μπορειτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
despoina 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 ουπς συγνωμη εκανα λαθος. δεν μπορω να επισυναψω το βιντεο δειτε την φωτογραφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 28 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 δυστυχως αγαπητη μου δεσποινα,δεν μπορουμε να δουμε και πολλα απο τη συγκεκριμενη φωτο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
despoina 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 δειτε αυτη: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 1 Μαρτίου 2011 #13 Share 1 Μαρτίου 2011 Μπορείς να βάλεις μια γενική φώτο του ενυδρείου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 1 Μαρτίου 2011 #14 Share 1 Μαρτίου 2011 εχεις γκαπι μαζι με νεον. αυτο ειναι λαθος λογω του οτι θελουν διαφορετικες συνθηκες νερου . χτυπα τα ονοματα τους στο google και διαβασε τι συνθηκες νερου θελουν συγκεκριμενα ph, kh Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 1 Μαρτίου 2011 #15 Share 1 Μαρτίου 2011 Αναλυτικές πληροφορίες για τα ψάρια σου μπορείς να βρεις και στο Aquazone. http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...w&iden=1054 http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...w&iden=1041 Link to comment Share on other sites More sharing options...
despoina 1 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 1 Μαρτίου 2011 κριμα που δεν μπορουν να μεινουν τα νεον μου μαζι με τα γκαπυ.ο πετσοπας ηταν απολυτος οτι ταιριαζουν αυτα τα δυο ειδη.να τα επιστρεψω στο πετσοπ δηλαδη?η θερμοκρασια ειναι 26 βαθμοι,τα υπολοιπα δεν ξερω ζητησα απο τον πετσοπα να μου εξηγησει και να αγορασω τεστ αλλα μου ειπε να του παω δειγμα απο το νερο του ενυδρειου και το μετρησε εκεινος.μου ειπε οτι ολα ειναι τελεια,αλλα μαλλον δεν θα τον ξαναεμπιστευτω.παντωσ το ενυδρειο μου λειτουργει δυο βδομαδες και μεχρι στιγμης δεν εχω απωλειες.για τα μωρακια γκαπυ ειναι οκ οι συνθηκες;τα εβαλα σε γεννιστρα(οσα μπορεσα να πιασω)γιατι δεν θελω να μου τα φανε τα υπολοιπα ψαρακια μου,ειναι τοσο χαριτωμενα και εξυπνα αφου πλεον καθονται τα αλλα ψαρια εξω απο την γεννιστρα κ δεν φοβουνται(υποθετω πως ξερουν οτι δεν μπορουν να τα πειραξουν) αυτη ειναι η φωτογραφια του ενυδρειου μου δυστυχως ειναι ολες οι φωτογραφιες απο κινητο τραβηγμενες γι'αυτο δεν ειναι και πολυ καθαρες.σκοπευω να βαλω κι αλλα ευκολα φυτα,αν βρω φυσικα.προς το παρον ψαχνω για κερατοφυλλο αλλα δεν εχει κανενα μαγαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 2 Μαρτίου 2011 #17 Share 2 Μαρτίου 2011 Θα πρότεινα να αγόραζες κάποια βασικά τεστάκια να δεις μονή σου τις συνθηκες. Τα νέον και τα γκάπι δεν συμβαδίζουν όπως είδες από τα παραπάνω προφίλ. Είσαι σίγουρη ότι το ενυδρείο είναι στρωμένο; Από να τα πας πίσω, βάλε μια αγγελία εδώ: κλικ Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasissin 2 Μαρτίου 2011 #18 Share 2 Μαρτίου 2011 Επίσης, αν και θαμπή η φωτό, φαίνεται σαν να χρειάζεται συμπλήρωμα το ενυδρείο σε νερό. Η στάθμη νομίζω είναι χαμηλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος