rastafarian 7 Μαρτίου 2011 Author #26 Share 7 Μαρτίου 2011 Καλημερα σε ολους!Λοιπον αυριο ειναι η τελευταια μερα θεραπειας με το melafix και την Τεταρτη θα κανω αλλαγη νερου 50%.Το θεμα ειναι οτι το προβλημα παραμενει με τα ξυσιματα στα φυτα οπως επεισης και το οτι το ενα γκουραμι ειναι στη τσιτα και το αλλο ειναι πιο χαλαρο και κρυβεται μεσα στα φυτα και βγαινει πιο σπανια εξω.Επεισης εχω παρατηρησει οτι δεν τρωνε καθολου,ενω τα αλλα ψαρια τρωνε κανονικα αυτα ουτε που πλησιαζουν για να φανε.Μηπως γι αυτο φταιει που ειναι μονο 10 μερες στο ενυδρειο και δεν εχουν συνηθισει ακομα?Τωρα με τη θεραπεια τι κανω?Κανω την αλλαγη νερου την Τεταρτη και τη συνεχιζω μιας και το προβλημα δεν σταματησε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Μαρτίου 2011 #27 Share 7 Μαρτίου 2011 Καλημερα σε ολους!Λοιπον αυριο ειναι η τελευταια μερα θεραπειας με το melafix και την Τεταρτη θα κανω αλλαγη νερου 50%.Το θεμα ειναι οτι το προβλημα παραμενει με τα ξυσιματα στα φυτα οπως επεισης και το οτι το ενα γκουραμι ειναι στη τσιτα και το αλλο ειναι πιο χαλαρο και κρυβεται μεσα στα φυτα και βγαινει πιο σπανια εξω.Επεισης εχω παρατηρησει οτι δεν τρωνε καθολου,ενω τα αλλα ψαρια τρωνε κανονικα αυτα ουτε που πλησιαζουν για να φανε.Μηπως γι αυτο φταιει που ειναι μονο 10 μερες στο ενυδρειο και δεν εχουν συνηθισει ακομα?Τωρα με τη θεραπεια τι κανω?Κανω την αλλαγη νερου την Τεταρτη και τη συνεχιζω μιας και το προβλημα δεν σταματησε? Θα έλεγα να συνεχίσεις άλλη μία δόση... Βάλε μας καμιά φωτογραφία των 2 ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2011 Author #28 Share 7 Μαρτίου 2011 Θα έλεγα να συνεχίσεις άλλη μία δόση... Βάλε μας καμιά φωτογραφία των 2 ψαριών. Οταν λες αλλη μια δοση?αλλη μια εβδομαδα η αλλη μια μερα?Φωτογραφια να βαλω αλλα δεν νομιζω οτι θα καταλαβεις κατι γιατι τα ψαρια δεν εχουν κατι το εξωτερικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Μαρτίου 2011 #29 Share 7 Μαρτίου 2011 Οταν λες αλλη μια δοση?αλλη μια εβδομαδα η αλλη μια μερα?Φωτογραφια να βαλω αλλα δεν νομιζω οτι θα καταλαβεις κατι γιατι τα ψαρια δεν εχουν κατι το εξωτερικο Εννοώ για ακόμα μία εβδομάδα, εφόσον κάνεις την προκαθορισμένη αλλαγή νερού. Την φωτογραφία τη θέλω για άλλους λόγους. Θέλω να δω την ανάπτυξη και το χρωματισμό των ψαριών. Προσπάθησε να είναι καθαρές και να φαίνεται καλά η κοιλιακή τους περιοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2011 Author #30 Share 7 Μαρτίου 2011 Ωραια θα τα βγαλω και θα τα ανεβασω να τα δεις.Εψαξα και βρικα οτι τα dwarf gourami neon ειναι υβριδια..ισχυει αυτο Νικο?γιατι αυτα που εχω ειναι τετοια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Μαρτίου 2011 #31 Share 7 Μαρτίου 2011 Ωραια θα τα βγαλω και θα τα ανεβασω να τα δεις.Εψαξα και βρικα οτι τα dwarf gourami neon ειναι υβριδια..ισχυει αυτο Νικο?γιατι αυτα που εχω ειναι τετοια.. Ισχύει... Υπάρχουν πολλά επίπεδα υβριδισμού. Στη δική σου περίπτωση είναι σαν να γεννιέται παιδάκι από Κινέζο και Λατίνα Με άλλα λόγια δεν τρέχει τίποτα...... Ξέρεις πόσα τέτοια υβρίδια υπάρχουν? Πέραν αυτού, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα υβρίδια, αν αυτά είναι μπορούν να ζήσουν άνετα σε ενυδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2011 Author #32 Share 7 Μαρτίου 2011 Νικολα ελπιζω να βοηθουν οι φωτο που εβγαλα γιατι τα ατιμα δεν καθονταν να τα βγαλω καλητερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2011 Author #33 Share 7 Μαρτίου 2011 Και μια γενικη απο το ενυδρειο που ζουν τα γκουραμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2011 Author #34 Share 7 Μαρτίου 2011 Καμια ιδεα Νικο?