ΚΩΣΤΗΣ 28 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Δείτε πως αλλάζουν χρώμα κατά την διάρκεια της νύχτας, εμφανίζοντας μπάρες στο σώμα κι ένα ποιο σκούρο χρώμα. Το αν είναι χαρακτηριστικό του είδους (ένα είδος καφουφλάζ/προστασίας) ή συνέβη μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να μας το ξεκαθαρίσει όποιος φίλος έχει φιλοξενήσει το συγκεκριμένο είδος. Κατά την διάρκεια της ημέρας Κατά την διάρκεια της νύχτας ________________________________ copyright: fmueller source: www.cichlid-forum.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
paliosdimitris 28 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Το ίδιο παρατηρώ και εγώ με το αρσενικό το mellanochromis auratus. To αποδίδω στο στρες που έχει κατα τι διάρκεια της μέρας γιατι το έχω στο γραφείο και βλέπει πολύ κόσμο. Έσύ που το αποδίδεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Οι περισσότερες κιχλίδες αποχρωματίζονται ή βγάζουν μπάρες όταν στρεσάρονται. Εδώ μιλάμε όμως για την διάρκεια της νύχτας όπου η κίνηση στο ενυδρείο είναι μηδενική και τα ψάρια κοιμούνται. Το ζητούμενο είναι να δούμε αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή μια πάγια κατάσταση του είδους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 28 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε Καρύδα θα ήθελα να αναφέρω οτι ο συγκεριμενος χρωματισμός πράγματι την νύχτα είναι εντονότερος απο οτι στην διάρκεια της φωτοπεριόδου. Απο προσωπική εμπειρία θα έλεγα οτι ο χρωματισμός αυτός δηλώνει ενθουσιασμό, δηλώνει επιθετικότητα, και επιθυμία για αναπαραγωγή. Κατα τη διάρκεια της φωτοπεριόδου στο ενυδρείο ο αρσενικός μπορει να αλλάζει το χρώμα του(οπως στις φωτογραφίες) αρκετες φορές αναλογα την διάθεση του,η θηλυκιά με μικρότερη συχνότητα, ενω οταν "κοιμούνται" ο χρωματισμός αυτος παραμένει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 28 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 εγω εχω παρατηρησει στις lifalili κατα τη διαρκεια της νυχτας να ξεθοριαζουν τα διαμαντακια τους ακομα και τωρα που εχουν γεννησει(περιπου 800 μικρα) και υποτιθεται οτι τα χρωματα τους ειναι πιο εντονα λογο της αναπαραγωγικης διαδικασιας η οποια αν και εχει τελεωσει εχω παρατηρησει απο προηγουμενες γεννες τους οτι επανερχονται τα κανονικα τους χρωματα μετα απο κανα μηνα(μπορει και λιγο παραπανω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 28 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε Καρύδα θα ήθελα να αναφέρω οτι ο συγκεριμενος χρωματισμός πράγματι την νύχτα είναι εντονότερος απο οτι στην διάρκεια της φωτοπεριόδου. Απο προσωπική εμπειρία θα έλεγα οτι ο χρωματισμός αυτός δηλώνει ενθουσιασμό, δηλώνει επιθετικότητα, και επιθυμία για αναπαραγωγή. Κατα τη διάρκεια της φωτοπεριόδου στο ενυδρείο ο αρσενικός μπορει να αλλάζει το χρώμα του(οπως στις φωτογραφίες) αρκετες φορές αναλογα την διάθεση του,η θηλυκιά με μικρότερη συχνότητα, ενω οταν "κοιμούνται" ο χρωματισμός αυτος παραμένει. Συμφωνώ με ότι ανέφερε ο Prince. Μετά από 1,5 χρόνια που τα φιλοξενώ δεν το έχω παρατηρήσει τη νύχτα ούτε όταν τρομάζουν παρά μόνο όταν ζευγαρώνουν ή γίνονται επιθετικά ή όταν έχουν νεογνά. Είναι ένας τρόπος να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δήξουν τις προθέσεις τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Εγω θα ελεγα πως δηλωνει κι ενα υποσυνειδητο ενστικτο. Καποια εγρηγορση,οταν πεφτουν τα φωτα,και το τοπιο γινεται <<απειλητικο>>. Τα γονιδια υπαρχουν................... Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2011 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 1 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 1 Μαρτίου 2011 Μάλιστα... ωραίες πληροφορίες. Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις παρατηρήσεις τους πάνω στα Punks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 1 Μαρτίου 2011 #9 Share 1 Μαρτίου 2011 Αυτή είναι η ομορφιά της φύσης Πολύ καλή συζήτηση παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος