GXSARA 5 Μαρτίου 2011 Author #26 Share 5 Μαρτίου 2011 electro blue johani melanochromis chipokae -//- auratus κατι απο αυτα? για πειτε μου και καμια γνωμη απο ταγκανικα να δω.παντα μιλαμε παντα για 1 χαρεμι σε ενυδρειο 1*40*60 ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 5 Μαρτίου 2011 Author #27 Share 5 Μαρτίου 2011 electro blue johani melanochromis chipokae -//- auratus κατι απο αυτα? για πειτε μου και καμια γνωμη απο ταγκανικα να δω.παντα μιλαμε παντα για 1 χαρεμι σε ενυδρειο 1*40*60 ευχαριστω καμια βοηθεια γιατι με αυτα που βλεπω (εχω χαζεψει) δεν ξερω τι να βαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Μαρτίου 2011 #28 Share 5 Μαρτίου 2011 Από τα είδη που αναφέρεις στο συγκεκριμένο ενυδρείο εγώ θα έβαζα μόνο τα Johanni (Melanochromis cyaneorhabdos). Το melanochromis chipokae μπορεί να φτάσει σε μέγεθος ακόμα και τα 16 εκ ενώ το melanochromis auratus είναι πολύ επιθετικό είδος και δεν αστειεύεται σε αυτά τα λίτρα. O αρσενικός είναι ικανός να καθαρίσει όλες τις θηλυκές. Εγώ θα σου πρότεινα αν θες κάτι από Malawi να δεις τις dwarf mbuna της λίμνης καθώς και την οικογένεια των Aulonocara. Στην πρώτη κατηγορία θα έλεγα κάποιο από τα παρακάτω: - Cynotilapia afra - Cynotilapia mbamba -Labidochromis perlmutt -Pseudotropheus flavus Τώρα αν επιλέξεις την λίμνη Tanganyika οι επιλογές είναι σαφώς περισσότερες ειδικά αν συνδυάσεις 2,3 είδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Μαρτίου 2011 #29 Share 5 Μαρτίου 2011 Εκτός από malawi αν σε ενδιαφέρει η ταγκανίκα καίτα και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=518857 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 5 Μαρτίου 2011 #30 Share 5 Μαρτίου 2011 1)Julidochromis και brevis ή similis 2)Julidochromis και multies 3)Altolamprologus compressecips Shell με Julidochromis 3)Altolamprologus Calvus species tank ή με occelatus(ειναι πιο τσαμπουκάδες και ισως ειναι πιο ασφαλης ο γόννος)Αυτο με επιφυλαξη! 4)Occelatus μονα τους είναι κατι που δεν εχουμε δει!Αντιθετα με τα αλλα κοχυλόψαρα είναι πιο επιθετικα! 5)Μια αποψη που είχε εκφράση ο φιλος μου ο Καρυδας καποτε και μου άρεσαι:"Να προτείνω κάτι που δεν βλέπουμε πολύ συχνά;; Neolamprologus leleupi. Ξεκίνα με 4,5 μικρά και όταν μεγαλώσουν κράτα μόνο έναν αρσενικό. Θα αποκτήσεις μια ωραιότατη αποικία σύντομα και θα είναι πολύ ωραίο θέαμα." 6)Brichardi 7)Daffodil Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 5 Μαρτίου 2011 Author #31 Share 5 Μαρτίου 2011 Από τα είδη που αναφέρεις στο συγκεκριμένο ενυδρείο εγώ θα έβαζα μόνο τα Johanni (Melanochromis cyaneorhabdos). Το melanochromis chipokae μπορεί να φτάσει σε μέγεθος ακόμα και τα 16 εκ ενώ το melanochromis auratus είναι πολύ επιθετικό είδος και δεν αστειεύεται σε αυτά τα λίτρα. O αρσενικός είναι ικανός να καθαρίσει όλες τις θηλυκές. Εγώ θα σου πρότεινα αν θες κάτι από Malawi να δεις τις dwarf mbuna της λίμνης καθώς και την οικογένεια των Aulonocara. Στην πρώτη κατηγορία θα έλεγα κάποιο από τα παρακάτω: - Cynotilapia afra - Cynotilapia mbamba -Labidochromis perlmutt -Pseudotropheus flavus Τώρα αν επιλέξεις την λίμνη Tanganyika οι επιλογές είναι σαφώς περισσότερες ειδικά αν συνδυάσεις 2,3 είδη. Εκτός από malawi αν σε ενδιαφέρει η ταγκανίκα καίτα και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=518857 1)Julidochromis και brevis ή similis 2)Julidochromis και multies 3)Altolamprologus compressecips Shell με Julidochromis 3)Altolamprologus Calvus species tank ή με occelatus(ειναι πιο τσαμπουκάδες και ισως ειναι πιο ασφαλης ο γόννος)Αυτο με επιφυλαξη! 4)Occelatus μονα τους είναι κατι που δεν εχουμε δει!Αντιθετα με τα αλλα κοχυλόψαρα είναι πιο επιθετικα! 5)Μια αποψη που είχε εκφράση ο φιλος μου ο Καρυδας καποτε και μου άρεσαι:"Να προτείνω κάτι που δεν βλέπουμε πολύ συχνά;; Neolamprologus leleupi. Ξεκίνα με 4,5 μικρά και όταν μεγαλώσουν κράτα μόνο έναν αρσενικό. Θα αποκτήσεις μια ωραιότατη αποικία σύντομα και θα είναι πολύ ωραίο θέαμα." 6)Brichardi 7)Daffodil σας ευχαριστω πολυ μελεταω και αποφασιζω και σας λεω απο tanganiga μου αρεσει μονο το daffodil . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 6 Μαρτίου 2011 Author #32 Share 6 Μαρτίου 2011 ο αραγωνιτης δεν ειναι πολυ ασπρος αλλα θα βαλω και 10 κιλα πιο σκουρα αμμο.να βαλω και αμμο θαλασσης? σημερα την ξεπλυνα 10 φορες τα επαιξα.αλλα μυριζει καπως. λες και εισαι στην θαλασσα. την εχω σε κουβαδες να στεγνωση. καθε φορα που την ξεπλενα το νερο γινοταν χαλια ενα σκουρο χρωμα .δεν ξερω γιατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 6 Μαρτίου 2011 #33 Share 6 Μαρτίου 2011 ο αραγωνιτης δεν ειναι πολυ ασπρος αλλα θα βαλω και 10 κιλα πιο σκουρα αμμο.να βαλω και αμμο θαλασσης? σημερα την ξεπλυνα 10 φορες τα επαιξα.αλλα μυριζει καπως. λες και εισαι στην θαλασσα. την εχω σε κουβαδες να στεγνωση. καθε φορα που την ξεπλενα το νερο γινοταν χαλια ενα σκουρο χρωμα .δεν ξερω γιατι. Βάλε αμμο ή αμμο θαλάσσης οτι θέλεις...δεν υπάρχει λόγος και για τις δύο. Οσον αφορά τον αραγωνίτη, αν δούλευε πολυ καιρό σε θαλασσινό, θα κάνεις πολύ καλό πλύσιμο!Πολλά ξεβγάλματα με αφθονο νερό!! Το ίδιο ισχύει και με την αμμο θαλάσσης...αν την εχεις ξεβγάλει 10 φορές πέρνα την άλλες 10! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 6 Μαρτίου 2011 Author #34 Share 6 Μαρτίου 2011 Βάλε αμμο ή αμμο θαλάσσης οτι θέλεις...δεν υπάρχει λόγος και για τις δύο. Οσον αφορά τον αραγωνίτη, αν δούλευε πολυ καιρό σε θαλασσινό, θα κάνεις πολύ καλό πλύσιμο!Πολλά ξεβγάλματα με αφθονο νερό!! Το ίδιο ισχύει και με την αμμο θαλάσσης...αν την εχεις ξεβγάλει 10 φορές πέρνα την άλλες 10! δεν ξερω αμα δουλευε πολυ αλλα για σιγουρια θα τον ξανακαθαρισω κουβα κουβα.και θα ρωτησω το παλικαρι που τον πηρα και σας λεω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 6 Μαρτίου 2011 Author #35 Share 6 Μαρτίου 2011 λοιπον ρωτησα τον φιλο και μου λεει οτι ητανε για κανα χρονο στο ενυδρειο αλλα εχει και κανενα μηνα και παραπανω που ηταν στον κουβα στην βεραντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 9 Μαρτίου 2011 Author #36 Share 9 Μαρτίου 2011 θα μπορω να βαλω καμια ριζα μεσα? η μονο πετρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Μαρτίου 2011 #37 Share 9 Μαρτίου 2011 θα μπορω να βαλω καμια ριζα μεσα? η μονο πετρες Μόνος περιορισμός είναι το κατά πόσο θα σου μαλακώσει το νερό. Οπότε επέλεξε σε μέγεθος κάτι με βάση αυτό το κριτήριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 9 Μαρτίου 2011 Author #38 Share 9 Μαρτίου 2011 Μόνος περιορισμός είναι το κατά πόσο θα σου μαλακώσει το νερό. Οπότε επέλεξε σε μέγεθος κάτι με βάση αυτό το κριτήριο. το νερο μαλακωνει οσο καιρο και αν εχεις μια ριζα στο ενυδρειο? η μετα απο καιρο σταματαει να το μαλακωνει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 10 Μαρτίου 2011 Author #39 Share 10 Μαρτίου 2011 Στο ενυδρείο εχει μενει μονο οι ριζες μερικα φυτα ο βυθος και νερο,απο τον αμαζονιο.αυριο θα βγουνε ολα και θα αρχισει το καθαρισμα.και θα φτιαξω 3d background για τις αφρικανες.θα δωσω οτι μπορώ για τα καινούργια ψαρακια.