Βλεπεις τιποτα το περιεργο απο τις φωτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Μαρτίου 2011 #35 Share 7 Μαρτίου 2011 Καμια ιδεα Νικο?Βλεπεις τιποτα το περιεργο απο τις φωτο? Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό, αν και οι ποιότητα των φωτογραφιών δεν βοηθάει και ιδιαίτερα. Βασικά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρότεινα να έκανες μία θεραπεία με συνδυασμό Melafix και Pimafix ταυτόχρονα... Και τα δύο φαρμακάκια μπορείς να τα χρησιμοποιείς μία φορά το μήνα σε προληπτική δοσολογία χωρίς κανένα κίνδυνο για τα ψάρια σου. Δες το και κρίνε... Πάντως, απ'όσα αναφέρεις πρέπει να χωριστούν τα ψάρια. Έχεις καμία γυάλα 10-15 λίτρων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Μαρτίου 2011 Author #36 Share 7 Μαρτίου 2011 Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό, αν και οι ποιότητα των φωτογραφιών δεν βοηθάει και ιδιαίτερα. Βασικά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρότεινα να έκανες μία θεραπεία με συνδυασμό Melafix και Pimafix ταυτόχρονα... Και τα δύο φαρμακάκια μπορείς να τα χρησιμοποιείς μία φορά το μήνα σε προληπτική δοσολογία χωρίς κανένα κίνδυνο για τα ψάρια σου. Δες το και κρίνε... Πάντως, απ'όσα αναφέρεις πρέπει να χωριστούν τα ψάρια. Έχεις καμία γυάλα 10-15 λίτρων? Δεν εχω ρε Νικο αλλο ενυδρειο για να τα χωρισω και αυτο ειναι ενα θεμα..Τωρα για το αλλο φαρμακο θα δω τι θα κανω γιατι εχω ξεμεινει απο λεφτα αυτη τη στιγμη..Με το θεμα οτι δεν τρωνε τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 8 Μαρτίου 2011 #37 Share 8 Μαρτίου 2011 Δεν εχω ρε Νικο αλλο ενυδρειο για να τα χωρισω και αυτο ειναι ενα θεμα..Τωρα για το αλλο φαρμακο θα δω τι θα κανω γιατι εχω ξεμεινει απο λεφτα αυτη τη στιγμη..Με το θεμα οτι δεν τρωνε τι να κανω? Δοκίμασε ποικιλία τροφών... Δεν μπορώ να σου πω πολλά αυτή τη στιγμή καθότι η γενικότερη συμπεριφορά τους δεν είναι καλή. Γι'αυτο σε ρώτησα για καμία γυάλα κι ας μην έχει φίλτρο. Καλό θα ήταν να τα χώριζες για κανένα 24ώρο για να βλέπαμε συμπεριφορές και να κρίναμε καλύτερα. Πάντως πεινασμένα δεν φαίνονται στις φωτογραφίες. Δηλαδή δεν βλέπω τα στομαχάκια τους να κάνουν κάποιο βαθούλωμα. Μήπως τρώνε και δεν το βλέπεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Μαρτίου 2011 Author #38 Share 8 Μαρτίου 2011 Καλημερα!Μακαρι να ειχα γυαλα να τα χωρισω αλλα δεν εχω ρε Νικο,αν και τις τελευταιες μερες εχουν ψιλοηρεμισει τα πραγματα,δεν παιζουν χαστουκια οπως επαιζαν,απλα οταν συναντιονται ακουμπανε τις κεραιες και μετα φευγουν.Τωρα οσο για το φαι δεν τρωνε γιατι οταν παω να ταισω ο ενας δεν βγαινει καθολου ενω ο αλλος καθετε και κοιταει που τρωνε τα αλλα ψαρια.τα βλεπω ομως και τσιμπολογανε τα φυτα και καμια φορα και κατω,μπορει να τρωνε απο την τροφη που βαζω για τις γαριδες και τους οτο.Τροφες εχω δοκιμασει και φυλλαρακια και κοκους αλλα τιποτα,τα αλλα ψαρια τις τρωνε κανονικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 8 Μαρτίου 2011 #39 Share 8 Μαρτίου 2011 Καλημερα!Μακαρι να ειχα γυαλα να τα χωρισω αλλα δεν εχω ρε Νικο,αν και τις τελευταιες μερες εχουν ψιλοηρεμισει τα πραγματα,δεν παιζουν χαστουκια οπως επαιζαν,απλα οταν συναντιονται ακουμπανε τις κεραιες και μετα φευγουν.Τωρα οσο για το φαι δεν τρωνε γιατι οταν παω να ταισω ο ενας δεν βγαινει καθολου ενω ο αλλος καθετε και κοιταει που τρωνε τα αλλα ψαρια.τα βλεπω ομως και τσιμπολογανε τα φυτα και καμια φορα και κατω,μπορει να τρωνε απο την τροφη που βαζω για τις γαριδες και τους οτο.Τροφες εχω δοκιμασει και φυλλαρακια και κοκους αλλα τιποτα,τα αλλα ψαρια τις τρωνε κανονικα.. Το θέμα διατροφής δεν με ανησυχεί τόσο σε αυτή τη φάση... Αν είναι καλά τα ψάρια, κάποια στιγμή θα φάνε κι όλας. Από ξύσιμο τι έχουμε? Βελτιώθηκε καθόλου η κατάσταση? Τα άλλα ψάρια είναι φυσιολογικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2011 Author #40 Share 9 Μαρτίου 2011 Το θέμα διατροφής δεν με ανησυχεί τόσο σε αυτή τη φάση... Αν είναι καλά τα ψάρια, κάποια στιγμή θα φάνε κι όλας. Από ξύσιμο τι έχουμε? Βελτιώθηκε καθόλου η κατάσταση? Τα άλλα ψάρια είναι φυσιολογικά? Το θεμα του ξυσιματος εχει βελτιωθει νομιζω,χθες ας πουμε ειδα το ενα να ξυνεται μονο 2 φορες ενω στην αρχη ειχαν και τα 2 αρκετο ξυσιμο.Επεισης παρατηρω οτι το ενα που ηταν στην τσιτα ηρεμισε αρκετα και τωρα κοβει βολτες χαλαρο οπως και το αλλο.Νομιζω οτι ηταν αρκετα στρεσαρισμενα οταν τα εφερα γι αυτο τα εκαναν και ολα αυτα αλλα τωρα νομιζω οτι εχουν ηρεμισει.Τα αλλα ψαρια ειναι μια χαρα,τρωνε κανονικα,ειναι κινητικα,παιζουν και γενικα ειναι νορμαλ οπως ηταν παντα.Σημερα θα κανω την αλλαγη νερου 50% και θα συνεχισω την θεραπεια με melafix για αλλη μια βδομαδα.Ελπιζω και τα γκουραμι να αρχισουν να τρωνε σιγα σιγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2011 Author #41 Share 9 Μαρτίου 2011 Εκανα αλλαγη νερου 50% αλλα δεν εχω ριξει melafix ακομα και απ οτι εχω παρατηρησει σημερα μεχρι στιγμης τα ψαρια δεν εχουν ξυθει,να συνεχισω την θεραπεια για καλο και για κακο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 9 Μαρτίου 2011 #42 Share 9 Μαρτίου 2011 Εκανα αλλαγη νερου 50% αλλα δεν εχω ριξει melafix ακομα και απ οτι εχω παρατηρησει σημερα μεχρι στιγμης τα ψαρια δεν εχουν ξυθει,να συνεχισω την θεραπεια για καλο και για κακο? Θα έλεγα ναι... Κακό σίγουρα δεν κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2011 Author #43 Share 9 Μαρτίου 2011 Ωραια θα τη συνεχισω για αλλη μια βδομαδα,παντως μετα την αλλαγη τα ψαρια φιανονται πιο ζωηρα.Υπαρχει προβλημα αν ριξω τωρα το melafix γιατι εχω ριξει και υγρο λυπασμα.να περιμενω λιγο και να το ριξω λιγο αργοτερα το φαρμακο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 9 Μαρτίου 2011 #44 Share 9 Μαρτίου 2011 Ωραια θα τη συνεχισω για αλλη μια βδομαδα,παντως μετα την αλλαγη τα ψαρια φιανονται πιο ζωηρα.Υπαρχει προβλημα αν ριξω τωρα το melafix γιατι εχω ριξει και υγρο λυπασμα.να περιμενω λιγο και να το ριξω λιγο αργοτερα το φαρμακο? Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά καλού κακού ρίξτο το βράδυ, αν και δεν βλέπω κάποιον λόγο που μπορεί το ένα να επηρεάσει το άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2011 Author #45 Share 9 Μαρτίου 2011 Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά καλού κακού ρίξτο το βράδυ, αν και δεν βλέπω κάποιον λόγο που μπορεί το ένα να επηρεάσει το άλλο. Δεν εριξα πολυ λυπασμα,5ml περιπου απο το γενικο λυπασμα τιποτα αλλο αλλα καλητερα για να ειμαστε σιγουροι θα ριξω το melafix το απογευματακι προς βραδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Μαρτίου 2011 Author #46 Share 14 Μαρτίου 2011 Αυριο τελειωνει και η δευτερη βδομαδα της θεραπειας με melafix,το ξυσιμο παραμενει αλλα οχι σε τετοιο βαθμο οπως στην αρχη,ειναι λιγοτερο.Επεισης το ενα γκουραμι εχει αρχησει εδω και 2 μερες και τρωει,το αλλο ομως ακομα δεν εχει ανεβει να φαει,ομως το παρατηρω και τρωει την τροφη που ριχνω για τις γαριδες..Την Τεταρτη θα κανω αλλαγη νερου 50%.Για το ξυσιμο τι να κανω?δεν ειναι τοσο εντονο οπως στην αρχη αλλα νομιζω ουτε και καθημερινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Μαρτίου 2011 #47 Share 14 Μαρτίου 2011 Αυριο τελειωνει και η δευτερη βδομαδα της θεραπειας με melafix,το ξυσιμο παραμενει αλλα οχι σε τετοιο βαθμο οπως στην αρχη,ειναι λιγοτερο.Επεισης το ενα γκουραμι εχει αρχησει εδω και 2 μερες και τρωει,το αλλο ομως ακομα δεν εχει ανεβει να φαει,ομως το παρατηρω και τρωει την τροφη που ριχνω για τις γαριδες..Την Τεταρτη θα κανω αλλαγη νερου 50%.Για το ξυσιμο τι να κανω?δεν ειναι τοσο εντονο οπως στην αρχη αλλα νομιζω ουτε και καθημερινο Προφανώς σου έχει μείνει Melafix. Μετά την αλλαγή που θα κάνεις, ρίξε μία προληπτική δοσολογία και ρίχνε μία φορά το μήνα. Δεν χρειάζεται μετά από τις προληπτικές δοσολογίες να κάνεις τίποτα απολύτως (εννοώ από άνθρακες, μεγάλες αλλαγές κλπ). Αυτό που δεν έπιασε απόλυτα το Melafix, μπορεί να το πιάσει το Pimafix. Melafix, Pimafix κι EKTOZON είναι τρία από τα σκευάσματα που μπορείς να χρησιμοποιείς μία φορά στις 30-45 μέρες σε προληπτικές δοσολογίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Μαρτίου 2011 Author #48 Share 14 Μαρτίου 2011 Ναι μου εχει μεινει λιγο ακομα melafix και θα ριξω μια δοση ακομα μετα την αλλαγη..οπωτε να ριξω την δοση και να το αφησω?δεν ειναι ανησυχητικο που ξυνονται ακομα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Μαρτίου 2011 #49 Share 14 Μαρτίου 2011 Ναι μου εχει μεινει λιγο ακομα melafix και θα ριξω μια δοση ακομα μετα την αλλαγη..οπωτε να ριξω την δοση και να το αφησω?δεν ειναι ανησυχητικο που ξυνονται ακομα? Και ναι και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι καλό που έχει ελαττωθεί αυτό το ξύσιμο. Από κει και πέρα κι εφόσον δεν βλέπουμε κάτι κακό στη διάθεσή τους, ότι κι αν είναι αυτό το ξύσιμο, σίγουρα δεν είναι για την ώρα κάτι τρομακτικά κακό. Κι όπως είπα, αυτό που δεν έπιασε το Melafix ίσως να το πιάσει το Pimafix. Το να πάμε τώρα σε κάποια πιο δυνατή θεραπεία τύπου Bactopur το θεωρώ μάλλον υπερβολή. Αν βέβαια συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για καμιά εβδομάδα ακόμα, θα πάμε και σε αυτό με τη μορφή μπάνιων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Μαρτίου 2011 Author #50 Share 14 Μαρτίου 2011 Ενταξει,θα το αφησω μερικες μερες ετσι για να δουμε και θα ενημερωσω αν συνεχιζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος