Jump to content

αμμος, χαλικι, υποστρωμα, η ταμπλετες?

tsiproni2

Recommended Posts

καλησπερα! καινουρια εδω, με το 200λιτρο ενυδρειο μου να δεσποζει ακομη αδειο μεσα στο δωματιο μου.

εχω διαβασει ολα τα αρθρα του φορουμ ολα τα ποστ και γενικα οτιδηποτε εχει να κανει με στρωσιμο νερου, φυτεμα βυθου και με τα γκαπυ που σκοπευω να βαλω μεσα!

θα ηθελα να με βοηθησετε να διαλευκανω μερικα πραγματα στο μυαλο μου ομως. :D διαβασα σε αυτο το πολυ χρησιμο αρθρο (http://www.aquazone.gr/forums/index.php?act=Attach&type=post&id=3100) οτι τα γκαπακια αναδεικνυουν το χρωμα τους με σκουρο χρωμα στο βυθο. ουαου! τρελη ιδεα σκουρο μαυρο χαλικι στο βυθο! εξτασιασμος!

εγω θελω ομως να φυτεψω! διαβαζω λοιπον οτι για το φυτεμα ειναι πολυ καλο να εχεις αμμο και ολα τα ψαρακια τη συμπαθουν αφου ειναι κοντα στο φυσικο concept.

υπεροχα σκεφτομαι μου αρεσει πολυ και η ιδεα να υπαρχει αμμος στο βυθο μου!

διαβαζω λοιπον επειτα αλλο αρθρο που λεει οτι η αμμος και το υποστρωμα ειναι καπως "απαγορευτικος" συνδιασμος, γιατι θα καταληξω με μια λασπουρια μεσα στο ενυδρειο μου λογω του οτι καθε φορα που θα μπαινει σκουπα θα σηκωνεται το υποστρωμα.

ντεμ ιτ λεω..

διαβαζω μετα οτι μπορω να εχω αμμο και να βαλω ταμπλετες για τα φυτα και ολα κομπλε!

αλλα διαβαζω καπου αλλου μετα οτι το υποστρωμα τουλαχιστον στην αρχη ειναι υποχρεωτικο.

να σας πω οτι σκεφτομαι να βαλω κερατοφυλλο και αυτο το μικρο θαμνακι hellianthus callitricnoides "cuba" οπως και μερικα πλατυφυλλα φυτακια. επισης μερικα νουφαρα στην επιφανεια για τα μωρακια που ευελπιστω να αποκτησω!

λοιπον, αν καποιος θα μπορουσε να με βγαλει απ τη μιζερια μου εμενα και το ενυδρειο μου θα του ημουν υποχρεη!

να συμπληρωσω οτι δεν εχω κανει τιποτα ακομη στο κακομοιρο ειναι μονο με λιγα νερακια στο πατο επειδη καθαρισα την ηδη υπαρχουσα αμμο που ειχε και δε μπορουσα να τα ρουφηξω αυτα τα λιγα( το πηρα απο ενα φιλο του φορουμ με την αμμο του και δεν ηθελα να το αφησω ετσι μεχρι να αποφασησω!).και καθεται μονο του αδειο και κλαιει.

περιμενω εναγωνιως τισ συμβουλες σας!

ευχαριστω! :D

πρεπει να αποφασισεις τι φυτα θελεις να βαλεις ευκολα-δυσκολα

αμμο με υποστρωμα δεν παει γιατι σιγα σιγα η αμμος θα παει απο κατω και θα γινει μανταρα,οποτε αμμος μονο με ταμπλετες και υγρο λιπασμα.αμα θελεις να βαλεις ψιλο χαλικακι με καποιο υποστρωμα της αγορας.υπαρχουν και αλλα για το βυθο οπως το flourite που δεν χρειαζεται απο πανω χαλικι, για καλυτερη αναπτυξη των φυτων

αλλα αμα θες να κανεις ενα ενυδρειο με δυσκολα φυτα δεν παιζει ρολο μονο ο βυθος του ενυδρειου πρεπει να εχεις καταληλλο φωτισμο και co2.

τα φυτα που ανεφερα παραπανω τι επιπεδο δυσκολιας εχουν?

οι λαμπες μου ειναι για φυτεμενο 20W λεει πανω και εχουν ανακλαστηρα απο πισω. το Co2 ειναι απαραιτητο για κερατοφυλλο και το cuba?

τα φυτα που ανεφερα παραπανω τι επιπεδο δυσκολιας εχουν?

οι λαμπες μου ειναι για φυτεμενο 20W λεει πανω και εχουν ανακλαστηρα απο πισω. το Co2 ειναι απαραιτητο για κερατοφυλλο και το cuba?

το κερατοφυλλο ειναι φυτο που αναπτυσετε πολυ γρηγορα και δεν εχει απαιτησεις.δεν χρειαζεται co2

το cuba ειναι δυσκολο φυτο και εχει απαιτησεις . χρειαζεται co2

τι υψος εχει το ενυδρειο ?

Έγινε επεξεργασία - GXSARA

το κερατοφυλλο ειναι φυτο που αναπτυσετε πολυ γρηγορα και δεν εχει απαιτησεις.δεν χρειαζεται co2

το cuba ειναι δυσκολο φυτο και εχει απαιτησεις . χρειαζεται co2

τι υψος εχει το ενυδρειο ?

αναλυτικα

40υψος 80μηκος 35πλατος(εβγαλα το παχος της πλατης γιατι εχει μια βραχωδη επιφανεια πισω)

γ αυτες τισ διαστασεις ποσο περιπου θα χρειαστω σε κιλα(η λιτρα);

τελικα κατεληξα στο Seachem Flourite που δε χρειαζεται υποστρωμα και εχει σκουρο χρωμα ωστε να μη στρεσαρει τα ψαρια.

ειναι λιγο ακριβο οποτε αν γνωριζει καποιος καποιο καταστημα που το εχει φτηνοτερα..?

Για 6 με 7 εκατοστά ύψος θα χρειαστείς περίπου 20 κιλά (τρεις συσκευασίες των 7 κιλών). Δύο θα είναι λίγες στις τρεις ίσως έχεις περίσσευμα.Πάντως οι διαστάσεις που δίνεις δεν είναι για 200 λίρα ενυδρείο όπως λες στην αρχή αλλά περίπου 100.

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

γ αυτες τισ διαστασεις ποσο περιπου θα χρειαστω σε κιλα(η λιτρα);

τελικα κατεληξα στο Seachem Flourite που δε χρειαζεται υποστρωμα και εχει σκουρο χρωμα ωστε να μη στρεσαρει τα ψαρια.

ειναι λιγο ακριβο οποτε αν γνωριζει καποιος καποιο καταστημα που το εχει φτηνοτερα..?

στο Seachem Flourite χρειαζεται να βαλεις ταμπετες βυθου αμα ειναι καινουργιο το ενυδρειο ρε παιδια? :D

το συγκεκριμενο υποστρωμα ειναι πλουσιοτατο σε σιδηρο για αρκετους μηνες.απο την αλλη οι ταμπλεττες δεν περιεχουν μονο σιδηρο,οποτε καπου στη μεση ειναι και η αληθεια....

το συγκεκριμενο υποστρωμα ειναι πλουσιοτατο σε σιδηρο για αρκετους μηνες.απο την αλλη οι ταμπλεττες δεν περιεχουν μονο σιδηρο,οποτε καπου στη μεση ειναι και η αληθεια....

klaz η seachem γραφει οτι ειναι καθαρο αλλα θελει ξεπλυμα με νερο πριν την χρηση .

μηπως ετσι χανεται μεγαλη ποσοτητα απο τα συστατικα του ?

φιλε και εγω δεν το ξεπλινα αλλα οταν κουνιση λιγο το νερο γινεται καφε :D

φιλε και εγω δεν το ξεπλινα αλλα οταν κουνιση λιγο το νερο γινεται καφε :D

ποσο καιρο το εχεις βαλει ?

απο μεταβολες PH πως εισαι ?

η seachem λεει οτι δεν επηρεαζεται το PH εχω διαβασει το αντιθετο σε ξενο forum :D

απο μεταβολες PH πως εισαι ?

η seachem λεει οτι δεν επηρεαζεται το PH εχω διαβασει το αντιθετο σε ξενο forum :D

πανικος γινεται τι μια εχω 7,30 7,60 κ.α θα στρωση καποια στιγμη :D

μιληστε ελευθερα! παιρνω κ εγω πληροφοριες!! αν συμφωνουν κ οι διαχειριστες εγω δεν εχω κανενα προβλημα. ακομη δε το εχω παρει μενει στη γωνια το ενυδρειο και 100l πως δεν ειχα κανει τη πραξη τοσο καιρο..μου πουληθηκε για 200..χαλαλι..απ τα λαθη μαθαινουμε

για το flourite δε πανε πολυ ακριβα τα 20 κιλα? :/

δηλαδη θα χρειαστει ανανεωση με ταμπλετες καποια στιγμη και απ οτι συγκεντρωσα εδω μεσα σε πληροφοριεσ περιπου στο εξαμηνο.

το υποστρωμα δηλαδη δε θα χρειαστει κατι τετοιο? απλα προσπαθω να αποφυγω τη θολουρα του υποστρωματος.

απ οτι λενε κ τα παιδια ομως αν δε πληθει θα την υποστω.

στο Seachem Flourite χρειαζεται να βαλεις ταμπετες βυθου αμα ειναι καινουργιο το ενυδρειο ρε παιδια? :D

μεταχειρισμενο ειναι αλλα το εχω καθαρισει με νερακι. δε ρισκαρα τιποτα. προτιμω να ειμαι υπευθυνη εγω για οτι συμβει παρα να καταριεμαι. πρεπει ως αρχαρια να μπω στη διαδικασια του στρωσιματος αλλωστε! :Ρ

και το φιλτρο και ολα καθαρα ειναι οποτε θεωρησε το καινουριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...