για να ζουνε αξιοπρεπώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 13 Μαρτίου 2011 Author #40 Share 13 Μαρτίου 2011 το ενυδρειο ειναι 1*40*60 τι κοραλια να βαλω και ποσες για την καλυτερη κυκλοφορια του νερου. μετα απο πολυ καθαρισμα μπηκε ο αραγωνιτης μπεζ τον βλεπω 33 κιλα περιπου και 5 κιλα αμμο θαλασσης εξισου πολυ καλα πλυμμενη για να σκουρινη και αλλο αλλα δεν φενεται καθολου. για ψαρια διαβαζω πληροφοριες και ακομα δεν εχω αποφασισει και τα τροφεους ωραια ειναι πολλαααααα μου αρεσουν. η πετρες θα μπουν αυριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 13 Μαρτίου 2011 #41 Share 13 Μαρτίου 2011 Εγινε συγχώνευση των θεμάτων για να είναι όλα συγκεντρωμένα! Καλό θα ήταν να καταλήξεις πρώτα στα ψάρια και μετα να συζητησουμε για τα υπόλοιπα! Τα tropheus δεν κανουν για τις διαστασεις αυτού του ενυδρειου....δοκιμασμένο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 15 Μαρτίου 2011 Author #42 Share 15 Μαρτίου 2011 πηρα για τις αφρικανες μου μια κοραλια της sun sun vibration pump jvp-102 και ειναι με βεντουζες θα εχω προβλημα θα αντεξουν η θα την ψαχνω στον πατο του ενυδρειου? γιατι ενας φιλος μου ειπε κατευθειαν πισω θα πεσει η να την δωσω πισω και να παρω κατι αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 15 Μαρτίου 2011 #43 Share 15 Μαρτίου 2011 Γιατί βάζεις coralia; Πιστεύω ότι με το φίλτρο μπορείς να πετύχεις ικανοποιητική κίνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 16 Μαρτίου 2011 Author #44 Share 16 Μαρτίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 16 Μαρτίου 2011 #45 Share 16 Μαρτίου 2011 Εαν και δεν είμαι της αφρικής, μου αρεσε παρα πολυ!!!!!!! Πολυ ομορφο! Τι ψαρακια θα μπουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medico 16 Μαρτίου 2011 #46 Share 16 Μαρτίου 2011 Πολύ ωραίο!!! Τις πέτρες από που τις πήρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 16 Μαρτίου 2011 Author #47 Share 16 Μαρτίου 2011 Εαν και δεν είμαι της αφρικής, μου αρεσε παρα πολυ!!!!!!! Πολυ ομορφο! Τι ψαρακια θα μπουν; ευχαριστω για τα καλα σου λογια απο ψαρακια ακομα ειμαι λιγο αναποφασηστος αλλα μεχρι να το στρωσω εχω καιρο να αποφασησω. καταρχην θα μπει ενα χαρεμακι μονο( 1 αρσενικο -3 θυληκα) απο επιλογες ειναι 1.πρωτη 2.δευτερη για το κιτρινο σκευτομαι 3. τριτη εχω και μερικες αλλες επιλογες οποτε θα δω ακομα.εχω μεχρι να το στρωσω 3 βδομαδες ολα γινονται σιγα σιγα και χωρις ανχος δεν βιαζομαι να βαλω ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 16 Μαρτίου 2011 Author #48 Share 16 Μαρτίου 2011 Πολύ ωραίο!!! Τις πέτρες από που τις πήρες; η μεγαλη στην μεση και η διπλα της αριστερα που ειναι κολλητα απο την καισσαριανη στο βουνο. αυτες που τις βρασαμε εγιναν πρασινες.μερικες αλλες απο την γλυφαδα παραλια. και οι αλλες απο ποταμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 16 Μαρτίου 2011 Author #49 Share 16 Μαρτίου 2011 πηρα για τις αφρικανες μου μια κοραλια της sun sun vibration pump jvp-102 και ειναι με βεντουζες θα εχω προβλημα θα αντεξουν η θα την ψαχνω στον πατο του ενυδρειου? γιατι ενας φιλος μου ειπε κατευθειαν πισω θα πεσει η να την δωσω πισω και να παρω κατι αλλο? την πηγα πισω αυτην την κοραλια και πηρα μια κοραλια 1 της hydor με μαγνητη Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 17 Μαρτίου 2011 #50 Share 17 Μαρτίου 2011 aulonocara;αυτο δεν το εχω δει ουτε το εχω ξανακουσει σε τετοιο ενυδρειο!!!!!πραγματικα θα εχει πολυ ενδιαφερον!!!(τουλαχιστον για μενα που δεν το εχω κσαναδει )ποιες σκεφτεσαι φιλε μου απο aulonocara;και μια ερωτηση προσ τουσ παλαιοτερους..προτεινεται ακομα και τα μεγαλιτερα haps για species ενυδρειο?(με τις καταλληλες προυποθεσεις παντα!) (κλεφτες ματιες προς venustus μερια! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος